Hozzászólok Aktív témák

 • nemlehet

  őstag

  válasz Vesa #53 üzenetére

  Alapvető tévedésben vagy. Továbbá egyáltalán nem érvel jól, teljesen butaságokat mond mind jogi mind logikai szempontból.
  Itthon nem hivatalos fizetőeszköz ez tény, bár egyébként vannak akik elfogadják (pl alza-nál tudsz BTC-vel fizetni). A termék ahogy dabadab írta nem jogi kategória. Ellenben létező jogi kategória a cryptoeszköz és nem rég jelent meg a magyar közlönyben az új szabályozás.

  Amúgy előtte is elismerte a jog a létezését (de facto volt definiálva), csak az adózása volt indirekt módon meghatározva. Ez nem jelenti azt hogy nem kellett , minden crypto jövedelem után "egyéb külföldi jövedelem"-ként kellett adózni. Továbbá én úgy tudom negyed éves előlegben be kellett fizetni a cryptoügyletekből származó profit adóját majd az éves bevallásban korrigálni. Tehát simán elmeszelhetik adócsalásért is, de nem hiszem, hogy ezt a vonalat fogják erőltetni.

  De mindettől függetlenül ha ez egy my little pony mobiljáték lenne és rendszerhibát kihasználva jogosulatlanul eltulajdonított dolgokat akkor is bűncselekmény lenne. A crypto ebben szinte irreleváns pont, csak a kár mértéke miatt fontos.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólok Aktív témák