Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rt06
veterán
válasz
hallador #198 üzenetére
"Magyarországon Minimum a Windows-ok fele nem legális, meg a szoftverek 80 % ami nem windows, "
ennek alatamasztasara linkelj legy szives valamit, mielott tovabb vetiteszszerk.: habar inkabb ne
irj a linux-on valo jateklehetosegekrol, es tedd ezt anelkul, hogy megprobalod azzal menteni, hogy "de a windoze meg masban szar" -
hallador
addikt
A kutyát sem érdekli a pénztárcád, ezt nem én hanem a BSA mondja... Kicsit egoista vagy...
(#183) joysefke
Alapvetően nem létezik dobozos W8-ban Windows 7 BOX-ban meg nagyon nem olcsó.
Nem a "rossz" helyen nézés kérdése, hanem az, hogy mocskosul sokba kerül.
(#181) CaNNa3IS
Linux alaphelyzetben sem driver hiányos ma már, Sőt, ez megint egy rossz előitélet.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
CPT.Pirk #193 üzenetére
Nem. Az emu nem szólt. Az egy pci-os belső kártya. Nekem amugy is csak a koax kimenete kellett volna 96/24-hez. Egy másik külső usb-s dac volt ami szólt de az csak a 48/16-ot tudja. Mind1.
Steamen nem néztem még mást de ki fogom próbálni. Igazából össze akartam hasonlítani a win-es verzióval mert nem sűrűn játszok csak amikor rámjön. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
CaNNa3IS #188 üzenetére
Tehát maga a kártya szólt, de az extra dolgok nem jöttek össze? Azt tudnám mondani, hogy valami olyan disztrón próbáld meg legközelebb, ami nem Ubuntu alapú. Sajnos nem a megbízhatóság jelképe az Ubuntu.
A Steamen amúgy nem nézted a Linuxos kínálatot? Van egy csomó ingyenes is közöttük.
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
CPT.Pirk #182 üzenetére
emu 1212m
Sajna nekem ez van. De persze ez nem jelent semmit mert ahogy mások írják náluk pont fordítva van.
Most fent van egy kubuntu és usb-s dac-ot használva van hang de én zenehallgatásra akartam belőni RT kernellel meg deadbeff qjack és sajnos az emu nem ment akármit is csináltam. fordítottam alsa drivert is. Béna vagyok biztos.
De ha már fent volt kipróbáltam a steam-et de ami nekem játék volt benne az nem támogatott cs:go. -
joysefke
veterán
válasz
Sub-ZeRo #184 üzenetére
Home Premium OEM az árgépen 25E, HW Aprón még jóval olcsóbb. Ha laptoppal veszed akkor pedig még kevesebbet dob a végfelhasználói áron, de nem is ez volt a hozzászólásom lényege, hanem:
Ha valaki összedob 150-200E forintból egy játékgépet, akkor az az utolsó 15-20E forintot fogja lespórolni, vesz Windows helyett egy ingyenes Linuxot és kizárja annak lehetőségét, hogy az AAA kat PC játékok mindegyikét élvezni tudja (helyette megvan a játékok 10%-a Linuxra)?
Nos az milyen játékgép, ahol eleve csak minden 10.-ik játék indul el?J.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
joysefke #183 üzenetére
Persze hogy nonszensz. Összerakja a 300k-s gépet, aztán bekötik a széles sávú netet. Eddig tart a warez mentesség. Nem kell álszenteskedni, senki sem eszi meg a szöveget, hogy: "Bezzeg nálam minden jogtiszta". Francokat! Még Linuxra IS van warez cucc... nem is egy...Mernék fogadni, hogy az emberek többsége még csak nem is fizetett soha neten keresztül, azt sem tudja hogy kell. Majd pont Total Commandert fognak venni. Aham... Még a játékokat csak-csak megveszik, mert a fene sem szereti megszívni a vacak crack miatt, de én még jogtiszta Windowsos játékos gépet a közelembe nem láttam...
@CaNNa3IS:
A Linux és a driver hiányok... megint mesedélután van látom... Annyira driver hiányokkal küzd, hogy ha a netbookomra Linux van téve, akkor egyből megy minden, ha Win7, akkor nem megy a webcam, a touchpad, a funkció gombok és nem érzékeli, hogy be lett csukva...
-
joysefke
veterán
válasz
CaNNa3IS #181 üzenetére
A Windows sem kerül 30-50K-ba max ha drágán veszed vagy dobozost.
És igen, onnantól kezdve, hogy valaki dedikált játékgépet épít, ügyel a részletekre (CPU/VGA/Mem, ház jó szellőzéssel), az nem fog nekiállni spórolni 15-20E forintot az oprendszeren úgy hogy komolyabb játékok 90%-át elfelejtheti, mert az ő "Linuxos-játékgépe" nem támogatott. Totális nonszensz
J.
-
CaNNa3IS
senior tag
Az hogy a linux ingyenes az édeskevés ahhoz, hogy játék platformként elterjedjen. Sajnos a hétköznapokban sem használható rendesen a driver hiányosságok miatt.
Aki nem warezol (aki igen annak végképp nem értékelhető alternatíva) és megveszi a játékokat 5-10k-ért annak nem fáj 30-50k egy windows licenszre. -
rt06
veterán
válasz
hallador #177 üzenetére
olvasd el kerlek, hogy mire reagaltam a linkelt hozzaszolasban (hint: spammer nem tudta ertelmezni, mirol irt a forumtars, ezert elkezdett hulyesegekkel doballozni)
"Plane ha "nem kell" megvenni... Ugye?"
nem igazan dijazmo, hogy mar megint a penztarcamban turkalsz, de eredeti windoze-om van, melle szamtalan eredeti jatekkal
errol a hulyesegrol amugy is lemondhatnal mar, hogy "bezzeg a lopott windoze" mert aki a win-nt lewarez-olja, s tort jatekot tesz, az ugyanazokat a tort, warez-olt vackokat fogja feltenni, igy ok pont nem jo reklamarcok a "jaccodjal linux-on" kampanynak -
hallador
addikt
Szóval akkor ezt is csak neked lehet:
mellesleg mi a halal f*sz*rt kell megint windoze vs linux flame-et inditani?
Szóval akkor....
(Most szeretném ha azzal jönnél, hogy nem volt benne a Linux szó, teljesen függetlenül attól, hogy ez egy Linux Topik... )
igen, vannak a windoze-nak hibai, igen, fizetos, igen draga, de ez semmit nem valtoztat azoin, hogy meg mindig tobb olyan terulet van, amire sokkal alkalmasabb, mint a linux
ezen nem valtoztat akarmennyit irsz, s akarmennyire is fajPlane ha "nem kell" megvenni... Ugye?
(#174) morgyi :
Igazad van, de mégsem a Mac-et választották, de nem is a BSD-t. Szóval valamiért a Linux lett a nyertes. Igen a Windows 8 store-ja nem csak nekik nem tettszett, hanem a komplett piac sem komálja annyira...
(#176) spammer
+ 1
-
spammer
veterán
válasz
#32839680 #174 üzenetére
"emellett olyan fukar, hogy nem tellett egy winre."
Vagy csak nem akar W-t használni. Az meg nem fukarság, hogy nem akar feleslegesen azért venni egy oprendszert, hogy tudjon futtatni játékot és/vagy mondjuk egy PS-t. Mert "sokan" kizárólag ezért kénytelenek még használni a W-t.
Nem baj, a Valve-vel elindult valami, kiderül majd úgyis, kik látnak benne fantáziát (piacot).
-
rt06
veterán
válasz
hallador #173 üzenetére
"Állítottam olyat, hogy minden fut a Linux-on? NEM ez megint a Te hülyeséged..."
akkor nem ertem ezt az immaron sokadik, tobboldalas erolkodest
lemaradasban van a linux jatek teren? - igen
akkor?mellesleg mi a halal f*sz*rt kell megint windoze vs linux flame-et inditani?
igen, vannak a windoze-nak hibai, igen, fizetos, igen draga, de ez semmit nem valtoztat azoin, hogy meg mindig tobb olyan terulet van, amire sokkal alkalmasabb, mint a linux
ezen nem valtoztat akarmennyit irsz, s akarmennyire is faj -
hallador
addikt
Ha megint olyat feltételezel ami nem igaz, mivel sajnos nem az, egyrészt a fenét sem érdekli, hogy a Te pénztárcáddal mi a helyzet, engem biztos nem, persze valami értelmetlent kellett írni hogy mondj vaklamit.
Pont az oracle választotta platformnak a Red Hat-ot, ami még tudomásom szerint nem Windows de segíts, így de Linuxon sokkal jobban fut még mindig, Oracle Linux a Neve...
Sajnos hiába próbálkozol a demoralizációval, milyen wine? A Steam pont amiatt jó, mert nem kell wine, meg aztán ott tartottunk mág mindig, hogy a Windows-ért még mindig fizetni kell, a Linuxért meg nem. Ezt nem hoztad fel. Meg azt sem, hogy a Hivatalos BSA felmérések szerint picit sok az illegális Windows, vagy azt lehet... ~ ?
És még mindig ott tartunk hogy Linux-ra megjelenik, és a Linux ingyen van.
a masik, hogy ne keverjuk ossze a linux-os jatekokat, a linux-ra is elerheto AAA cimekkel, mert mig igaz, hogy lehet linux=-on gond nelkul is jatszani, addig az az allitas, hogy ugyanazokkal a jatekokkal is gond nelkul lehet jatszani linux-on, mint windoze-on szimplan nem fedi a valosagot
És ezt rajtad kívül senki nem vonta kétségbe eddig (A történelem ismétli önmagát, generálsz olyan dolgokat, amit nem állított akinek válaszolsz, majd válaszolsz, mintha mondott volna ilyet, mintha igazad lenne, persze ilyenkor kérdés hogy kivel beszélgetsz ?)
ha gondolod pl, keszits nekem reszletes leirast, hogy a mortal 9-et (ezt vettem legutobb) mikent lehet linux-on beuzemelni, majd allitsd szembe azzal, hogy megjelenes napjan, mikor hazaertem munkabol kattintottam, hogy buy, install, majd miutan letoltodott arra, hogy play, es mukodott
Állítottam olyat, hogy minden fut a Linux-on? NEM ez megint a Te hülyeséged...
Valamint ott, hogy a Steam for Linux még közel nem forrt ki teljesen ha majd kiforr, ehhez még idő kell.Azért ugye pontosan így írogatsz, mikor megjelenik a Windows (Vista, 8) és kb leszarta a piac. (Vagy arra nem ilyeneket írsz... ?
)
Ide is illik: (A történelem ismétli önmagát, generálsz olyan dolgokat, amit nem állított akinek válaszolsz, majd válaszolsz, mintha mondott volna ilyet, mintha igazad lenne, persze ilyenkor kérdés hogy kivel beszélgetsz ?)
-
rt06
veterán
válasz
hallador #161 üzenetére
amit itt leirsz, az mind szep es jo, az egyetlen gond vele, hogy senkit nem erdekel
nem erdekli a nepet, hogy 15-20 eve gol tartott a windoze (vagy akit igen, az tudja, hogy a desktop, linux ekkor viccnek is rossz volt)a masik, hogy ne keverjuk ossze a linux-os jatekokat, a linux-ra is elerheto AAA cimekkel, mert mig igaz, hogy lehet linux=-on gond nelkul is jatszani, addig az az allitas, hogy ugyanazokkal a jatekokkal is gond nelkul lehet jatszani linux-on, mint windoze-on szimplan nem fedi a valosagot
es lehet, hogy neked a next-next finish bonyolult (bar tobbnyire steam-en vasarlok, ahol meg ennel is egyszerubb a dolog), de ugyanezt a legtobb jatek eseteben linux-on kapasbol meg kell eloznie egy wine telepitesnek, majd abban piszkalni kell a config-ot
ha gondolod pl, keszits nekem reszletes leirast, hogy a mortal 9-et (ezt vettem legutobb) mikent lehet linux-on beuzemelni, majd allitsd szembe azzal, hogy megjelenes napjan, mikor hazaertem munkabol kattintottam, hogy buy, install, majd miutan letoltodott arra, hogy play, es mukodottnagyon keves amugy az a jatek, ami 50-100 dodo kozott van, inkabb 30-60 dodo szokott lenni egy-egy AAA cim, de a sok jo akcionak koszonhetoen ennel jobb aron is beszerezhetoek tobbnyire
itt erdemes amugy megjegyezni, hogy attol, hogy egy jatek megjelenik linux-ra is ugyanugy fizetos fog maradni, amik meg ingyenesek, azok ingyenesek windoze-ra is (mar ha van egyaltalan piaca, mert nem csak valaminek az utanerzese)ha meg mar a penztarcamban turkalsz, elarulom, hogy a felsoroltakkozul totalcmd kell, az olcso, winrar mondjon le, mert egy fos (de a tc amugy is kezeli), virusitrto, tuzfal igyen van (jott a windoze-zal), office-nek ott a libreoffice, munkamhoz meg eclipse kell (ez ingyenes), az adobe flash builder-e meg egyszer kibirhato osszeg volt (mellesleg a ceg allta)
egy dolog volt meg, ami fajt a hozzaszolasodban, hogy pont az oracle-t hoztad peldanak (felteve, hogy az rdbms-rol van szo) - na, az pont ugyanolyan hulladek minden platformon, ezert aztan szerintem nem jo pelda (mellesleg a linux-os telepitoje valami undorito azzal a shell script-be csomagolt tgz-vel)
-
hallador
addikt
válasz
joysefke #165 üzenetére
Win 95-98 korszakban a linuxok sehol sem voltak szoftvertámogatottság, használhatóság szempontjából. A Win 95-98 architekturálisan volt szar, fagyott is rendessen , ha meg volt pakolva kétes szoftverekkel, de Linuxra pedig pár vackon kívül nem is léteztek szoftverek, egy felbontás-/képfrissítés-állításhoz pedig már mestervizsga kellett. Ehhez képest a jelenlegi Linuxok kezesbárányok. Szerintem az olló a Linux és Windows között inkább zárult, mint nyílt (használhatóságban)
Igen ezért írtam, hogy a mai Linuxok, nem a Debian Hamm-ra gondoltam logikusan. Meg azt sem kellene elfelejteni, ismét, hogy a Microsoft 1975-ben alakult a Linux meg 1991-ben, tényleg sehol nem volt.... De azért valljuk meg őszintén szted itt van aki nem tudja?
Honnan veszed, hogy a Winek fele nem legális? Mint mondtad, a legtöbb laptop OEM eredeti Winnel jön...
Ezt most komolyan kérdezted?
De szerintem Ők honnan tudják, Magyarországon 41 - 44 % között mozog éppen...
Manapság már eljutottunk oda, hogy a mindennapi programok beszerezhetőek freeware.
Szted, ha windows-a van valakinek, akkor melyik programot fogja a juzer használni? Persze, hogy a tört Office-t...
Linuxos játék valóban annak van, aki szeret hackelni
Igen szoftver központban kikeres, telepít, vár, és elindít na a Windows alatt, meg nexteket, meg serial sode-okat, meg lehet, hogy még restartolni is kell, tényleg...
Próbáld ki mert sztem nem própáltál linuxon játszani mostanában.Másrészt pedig azt sem tudod mennyibe kerül manapság egy PC-s játék... Elárulom 10990Ft a legjellemzőbb ár, 100 dollárért én még nem láttam játékot. Arra pedig külön kiváncsi leszek, hogy hányan fognak azok közül eredeti játékot venni, akik még a Windowst is lespórolják a játék-gépről.
Te mit szeretnél a mutyik országától... Milyen lespórolják? A Mutyi nem fentről jön, hanem a legalsó rétegekből...
Nekem elárulhatod, de azért ezt elárulhatnád nekik mert ők erről nem tudnak, majd hívd fel őket, hogy rosszul tudják
Amikor ténylegesen olyan jó lesz..
Persze, meg ha majd a Windows-ra valóban jönnek azok a dolgok, hogy majd nem lehet törni, akkor majd meglátjuk, hogy mennyi user-t fog érdekelni, hogy ugyanolyan jó-e?
-
pakriksz
őstag
válasz
joysefke #165 üzenetére
a natív linuxos játékokkal nem kell hackelni... játékhoz nem közvetlenül kapcsolódva csak egy dologgal kell szenvedni: a video driverrel. Bár ha megnézem én mivel szenvedtem (out of range), és ha belegondolok hogy talán többen már fullhd monitorral játszanának dvi/hdmi-vel, akkor ez a probléma ott nem jön elő, szóval egy kattintás és egy újraindítás lett volna a driver telepítés.
A steam telepítés pedig annyi volt, hogy beléptem a szoftverközpontba, és telepítés, várás, felhasználónév jelszó beírása, játék letöltésének megvárása, és indítás. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
joysefke #165 üzenetére
"Linuxos játék valóban annak van, aki szeret hackelni
" - ezt így nem lehet általánosítani. Hekkelni jellemzően a Wine esetén kell, de egyszerűbb esetben ott is elég lehet csak a kellő egyéb program / win összetevő felrakása.
A csomagkezelőkben lévő natív Linuxos játékok esetén semmi ilyen nincs, felrakod és játszol. Ez még az olyan komoly alkotásra is igaz, mint pl. a FlightGear.
"Az más kérdés, hogy az emberek mikor jönnek ré, hogy a Linux pontosan olyan jó általános feladatokra mint a Windows....
Amikor ténylegesen olyan jó lesz.." Mindennapi feladatokra ténylegesen egyszerűbb, jobb. Innen a Windowsosítás erős visszalépés lenne a rossz irányba. -
joysefke
veterán
Egyedül a pg2 animációi hiányoznak nekem belőle. Azt nem lehet moddal betenni? Hogy egymás felé forogjanak a unitok, meg robbanjanak ilyenek.
Ez is jól moddolhaltó, sőtt megkockáztatom, hogy sokkal jobban mint a PG2 /bár ehhez a részéhez nem értek/ lecserélhetőek az egységek grafikái, a játék összes zászlója, egységek értékei etc.
Jó játékot
(Ha még nem tetted, mindenképpen próbáld ki az X-Com-ot, az is tuti be fog jönni)
üdv
J. -
joysefke
veterán
válasz
hallador #161 üzenetére
Amúgy annyira nem értelek titeket, mert úgy állítjátok be ezt, mintha ez a Microsoftnak 1 perc lett volna. Ott indult, hogy a microsoft anno, azért nyerte meg a piacot mert a legolcsóbb volt (Arról mondjuk), Ti sem beszéltek, hogy legalább ennyire gyenge is, minőségben stabilitásban (Win 3.1, Win 95). Ehhez képest ezek a Linuxok laposra kalapálják azokat a Windosokat játék szempontból is.
Azért ennek is adni kellene 5 - 8 évet, mint a Microsoftnak is, a Steam is 1 - 2 éves projekt mégis mit szeretnétek?Win 95-98 korszakban a linuxok sehol sem voltak szoftvertámogatottság, használhatóság szempontjából. A Win 95-98 architekturálisan volt szar, fagyott is rendessen , ha meg volt pakolva kétes szoftverekkel, de Linuxra pedig pár vackon kívül nem is léteztek szoftverek, egy felbontás-/képfrissítés-állításhoz pedig már mestervizsga kellett. Ehhez képest a jelenlegi Linuxok kezesbárányok. Szerintem az olló a Linux és Windows között inkább zárult, mint nyílt (használhatóságban)
Másik, hogy aki nem szeretne horror összegeket fizetni, tudom ha nagyipari környezetbe vesszük a Windows-t akkor nem is drágább, de valljuk be őszintén Magyarországon Minimum a Windows-ok fele nem legális, meg a szoftverek 80 % ami nem windows, a windows-ok aránya is csak azért ilyen fasza, mert a notebookon rajta van ugye, ha nem lenne, akkor kb ahova a BSA jár ott lenne csak hivatalosan megvett windows ugye?
Honnan veszed, hogy a Winek fele nem legális? Mint mondtad, a legtöbb laptop OEM eredeti Winnel jön...
Szóval ez megint ilyen jajjj de jó, a windows, nagyon fasza nem is vitatkozom, csak éppen, ha megveszed, meg a mindennapi szoftvereket is akkor annyiba kerül, mint a vas (Office, Winrar, TotalCommander, Vírusirtó, stb stb...), ha meg véletlenül dolgozol is vele akkor 2* annyiba.
Manapság már eljutottunk oda, hogy a mindennapi programok beszerezhetőek freeware.
Na akinek jó a Linux magyarázd már el miért kellene erőltetni a Windows-t? Erre jött rá a Valve is, ehhez nem kell hittéríteni, csak egy picit gondolgodni.
Ja a másik magyaráztok itt a A Linuxos játékok annak valók akik szeretnek Hackelni, amúgy szerinted mennyiért vesznek meg 50 - 100 $-ért egy hivatalos játékot eltaláltad, k... kevesen (Magyarországon, Kelet-Európában, Közel-Távol keleten, Afrikában, Dél Amerikában, úgy a föld lakosságának 80 % nem veszi meg aki játszik), A windows alatt, mert az amúgy játékra is tökéletes ugye, mennyit kell hackelni, ha amúgy nem legális a játék szerinted, nem keveset... Tudjuk vegye meg....
Linuxos játék valóban annak van, aki szeret hackelni
Másrészt pedig azt sem tudod mennyibe kerül manapság egy PC-s játék... Elárulom 10990Ft a legjellemzőbb ár, 100 dollárért én még nem láttam játékot. Arra pedig külön kiváncsi leszek, hogy hányan fognak azok közül eredeti játékot venni, akik még a Windowst is lespórolják a játék-gépről.Nem gondoltátok át ezt, a történelemben bebizonyosodott, hogy az olcsóbb fog nyerni, Magyarországon biztos.
Ez általában így van, feltéve, hogy az olcsóbb termék hozza ugyanazt a funkcionalitást és kényelmet. Jelenleg ez még nem áll meg Windows-Linux összehasonlításban, bár igaz, hogy az utobbi évtizedben inkább záródott az ollóAz más kérdés, hogy az emberek mikor jönnek ré, hogy a Linux pontosan olyan jó általános feladatokra mint a Windows....
Amikor ténylegesen olyan jó lesz..J.
-
hallador
addikt
válasz
#32839680 #162 üzenetére
Pontosan így gondolom én is.
(#163) Keeperv85 :
Jogos, csak Linux alatt sok programnak van ingyenes Alternativája is. Persze nem éppen a játékok azok, de ha megnézed a Steam árait, akkor bizony, emésztetőbbek, mint a Windows-os szoftverek/játékok árai. Morgyi-nak igaza van, ha majd tényleg fizetni kell a Windows-ért. És már érezhető a dolog a Windows ( már a WC-n is online ) Már Nincs dobozos, csak "oem", itt az Office 365, ami megint nem ingyenes sőt. Stb stb... Ha Pedig weszel egy Notebook-ot, akkor nem biztos, hogy neked Windows 8 kell, akkor meg megette a fene, mert vagy megveszed a Windows (Nem veszed meg mert van "ingyen" is... )
Így meg jó a Windows, de amúgy aki pl csak játszani és internetezni akar majd, annak a Linux is megfelel ingyen is. Otthonra. -
hallador
addikt
Amúgy annyira nem értelek titeket, mert úgy állítjátok be ezt, mintha ez a Microsoftnak 1 perc lett volna. Ott indult, hogy a microsoft anno, azért nyerte meg a piacot mert a legolcsóbb volt (Arról mondjuk), Ti sem beszéltek, hogy legalább ennyire gyenge is, minőségben stabilitásban (Win 3.1, Win 95). Ehhez képest ezek a Linuxok laposra kalapálják azokat a Windosokat játék szempontból is.
Azért ennek is adni kellene 5 - 8 évet, mint a Microsoftnak is, a Steam is 1 - 2 éves projekt mégis mit szeretnétek?Másik, hogy aki nem szeretne horror összegeket fizetni, tudom ha nagyipari környezetbe vesszük a Windows-t akkor nem is drágább, de valljuk be őszintén Magyarországon Minimum a Windows-ok fele nem legális, meg a szoftverek 80 % ami nem windows, a windows-ok aránya is csak azért ilyen fasza, mert a notebookon rajta van ugye, ha nem lenne, akkor kb ahova a BSA jár ott lenne csak hivatalosan megvett windows ugye?
Szóval ez megint ilyen jajjj de jó, a windows, nagyon fasza nem is vitatkozom, csak éppen, ha megveszed, meg a mindennapi szoftvereket is akkor annyiba kerül, mint a vas (Office, Winrar, TotalCommander, Vírusirtó, stb stb...), ha meg véletlenül dolgozol is vele akkor 2* annyiba.
Na akinek jó a Linux magyarázd már el miért kellene erőltetni a Windows-t? Erre jött rá a Valve is, ehhez nem kell hittéríteni, csak egy picit gondolgodni.
Ja a másik magyaráztok itt a A Linuxos játékok annak valók akik szeretnek Hackelni, amúgy szerinted mennyiért vesznek meg 50 - 100 $-ért egy hivatalos játékot eltaláltad, k... kevesen (Magyarországon, Kelet-Európában, Közel-Távol keleten, Afrikában, Dél Amerikában, úgy a föld lakosságának 80 % nem veszi meg aki játszik), A windows alatt, mert az amúgy játékra is tökéletes ugye, mennyit kell hackelni, ha amúgy nem legális a játék szerinted, nem keveset... Tudjuk vegye meg....
Nem gondoltátok át ezt, a történelemben bebizonyosodott, hogy az olcsóbb fog nyerni, Magyarországon biztos.
Az más kérdés, hogy az emberek mikor jönnek ré, hogy a Linux pontosan olyan jó általános feladatokra mint a Windows....
(#156) rt06 :
A nem általáos szoftverek is jobban mennek Linux alatt, mint Windows alatt, Lassan az Ipar is rájön dolgokra pár program ami nekem is jobban megy Linux alatt:
Oracle (Minden szempontból), AppGate, Cisco kliensek, OpenVPN, IBM storage manager, kb még 20 féle ilyen jellegő szoftver.
Ami nem megy az az MS alap rendszereke, de az is Javul
Fut már Linuxon az Office 2010 is Outlook is.
Ahol a Linux nem tudott felzárkózni még, az pl: a Videotechnika (Professzionális), a Professzionális grafika, és a Windows Specifikus rendszerek, de oda jobb is a Windows Sok esetben.
-
Jester01
veterán
Reklám helye: akit érdekel repülőszimulátor annak érdemes lehet kipróbálni a flightgear programot is.
-
Vladi
nagyúr
válasz
joysefke #148 üzenetére
Egyedül a pg2 animációi hiányoznak nekem belőle. Azt nem lehet moddal betenni? Hogy egymás felé forogjanak a unitok, meg robbanjanak ilyenek.
Az eredeti pg2-höz olyan hadjáratokat csináltak, hogy csak na. Én kb 15* jászottam végig anno. De az új hadjáratok kb 3-400 csatából állnak biza. Na ezt is beleteszik. Kicsit bonyolult a kép, mert egység fájlok is kellenek, mindhez más stb. Ezért is kell újracsinálni.
-
leeate
senior tag
Így van. Sajnos minden a videokártya gyártóktól függ, akiknél esélyes, hogy még a statisztikai 5%-os használatot meghaladva sem készítenének hivatalos drivereket linuxra. Nem éri meg nekik, és állítólag az MS még pénzel is néhányakat, állítólag. De hasonló a helyzet hangkártyáknál, csomó USB eszköznél, stb..
Ez nem fog egyhamar változni, az biztos.
Megjegyzem, számomra sokkal dühítőbb, amikor az elméletileg platformfüggetlen Java programokat nem képesek minimális pluszmunkával átportolni linuxra. -
rt06
veterán
nem azt mondta, hogy ne keszuljenek, hanem hogy jelenleg a windoze sokkal inkabb alkalmas ezekre a celokra, mert perpill arra keszul
es igen, ez valtozoban van (legalabbis a jatekok teren), de hogy nem holnapra lesz egyenerteku a ket platform, abban szerintem egyetertunk, s addig a toibbseg (akik jatszani akarnak, nem hekkelni) szamara folosleges eroltetni a valtast -
spammer
veterán
Nem kell elfogadni semmit, és erre az okosabb cégek már rájöttek (pl. Steam - Valve), de a Crytek is portolni fog linuxra és még ki tudja kik kezdik el a közeljövőben.
Ne akarjunk Linuxot játékra, mert arra ott a Windows, tehát akkor ne is készüljön rá játék, tehát akkor továbbra is lehet érvelni ellene, hogy szar, mert nincs rá játék, és felesleges erőlködni a játék témával
Ez kinek lenne jó és miért?
Profi szoftverek dettó (pl. Adobe cuccok).
-
leeate
senior tag
Ez a játék linuxon kérdés nagyon erőltetett, mindig is az volt, szerintem érdemesebb lenne elfogadni:
- Böngészés, email, multimédia, (Office) --> linux
- Játékok, profi szoftverek --> WinIlletve játékoknál még lehet jobb megoldás egy konzol.
Aztán mindenki olyan rendszert használ, ami neki megfelel -
pakriksz
őstag
Ez csak a fejlesztőktől függ. Csak egy hash ellenőrzést kéne megvalósítaniuk, és aki egy bitet módosított a játékában, azt levágja a szerver.
Én operation flashpoint multiztam sokáig, az a játék szanaszét modolható volt, és modok is futottak a multis szervereken. Be lehetett állítani az ellenőrzést úgy hogy csak kiírja csatlakozáskor hogy vigyázat xy-nál nem stimmel a betöltött tartalom, de azt is hogy azonnal kivágjon a szerver ha nem stimmel minden. -
pakriksz
őstag
pont ezt csinálta a radeon hd 5770-nél a zárt amd driver, telepítés után egy out of range fogadott, mivel nem tudott EDID infot letölteni a monitortól, ezért 1600x1200-ra állította a felbontást, ami persze az 1280*1024-es monitornak nem tetszett, és xorg.conf-ban kellett kisebb felbontásra kényszeríteni. (egyáltalán érhetetlen hogy a driverben miért 1600x1200 a default felbontás)
Egyébként én is kipróbáltam a steamet, azon belül a HL2-t és a rochard-ot, és frankón mennek, azt leszámítva, hogy teljes képernyős módban fehér képernyőt kapok, ablakban megy rendesen, de ez megint csak az amd driver számlájára írható ahogy gyanítom...
-
joysefke
veterán
Szívesen
Aztán ha végigtóltad a Panzer Corpst, akkor nekiálhatsz a DLC-knek (39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 east/west)
ez további hónapokra leköt, utánna pedig neki lehet állni az Africa Corpsnak /ezzel még nem játszottam/, de állítólag még jobb mint az alap Panzer Corps.Jó játék volt a PG2 (2x végigjátszottam), de kellenek úz új impulzusok. minek egy hullát tákolgatni, amikor van friss hús is (jobb minőségben mint amilyen a régi valaha lehet)?
A Corps mögött is van NAGY közösség és nagyon jó fejlesztők...
J.
-
-
bali93
tag
Egyelőre marad a jó, öreg Windows játékra.
-
-
-
törölt tag
-
törölt tag
-
-
Épp tegnap linkelték, hogy bundle akcióban 5 dodóért van ~8 játék (dead space, autós, BF3, Mirrors edge, etc...), tehát aki tud várni az tényleg olcsón vehet játékokat, szerintem sincs értelme ma már a lopásnak. Nemrég 1500 Ft körül vettem Dead Islqandot, de Far Cry 3 és Metro 2033 ingyen volt, ilyen promós cucc.
A win-t legtöbben viszont nem számolják bele, mert a szomszéd srác felrakja. Utána szoktak jönni, h elromlott, fekete a hátterem, mit csináljak? Mondom vidd gariba oda ahol felrakták
Semmin nem lepődök meg, láttam netbúkon W7 ultimate-t. Mondom a hivatalos startert miért kellett lecserélni, 'tán bitlocker hiányzott? Az miaz, nem az, csak hátteret lehessen cserélni...
OK.
-
MASSlag
tag
válasz
joysefke #114 üzenetére
Erre gondoltam LINK (igaz, itt 7770 van)
A kettő gép között pont egy Windowsnyi különbség van, és ahogyan a teszt mutatja, relatíve új játékok is játszhatók a konfigokon. Sokan kérnek tőlem úgy konfigot, hogy "van rá 150E forintom". A win-t beleszámolom.11E Ft-ot ma már nagyon ritkán adok ki játékért. Régebben türelmetlenebb voltam, most már megvárom, hogy min 6E Ft-ra lemenjen az ára. Akkor pedig, még több játék ára kijön belőle.
Manapság a játékoknak elég erősen része lett a multi, az pedig virágbolti verzióval már a legritkább esetben megy.Részben megnyugodhatsz, a topp konfigom dualbootos.
A laptopom viszont Linux only. A fő ok amiért használom egyébként a grafikus felület, a testreszabhatóság, és az erőforrás takarékosság. (Jó talán egy kicsit a szabadságharcos életérzés miatt is) Szívesen használnék OSX-et is, de azt közönséges PC-re nem lehet (legálisan) feltelepíteni.
-
-
Syl
nagyúr
(#110) ViZion
(#111) atesz117
Elhiszem, nem kételkedem. De te nem értesz engem. Tegnap kellett, azonnal, Szegeden.
(#112) joysefke
Már bocs, de mit nem lehet azon érteni, amit leírtam???
Tegnap kellett, azonnal, Szegeden, áfás számlával, cég részére!
Nem jövő hétre, vér pistikétől a déli pályaudvaron, két iphone 5 klón mobil mellé!
A legközelebbi boltban (edigital) volt polcon. De kétlem, hogy Szegeden 30 alatt megkaptam volna. Szóval ez a "33-ért nem volt ez egy jó vétel" csak nézőpont kérdése. -
-
-
-
joysefke
veterán
Igazad van, ezeknél a régi játékoknál, ahol már semmi pénzt nem látnak a szoftverből lenne értelme kinyitni a kódot, de szvsz ez eléggé rétegigény. A játékok 99%-ánál nem lényeges a játékos szempontjábl, hogy nyitott vagy zárt a kód.
Ha már a PG2-t hoztad fel, próbáld ki a Panzer Corpsot, nem fogsz csalódni. (PG1 és PG2 legjobb elemeit tartalmazza, modern köntösben, átgondolva)
-
-
joysefke
veterán
Ezzel az analógiával:
Ha van pénze 5-11 ezer forintos játékokra, akkor belefér neki annyi többletköltség, hogy 7750 helyett 7850-et vegyen, és nem kell aggódnia, hogy megfelelő sebességgel elfut-e a játék.Akinek egy 7750-e van, az nem fog 5-11E Ft-okat adni új játékokért, mert azok kb el sem futnak azon a kártyán. Ha valakinek van egy 7850-e ne adj isten egy 7950-e mint Neked, akkor az szvsz sokkal nagyobb eséllyel fog pénzt adni egy játékért.
Egyébként nyugtass meg, hogy a topp konfigodat nem Linuxxal kínzod
J.
-
joysefke
veterán
"Inkább játszom egy Starcrafttal Windowson-n mint egy freecraftal Linuxon és leszarom a fene nagy szabadságot."
Miért is? Tegyük fel ugyanolyan jó mind akét játék, akkor a logón kívül mi a különbség?
És ha játszhatsz Starcrafttal Linuxon, az miért baj?De nem ugyanolyan jó. Ahhoz, hogy egy AAA kat PC játék jó legyen, rengeteg időt és munkát kell belefektetni, vagyis pénzt. A SC-ba ez belerakták, az Linuxon futó SC klónokba pedig nem.
Wine-vel elfut a SC2 is Linuxon, de ez még nem változtat azon, hogy nem támogatott platform. Ha hiba van magadra vethetsz. -
-
Dhampir
félisten
Ma már a webshopos kiszállítás dívik, nem köllene neked egy kerékgurításnyit sem "autókázni".
(#103) ViZion
Amíg a W7 támogatott marad, addig meg sem fordulna a fejemben egy W8 beszerzése.
Ha érintőképernyős kijelzőm lenne, akkor viszont elgondolkodnék rajta, de az ma még drága mulatság a munkásembörnek. -
Jogos, a legjobb példa talán a Quake 3 motor... mennyi rengeteg játék használta/használja módosítva a mai napig! STALKER szintén érdekes, mert rengeteg lehetőség van moddolásra (nézz be a CoP topikba, vannak és jönnek újak most is!
), de a motor elég bugos. Sokat hegesztenének rajta biztosan, de így sem panaszkodhatunk, 1 STALKER áráért már kb. a 6. játékot kapom tök ingyen.
-
Vladi
nagyúr
"A fene nagy forráskód-szabadság meg a PC-s játékost fogja legutoljára érdekelni. "
Nem értek egyet. Max addig nem érdekli, amíg nem tudja miről van szó. Azoknál a játékoknál, ahol hosszabban, tartós közösség - modder, fejlesztő, játékos - alakul ki, ott létkérdés az engine egy ponton túl.
Pl a komplett stalker közösség letérdelne egy engine forrás nyitástól. Meg lehetne valósítani azokat a dolgokat, amit az eredeti cég nem akart, nem tudott, már nem fogja sose.
Vannak nagyon régi játékok, mint a Panzer General 2, amit a mai napig sokan játszanak. Sok jó dolog készült vele, csak épp az eredeti forrás az ami hiányzik, visszaveti az egész fejlődését. Persze a tulajodnos ül rajta. Semmire nem kell neki, soha pénzt már nem keres vele, valahol 1-2 pc merevlemezén csücsül de mégse adja ki. Annak ellenére, hogy sokan nagyon örülnének neki és fel tudnák használni. Valahol itt kezd igaza lenni Stallmannak...
-
Új hozzászólás Aktív témák
it Megnéztük, hogy mivel lehet és érdemes játszani Linux alatt, és milyen élményre számíthatunk. A Steam színrelépésével pedig akár a jövő egyik jelentős gamer platformja is lehet kedvenc asztali Linuxunk.
- 4/8/16 Gbps FC HBA-k, transceiverek készletről (áfás számla, 1 év garancia)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest