Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Giovan!

  őstag

  Nyugaton viszont azt látom, hogy naivan rácsodálkoznak mindenre, és inkább a saját szemüknek sem hisznek, ha az ellentmond a hivatalos kormányzati kommunikációnak.

  Most nagyot akartál mondani, de én ezzel a mentalitással egy nem is olyan távoli országban (nevezzük mondjuk Abszurdisztánnak) is találkoztam már, pedig ez az ország aztán megkapta a maga szocializmus adagját (vagy 40 évet), a kritikus gondolkodás valahogy mégse jött divatba azóta sem. Én speciel erőssen kétlem, hogy a "hanyatlónyugaton" rosszabb lenne a helyzet.

  "You are well intentioned and principled, but you are overexcitable and need to contain yourself. If that requires you to take some medicament, then so be it." - John Bercow

 • hallador

  addikt

  Igen azért van az, hogy Kömlőn migránsokat láttak, valahol Zala megyében meg ördög űzésbe kezdtek mert egy fogadós 10 gyereket 2 hétre el akart szállásolni, persze persze.
  Hofi-t hagyjad békén ez volt a kádár rendszer szelepe, amit Ő megengedhetett magának, azért mást minimum börtönbe zárták miután jó megverték. Már kevesebbért is pl ha valaki Szabad Európa rádiót hallgatott, akkor a szülei minimum az iskolaigazgató. de ha nem voltak szerencsések akkor az állambiztonság hívta meg "vendégségbe".
  Ez a tipikus propaganda ami nagyotmondásra meg elnyomásra épített. Nem élnék még egyszer, de nem is akarok a kádár rendszer paródiájában megöregedni.
  Aki akkor élt nem Hofi a kedvence ma. Nagyon jó volt Hofi mert nem volt más. Erről ennyit.
  Erről sem Hofi tehetett, Ő is elszenvedője volt annak a rendszernek, mint mindannyian azok voltunk.

  Gondolom Te is Trabanttal akarsz járni csak ez a szemét nyugat ráderőlteti a Suzuki-t, meg az Opelt.
  Hiszen mindenkinek van minden hónapban 10 órája, hogy a szocialista csotrogányokat javítgassa, mert garantáltan valami beszarik rajtuk. Ja nem.

  Nyugaton viszont azt látom, hogy naivan rácsodálkoznak mindenre, és inkább a saját szemüknek sem hisznek, ha az ellentmond a hivatalos kormányzati kommunikációnak.

  Kezdjük ott hogy nyugaton nem arra kíváncsi minden nyugdíjas, hogy a szomszéd miből épített új tetőt. Mennyit keresel és miért. Mit loptál el mert mindenki lopott akkor, csak fel is jelentették egymást cserébe.

  Én azért nem bírtam elviselni a végén már, mert elegem lett a mutyiból, a minden ingyen kell, a semminek nem nézek utána de oldja meg valaki, meg nekem jár mert csak. Lehet, hogy ezt a szemetet valaki viszasírja ami mint a kádár rendszerből nőtt ki én nem. Én keresni akarok elmenni a boltba, és megvenni amire szükségem van. Nem elkérni, elkunyerálni stb.

  Itt sokkal kevesebbet politizálnak, cserébe a saját dolgukkal foglalkoznak, ezért nyugodtabb az élet.
  Mondjuk nem is stadionokat építgetnek, hogy a "családnak" jó menjen.

  Lehet utálni USA-t én sem élnék ott semmi pénzért pedig többször voltam kinn, akkor már 10* Kanada. De még egyszer az orosz/kínai "demokráciából" biztos nem kérek elég volt egyszer.

  Tudod nekem elegem van a tipikus kádár rendszerből származó, és azóta sem kihalt. "Ami az tiéd az az enyém is, ami az enyém ahhoz semmi közöd" mentalitásból....

  Lehet a véleményem ellen lázadni, de ez csak egy vélemény...

  Az EU meg nem csak magától ilyen, elég sokan tesznek róla, hogy [jelzők kihúzva] vezetői legyenek (fejétől a hal). Ameddig ilyenek, bármi többlet jogosítvány nekik csak mélyítené az EU mélyrepülését.

  Egyelőre köszönöm szépen jól megvagyok ebben az EU-ban.

  [ Szerkesztve ]

  [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 19.3, Ubuntu 19.10, OpenSuse Leap 15.1 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

Hozzászólok Aktív témák