Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

  • Giovan!

    őstag

    Azt mondtam, hogy hagyom a témát, de még egyszer nekifutok, hátha most sikerül megértened amit írok: az "EU vezetőknek" nincs jogköre külpolitikát intézni, az EU nem egy föderáció. A külpolitikát a tagállamok vezetői intézik, így az EU szerencsétlenkedését is rajtuk kell számon kérni.

    És még egy dolog: attól, hogy valami amerikai érdek, még nem zárja ki, hogy egyszersmind európai érdek is legyen. Ha nem nézed a nagyobb képet, akkor valóban annyit látsz, hogy az USA most nekiment Kínának, és bele akarnak minket is rángatni ebbe. Csakhogy Kína Micimackó uralma alatt már nagyon nem az az ország, akivel békés partneri kapcsolatokat tartott fent a nyugat, mostmár nem elégszik meg ezzel a szereppel, és terjeszkedésbe kezdett (a példákért lásd a fentebbi hozzászólásomat). Ennek a terjeszkedésnek a megállítása a teljes nyugati civilizáció érdeke, nem csak az amerikaiaké.

    "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

Hozzászólok Aktív témák