Hozzászólok Aktív témák

 • morgyi

  nagyúr

  válasz ysengrin #26 üzenetére

  ebbol fakadoan szerintem elismeri, hogy van ertekuk.

  Nem az értékét ismeri el, valutának meg pénznemnek meg főleg nem ismeri el. Szimplán csak annyit mond ki, hogy ha találsz egy olyan "hülyét" aki megveszi a bithalmazodat, és neked ebből bevételed keletkezik, akkor mennyit kell a bevétel után és hogy adóznod.

  Ennyit ismer el. Azt nem ismeri el hogy fizetőeszköz vagy termék vagy stb... lenne. Szerintem legalábbis.
  Ja ez alapján a csávó adót is csalt... mert 50 milliónyi eladott bithalmaz bevétele után nem fizetett adót.

  Ez kb. olyan analógia, hogy ha én kilopom a Monopoly társasjátékod dobozából az összes játékpénzt, és eladom valami félkegyelműnek, mert értékesnek hiszi, 100 millió forintért, akkor te beperelhetsz engem, hogy megkárosítottalak 100 millió forinttal?
  Adókötelezettségem keletkezik persze, mert bevételem lett, de attól még a monopoly játékpénz nem ér 100 millió forintot, sőt az állam pénznek sem ismeri el.

  Kb. mint amikor feltörik azt a Steam accot, aki a 68.000 dolcsis egyedi Dragon Lore CS:GO skint megvette. Mekkora értékű kárt okoztál neki? Jogilag mi az értéke a CS:GO skinnek?

  Ez a kripto piac állami szabályzás szempontjából bőőőőven nem tiszta ügy, precedensek nincsenek. A besorolása is országonként különböző, valahol nincs is.
  Meg a 70+-os bírók azt se értik majd hogy mi van.

  Amúgy baromi érdekes... addig le se szarják meg nem derül ki, hogy valaki bitcoinnal csalt, amíg bitcoinként parkoltatja a kriptoszámláján...
  Most akkor van értéke vagy nincs? Mert amíg nem "váltod át" FIAT-ra addig pont leszarják, kb. mint ha nem létező vagyon lenne.

  [ Szerkesztve ]

  A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

Hozzászólok Aktív témák