Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • pengwin

  addikt

  válasz andy19770128 #41 üzenetére

  És azoknál az "APU"-knál sem az APU használja a HBM-et.
  A G-s Core i-kben nem IGP a Radeon GPU, hiába van a CPU-val egybe tokozva. Aktív az Intel IGP is, ami a CPU-val közös DDR4 memóriát használja, a Radeonra pedig úgy vált át a rendszer, mintha egy külön MXM modulon lenne, a HBM memóriával együtt.

  Szerintem mezei APU-ban, ahol közös memóriából dolgozik a CPU és az IGP, még sokáig nem fogunk HBM memóriát látni, mert minimum 8, de inkább 16GB-ra lenne szükség. Mindezt a APU chipleteivel együtt egy elég bonyolult interposerre kellene kötni, és ezek mind megdobnák a platform költségét. Mindezek után a HBM memória nagy részét egy olyan CPU használná, aminek már a DDR4 is elég lenne igazából. Vagy ha akkora CPU-t akarsz, ami szintén profitál a HBM-ből(pl. 16-32 Zen mag), akkor megint ugrik egyet a tervezési és gyártási költség, mert nő a chipletek száma, valamint az interposer komplexitása és a tokozás mérete.

  Biztosan megvalósítható lenne amire vágynak itt az emberek, csak szerintem jelenleg még nem gazdaságos és piacképes, és úgy néz ki ezt az AMD is így látja.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés