Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • ggg1

  aktív tag

  válasz Cifu #1 üzenetére

  Nem, a gond az, hogy a 2200/2400GE-t a mai napig nem lehet kapni. Egyáltalán.

  "Ezek általában csendben, különösebb hírverés nélkül szoktak megjelenni."

  Mármint, ha megjelenés alatt azt értjük, hogy megjelenik egy cikkben...

 • ggg1

  aktív tag

  válasz Cifu #25 üzenetére

  Köszi a tippeket mindkettőtöknek!

  Ezt nem tudtam, hogy csak oem-ek kapnak ilyet, nem is értem az okát. Intel remekül árul minden szegmensben 35 wattos példányt mindegyik generációban.
  Természetesen beírtam én is a keresőbe, és megtaláltam a külföldi forrásokat, de nem is csak arról van szó: szerintem külföldön is keveseknek van, gondolok itt arra, hogy például benchmark oldalakon látszik, hogy egyes cpu-kat hányan teszteltek.

  Igen, gondoltam én is az alulfeszelésre, freq csökkentésre, de ettől nem lesz alacsonyabb a tdp keret, mert hogy ugye ott az kéne legyen a lényeg, hogy bizonyos hő/fogyasztás elérésekor a cpu visszavesz. Na most attól, hogy freq-et csökkentek, még a tdp keret marad 65 W, tehát nem akadályozza meg semmi a cpu-t, hogy túlmelegedjen, ha én 35-re szeretnék hűtést méretezni. Ráadásul úgy tudom, hogy ezek a Ryzen G-k brutálisan melegszenek, és a 65 wattot sem tartják be.

  Szóval hogy van az alaplapokon ez a konfigurálható tdp?
  Ez tényleg garantálja, hogy ne melegedjen túl arra méretezett hűtés esetén?
  Mit csinál ez még azon kívül, hogy visszavesz feszt és freqet?
  Ezt a tdp osztályt minden cpu-ra be lehet állítani, egy 8 magos 2700x-et is levehetek 35 W-ra?

 • ggg1

  aktív tag

  válasz Lacc #29 üzenetére

  Szia!

  Köszönöm szépen a válaszod, hasznos volt!
  Nem, nem akarok 2700x-et alulfreqelni, csak példaképpen kérdeztem.
  Igen, már vettem Athlon 200 és 240GE-t is, de azért jó volna egy négymagos, ezért vártam, hogy majd csak lesz a 2400GE. Az nekem jó lenne, ha a 2400G-ből ezt meg lehetne csinálni.

  Jó hír, hogy az asrockot mondtad, mert azt pártolom: x470 gaming itx/ac
  eddig ezt a tdp dolgot nem néztem benne. Vajon csinál ez mást, többet annál, hogy leveszi a freqet és a feszt? Mert azt kézzel is lehet. Tudtok erről valamit?
  Egy bajom van Asrock itx-ekkel, hogy a hátoldalon van az M.2 slot, és emiatt nem lehet rendesen hűteni az ssd-t. Most láttam, hogy egyes Asusokon fölül van a slot. Tudja valaki, hogy Asusokon is van-e ez a tdp config, ill. hogy mit is csinál ez pontosan?

 • ggg1

  aktív tag

  válasz Lacc #29 üzenetére

  Ez Single Thread taszkok esetében nem a legjobb. Jól meg kell gondolni ezt.
  Lehet azt is csinálni, hogy letiltasz 4 magot, így a másik 4 magot pedig 35 Wattos TDP limiten tudod használni - ha 2700X-ről van szó, és az a 4 mag üzemelhet már magasabb freki számon.

  Attól, hogy a tdp keret csökken, a turbó nem marad meg ugyanúgy? Tehát, ha kevesebb szál fut éppen, azok a magok nem kapnak nagyobb frekit, mint ha több mag dolgozna egyszerre? Ezért lenne jó tudni, mit is csinál pontosan ez a tdp config, azon kívül, hogy csökkentget.

Hozzászólok Aktív témák