Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Giovan!

  őstag

  Lol, te kezdted a leszólást azzal, hogy szerinted a kelet-európai ember mennyivel fejlettebb világszemlélettel rendelkezik a nyugati társánál, mert a szocializmus milyen jól megtanította kritikusan gondolkodni, én csak ezt akartam árnyalni, sehol sem mondtam hogy a nyugati ember előnyben lenne, egyedül a te véleményedet akartam árnyalni (avagy sepregessünk talán inkább a saját portánkon először). Szóval talán nem ártana megfogadnod a saját tanácsodat.

  A másik hozzászólásodra:
  Az ok, hogy előítéletes vagy az USA-val szemben (én is az vagyok, bár talán kevésbé mint te), de azért a tényeket nem kéne elferdíteni. Nézz utána a Belt and Road Initiative-nek, azon belül is mondjuk az afrikai kínai jelenlét hatásainak az adott országok belső működésére (de Srí Lanka esete talán még jobb példa), vagy akárcsak keress rá Kína disztópia exportjára az interneten (pl. ilyen cikkekkel fogsz találkozni). Emellett pl. nézz rá mit csinálnak a kínai hadihajók a dél-kínai tengeren, és ezek után jelentsd ki, hogy Kína sehol sem akar beleszólni a szuverén államok dolgaiba. Alapból egy szuperhatalmi címre pályázó országról elhinni, hogy ő csak a saját dolgoaival foglalkozik, eléggé naiv hozzáállás.

  Az EU főleg saját magának köszönheti, hogy itt tart. A tagállamok ragaszkodnak az önállóságukhoz és a saját érdekeik elsőbbségéhez, így pedig az Unió képtelen továbbfejlődni, és megmarad gazdasági szövetségnek, ami egyesek szerint elég is, viszont akkor ne sírjunk, hogy képtelenek vagyunk hatékonyan fellépni az európai érdekek védelmében, mikor nincs is olyan szerv, ami erre felhatalmazást kapott volna. Van 27 ország, ami sokszor egymásnak is keresztbe téve intézi a külpolitikáját. Ebből sosem lesz nagyhatalom, ha engem kérdezel, megmaradunk más nagyhatalmak játszóterének.

  [ Szerkesztve ]

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

Hozzászólok Aktív témák