Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Engem is bosszant, ha nem vagyok résen, akkor feltelepülnek kiegészítések a böngészőmbe, átírják a kezdőlapot, felrakják a kedvenc programjaikat...
De az is bosszantó, hogy amikor egy ingyenes progit akarok leszedni a fejlesztő honlapjáról (smartdefrag), elküld egy letöltőhelyre (cnet.com), ahol ha nem figyelek, akkor a nagyobb méretű download gombbal nem a kívánt progit, hanem valami szutykot szedek le...
-
ddekany
veterán
Amúgy az emberek tényleg olyan kis következmények nélkül megerőszakolható bocik, hogy ez a módszer statisztikailag működik? Mert ugye, valaki le akar szedni Google Earth-ot, nem veszi észre azt az X-et, aztán látja, hogy megy fel a Chrome is... Miféle reakciót várnak? "Jaaa... akkor már kipróbálom..." vagy "MI A *%+%*#%*!? Menjetek a picsába, most már azért sem próbálom ki soha!"? Dettó a többi ilyen módon települő cuccnál... ember legszívesebben az arcába lépne a gyártónak... hát remek marketing, gratulálok.
-
Magnum_
nagyúr
én Chrome-ot használok, este le is szedem..
-
Penge_4
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #98 üzenetére
Nem jelzi a telepítését, mivel a Local-ba települ az egész progi.
A durvább már az, hogy a Google Updater hogy írhatja be magát már-már trójai szintjén a registry-től kezdve a task scheduler-ig mindenhova anélkül, hogy az UAC prompt-ot kérne és hogyan mehet ki a netre anélkül, hogy a Windows tűzfal megerősítést kérne.
Egyre találóbb ez az alábbi kép. -
ddekany
veterán
A letöltő oldalon alapból be van pipálva, hogy a Chorme is legyen benne a csomagban... tehát nem kötelező feltenni a Chrome-ot ha Google Earth-ot akarsz. Persze nyilván direkt ilyen, hogy alapból be van pipálva, sokan elsiklanak fölötte. Ilyen módon én már sokszor feltettem véletlenül a Yahoo toolbar-t is... lényegében ugyan az az agresszív marketingseggfej módszer.
-
BonFire
veterán
"A Chrome jelenleg, egy évvel a kiadása után világszerte körülbelül 2,8 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, és ezzel – az élbolytól messze lemaradva – a negyedik a böngészőpiaci versenyben." - Annak ellenére, hogy óriási körülötte a hype, meg annak ellenére, hogy erőszakosan telepszik az updater segítségével, ha akarja a felhasználó, ha nem.
Gondoltam, felrakom a Google Earth-t; katt a letöltésre, hát egy Google Updater nevű fájl jön le. Katt az installra; hát nem elkezdi telepíteni a Krómot is? A vicc az, hogy félbe sem lehet szakítani a telepítést, úgy van megírva. Persze lehet utólag uninstallni, de akkor már összekócolta a rendszert, meg a registryt meg a kutyafülét is.
Ezek ellenére, meg hogy minden jelentősebb IT oldal hetente ír róla csak 2,8% a részesedés? Hát kábé annyit is ér. Kő a ráknak!
-
ddekany
veterán
Ezekben a Web 2.0-es kliens oldali JavaScript csodákban az a jó, hogy amit megvalósítanak a kliens oldalon, az, sőt annál komplexebb dolgok is, 10-en sok éve már teljesen jó sebességgel mentek az akkori gépeken. Mostani brutális gépeken meg ismét azzal szenvedünk, hogy vajon hogyan lehet tűrhető sebességű és minőségű(!) GUI-s alkalmazást csinálni, már egy böngésző ablakában. Persze mivel a Webes felület (HTML, stb) története kb egy hányás folyam műszaki szempontból, nem meglepő... csak hát olyan felemelő...
-
Csakénvagyok
őstag
IE8-ról és Operáról nem nyilatkozom..
Az Opera 10es elég jó (szerintem az a gond hogy még nem minden oldal van rá optimalizálva. Vagy inkább azt mondom hogy IEre vannak még állítva az oldalak.) Az IE8ba meg már szakítottak a hajdani külön standar elmélettel (talán attól félnek hogy így elmaradnak, ha majd lecserélik a válalatok az IE6ot.)
Amúgy meg mind a kettő gyorsabb az FFnél, meg a 3.5nél is, és lasabb a Chromnál. Viszont ez meg még gyerekcipőben jár, élég sok minden hiányzik amit a többi 3 nagy alapból vagy kiegészítőkkel tudd.
szerk: A Safari 4et kifelejtettem, kb Opera10 szintü vagy annál egy picikét gyöngébb.
-
ecaddict
senior tag
válasz
attila9988 #89 üzenetére
Lehet a webUI-s fájlmanager amit korábban linkeltem extrém használatnak számít, de a Chrome az ahol igazán gyors.
Mivel a szerver elérés tipikusan lassú, több ezer (ha nem tízezer) elemből áll az az adatmennyiség amit tárolni kell. Itt nincs igazán lehetőség több optimalizálásra.
Miközben a Chrome a leggyorsabb, memóriából is a legkevesebbet eszik.A FF tényleg jó kompromisszum, ha a Chrome javascript motorja lenne benne övé lenne a pálma.
Az IE összes verziója felejtős mivel sem a HTML5 szabvány canvas elemet sem a szabvány SVG-t nem támogatja. Nincs még egy böngésző, ami ennyire nulla szabvány grafikai támogatással jön ki.
-
attila9988
őstag
én speciel nagyon örültem a Chrome-nak. arra bőven elég, amire használom
Én is örülök neki, nem baj az ha van eggyel több versenytárs a mezőnyben. Viszont az hogy "arra elég amire használod" kevés az üdvösséghez, mert arra mindegyik elég...
FF alatt különösen a sok pocsékul optimalizált extra durván leterheli a gépet (és itt nem a 100 magos, csillió gigabájt memóriás vasakra gondolok). Ha tehetném, a munkahelyen is ezt használnám.
Ezt nem értem. Azért használnád ezt a munkahelyeden mert az ff -hez vannak pocsékul megírt kiegészítők ehhez meg egyáltalán nincsenek?
Egyszerűen nem kell feltelepíteni vacak kiegészítőket, csak használhatóakat ha csak ennyi a problémád az ff -el (nekem van más is, azért nem is használom..)
zintén FF betegség: néha gondol egyet és mindent bezár (gyakorlatilag lefagy a cucc).
Az ie8 az már értelmeseb, mert megkérdezi hogy lefagyhat -e..
Azért csak próbáld ki őket. Lehet hogy megtetszik neked valamelyik.
.. amúgy hamarosan a guglihoz is lesz kiegészítő támogatás.
Akkor mégsem elég arra amire használod?
-
nghost
tag
én speciel nagyon örültem a Chrome-nak. arra bőven elég, amire használom - a kiegészítők eddig még nem hoztak lázba; FF alatt különösen a sok pocsékul optimalizált extra durván leterheli a gépet (és itt nem a 100 magos, csillió gigabájt memóriás vasakra gondolok). Ha tehetném, a munkahelyen is ezt használnám.
Az meg pláne bejött, hogy a füleket külön thread-ben futtatja - szintén FF betegség: néha gondol egyet és mindent bezár (gyakorlatilag lefagy a cucc).
.. amúgy hamarosan a guglihoz is lesz kiegészítő támogatás.
-
Konflikt
addikt
sztem van egy reteg, akiknek ez mostanaban nem lesz alternativa.
e.g. ffox-ot hasznalok szet addonolva. en cca 50 addont hasznalok, es amig a chrome-ban nincsenek ezek a lehetosegek, v legalabb joresze lehet aztan 10x gyorsabb is akar. a masik csoport ebben a retegben az operasok.szval van meg hova felzarkozni.
-
attila9988
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #82 üzenetére
Egyébként meg vicces, hogy te és sokan mások is önként kiadjátok az adataitokat a google-nek (G.Mail és egyéb Google termék)
A keresőn kívül SEMMILYEN google terméket nem használok, és nincs account -om sem. Az egyszerű keresések pedig jóval kevesebb információval szolgálnak rólam, mint ha használnám a többi webes vackot.
-
attila9988
őstag
válasz
D4rkAv3ng3r #83 üzenetére
Persze álmaidban. elég vicces érvelés az Opera-tól, hogy anem szabványos honlapok a hibásak.
Ha minden oldalt szabványnak megfelelően készítettek volna el a múltban, és a microsoft sem "különcködött" volna (erőfölénnyel való visszaélés.. ismerős?) akkor semmi gond nem lenne a megjelenítéssel.
de ez nem így van, mert az összes konkurens akadálytalanul megnyit akármilyen összegányolt szar honlapot
Ez így nem teljesen igaz.
talán nem véletlen van a Magyar Opera-nak is Szégyenfal szekciója.
Nekik legalább van. Mellesleg nem túl gyakran frissítik, így az ott felsorolt oldalak egy jelentős része azóta már rendesen működik opera -val is.. Ami meg nem, ott is szokott segíteni ha másnak hazudjuk a böngészőt. (tehát akkor a honlap tervezése nem megfelelő. Mert ha a szabványokhoz írnak egy oldalt, akkor elvileg ha be sem azonosítod a böngészőt, az sem baj)
De mint mondtam, én elég ritkán találkozom működésképtelen oldalakkal, pedig otthon, és munkahelyen is opera -t használok hosszú évek óta. A többit csak nyomon követem, hogy ismerjem ha épp szükség van rá. -
Penge_4
veterán
válasz
D4rkAv3ng3r #83 üzenetére
"Ez akkor lenne igaz, ha a többi böngésző is összeszarná magát de ez nem így van, mert az összes konkurens akadálytalanul megnyit akármilyen összegányolt szar honlapot."
Egymilliárd légy nem tévedhet, igaz?
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
attila9988 #49 üzenetére
Persze álmaidban. elég vicces érvelés az Opera-tól, hogy anem szabványos honlapok a hibásak. Ez akkor lenne igaz, ha a többi böngésző is összeszarná magát de ez nem így van, mert az összes konkurens akadálytalanul megnyit akármilyen összegányolt szar honlapot. Szóval az Acid teszt semmit sem bizonyít, irreveláns. Megsúgom az összes felőoktatásban használt, sok bank lapja nem működik Opera-val, és talán nem véletlen van a Magyar Opera-nak is Szégyenfal szekciója.
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
attila9988 #14 üzenetére
Akkor ne frissíts, kapcsold ki, bár nem tudom mi hasznod van belőle amikor általában biztonsági és stabilitási problémákat javítanak a frissítések tehát ajánlott őket telepíteni.
Egyébként meg vicces, hogy te és sokan mások is önként kiadjátok az adataitokat a google-nek (G.Mail és egyéb Google termék) ugyanúgy így kár lenne kémprogramot telepíteni sutyiba.
Egyébként nem települ semmi, te gondolkozz.
(Ha így lenne hatalmas botrány lenne és nem is használna a Chrome népszerűségének - magyarán maguk alatt vágánk a fát.)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
Na ez igaz.
Ezek miatt nem fog előrébb törni az Opera 10 és marad egyideig 1%-nál.
Egyébként nem értem mit kellene tudnia még böngészéshez? Direkt öncélúan van tervezve egyszerűre. Ahogy olvastam lesznek nemsokára kiegészítők is.Persze tudom van akinek például a fejlesztői környezet hiányzik belőle (mint a Firebug) de a többség nem használ ilyent.
A skinekről meg annyit, hogy simán lepipálja a FF skinjeit, amik között sok otrombán nagy van amely kitakarja a honlap 1/3-át. A Chrome nem takar ki sok helyet és nem kell teljes képernyő sem, hogy lássam a honlapot és elnézve a mostani még kevés választékot eléggé jól sikerültek.
negatívumként én csak a magyar helyesírás-ellenőrző hiányát hozom fel, de remélem az is megoldódik.
-
ddekany
veterán
válasz
huskydog17 #68 üzenetére
Finom görgetés amúgy mire jó? Lassabb mintha "ugrik", mivel ki kell várni az "animációt", nem?
-
törölt tag
válasz
kételkedem #77 üzenetére
?
-
kételkedem
addikt
3.0.195.21
-
Penge_4
veterán
válasz
huskydog17 #68 üzenetére
Smooth Scroll már van állítólag a Chromiumban. Már egy ideje nem követem a Chromium trunk buildeket, de ha van benne, akkor max olyan 1-2 hónap és ebben is lesz.
Egyébként vicces, hogy az Extensions már alapból engedélyezve van, a userjs-ekhez meg még mindig startup kapcsoló kell.
Egyébként tőled is kérdezem, Operában mi nem ment?
-
kymco
veterán
Nekem a reklámblokkoló hiányzik....
-
Penge_4
veterán
"Ha bekapcsolom magamon a légyreflexeket akkor gördülékenyebb, meg OK, gyorsabban indul... de hogy átlag felhasználók ezt miért veszik észre tömegesen"
Az átlagfelhasználók valószínűleg a marketing miatt, de én például kifejezetten érzékeny vagyok a tizedmásodpercekre.
"egeres fül váltásnál lényegesen gyorsabbnak tűnik mint az FF, mivel nem az egérgomb felengedésekor vált, hanem a lenyomásakor."
Ezt eddig észre se vettem, de van más különbség is, például nem statikus oldalaknál észrevehető. Most veszem észre, hogy mennyivel lassabbnak tűnik egérrel, mint 1-es 2-es gombokkal a váltás, pedig 0.23 a reakcióidőm.
-
Bluegene
addikt
kipróbáltam, tetszik! próbáljátok ki a témákat és gyorsabb is
-
Penge_4
veterán
"Az átlagfelhasználónak pedig nem feltétlen rossz, ha szép csenden "magától" eltűnnek a biztonsági rések, és egyéb rovarféleségek."
Neki tényleg nem, de engem például (főleg mivel Dev verziót használok, amiben lehetnek komolyabb bugok) érdekel a changelog, mielőtt frissítek, vagy ha frissítek is, szeretem tudni mi várható. Főleg ha defaultként használnám a böngészőt.
attila9988: "Ne mondd nekem hogy normális dolog ha egy mamut vállalat csak úgy szépen csendben telepít a gépemre valamit.. Gondolkodj."
Te is. Egy nyílt forráskódú böngészőről van szó, aminek több ezer hacker böngészi a forráskódját, másrészt a Google kevesebbet nyer, ha a te gépedre telepít bármit is, mint amennyit veszít, ha ez kitudódik. Gondolkozz már az EULA-ból is mekkora balhé volt. Biztos vagyok benne, hogy már 10% körül lenne a Chrome, ha ez nem lett volna.
De ezzel az erővel Windows-t se használj, mert ott a WinUpdate, ráadásul ha fizettél a rendszerért, akkor még az identitásodat is egyszerűen kiderítik a product key alapján.
-
Penge_4
veterán
Érdekelne az a sok oldal, amit az Opera 10 hibásan jelenít meg. (Ha nem publikus az oldal címe, jöhet privátba is).
"Hát kit érdekel ilyenkor a beépített levelező, meg a torrent, és még sorolhatnám."
Ezek spec engem sem, bár a mailkliens már egész használható. Még a külső képek automatikus blokkolását kéne megoldaniuk a címjegyzékben lévő címekről érkező levelek kivételével, plusz egy szinkronizáció nagyon kéne hozzá, mert operaprefs.ini újragenerálás után eltűnik.
De ettől függetlenül azért rengeteg funkciója van a böngésző részének is.
-
huskydog17
addikt
Van valakinek információja arról, hogy mikorra várható magyar helyesírás ellenőrzés és finom görgetés a Chrome-ban?
A finom görgetés nem annyira nagy érvágás, de nekem a magyar helyesírás-ellenőrző nagyon fontos dolog, ezért nem használom a Chrome-ot, pedig nálam látványosan gyorsabb, mint a Tűzróka amit jelenleg (is) rendszeresen használok.(Ha szóba került az Opera 10 is, ahhoz csak annyit, hogy szép fejlődés történt ott, viszont nálam is ott bakizott, hogy viszonylag sok oldalt hibásan, szétesve jelenített meg, ráadásul számos oldalt lassabban is töltött be, mint a FF.)
Szóval ha a Chrome-ba végre beépítenék azt a két funkciót, biztos az lenne nálam az alapértelmezett böngésző!
-
ecaddict
senior tag
A Chrome vsz. azoknak érdekes, akik intenzíven használják a javascript motort. Pl. Asus WL500gP routerhez írtam egy web-es fájl managert aminél kritikus a javascript motor sebessége.
Képek.
A Chrome javascript motor nagyságrendekkel gyorsabb mint pl. a Firefox-é (az IE meg felejtős mert se SVG-t se canvas-t nem támogat). A stabilitással viszont gondok vannak. Nagyon sok könyvtárt kinyitva egy Aw, Snap! ablak fogad.
Ha ezt megoldanák, egy nagyon-nagyon jól használható platform jönne létre. -
shteer
titán
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
a formája és ikonjai bejövősek, csak a színe nem - egy dark keret elég nekem
viszont hasznos kiegészítők még jöhetnek, pl egy linkification klón
-
szugabor
csendes tag
válasz
attila9988 #58 üzenetére
Hajajj mennyi szoftver tudnék most hirtelen írni amelyik már kissé elszaladt a számozással és mégis csak olykor ablak sarkot kerekítettek.
ACDSee? MS Office? -
attila9988
őstag
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
Ez a paintes színezés kategória még igen messze van a témáktól.
Nem baj, majd a chrome 5.0 ezt is bevezeti..
-
attila9988
őstag
Lényeges ez igazán...?
Normális cégeknél az. Ugyanis ha a verziószám utolsó karaktere változik, akkor tudhatjuk hogy hibajavítás volt. Ha előtte mégegy változik, akkor talán bekerülhetett egy új funkció, esetleg valamely témában jobb támogatást/kompatibilitást nyújt. Ha viszont a fő verziószám ugrik, akkor igen, várok valami érezhető, igazi változást is.
Ha egy programról tudom hogy így ugrál a számozással, akkor csak legyintek az új változatra, és azt gondolom, biztos jobban lekerekedett az ablak sarka, ezért kiadják a 4.0 -s változatot, mert megérdemli..
-
attila9988
őstag
Nem tudok róla,hogy az Anandtech-et lefizetnék.
Ettől még scifi -be illő, hogy pusztán a böngészőnek tulajdonítják, hogy adott esetben mekkora teljesítményt vesz fel egy noteszgép. Szinte minden teljesítményigényes művelet ami a weboldalakhoz köthető, valamilyen plugin használatát igényli. Ráadásul azoperációs rendszer energiagazdálkodással kapcsolatos lehetőségei, illetve annak háttérfolyamatai is jelentős mértékben befolyásolják az eredményt. Ha csak egyszerűen böngészel, kizárt hogy ki lehessen mérni ekkora különbséget.... Márcsak azért sem, mert a böngészés nagyrészt abból áll, hogy egy egy nagyon rövid ideig tartó teljesítmény igényes műveletet követően, gyönyörködsz a kapott oldalban, és olvasod azt. Ilyenkor a böngészők gyakorlatilag szinte SEMMIT sem csinálnak, így minden alkatrész energiatakarékos üzemben van, tök mindegy melyik böngésző fut.
-
szugabor
csendes tag
válasz
attila9988 #50 üzenetére
Akkor visszatértünk az alap problémára
Azt mondom neked, hogy az opera 10 verzió után tart ahol tart, nem követtem végig.Mindig egetrengető újdonság volt egy-egy váltás?
Lényeges ez igazán...? -
Nekem ez a HTML5-ös dolog tetszik. Nem a krómban, hanem az, hogy erre haaldunk.
Jól tudom, hogy ez fölöslegessé teszi a Flash és SL plugineket videók lejátszásánál? Mert akkor hurrá. -
PuMbA
titán
válasz
attila9988 #53 üzenetére
Nem tudok róla,hogy az Anandtech-et lefizetnék. Eddig minden cikkük kiváló volt. Nem rég írtak az Ubuntu 8.04-ről és nem húzták le.
-
attila9988
őstag
Ne dőlj be minden fizetett reklámnak. Nem igaz hogy pl a leveleid megtekintése webmail -en, vagy pl egy youtube videó megnézése közben, az ie8 ennyit nyerne. Ilyen nincs. Előbbi esetben alig tesz valamit a böngésző, hiszen rövid műveletekről van szó, még ha lenne különbség sem vennéd észre, utóbbi esetben pedig a flash plugin dolgozik, ami nem mellesleg ie8 -al terheli jobban a cpu -t..
(nem, nem az ie -t kritizálom, de a flash plugin ilyen).
Java applet esetén megint nem a böngésző dolgozik, tehát a terhelés sem azon múlik. Egyedül a javascript feldolgozás lehet mérvadó, de ez megint csak rövid ideig tartó futásidőket jelent. (akár a html feldolgozás. Ritka a percekig futó javascript kód)
Hiába mérsz te benchmark -al, a valós körülmények között teljesen lényegtelen, hogy a fél óra izzasztás után milyen eredményt kaptál... épp ezért nincs is értelme a javascript sebesség méréseknek sem. -
HZoli87
veterán
Chromet csak tesztelgetem , Firefoxot használok .
-
PuMbA
titán
válasz
attila9988 #49 üzenetére
Nem csúsztatás : Our thought is that Microsoft has optimized IE8 better than most of the competition, since it's a major part of the OS.
-
attila9988
őstag
Hiába megy át az ACID 3-on,ha az IE8 több oldalt jelenít meg helyesen (a legtöbbet az összes böngésző közül , nézd meg a HZoli87 által belinkelt tesztet
Ez a múlt következménye, és a be nem tartott szabványoké. Most hogy az orrukra csapott az eu, szabványkövetőbb böngészőt készítettek, így a jövőben megjelenő weboldalakat nem "ie specifikusra" írja majd senki, hanem szabványokra, (normálisabbak eddig is így csinálták, vagy külön fejlesztettek a "drága" ie6 -ra is) ami garantálja hogy ne légy egy megjelenítőhöz láncolva, így azzal együtt egy oprendszerhez, vagy épp webfejlesztőeszközhöz.
Remélem ha kikopik az ie6, megint javul a helyzet.
Továbbá IE8-cal működik legtovább egy notebook akksiról
Ez egy hatalmas csúsztatás... Ilyen nincs, elsősorban nem a böngésző képességei befolyásolják az energiagazdálkodást, főleg hogy az internet böngészés nem b.mark futtatásból áll.. (ráadásul nem használok notebook -on windows -t, így ugrott az ie8)
-
HZoli87
veterán
válasz
attila9988 #44 üzenetére
Csak csöndben jegyzem meg , Chrome is már rég 100 / 100 Acid3 - n .
És van külön Opera Topic is , szerintem megtalálod .
-
PuMbA
titán
válasz
attila9988 #44 üzenetére
Hiába megy át az ACID 3-on,ha az IE8 több oldalt jelenít meg helyesen (a legtöbbet az összes böngésző közül , nézd meg a HZoli87 által belinkelt tesztet). Egyébként a Chrome 3 is 100%-os ACID3-on. Továbbá IE8-cal működik legtovább egy notebook akksiról [link] Az a fél óra elég sokat számít,amit az Operával elvesztesz.
-
törölt tag
válasz
attila9988 #44 üzenetére
Fentebb volt egy pár belinkelve.
-
attila9988
őstag
Az hogy most az új motor Presto, és nem Kiscsillag vagy Béla, elnevezés kérdése.
Ez igaz. De nem is erről van szó. Az új változat érezhetően gyorsabb, ráadásul teljeskörű a szabványtámogatása is. (acid3 100%). Tehát a szabványkövető oldalakat tökéletesen jeleníti meg. Az hogy a microsoft nem hajlandó figyelembevenni a szabványokat, egy másik kérdés.
Ja hogy továbbra is esnek szét az oldalak..
Milyen oldal esik szét? Nekem nem szoktak... Biztos van olyan, de nálam ritka mint a fehér holló, és ha van is, akkor is két katt és ie -nek hazudja magát, hogy a gagyi oldal is megjelenjen...
-
HZoli87
veterán
Browser War ( Test-Daily Tech )
Browser : Safari 4, Opera 10.0, Firefox 3.6 alpha 1, Internet Explorer 8, and Google Chrome 3 and 4 .
Part 1:
1. User Interface and Basic Features
2. Installation
3. Application Launch SpeedPart 2:
4. Resource Usage
5. SecurityPart 3:
6. Synthetic Benchmarks
7. Plug-insPart 4:
8. Rendering Tests
9. Standards Support
10. Conclusions -
qdam
csendes tag
-
HZoli87
veterán
Gondolom azért , mert tényleg gyorsabb .
GoodSpeed : én inkább az online istallert használnám , mindig az aktuális legújabb verziót tölti le .
-
ddekany
veterán
Ha bekapcsolom magamon a légyreflexeket akkor gördülékenyebb, meg OK, gyorsabban indul... de hogy átlag felhasználók ezt miért veszik észre tömegesen, az a furcsa. Szerintem talán két okból: (a) az indító kampány egyik fő szlogenje a gyorsaság volt, innentől kezdve mindenki erre koncentrált, hogy ezt észrevegye, (b) egeres fül váltásnál lényegesen gyorsabbnak tűnik mint az FF, mivel nem az egérgomb felengedésekor vált, hanem a lenyomásakor.
-
törölt tag
Érdekességként leírom, hogy nálam relatíve friss SP2-es Vistánál, az offline installer többszöri leszedés ellenére sem ment fel, mégcsak látszólag elsem indult. Az online installer-es változat előzőleg manuálisan ellett távolítva.
Az Online installer változat került tehát vissza, minden gondnélkül felment. Plussz Comodo System Cleaner is futott a biztonság kedvéért. Hát nem tudom ennek mi lehetett az oka, de egy tapasztalatnak elment.
-
HZoli87
veterán
Stabil : 3.0.195.21
Dev : 4.0.206.1Béta nincs most .
-
törölt tag
Most hanyas verzió van a Beta és hanyas a Dev ágon ?
-
HZoli87
veterán
Mivel nem rendelkezem atomerőművel , így a Chrome csak néhány helyen gyorsabb : első indítás , majd a további indítás ( itt már nem akkora az előnye a Firefoxhoz képest ) ; több fül kezelése ; könyvjelző kezelés ; egyszerűen gyorsabban tölti be az oldalakat , egyszóval gördülékenyebb , ezt elkell ismerni , mondom ezt úgy , hogy Firefoxot használok .
-
ddekany
veterán
Mi állandóan ez a "Chrome a gyorsasága miatt sok hívet szerzett magának"... komolyan nem értem. Hol számít egy böngésző gyorsasága egy mai PC-ken? A szűk keresztmetszet a hálózati sávszélesség. Én nem éreztem egyik böngészőnél sem, hogy gyorsabb vagy lassabb lenne mint a többi... OK, ha megnyitok egy 10M-ás HTML-t HDD-ről, akkor lehet stopperezni, hogy ki nyer, meg biztos akkor is, ha gigászi JavaScript-es "Web 2.0-ás" csodákban nyomulok, de hol vannak a tömegek, akik rendszeresen ezeket csinálják?
-
törölt tag
Az adblock extension működik a stabil verzióval ?
-
törölt tag
Rákattintottam pár témára, de itt nem találom a többi böngészővel ellentétben, hogy hol lehet váltani köztük ?
Szerk : csak nem mindig a honlapra kell ellátogatni emiatt ?
-
szugabor
csendes tag
válasz
attila9988 #18 üzenetére
Az hogy most az új motor Presto, és nem Kiscsillag vagy Béla, elnevezés kérdése. De a kérdésem az, hogy ha ezt nem kommunikálják le a marketingesek, akkor mit veszel ebből észre? Ja hogy továbbra is esnek szét az oldalak.. Emiatt kár volt..
A gyorsaságot hagyjuk, mert minden böngésző 2300%-kal gyorsabb előző verziójánál -
törölt tag
válasz
attila9988 #22 üzenetére
Azóta már újra lett pakolva a Vista is... helyzet nagyjából ugyanaz. IE-vel minden ok, Firefox ok, Chrome ok. Safari meg most nincs fent, de mivel a Chrome féle webkit dolgozik alatta, így kb helyzet detto.
-
válasz
attila9988 #19 üzenetére
He? Ne kezdjük már a jogvédősdit itt is.
-
attila9988
őstag
Tehát akkor, mikor te frissítettél az opera 10-re mindennel tisztában voltál? És mindenki tisztában van, hogy mit is fog tenni a frissítő, telepítő pontosan?
A lényeg abban van, hogy tudnom kell róla, mikor mi kerül a gépre, mert az sok kellemetlenségtől menthet meg. Még az is lehet, hogy NEM akarom telepíteni az adott frissítést. (sok program van, amineka a régebbi változatait használom, mert kisebb, gyorsabb, lényegre törőbb mint a frissek, amik tele vannak pakolva haszontalan extrakkal...
-
attila9988
őstag
válasz
#41133696 #20 üzenetére
A gmail -hez nincs account -om, de az összes többi felsorolt oldal, tökéletesen jelenik meg nálam opera 10 alatt, de már 9.64 -el sem okoztak gondot. Egyiknél sem volt szükség a böngésző azonosító módosítására sem........ (ráadásul ritkák az olyan oldalak ahol kell egyáltalán.)
Én nem tudom nálad mi a gond, de nem a böngésző az biztos..
Küldjek képeket?..
-
kymco
veterán
válasz
attila9988 #19 üzenetére
Tehát akkor, mikor te frissítettél az opera 10-re mindennel tisztában voltál? És mindenki tisztában van, hogy mit is fog tenni a frissítő, telepítő pontosan?
Más:
Ha valaki telepíti a chrome-t, akkor és azzal kezd böngészni, akkor miért ne engedné a frissítését futtatni? Nem látom be, max akkor, ha az új verzió inkompatibilitást idéz elő valamiben.... mint nálam a ff3.5.x, bizonyos honlapoknál elszáll...Egyébként megjegyzem, hogy a mostani hozzászólásomat opera 10-ben szerkesztem, és otthon is az a fő böngészőm
-
attila9988
őstag
Az opera 9.64 > 10.00 ugrás mit takart?
Új presto motor? Új felület új lehetőségekkel? Opera turbo? Esetleg mindez együtt?
Most csak a fontosabbakat soroltam fel. Igen, ezek együttesen már indokolják az új verziószámot... Most akkor lássuk a chrome -ot..
ha a telepítés utáni első oldalt széttöredezve jeleníti meg??
Nem igazán találkozom ilyen oldalakkal. Mutasd melyikre gondoltál..
-
kymco
veterán
válasz
attila9988 #14 üzenetére
Szerintem az automatikus frissítés nem az ördögtől való...
Az internethasználat már rég nem az IT szakbarbárok kiváltsága. Az átlagfelhasználónak pedig nem feltétlen rossz, ha szép csenden "magától" eltűnnek a biztonsági rések, és egyéb rovarféleségek. -
szugabor
csendes tag
válasz
attila9988 #14 üzenetére
Látom megakadt a gépezet a verziószám-problémánál
Az opera 9.64 > 10.00 ugrás mit takart? Lényegében persze, vannak okosabb (másabb) funciói mit a Chromenak, de nálad nem veri a lecet, hogy ha a telepítés utáni első oldalt széttöredezve jeleníti meg??
Hát kit érdekel ilyenkor a beépített levelező, meg a torrent, és még sorolhatnám.. -
válasz
attila9988 #14 üzenetére
Az pl. hogy főbb verziónként 25%-al gyorsabb lesz a javascript, elég nagy különbség.
-
attila9988
őstag
Majdnem ugyanannyit?! Erős kijelentés...
Mert? Mi az a hatalmas újdonság ami indokolja a 3. fő verziót? (de akár a 2. -ra is rákérdezhetnék..
)
De aki szimplán böngészni akar gyorsan, okosan
Én is ezt akarom, de azért elvárom hogy a böngészőm tudjon is valamit ha kell. (opera 10 ..
) ahogy azt is, hogy ne döntse el helyettem senki hogy mikor akarok frissíteni, és legfőképp, ne szó nélkül tegye azt. A döntés jogát megtartanám magamnak...
-
szugabor
csendes tag
válasz
attila9988 #1 üzenetére
Majdnem ugyanannyit?! Erős kijelentés...
Szerintem elég szépen okosodik, csiszolódik a Chrome. Nyilván, aki elkényelmesedett pl. a Firefox tengernyi kiegészítőjében, hozzászokott a csili-vilihez, az fanyaloghat. De aki szimplán böngészni akar gyorsan, okosan annak nem sok negatív érzése lehet a Chrome-mal.
Én még pl. szétesett oldallal nem találkoztam vele. Ellentétben mondjuk a Opera 10-zel... -
törölt tag
válasz
Csakénvagyok #8 üzenetére
Köszi, csak még nem jutottam el odáig, hogy végig olvassam
-
PuMbA
titán
válasz
attila9988 #9 üzenetére
Azért írtam,hogy aki egyszerűen akar netezni
3 verzió tényleg nem kell.
-
Csakénvagyok
őstag
-
törölt tag
Két kérdés.
1. A Skype-al múltkor települő már úgy tudott települni mint a többi böngésző, azaz minden felhasználónak automatikusan megjelenített a parancsikonját, és nem kell felhasználóként külön külön installálni.
Ezt az installert honnan lehet leszedni a Skypeon kivül ?
2. A 3.0 -t már lehet skinekkel felszerelni ?
-
PuMbA
titán
válasz
attila9988 #1 üzenetére
Nem is kell többet tudnia,van aki csak egyszerűen netezni akar...
-
nap
addikt
A programok sorsat nem mindig a tudasa hatarozza meg. A kinezet, a kezelhetoseg nagyon sokat szamit, nemkulonben a marketing.
-
HZoli87
veterán
Egy jó Adblock kellene hozzá , és belehessen állítani , hogy a kilépéskor automatikusan törölje az előzményeket . Ha ezek meglennének , az egyik legjobb böngésző lenne , sebességben és használhatóságban lazán veri a többi böngészőt , de addig is marad számomra a firefox .
-
user++
csendes tag
Nekem valahogy nem jön be a chrome, a bugróka se, marad a jól bevált IE8.
-
attila9988
őstag
Röhejes ez a verziószám ugrás. Alig egy év alatt ez már elvileg a harmadik nagy kiadás, közben meg majdnem ugyanannyit tud, mint az első.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az új verzió az újabb bétákban már megismert újdonságokat hozza: gyorsabb, testre szabható és kiforrottabb.
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7 128GB Fekete / Új kijelzővel / 27%-os ÁFÁS Számlával / 12 hónap Jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest