Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
(remélem szabad ilyen témáról írni)
Az 0 A. D. játék készítői (Wildfire Games) csapata indított kampányt amellyel pénz szeretnének szerezni. A kampány oldal az Indiegogo található, ez hasonlóan működik, mint a Kickstarter kampány oldal. A cél 160.000$, de persze ha több gyűlik össze akkor több minden fog tartalmazni. Véleményem szerint ez egy nagyon jó RTS stratégiai játék lehet belőle.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
Ha már a cikkben megvan említve az 0 A.D, ennek most jött ki az újabb alfa 14-es verziója.
-
Phvhun
őstag
válasz
Keeperv85 #257 üzenetére
Delphi a 3 közül egy kivétel, azzal csak ilyen hirtelen előjövő személyes problémákra csinálok felhasználói programokat, amik automatizálnak feladatokat, amit manuálisan túl sok időt vennének igénybe, de azt pl már 12 éve használom, és hozzászoktam, felesleges lenne lecserélnem.
-
pakriksz
őstag
delphit és object pascalt hagyni kéne végre békében nyugodni. Abból jó nem igazán sült ki soha. Nem rég egy kisebb csapat, az amúgy jónak induló játékát, ezzel a nyelvvel hozta össze a 2000-res évek szintjére (GPU használat szinte nuku, több szál nuku)
Adobe cuccok pl nekem alkalmatlanok munkára, bár én gimp-et tanultam meg, nem PS-re rágyepesedve próbáltam gimpre váltani. (a PS CS6-ot kipróbálva borzasztó, zavaró és használhatatlan felülettel találkoztam, ami túl van "csomagolva", az új "feature" a 3d modellre való festés, pedig katasztrofális minőségű így használhatatlan). Autodesk cuccok (3ds maxot használok) vs Blender között, is megszokásbeli és max pluginkompatibilitásbeli különbségeket látok, hiszen a blenderben már jópár olyan feature van ami a MAX-ból hiányzik, vagy egyszerűen gagyin van megoldva (pl textúra bake, vagy 3d textúrázás, textúrafestés, pontosság), jópárszor elgondolkoztam rajta hogy le kéne szokni a maxról.[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Phvhun
őstag
A linuxos egykattintásos telepítés ellen azért érezhetnek egyesek reflexből ellenszenvet, mert windowson ehhez az asszociálódott, hogyha nem mazsolázza valaki végig minden program telepítőjében a lehetőségeket, akkor gyűlik a toolbar és bloatware hegy a gépen.
Na linuxon ilyen nincs, ott alapból minden tiszta, ami benn van a hivatalos repokban.Viszont sajnos nálam ez egész ott bukik el, hogy se Adobe, se Autodesk, se Embarcadero ( Delphi ) nem fejleszt linuxra. Így meg teljesen alkalmatlan számomra munkára a rendszer.
-
spammer
veterán
válasz
CPT.Pirk #245 üzenetére
Ubuntut használják talán a legtöbben (?), nyilván ez is okozhatja azt, hogy több a rossz vélemény is róla, illetve több problémát hallani (nagy számok törvénye). Ha Archot is annyian használnának, mint Ubikat, ott is lenne annyi nyűgje az embereknek szerintem. Csak a legtöbb kezdő júzer nem azzal fog kezdeni, hogy X oldalt elolvas, mielőtt egy Archot telepít magának, hanem inkább next-next-finish-sel felrakja valamelyik Uborkát.
Akik meg nem kezdőknek való rendszert telepítenek, azok meg értenek már annyira a dolgokhoz, ergo nem is fogsz annyi nyűglődést hallani/olvasni, hogy "mi ez, hogy ez, merre ez, mé' nem megy ez".
szerk: biztos sok baja van az Ubinak, nem is akarom az ellenkezőjét állítani, de azért az Ubuntunak köszönhető az, hogy mennyi új (és jó) disztró született és ezek hatására mennyivel jobban terjed a kezdő júzerek között, vagyis a Linuxot is egyre többen ismerik meg, még akkor is, ha rossz dolgokkal, hibákkal is találkoznak.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
CaNNa3IS
senior tag
Én win 7-et használok a mindennapokban de bár olyan egyszerű lenne winre telepíteni mint pl debian meg a klónjaira apt-get install csomagnév. Azt függőségekkel együtt leszed mindent beállít és utánna meg csak indítod.
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
pakriksz
őstag
válasz
#32839680 #248 üzenetére
De szerencsére nem így működik (vagy is működik így is, de ritkán van erre szükség), hanem egyszerűbben a csomagkezelővel, ahol csak ki kell választani és mindent megcsinál. Végig automatikus, nem kell beavatkozás, azt sem kell nézegetni, hogy amit letöltesz az most tényleg az a program vagy egy ugyanakkora méretű spyware és vírusgyűjtemény, mert megbízható és fix forrásból jön, ráadásul a függőségeket is elintézi, ellenben a wines típusú telepítésekkel.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
pakriksz
őstag
válasz
#32839680 #236 üzenetére
ja hát soha sem fordult elő még olyan hogy az infrastruktúrával gond volt, és pár percig nem volt elérhető... JA várj, pont a gugli összes szolgáltatásával fordult elő ilyen a múlt héten... meg kb havonta az microsoftnál.
Te most komolyan új vagy a netes témában? Mert aki pár hónapnál régebben netezik, biztos többször találkozott már olyannal hogy a helyi netelérése jó, még is egy bizonyos szervert nem tud elérni a hálózatproblémák miatt... féjszbúkkal kell probálkozni, az a hulladék kb naponta lerohadDe mi ezzel a probléma, windowson ennyi sincs, ott kézzel kell levadászni a telepítőt innen-onnan meg hozzá a függőségeket(amikről általában a program indításkori hibaüzenetből lehet értesülni utólag), indítani, meg kiválasztani a telepítés helyét, stb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
CPT.Pirk #245 üzenetére
"...Persze, még ki is emeltem, hogy nekem nem volt bajom az SW centerrel, simán felrakott mindent, de igen, fóbiám van. Egyébként tényleg van, mert az Ubuntu milyensége magának "A Linux" megítélésének is árt..."
Én nem vitatom, hogy az utolsó mondatod igaz, de az meg a Te megítélésednek árt, hogy állandóan Ubuntuzol, pláne, ha kiderül, hogy éppen tévedsz. Én sem fikázom folyamatosan a RedHatet, meg az openSusét, pedig lenne miért, csak akkor, ha véleményt kérdeznek róla.
https://www.coreinfinity.tech
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Persze, még ki is emeltem, hogy nekem nem volt bajom az SW centerrel, simán felrakott mindent, de igen, fóbiám van. Egyébként tényleg van, mert az Ubuntu milyensége magának "A Linux" megítélésének is árt...
Nézd meg az arch és a rá épülő disztrók csomagkezelőjét, a pacmant. Sebesség és státusz alapján lehet tükör szervereket rangsorolni, továbbá még csomag kategóriánként is lehet külön tükör szervereket rangsorolni. És itt a válasz a kérdésedre:
"When downloading packages pacman uses the mirrors in the order they are in /etc/pacman.d/mirrorlist."
Szóval igen, ha nem megy egy mirror, ott a többi a listában. És igen, ha akarod, beírod az összes létező mirrort. Persze nem kell ilyen költői túlzásokba esni (biztos sok értelme lenne pl. az összes Debian tükröt rangsorolni szerte a viálgban), nálam a Chakra alapból 8 mirrort írt be a mirrorlistbe, ha valami változás jön a mirrorok között, akkor azt meg egy csomag frissítés formájában megkapom.
Valamint ott van a rankmirrors progi, ami gyorsaság alapján sorba tudja rendezni a tükröket. Csak ki kell adni a parancsot és kész.
Arch és környéke meg tudja csinálni ezeket a dolgokat. Egy akkora disztró mint az Ubuntu miért nem?[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
hallador
addikt
válasz
#32839680 #239 üzenetére
Eleve ott indul a dolog, hogyha Windowsra telepítened kell valamit, akkor azt letöltöd telepíted. Amíg pl az Ubuntu alatt ez némileg egyszerűbb.
Aztán Microsoftnál is előfordul, hogy nagyon nem látja a tükröket, mikor pl lefrissíted a több 100 MB-nyi frissítést. Nem egyszer jártam így, és sokkal többször mint Linux esetében.
Az ilyenekkel, hogy csinálja háttérben az nagy találmány, mikor a Windows rájön, hogy lekapcsolásnál tud frissíteni, és vársz fél órát a gépnél, hogy a Windows lekapcsolja a gépet. Tényleg jó tud lenni. Amíg az Ubuntu ezt megcsinálja 2 perc alatt.Mert amúgy Windows alatt a Wifi nyűglődés sem jobb, meg máshol sem. Az, hogy a Windows-t jobban ismered, nem azt jelenti, hogy jobban is működik.
Szóval azért ez előfordul máshol is nem csak az Ubuntunál.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
válasz
CPT.Pirk #240 üzenetére
Lassan olyan Ubuntu-fóbiád lesz, mint bthomykának a HUP-on, de ő emiatt már hitelét vesztette...
Melyik az a disztribúció, amelyik átáll másik tükörre, ha egy nem érhető el? Ellenben melyik az a disztribúció, amelyik alapból tartalmazza egy listában az összes tükörszervert a világon és egy gombnyomással kiválaszthatod a leggyorsabbat?
morgyi: a Deepin Software Center csak egy példa arra, hogy nincs szükség next-next-finish módszerre, de a Linux Mint saját Centerénél is egyszerűbbet nemigen találsz, mert nem kell csomagok között mazsoláznod, hanem alkalmazások között.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#32839680 #241 üzenetére
Szép színes, meg kategorizált, csak soha nem próbáltam.
Amúgy mikor használtam az Ubuntu szoftverközpontját pár alkalommal még a Unity korszak előtt, akkor abban sem voltak gondok.
A kedvenc disztrómnál egy ideig nem volt grafikus csomagkezelő (mert nekiálltak sajátot csinálni, plusz le fogják cserélni a terminálos csomagkezelőt is sajátra), így hozzászoktam, hogy a disztró weboldalán kerestem a csomag keresőben ami kellett, majd terminálban felraktam, az internet böngésző úgy is nyitva mindig...
Plusz egy ideig volt egy bundle manager is, az "kulcsra kész" programokat telepített jelszó nélkül a user számára, de kicsit mindig bugos volt meg csak a fontos cuccok kerültek oda be, aztán végül ki lettek szervezve a rendes csomagkezelőbe onnan a dolgok.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#32839680 #239 üzenetére
Nem tudhatod, hogy éppen a szerver és a géped közti infrastruktúrában volt gond, vagy maga az aktuális tükör szerver nem ment éppen, így nehéz levonni következtetéseket. Azt lehet felróni a disztrónak, ha nem ment át magától másik tükör szerverre, hogy onnan szedje le a hiányzó cuccokat.
Hogy miért kell nyomkodós csomagkezelő, azt meg lehet kérdezni, de most ez a divat. Az elég nagy marketing miatt a csapból is Ubuntu folyik ha Linuxról van szó, így sok olyan emberhez eljut, aki eddig csak Windowst használt, vagy azon belül is csak "letöltötte az internetet". Most nekik probléma lenne olyasmi, mint az Ubuntuban korábban használt grafikus csomagkezelő használata, ahová kézzel be kellett írni mit szeretnél telepíteni és a listából te bogarászhattad ki, hogy mi fog kelleni.
Azt sem mondhatod meg nekik, hogy használják az apt-get install megoldást a terminálban, vagy éppen kotorásszanak a csomagok között dselecttel. Szóval mikor már eléggé elterjedtek lettek, akkor az új nyomkodós Unity felület mellett csináltak egy nyomkodós szoftver központot is. Most hogy ezek mennyire sikerültek jól vagy rosszul, az egy másik kérdés. Kötött a kiadási ütemterv, meg még egy rakás dolog sújtja őket...Szóval azt akartam kihozni, hogy ne az Ubuntu alapján vonj le következtetéseket a disztrókra úgy általában.
-
pakriksz
őstag
válasz
#32839680 #217 üzenetére
"Nem hiszem el hogy ennyi év után nem tudtak volna eljutni odáig hogy minden program/játék/driver letöltés után next next finish módon települ."
Mert sokkal egyszerűbb úgy hogy alkalmazásbolt megnyit, rákeres, kiválaszt, klikk install
tudod nem véletlen hogy mobil os-en is így megy...
-
válasz
#32839680 #217 üzenetére
"...Valahogy úgy érzem hogy a Linuxos közösség nem is akar kezelhetőségben és egyszerűségben a win közelébe jutni. Nem hiszem el hogy ennyi év után nem tudtak volna eljutni odáig hogy minden program/játék/driver letöltés után next next finish módon települ..."
Miért kellene visszafelé lépni egy sokkal jobb rendszerről?
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
imho azert nem keves a 40%, mert cegek nem merik megengedni maguknak a tort szoftvert, home user-ek meg komplett gep vasarlasakor kapnak elotelepitett windoze-t
Igen Windows 8-at amit azonnal a 20 - 30 % le is szedet, mert sz@r. Nem akar vele szenvedni. És ha Windows-t kap akkor mást is, mert ezt úgy adod elő szokás szerint, mintha a windows mindenre jó lenne. Persze tudjuk, mert van aki szerint ez elég, de nem. Kell egy office, meg 3 - 4 program amit szerinted megvesznek, mert ezt kifejtetted ugye....
de nem is ez a lenyeg, hanem hogy baroimsagot irt, hogy jol leszolja a masik oldalt, majd miutan ezt par hozzaszolassal kesobb sajat maga cafolta meg egy link-kel, azutan sem kepes belatni, hol hibazott
Szerinted.... Te meg nem vagy képes reálisan nézni a dolgokat...
mindezek tetejebe meg o jon azzal, hogy szemelyeskedem, mikozben pont o az, aki nagyon nem veszi eszre magat
Nem, mert én nem személyeskedem... Szóval ha picit kinéznél az általad generált rózsa szín ködből... csak egy picit...
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
Persze - Persze ahova a BSA jár, és ahol felmérték, az az nem az otthonokban vágod...
De a szemellenzőt nem vetted le, csak lököd a szemellenzős dumát, mintha egy rózsaszín ködben élnél...
Ez a felmérés a vállalati szférára vonatkozik, a kisembernél az a 80 % nagyon is áll... De mondom neked csak olyan ismerőseid lehetnek, akik milliókért vesznek szoftvert...
(#230) morgyi
Nem foglalkoznak vele. Az a helyzet, hogy ameddig a BSA szintű szervezeteknek nincs joguk (És reméljük nem is lesz), addig nem fognak benézni a kisemberekhez, csak ha valaki bizonyíthatóan pofátlanul csinálja, lásd Schönherz koli.
A kisember nem fogja megvenni, és ott nem 40 % esetleg a Windows annyi, de az is csak azért mert adják a géphez. de a legtöbb már szedi is le a Windows 8-at, pláne aki nem tud olyan hatékonyan alkalmazkodni a Win 8 csempe felületéhez. És tetteti rá a Windows 7-et, ami meg akkor lesz legális, mikor photoshop amit rátelepítenek soha.
Erről beszéltem, de lehet a 80 %-ot alá is becsültem.[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz
#32839680 #230 üzenetére
imho azert nem keves a 40%, mert cegek nem merik megengedni maguknak a tort szoftvert, home user-ek meg komplett gep vasarlasakor kapnak elotelepitett windoze-t
de nem is ez a lenyeg, hanem hogy baroimsagot irt, hogy jol leszolja a masik oldalt, majd miutan ezt par hozzaszolassal kesobb sajat maga cafolta meg egy link-kel, azutan sem kepes belatni, hol hibazott
mindezek tetejebe meg o jon azzal, hogy szemelyeskedem, mikozben pont o az, aki nagyon nem veszi eszre magat
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
válasz
hallador #223 üzenetére
szerintem azok utan, hogy elkezdtel windoze betrencezni, neked a szemelyeskedesrol nem nagyon kellene irogatnod (foleg, hogy jelen post-odban is szemelyeskedsz, persze ezt gondolom ne veszed eszre)
az meg, hogy vagy hulyeseget beszelsz, vagy hazudozol, egyszeru tenyszeru megallapitas volt, semmi tobbannal jobb erv pedig, hogy azt hazudtad 80%, mikozben a (mellesleg tobbek altal linkelt) dokumentumok szerint 40-45%, nem is kell
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
hallador
addikt
válasz
#32839680 #226 üzenetére
Ha win7-et használsz, akkor mondjuk nem tudom miért várod el egy 2009 végén megjelent OS-től hogy feltelepítés után legyen driver 2009 utáni hardverekhez.
Én nem használok Win 7-et az Én gépemen most Debian fut és nem is készülök váltani. Mivel L1-eztem ma, Ezért telepítettem.
Azért nem:
Realtek 8168/8169/8101/8111 (2007)
Intel N1000: (2009)
HD3000: itt jogos 2010Szóval azért illene még ismernie. Persze ez sem szemrehányás a rendszernek, csak a Windows 7, igen elavult driver szempontból. És közel nem képes azokra a csodákra, mint amennyire beállítják... (Félre ne értsd nem Te. )
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#32839680 #226 üzenetére
MIvaaan?
Miért, meddig kéne terméktámogatás adni szerinted egy megvett szoftver licenc mellé?! A kiadás napjáig? Na nehogy már ne kezelje az egy évvel későbbi hardvereket alapból a rendszer... tudod telepítés KÖZBEN már le kéne töltenie a drivereket, ahogy teszi is...amihez van...
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz
CPT.Pirk #221 üzenetére
Ma telepítettem egy Vostro 3350-et.
Amit nem ismert fel alaphelyzetben?VGA: HD3000
Wi-Fi: Intel N1000
Lan: Realtek 8111
Hang: valami....Bonyolultabb dolgokról, mint az USB 3, meg a fingerprint-től ne is beszéljünk.
Az az semmit...
morgyi
Valahogy úgy érzem hogy a Linuxos közösség nem is akar kezelhetőségben és egyszerűségben a win közelébe jutni. Nem hiszem el hogy ennyi év után nem tudtak volna eljutni odáig hogy minden program/játék/driver letöltés után next next finish módon települ. Félnek tőle hogy akkor nem marad meg a kuriózum és mindenki elkezdene Linuxot használni akit nem érdekel a játék és a professzionális programok?
Igazából ennek nem sok köze van a userekhez, meg a fejlesztőkhöz, ahhoz inkább van köze, Ahhoz annál inkább, hogy a Microsoft kb 20 év előnyben van. Ami nem is baj.
A Linux pedig nem azért nem elterjedt mert nem lehetne jól használni, hanem az emberek nem akarnak változni/tanulni mert elég volt sokaknak megtanulni a Windows-t, és valamilyen szinten igazuk is van.
Elég nagy ballgaság lenne a Linux közösséget hibáztatni azért mert nem terjed a Linux. Ennyi erővel a BSD közösség egyenesen a gonoszok gyülekezete.
Ha majd az MS valóban bekeményít és tényleg meg kell fizetni a Windows-t, akkor majd fognak Linux-ot is használni.[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
#32839680 #217 üzenetére
"Valahogy úgy érzem hogy a Linuxos közösség nem is akar kezelhetőségben és egyszerűségben a win közelébe jutni. Nem hiszem el hogy ennyi év után nem tudtak volna eljutni odáig hogy minden program/játék/driver letöltés után next next finish módon települ. Félnek tőle hogy akkor nem marad meg a kuriózum és mindenki elkezdene Linuxot használni akit nem érdekel a játék és a professzionális programok?"
A szoftverközpont még ennél is egyszerűbb. Viszont ha Windows alatt kell esetleg mást csinálni, ne adj isten pont a parancssorban, akkor a legtöbb Windows fan bokán üríti magát helyből...
-
hallador
addikt
Esetleg mással személyeskedj, a szemellenződet meg vedd le nyugodtan, érveid nincsenek. Ha neked ennyi érved van a valósággal kapcsolatban, akkor valami nagyon félre ment nálad...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"A program/játék/driver letöltés még egyszerűbb egy szoftverközpontból vagy csomagkezelőből, 1 gombos megoldás kb."
na ez az, amit mocskosul hiányolok Windowsból. oké, van már Store, de az főként RT appokra vonatkozik. desktop alkalmazásokra nem igazán (van egy-néhány). csak hébe-hóba használgatok Linuxot, de már ez a kevés is elég volt ahhoz, hogy nagyon kényelmetlenül érezzem magam egy Windows belakásánál. el kell menni a készítő weboldalára, meg kell keresni a letöltési linket, letölteni, kikeresni hova töltötte le, megnyitni, EULA-t el-e fogadod-e mán-e, hova rakjam, milyen vackokat rakjak még, next, majd finish. Linuxon (főleg software centerrel) annyira jó.
- ugye az más kérdés, hogy Linuxon sokkal kisebb az esélye vírust összeszedni, hát úgy persze, hogy ellenőrzött(?) "software boltból" töltöm le a dolgokat.
de Winen is ott a Steam, kilistázom mit vettem meg, Install, egy kérdés (hova telepítse), és ennyi, mindent szépen magától elintéz.(#219) CPT.Pirk: Xilinx jajneee, mai napig rosszakat álmodok tőle...
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#95561216 #220 üzenetére
Nekem a Gigabyte alaplapomnál (GA-78LMT-S2P) van úgy, hogy a Windows7 nem ismeri az ethernet vezérlőt (realtek 8111E), csak ezt mindig elfelejtem, így állhatok neki a gyári CD-t keresni a driver miatt mert így ugye WU sincs, ha valamiért újra kellett rakni a Wint.
-
törölt tag
válasz
#32839680 #215 üzenetére
Én pont windows alatt szívtam azzal, hogy szüzen nem ismerte fel a wifit, ethernet kábel, meg másik gép épp nem volt
Szóval ez ma már inkább vagy-vagy, bár kétségtelen, hogy windowson - hacsak nem régi hardver-új windows vagy régi windows - új hardver ellentét van - ha keresni is kell, fogsz találni, linuxra kisebb eséllyel.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#32839680 #215 üzenetére
Ebben árnyalja a képeet sajnos, hogy a nagy hypolás ellenére az Ubuntu olyan, amilyen. Igazából ha valaki rendes Linuxot szeretne használni, az ne álljon meg ilyen disztróknál. Ha meg a teljes ingyenesség / nyíltság a cél, akkor azt pl. egy Debianon lehhet elérni.
Amúgy vannak prof. progik is Linuxra böven. PL. elég réteg terület az FPGA programozás, mégis a komplett Xilinx fejlesztö környezet a maga 10+ gigájával és a kellö letöltö driverek is kaptak natív Linuxos kiadást.
-
spammer
veterán
válasz
#32839680 #217 üzenetére
Az, hogy driver vagy hardver gondok vannak Linux alatt, az egy olyan dolog, hogy pl. a régi laptopom már sehol sem támogatott, Linux alatt sem működik a sleepből resume (egyébként más működik), miközben egy ugyanannyi idős másik laptopon (még gyengébb hardveren) csont nélkül megy minden, na jó, kivéve wifi, ami 2 sor volt a terminálban és semmi probléma vele, gyorsabb volt, mint W alatt leszedni a drivert a gyártó honlapjáról, elindítani a telepítőt, nyomkodni a next-next-finisht.
A másik dolog meg:
"Valahogy úgy érzem hogy a Linuxos közösség nem is akar kezelhetőségben és egyszerűségben a win közelébe jutni. Nem hiszem el hogy ennyi év után nem tudtak volna eljutni odáig hogy minden program/játék/driver letöltés után next next finish módon települ."
Nem tudom, mikor és milyen disztrókat próbáltál, de ez állításod talán 10+ évvel ezelőtti állapotra lehet igaz, manapság már nem igazán (persze disztrótól függ, hogy mennyire user friendly, nyilván vannak különbségek).
A program/játék/driver letöltés még egyszerűbb egy szoftverközpontból vagy csomagkezelőből, 1 gombos megoldás kb. De ha terminálba kell beírni (vagy inkább csak bemásolni) 1-2 sort, az sem lassabb, mint a next-next-finish.A "kuriózum" meg, LOL
Viccnek jó volt
szerk: azt értem, és elismerem, hogy a legtöbb júzer nem akar szopni, de még csak utánanézni sem semminek, ezért olyan sikeres az epül, "megy oszt jóvan" és még jól is néz ki.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
rt06
veterán
válasz
#32839680 #215 üzenetére
igen, ezert is szerkesztettem bele az utolso mondatot
a gond amugy nem is ez, hanem hogy a homeuser szinte mindenre tudna ingyenes alternativat keresni, amibol tenyleg kell a fizetos, azok tobbnyire a profi szoftverek (*office sem kell a homeuser-nek, a tobbseg tabulatort sem hasznal, nemhogy azokat a reszeket, amikben butabb a libreoffice)"Lehet hogy user error, csak engem felhasználói szempontból rohadtul hidegen hagy, hogy mennyivel jobb OS, ha nem áll kézre, és nem kényelmes nem egyszerű."
ez az, amit sokan nem kepesek elfogadni, hogy a user-t nem az erdekli, az ms, a linux, vagy a hw-gyarto hibaja-e, hanem az, hogy megy-e vagy sem
en pl desktop-on azert hasznalok win-t, mert lenyegesen kenyelmesebb szamomra, viszont van emelle tobb linux-os gepem is (tobbnyire headless mind), mert arra, amire azokat hasznalom, szamomra jobb valasztas a linux[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz
#32839680 #213 üzenetére
mondjuk ez sem teljesen allja meg a helyet, rengeteg olyan (foleg uzleti) szoftver erheto el linux-ra, melyek se nem nyilt koduak, se nem ingyenesek (pl korabban valaki emlegette az oracle termekeit, vagy ott vannak az ibm szoftverek)
sot, van olyan dsztro is, amit nem kapsz meg ingyende igaz, a homeuser ezekbe tobbnyire nem fut bele (majd ha beindul a steam, akkor talan)
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz
#32839680 #211 üzenetére
na, azt nem ertem, hogy a ciganysag hogyan kerult ide, de latom meg mindig nem erted, mi zavar
igen, tudom, hogy van warez, kozvetlen kornyezetemben is latom
amivel itt problemam van, hogy a forumtars sajat hitterito hadjarata reszekent hasrautesszeruen elkezdett hulyeseget beszelni, hogy a masik tabort rosszabb szinben tuntesse fel[ Szerkesztve ]
-
pigster
senior tag
A Steam oldalon megnéztem egy olyan játékot a linux szekcióban, amit megvettem "nem linuxra". Azt írja, ki, hogy a játék már megvan neked. Ez azt jelenti, hogy, ha van egy steames játékom
a) akkor azt bármilyen oprendszeren használhatom,
b) vagy csak néhány játéknál van így,
c) vagy csak átmenetileg van ígyValaki hozzáértő világosítson fel.
-
hallador
addikt
Figyelj Te valami Microsoft fizetett bérenc vagy, vagy mkicsoda? Szerinted mindenki megveszi a Windows? Komolyan meg ne haragodj, de nagyon el vagy tévedve.
(#204) rt06
Azért érzed, hogy megint megvezetted akivel beszélgetsz ugye? Mikor én ezt írtam:
Másik, hogy aki nem szeretne horror összegeket fizetni, tudom ha nagyipari környezetbe vesszük a Windows-t akkor nem is drágább, de valljuk be őszintén Magyarországon Minimum a Windows-ok fele nem legális, meg a szoftverek 80 % ami nem windows, a windows-ok aránya is csak azért ilyen fasza, mert a notebookon rajta van ugye, ha nem lenne, akkor kb ahova a BSA jár ott lenne csak hivatalosan megvett windows ugye?
Szóval nem tudsz olvasni ismét csak a hangulatot kelted. Ne haragudj 41 % nem a fele. Amúgy szted otthonra megveszi valaki a photoshop-ot? Csak kérdezem... Biztosan Te csak ilyeneket ismersz...
Nem kellene flamelni....[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz
#32839680 #203 üzenetére
a 80% az baromsag <==> nincs magas varez arany
erzed a kulonbseget a ketto kozott?
es nem, nincs kolbaszbol a kerites, de ami kell azt megveszem, amire meg lehet, keresek floss alternativat
-
rt06
veterán
válasz
#32839680 #200 üzenetére
olvastam, ezert kertem, hogy mutassan mar valamit, ami alatamasztja a 80%-os hulyeseget
mellesleg akkor lenne alszentsegrol szo, ha lenne a gepemen warez szoftver, szoval ezzel mellenyultalszer.: jajj, varj, nem mondtam igazat, van a gepemen egy street rod2, ami sehol nem kaphato, igy letoltottem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Megnéztük, hogy mivel lehet és érdemes játszani Linux alatt, és milyen élményre számíthatunk. A Steam színrelépésével pedig akár a jövő egyik jelentős gamer platformja is lehet kedvenc asztali Linuxunk.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest