Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • morgyi

  nagyúr

  válasz ysengrin #26 üzenetére

  ebbol fakadoan szerintem elismeri, hogy van ertekuk.

  Nem az értékét ismeri el, valutának meg pénznemnek meg főleg nem ismeri el. Szimplán csak annyit mond ki, hogy ha találsz egy olyan "hülyét" aki megveszi a bithalmazodat, és neked ebből bevételed keletkezik, akkor mennyit kell a bevétel után és hogy adóznod.

  Ennyit ismer el. Azt nem ismeri el hogy fizetőeszköz vagy termék vagy stb... lenne. Szerintem legalábbis.
  Ja ez alapján a csávó adót is csalt... mert 50 milliónyi eladott bithalmaz bevétele után nem fizetett adót.

  Ez kb. olyan analógia, hogy ha én kilopom a Monopoly társasjátékod dobozából az összes játékpénzt, és eladom valami félkegyelműnek, mert értékesnek hiszi, 100 millió forintért, akkor te beperelhetsz engem, hogy megkárosítottalak 100 millió forinttal?
  Adókötelezettségem keletkezik persze, mert bevételem lett, de attól még a monopoly játékpénz nem ér 100 millió forintot, sőt az állam pénznek sem ismeri el.

  Kb. mint amikor feltörik azt a Steam accot, aki a 68.000 dolcsis egyedi Dragon Lore CS:GO skint megvette. Mekkora értékű kárt okoztál neki? Jogilag mi az értéke a CS:GO skinnek?

  Ez a kripto piac állami szabályzás szempontjából bőőőőven nem tiszta ügy, precedensek nincsenek. A besorolása is országonként különböző, valahol nincs is.
  Meg a 70+-os bírók azt se értik majd hogy mi van.

  Amúgy baromi érdekes... addig le se szarják meg nem derül ki, hogy valaki bitcoinnal csalt, amíg bitcoinként parkoltatja a kriptoszámláján...
  Most akkor van értéke vagy nincs? Mert amíg nem "váltod át" FIAT-ra addig pont leszarják, kb. mint ha nem létező vagyon lenne.

  [ Szerkesztve ]

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

 • Hieronymus

  őstag

  válasz ysengrin #26 üzenetére

  "Masreszt az okozott kar valoszinuleg nem kizarolag a kriptoeszkoz piaci erteke, hanem az incident responsera forditott koltsegeket is tartalmazza (berkoltseg, ugyved, stb"

  A kár, büntetés és az ügyhöz kapcsolódó költségek, nem moshatóak össze.
  A feljelentőnek nincs az eljáráshoz kapcsolódó költsége. Feljelentést tesz, ennyi.
  A gyanúsítottnak a saját költsége az ügyvédje. A szakértői munkát, ha van, szintén a gyanúsított fizeti. Feltéve, hogy a gyanúsítás megáll és elmarasztaló ítélet születik az ügyben. ha nem akkor az utóbbi két költséget az állam fizeti.

  "1995. évi CXVII. törvény [ Szja tv. ] 67/C § szabalyozza a kriptoeszkozok adozasat"
  Illetve a rendelet mostani módosítása. Mivel nem lehet visszamenő érvényű hatása a módosításnak, ezért fontos az módosítás dátuma.

  De ez nem a kriptot mint pénzt ismeri el. A hozzákapcsolódó tevékenységből származó jövedelem adózását szabályozza.

  „Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

Hozzászólok Aktív témák