Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • maczika

  csendes tag

  Biztos lehetsz abban, hogy a Pentagonnál ezt máshogy látják.

  "Az amerikai védelmi minisztérium vélelmezése szerint a cégek közvetlenül a kínai hadsereg tulajdonában vannak vagy kapcsolatban állnak a kínai haderővel"

 • Ed_007

  aktív tag

  "Én speciel erőssen kétlem, hogy a "hanyatlónyugaton" rosszabb lenne a helyzet."
  Beszélgess külföldiekkel, minél többel, meg fogsz lepődni, mennyire nem látják a valóságot, illetve mennyire egyoldalúan tájékozottak, akár a saját, akár a szomszédos, vagy távolabbi országokról.
  Minél jobban ismered a másik országot, amiről beszélgetek, annál szembetűnőbb a különbség az általuk vélt és a tényleges valóság között.

 • Ed_007

  aktív tag

  Mielőtt másokat leszólsz, érdemes lenne elgondolkodni azon, miben "gyepesedett be" a saját gondolkodásod.
  Azt tapasztaltam, minél többet látott valaki a világból, annál jobban értékeli a "hazait".

 • Ed_007

  aktív tag

  Jelenleg az USA mindenhol rendőrködni akar, Kína viszont sehol.
  Az USA mindenhol meg akarja mondani a tutit, Kína legfeljebb Hongkongban.
  Az EU megosztottságát pedig meg kell nézni, mennyiben köszönhető az USA-nak (nagymértékben) és mennyiben Kínának (semennyire).

 • Giovan!

  őstag

  Ja igen, én befejeztem a téma boncolgatását, nem fogom tovább offolni a topikot (sajnos megint elragadtattam magam kissé).

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • Ed_007

  aktív tag

  Jah, igazad van abban, hogy Kína sem ártatlan / nyeretlen kétéves, de azt felróni neki, amit a másik fél is rendszerszinten művel, elég farizeus viselkedés.
  Az EU meg nem csak magától ilyen, elég sokan tesznek róla, hogy [jelzők kihúzva] vezetői legyenek (fejétől a hal). Ameddig ilyenek, bármi többlet jogosítvány nekik csak mélyítené az EU mélyrepülését.
  Az offolást részemről szintén zárom, elnézést az olvasóktól.

 • Ed_007

  aktív tag

  Az "EU vezetőket" egyre kevésbé érdekli, mihez van joguk és mihez nem; egyrészt szép sutyiban alakítani akarják a jogköreiket, másrészt a rendelkezésükre álló eszközökkel (költségvetések átalakítása, támogatások módosítása, belső elvárások támasztása, nekik nem tetsző szavazások megismételtetése, nem szimpatikus irányvonalúak képviseleti jogosultságának korlátozása, állami jogkörök kiszervezése civileknek, bíróságok politikacsináló szervezetté torzítása stb.) elég rendesen befolyásolják, hogy az egyes országok milyen irányvonalat kövessenek.
  Sajnos a jelenlegi EU-s vezetőkkel esély sincsen, hogy érdemi résztvevői legyünk az eseményeknek, még csak azt sem választhatjuk meg szabadon, hogy kihez (melyik érdekszférához, erőtérhez), miben, mennyiben csatlakozunk.
  Pedig engem érdekelne, sőt érdekem, hogy megállítsunk minden olyan folyamatot, amikor a fehér és/vagy férfi és/vagy judeokeresztény humánokat hátrányba akarják hozni, alázni akarják. No EZEKNEK a hátrányba hozó erőknek a megállítása az igazi érdek (számomra) most, nem az oroszoké vagy a kínaiaké.
  Az általad írottakat felhasználva: attól, hogy valami kínai érdek, még nem zárja ki, hogy egyszersmind európai érdek is legyen. Attól, hogy valami orosz érdek, még nem zárja ki, hogy egyszersmind európai érdek is legyen. Attól, hogy valami magyar érdek, még nem zárja ki, hogy egyszersmind európai érdek is legyen.
  Fel kellene ismerned a kettős mércét is, a sajátodat elsőként. Amikor pl. egy/több orosz vadászgép a Balti-tenger/Fekete-tenger felett, nemzetközi légtérben maradva "befogja" az amerikai felderítőgépet, nem az a hír, hogy mit keresett az amerikai gép az orosz légtér határán, hanem az, hogy milyen veszélyes volt az anyaország szomszédságában végrehajtott orosz manőver. Hasonlóan: nem az a hír, mit keresett egy amerikai repülőgéphordozó a Kínai-tengeren, hanem az, hogy a kínaiak ott gyakorlatoznak.
  Képzeld el, mekkora botrány lenne, ha a Kitsap haditengerészeti bázis környékén, Seattle-től nem messze repkedne egy orosz vagy kínai felderítő repülőgép... pedig miért ne, az is ugyanolyan távol lenne az anyaországától, mint a Fekete-tengeren vagy a Kínai-tengeren egy amerikai gép...
  Vagy a másik: nem hír, hogy mennyi olyan amerikai bázis van Oroszország környékén, ahol atomfegyver is található (mert már annyira sok van, annyira megszokott), de amikor csak EGYETLEN USA-környéki bázisra telepítettek atomfegyvert, abból majdnem világháború lett (Kubai válság).
  Legyen egyértelmű: egyiket sem támogatom, minden ország tartsa otthon a katonáit és fegyvereit, de ha az egyiknek szabad, akkor a másiknak miért nem? (Ne legyen szabad egyiknek sem.)
  Nekünk itt az EU-ban az lenne az érdekünk, hogy egyetlen másik hatalom se állomásoztasson nálunk, vagy a közelünkben haderőt. Semmilyen indokkal sem.
  Hasonlóan: egyetlen ország se korlátozza, vagy befolyásolja a polgári életet más államokban. Semmilyen indokkal. Se közvetlenül, se lobbistái útján. Ezt kellene elérni az EU vezetőinek, legalábbis az EU tagállamaira. Ez a MI érdekünk.

 • Ed_007

  aktív tag

  Ha a demokráciának jelzője van, az már nem demokrácia.

  A geopolitikai feszültségről szólva ajánlom figyelmedbe az arab tavaszt és az azt kiváltó amerikai beavatkozásokat. Közelebb van, mint Kína, és sokkal nagyobb a hatása ránk nézve.

  Vajh' miért a lehető legtávolabbi dolgokkal kell foglalkozni, ahelyett, hogy saját házunk táján tennénk rendet?

  A világbéke ott kezdődik, hogy az utca biztonságos, utána a település... nem a Naprendszeren kívül kell őrjáratot szervezni elsőnek. ;]

 • maczika

  csendes tag

  Szépen megfogalmazott, kerek, informatív hozzászólása Ed_007-nek.
  Ha nem érted azért ne Őt hibáztasd.

  "az én értékrendemhez közelebb áll az USA, így az amerikai befolyás erősödése végső soron jóval kisebb fenyegetést jelent a jogaimra és az érdekeimre"

Hozzászólok Aktív témák