Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gthomma


gthomma
(fanatikus tag)

Megint egy semmi tevő vízfej, jól megfizetett csókosokkal.

Ha komolyan vette volna a Microsoft a mobil üzletágat ......

(#2) Hiftu


Hiftu
(senior tag)

Nem tortenik itt semmi erdekes.
A kormany az altalanos hatalomgyakorlasi technikak egyiket gyakorolja: a kincstarbol a kulcsfiguraknak oszt ki penzt a husegert.

Angolosoknak egy video reszletesebben: The Rules for Rulers

[ Szerkesztve ]

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#3) Béééla


Béééla
(őstag)

Most akkor mint volt iskolai rendszergazda: lesz ennek valami szabványosítási eredménye, vagy csak simán lesz egy dedikált döntéshozó réteg például az eszközbeszerzés terén?
Az mondjuk nem lenne rossz, hogy dedikált infós sulik vagy "jobbat érdemlő" intézmények kapnak 2-3 évente új gépet, és a régiek meg költöznek oda, ahol paintnél és Wordnél komolyabbat soha sem használnak.

Bélabá

(#4) Hiftu válasza Béééla (#3) üzenetére


Hiftu
(senior tag)

Kerdezd meg a tanarokat es a kisegito szemelyzetet a sulikban, hogy mennyire jott be nekik a KLIK.
A valaszokbol leszurheted, hogy ez mennyire lesz jo.

Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver

(#5) Gdi válasza Béééla (#3) üzenetére


Gdi
(senior tag)

:D

Mondd, hogy csak viccelsz!

''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''

(#6) jonnyjoker01 válasza Béééla (#3) üzenetére


jonnyjoker01
(PH! kedvence)

Ha a "sima" KLIK még egy tanterem alap felszereltségét sem képes biztosítani, kétlem, hogy az informatikai része a dolognak rendesen lenne kezelve (még ha több forrás is lenne rá).

Üdv. Johnny

(#7) atike


atike
(PH! nagyúr)

A korábbi KLIK tapasztalatai alapján borítékolható, hogy ez is egy katasztrófa lesz...

(#8) Pano válasza atike (#7) üzenetére


Pano
(PH! addikt)

Rosszabb, szerintem.
Már előre látom ahogy hatalmas kormánypropaganda közepette felnyalják az új intézményt, hogy egy csomó iskolának adtak új laptopokat.
A celeronos, 80 ezres verziót, amivel ha diák meg akar nézni egy oktatóvideót, már ki is csengettek az óráról, de legalább új. Azt meg majd megmagyarázzák azzal, hogy türelemre nevelés a célja :U :D

Informatikában világszinten még jók vagyunk, így lépni kellett. Informatikai oktatás szétverése, első lépés ON.
Nehogy már épkézláb informatikusokat neveljünk a sorosista, brüsszeles libsiknek nyugaton (vagy nem tudom milyen szitokszóval illetik manapság a hanyatló nyugatot).

[ Szerkesztve ]

Ha félsz a sötétben gondolj arra, hogy sosem vagy egyedül.

(#9) UnA válasza atike (#7) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Értem én, hogy ez egy politikai cikk, de valamiért a hozzászólásokból úgy tűnik, mint ha senki sem látott volna még nagyvállalatot: pontosan ugyanígy működik az IT beszerzés egy nagy cég esetében is. Amíg nincs központi beszerzés, addig általában nagyobb a pazarlás – emellett természetesen igaz, hogy lassabb a folyamat.

(#10) lev258 válasza UnA (#9) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy vállalatnál cél szokott lenni, hogy a központi beszerzéssel spóroljanak az egyéni beszerzésekhez képest. Nálunk az állami szférában inkább fordítva van ez, ha érted, mire gondolok.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#11) Ringman válasza UnA (#9) üzenetére


Ringman
(PH! kedvence)

Amíg nincs központi beszerzés, addig általában nagyobb a pazarlás – emellett természetesen igaz, hogy lassabb a folyamat.

hát persze, állami szférában pont ez szokott történni, ékes példa itt: itcafe: Microsoft-botrány: brutális túlárazás a rendőrségnél is

multifunkciós agárstadion épül

(#12) Dobrika válasza UnA (#9) üzenetére


Dobrika
(tag)

Lehet, de a gond az, hogy a magyar kormány a korrupció állatorvosi lova. Ha valamire ráteszi a fideszes kormány a kezét, az egyszerre lesz többszörösen túlárazott, miközben a "minőség" többszörösen rosszabb.

(#13) Béééla válasza Hiftu (#4) üzenetére


Béééla
(őstag)

Már megéltem a klikes kört. Köszönöm szépen, szerintem már jobban működött. Ja hogy durciból, dacból álltak ellen és fújták fel hogy "jajjnincskréta" (de volt) vagy nincs egyéb felszerelés amikor volt, vagy ahol amúgy is kis pénzből gazdálkodtak, varázsütésre nem lett több, csak egyes, az iskolát saját tulajdonuknak tekintő és azzal aképp gazdálkodók lettek megregulázva. Biztos hogy sok jóhiszemű vezető hátbaszúrásnak élte meg, elhiszem. Nem miattuk kellett bevezetni és elvenni a jogkörök egy részét.

Bélabá

(#14) Fex válasza Béééla (#13) üzenetére


Fex
(tag)

Gyerekeim iskolába járnak, általánosba.
- szülőnek kell festeni, festéket bevinni, szerszámokat, meg amúgy mindent, ha rendes terembe akarjuk a gyerekeket tudni.
- Tankönyv nem volt, fénymásoltak, természetesen a papírt mi adtuk, szülők.
- A WC-ben nem volt ülőke, csap, wcpapír, kézmosó, kéztörlő. A gyerek inkább nem evett meg ivott, hogy ne kelljen a wc-re mennie ott.
- Az ingyenes oktatásra 18-ezret adtunk be évente, gyerekenként...
- A gyerekek úszását az önkormányzat fizette fél évig, nem a klik
- Ja, és kréta sem volt..

Én szülőként nem éltem meg a klik általl jobban működtetett iskolát, sőt....

(#15) janeszgol válasza Fex (#14) üzenetére


janeszgol
(PH! kedvence)

Azért ez felháborító. Ha minden pontod igaz és nem színezted ki a történetet (a bizodalmat megadom ilyenkor), hát erre nem lehet normálisan reagálni. Kicsit pörgessék azt a kibszott naptárat!
Szokták mondani, hogy a kevesebb néha több. Én örülök a szuperkórházaknak, mert kevesebb intézmény kell (ami sokkal több férőhelyes lesz), ezáltal picit központosítottabb, kezelhetőbb lesz az ellátás. Legalábbis külföldön az, és ezt is várják ettől az egésztől itthon. Na, ilyen szemlélettel kellene iskolákat is kialakítani. Persze ahhoz a normális és kényelmes közlekedést is meg kellene valósítani.

Mert az a legdrágább, amikor minden van mindenhol, aztán igazából nem is lehet központilag kezelni ezt. Vagy a szuperiskolák ellentéte kell: meghagyni mindent, viszont akkor a szülők is felelnek anyagilag az iskola működéséért alapítványi szinten. Csak ez a központosított hatalomba nem férne bele.

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#16) atike válasza UnA (#9) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

Részemről láttam már, dolgoztam is ilyennél és van pedagógus a családban (több is). Köszönőviszonyban sincs egymás a két dolog (sajnos) - azaz ami működik a nagyoknál és itt is működnie kellene az nagyon nem így van. És a KLIK nem épp csak az IT beszerzést csinálja - és kb minden területre rá lehet húzni azt, hogy nem működik csak dadogva és sok sebből vérezve. A központosítással ráadásul elhalványodnak az egyéni sajátosságok ami szintén nem szerencsés. Szóval van bennem félsz a DKÜ-től... :)

(#17) atike válasza Fex (#14) üzenetére


atike
(PH! nagyúr)

Melyik város....?

(#18) cain69 válasza UnA (#9) üzenetére


cain69
(PH! kedvence)

ja, csak éppen ha a beszerzés miatt csúsznak a projektek, akkor nagyon hamar repül a beszerzési igazgató. az állami szerveknél meg elkenik a felelősséget és nem fog változni semmi.
a fiam most másodikas, és én szerződtem le egy céggel, hogy biztosítsanak egy működő nyomtatót az iskolának, mert erre a klik nem hajlandó. ha csak veszünk egyet, az sem megoldás, mert annak a tintapatron töltését és szervízelését ugyanúgy nem állja utána a klik.

[ Szerkesztve ]

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#19) arty válasza Béééla (#13) üzenetére


arty
(PH! addikt)

2 iskolás gyermekem van, szerintem te hazudsz vagy valami csodaiskolából van a példád. Esetleg csak a fideszt mosdatod. Lásd még (#14), UGYAN EZ MENT mindenhol szvsz.

(#15) janeszgol - nem színezett a #14-es hsz, nálunk ugyan ez van. Hozhatok fotót, amikor peremig ér a SZAR a csészében, amibe a 7-8-10-12 éves gyermeknek a dolgát végeznie kellene.... ántsz kategória, de azt ne hívjuk ki, mert akkor bezárják a sulit, megoldjuk becsszó... de nem oldják meg. És itt az igazgatónő törvénytelenül(!) (bíróság mondta ki!), kvázi puccsal(!) került került az iskola élére. Aztán a következő választásnál derült ki, hogy önkormányzati/fideszes képviselő is a drágám.... HJAAAAAAAA..... megvilágosodtunk.

Nemrég volt most egy aranyos történet - projektort kap az osztály, hurrá!
Viszont csak az extrémen túlárazott vetítőt állta az állam, minden mást nekünk, a szülőknek kellett fizetni (felszerelés, beüzemelés), szintén elég vastagon árazva. És persze minden utólag közölve, mintegy falhoz állítva a szülőket (amikor ment a morgás): azt akarjátok, hogy csak a ti osztályotokban ne legyen vetítő?!

----

Mint minden fideszközpontosítás, ez is "szét lesz lopva", a leszállított minőség pedig a használhatatlanság határás súrolja majd. Dolgoztam államigazgatásban IT területen, amit "csak a központból lehetett rendelni", az mind túlárazott/hulladék kategóriás termék/eszköz volt. Aztán építhettünk szarból, várat....

[ Szerkesztve ]

stadion, kisvasút, freemail

(#20) simonzé


simonzé
(PH! addikt)

Lőrinc miután belehugyozott a dinnyébe, és beleszxrt az üzleti etikába, most bele kíván szállni az IT kereskedelembe. Szurkolok neki, hogy itt is olyan szerencsés legyen, mint az építőiparban, a turizmusban, az energetikaban, a sorfozesben, a bankszektorban, a mezőgazdaságban, a sajtó üzemeltetésben, a boraszatban, a keményítőgyartasban, stb.

Aki emögött bármiféle mesterkedest lat, az a velejéig romlott, rosszakaratu sorosberenc! Ez a szent ember olyan szinten látja a tutit, mint annak idején Giordano Bruno. Remelem, hamarosan ő is, meg a gazdája is osztozik a sorsaban. Rászolgáltak.

I don't fit in. I fit out.

(#21) Cyrin


Cyrin
(PH! addikt)

EZ VESZÉLYES!... :W

(#22) kolopele válasza Fex (#14) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Megkérdezhetem hol járnak iskolába a gyerekeid? Számomra ugyanis ez elég hihetetlen történet, persze attól még akár igaz is lehet, max. nem tartom életszerűnek.

(#23) nuke7


nuke7
(PH! kedvence)

:Y ez mekkora pénzmosás és közpénz jellegét elveszítő pénz szívattyú már?!

"Az érintett szervezetek kötelesek – akár eredményes volt a beszerzés, akár nem – a rendeletben meghatározott közbeszerzési díjat megfizetni az ügynökség számára.

Emellett az ügynökség egy újabb fontos mentességet is kapott (gyakorlatilag mentesülnek a kontroll alól): „A Digitális Kormányzati Ügynökség által – hazai forrás terhére – megkötött keretmegállapodások terhére igénybe vett beszerzések esetében a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló 320/2015. (X. 30.) Korm. rendelet rendelkezéseit nem kell alkalmazni.”"

*** https://www.twitch.tv/nuke7 *** https://youtube.com/user/nuke7 *** https://discord.gg/5YP4edj

(#24) Cyrin válasza nuke7 (#23) üzenetére


Cyrin
(PH! addikt)

Csak a szokásos...
Ez tartja össze a rendszert

(#25) hcl


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

"Az érintett szervezeteknek kötelező az ügynökség portálján regisztrálni, és szigorú határidőkhöz kötötten jelezniük informatikai fejlesztési, beszerzési igényeiket elbírálásra."
He?
Nem tudják, mi tartozik alájuk? :D

Gondolom ez az eljárásrend is arra lesz jó, hogy a megfelelő közbeszerzések menjenek át, a megfelelő paraméterekkel.

@UnA : Láttunk. Ott dolgozom.
1. Az magánszektor, úgy pazarol, ahogy akar
2. Ott ha megindoklod (és van keret, esetleg előírás a hardvercsere), akkor engedélyezik a beszerzést
3. Ott ritkább, hogy megvan, kinek kell nyerni a pályázatot (láttam már olyat, hogy ki volt adva, de kicsivel később, egy felsővezető-csere után a komplett pénzügyi management repült)
Meg ilyesmik. Ha tényleg úgy működne, mint az állami, akkor igen sok cég menne csődbe :D

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#26) hcl válasza Béééla (#13) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Én is beszéltem egy ismerőssel, aki nem tapasztalt problémákat, csak ő egy pesti, marha nagy iskolában dolgozott, ahol tanárként nem kellett semmivel bajlódnia.

Meg jópárral, kisebb iskolákból, ahol aztán voltak furcsa dolgok :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#27) UnA válasza hcl (#25) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"Ha tényleg úgy működne, mint az állami, akkor igen sok cég menne csődbe"

Mivel itt erről még nincs információ, elég nehéz bármilyen összehasonlítást tenni.

És igen, multicégnél is fontosabb volt sokszor a policy meg a process, mint a logikus vagy költséghatékony gondolkodás. De ez már csak így megy egy nagyobb szervezetnél – szerintem nincs valódi különbség.

(#28) hcl válasza UnA (#27) üzenetére


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

Nagyon nagy valódi különbség van, pl. hogy a policyk a valóságon alapulnak, és ha nem működik jól (nem az, hogy egyszer-egyszer rosszul jön ki), akkor változik + elzavarják azt, aki elrontotta. Pont ezek az igazi különbségek :)

Hogy itt nincs összehasonlítási alap : de van, úgy általában nézd meg az elmúlt 30 év állami bürokráciáját, és az az alap. Mikor jött ki jól, amikor egy szakmai szervezetet behúztak valami állami felügyeleti szerv alá?

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#29) dabadab válasza UnA (#9) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"valamiért a hozzászólásokból úgy tűnik, mint ha senki sem látott volna még nagyvállalatot: pontosan ugyanígy működik az IT beszerzés egy nagy cég esetében is"

Lehet, hogy te nem láttál még nagyválallatot. Legalábbis nekem még nem volt szerencsém olyanhoz, ahol ne lett volna az egyes egységeknek valami saját büdzséje, amiből tetszésük szerint gazdálkodhattak volna, hanem minden kétfilléres beszerzést a központi rendszeren kellett volna keresztülverni.

"Amíg nincs központi beszerzés, addig általában nagyobb a pazarlás"

A központi beszerzés nem varázsszer: csak akkor tudja csökkenteni a pazarlást, ha jól csinálják. Márpedig a KLIK meg a többi állami vízfej kapcsán egészen pontosan a jólcsinálás terén vannak a legnagyobb hiányosságok.

Egyébként érdemes megnézni az egyházi agyomosodának kiadott állami iskolákat: ott nincs KLIK, így aztán a napi ügymenet feltünően gördülékenyebb azokon a helyeken.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#30) UnA válasza dabadab (#29) üzenetére


UnA
(Korrektor)

A központi beszerzés nem varázsszer: csak akkor tudja csökkenteni a pazarlást, ha jól csinálják.

Ez pontosan így van. :K

(#31) Cyrin válasza UnA (#30) üzenetére


Cyrin
(PH! addikt)

de itt a központosításnak pont nem az a célja, hanem épp ellenkezőleg, legyen egy újabb hely ahonnan le lehet rabolni a lóvét...

(#32) kolopele válasza dabadab (#29) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Ez így van valóban, nejem egyházi oviban vezető, és minden olyan remekül megy hogy öröm nézni :K

(#33) Ringman válasza kolopele (#32) üzenetére


Ringman
(PH! kedvence)

több mint 3× akkora egy főre jutó állami támogatásból könnyebb is.

multifunkciós agárstadion épül

(#34) Submarine


Submarine
(fanatikus tag)

De most komolyan, itt senki nincs a ki védi a kórmányt?
:D
Viszont mi hagyjuk, hogy így legyen.
:W

[ Szerkesztve ]

"Afészbúkonötezerérmindentmegvesznek!"

(#35) kolopele válasza Submarine (#34) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Én már megvédtem párszor, de már nem fogom, mert nekem esnek bizonyos emberek.

(#36) kolopele válasza Ringman (#33) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Igen? És akkor az önkormányzati oviban miért utasítják el a hátrányos helyzetű meg az SNI - s gyerekeket? Nagyon helyes hogy nagyobb támogatást kapnak ezek az intézmények.

(#37) lev258 válasza kolopele (#36) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem akarok nagyon belefolyni, de nem is olyan régen éppen abból voltak botrányok, hogy bizony egyházi iskolákban is alaposan megválogatták a tanulókat.
Tehát nem mondható általánosságban, hogy többletfeladatokat vesznek magukra a plusz pénzért; mindössze azért kapnak több állami támogatást, mert egyházi iskolák (semmi mást nem vesznek figyelembe a fejkvóta vagy egyéb összegek megítélésénél). Ez az, aminek nem így kellene működnie. Ha úgy lenne, ahogy te is elképzelted (és az állami intézményeket is így kezelnék), azt én is támogatnám.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#38) kolopele válasza lev258 (#37) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Én látom micsoda munka ezekkel a gyerekekkel foglalkozni, majdnem lehetetlen küldetés. Ami inkább a probléma hogy a támogatások jelentős része nem a pedagógusokhoz ér el hanem a lelkészhez és az ő komáihoz. Ezen kellene változtatni főleg helyi szinten.

(#39) lev258 válasza kolopele (#38) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az már inkább egyéni ügy. Nálunk az önkormányzat társult önként az egyik felekezettel, még a KLIK megalkotásakor. És tudomásom szerint jól megy a sulinak.
Most képzeld el azt, mi van, amikor hasonló utat jár be a pénz, mint amit te írsz, csak épp a pénz annak csupán töredéke. Ez a mai állami oktatás rendszere.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#40) Ringman válasza kolopele (#36) üzenetére


Ringman
(PH! kedvence)

a statisztika szerint az egyházi iskolákban kisebb %-ban vannak sni-s diákok [link]

multifunkciós agárstadion épül

(#41) kolopele válasza Ringman (#40) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Én csak az alapján tudok nyilatkozni amit a saját szememmel látok. A statisztikáknak sosem tudtam maradéktalanul hinni.

(#42) arnyekxxx válasza Dobrika (#12) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

ráteszi a fideszes kormány a kezét, az egyszerre lesz többszörösen túlárazott, miközben a "minőség" többszörösen rosszabb.

Tippelek, te még az oviban tologattad a csattogós lepkét amikor dicsőséges mszpszdsz kormány elindította pl a sulintexpresz programot :)

(#43) Ba cy lus válasza kolopele (#41) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Nem is kell, érdemesebb a Vezérnek hinni. ;]

[ Szerkesztve ]

(#44) Silenc3Hun válasza kolopele (#32) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Van itt a környéken egyházi iskola. Csak kívülről látom, hál istennek nem kerültem kapcsolatba velük, de az mutat valamit, hogy 2 év alatt a diákok több mint fele elment az iskolából

"There's a reason that we came across in this world..."

(#45) kolopele válasza Ba cy lus (#43) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Erre csak azt tudom mondani mindig lehet az éppen regnáló kormányt szidni mert az a legegyszerűbb. Van választási lehetőség, az én két gyerekem pl. magániskolába járnak, nem kell feltétlenül vegyülni akikkel nem akarunk (első osztály után írattam át őket, egyszerűen annyi ma a h...e gyerek hogy zavarják a normális gyerekeket a tanulásban). Olyan ez mint az egészségügy, sok magánklinika is van, lehet választani hova megyünk betegség esetén. Egyébként ovis korukat ők is az evangélikus intézményben járták ki, és nem maradtak vissza a fejlődésben (hozzáteszem nem vagyok hívő).

(#46) Ba cy lus válasza kolopele (#45) üzenetére


Ba cy lus
(PH! kedvence)

Olyan ez mint az egészségügy, sok magánklinika is van, lehet választani hova megyünk betegség esetén.

Kár, hogy még a kormánypárt szavazóinak nagy része sem teheti meg ugyanezt. Remélem, látod az ellentmondást, hogy az elvben elitellenes kormány valójában a hozzád hasonló, elitista nézetű embereket képviseli. De te inkább a statisztikában kételkedsz, rendben. :D

[ Szerkesztve ]

(#47) lev258 válasza kolopele (#45) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Remélem azt tudod, hogy a családok jelentős része egy gyerek magániskolai taníttatását sem lenne képes finanszírozni, nemhogy kettőét. És nem, nem a kisebbségekre gondolok, hanem tanult emberekre, akikről azt gondolnád, jól kellene keresniük.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#48) Dalai Láma válasza kolopele (#45) üzenetére


Dalai Láma
(őstag)

Akkor viszont olyan egészségbiztosítást szeretnék, amivel mindegy is, hogy állami, vagy magán intézményt keresek fel, a költségeket a biztosító fedezi.

Az országban nagyon sok helyen nincs magániskola, és a lakosság döntő többségének nem is telne rá. És az utazási lehetőségek sem megfelelők, ha nem egy nagyvárosban élsz.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#49) kolopele válasza Ba cy lus (#46) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Magánklinikák mindig is voltak, az orvosok ambuláns rendeléseik után mentek a magánrendelésükre, nem új keletű dolgok ezek, várólisták sem 2010 óta léteznek, ehhez elég ha megnézed a google - t. Mindig is volt és lesz is létjogosultságuk ha valaki sürgősen akar vizsgálatot, de ezzel szerintem semmi gond nincsen. Egy átlag vizsgálat kb. 6-15 ezer forint (attól függően hol élsz), ilyenkor ki kellene számolni vajon cigire mennyi megy el egy hónapban.
Más latba esik persze egy komoly vizsgálat, most voltam két hete szív CT - n, na az már 6 számjegyű, de amikor az ember ott érez valamit nem igazán akar várni még pár napot sem.

[ Szerkesztve ]

(#50) kolopele válasza Dalai Láma (#48) üzenetére


kolopele
(PH! addikt)

Nem tudom ez hogyan lenne kivitelezhető, mivel a magánrendeléseken eleve az orvosnak fizetsz. Esetleg úgy gondolod hogy az állam fizesse a magánrendeléseket? Nem hiszem hogy ez megoldható lenne.
Nálunk sem közvetlenül helyben van a magánsuli, autóval visszük, hozzuk őket a nejemmel, éppen ki ér rá, vagy elhozatjuk ismerőssel.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.