Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Lacc

  aktív tag

  válasz Kristof93 #19 üzenetére

  Állattenyésztős példa:
  Mert a Ló és a Szamár csak úgy nem szokott összejönni - bár nem tudom, nem vagyok szakértő - ahhoz kell segítség harmadik féltől is.

  Southpark-os példa:
  Elefánt és a malac nászához kellett Séf bácsi csajozós éneke is. (Aztán mégis csak Garrison bácsi DNS-ei voltak az ügyesebbek...)

  Zen mag és a Vega mag az Infinity Fabric-on keresztül ismerkednek meg egymással. Ő hozza össze a randit a két fél között és alkot belőle egy szuper kis strapabíró öszvért, ami a mindennapokhoz tökéletes. (De ha középkori lovagi csatákat szeretnél vele megnyerni, akkor a jól bevált Ló lesz az igazi, Nvidia kovácsmester által készített páncélban).

  Ryzen APU esetében: Infinity Fabric feladatai
  - Zen magok megzabolázása
  - Vega magok háziasítása
  - Multimédia bűbáj biztosítása
  - I/O varázsitalok alkalmazása
  - Display Engine igéjének hirdetése
  - DDR4 memória kontrollerek imádata
  + (Heterogeneous System Architecture templomában)

  (forrás: andatech.com)

  Ráadásul ezt két terméknél kell eljátszani, a Zen2-nél és a Navi-nál... amelyek ameddig még nincsenek "eladásra"/"gyártásra" kész állapotban, addig egy harmadik terméket fejleszteni... ami pont erre a két még "változó" designre épül... hát... necces.
  Utána lehet az APU többi részével is érdemben foglalkozni.

  1 prototípus termék megalkotása, amely másik két "fejlesztésben lévő" vagy csak "prototípus" állapotban lévő terméktől függ, az mindig időt igényel, és "kockázatos" is. (Fejlesztési kockázatot jelent, nem is kicsit) Az pedig szép gyerekálom azt hinni, hogy a CPU és a GPU dívizió mindennap együtt dolgozik. (Szervezési feladatokat igényel)

  Ahhoz, hogy jól összetud illeszteni a darabokat, tudnod kell pontosan, hogy mégis miből fogod azt összeépíteni.

  Oké, hogy megvan a Zen2 és a Navi, de utána a többi teendő is ott van. Driver és Software Support is kell hozzá, lásd: HSA alatt az első táblázat Notes oszlop. Plusz még ezt is le kell tesztelni. Persze meg lehet ezt gyorsban is csinálni, de függ a vállalat kapacitásától is.

  Meg ott a kiábrándító igazság, hogy az AMD-nek az Desktop APU nem az elsődleges és nem is a másodlagos piaca.

  De ez csak az én személyes véleményem, amit én tapasztaltam munkám során, amikor terméket kellett fejleszteni. Meg volt ehhez hasonló tantárgyam (Vagy mechatromérnöki egyetemi feladat, amikor másik csoport feladatát kellet felhasználni, és azt a sok módosítást... csinálni, mert ők is módosítottak rajta közben)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés