Hirdetés

Keresés
 • Tigerclaw

  veterán

  "Sajnos" ez a multimédia, AV, telekom, computer szegmens az elmúlt 10-15 évben hihetetlen módon fejlődött és egyben az árak is estek, arról nem beszélve hogy dolgoznak a marketingesek nagyon keményen és mi húzzuk a rövidebbet. Ma már ha nem az idősebb korosztályról beszélünk az átlagember is birtokol egy nagy halom kütyüt attól függetlenül, hogy nem geek.

  Én próbálom úgy felfogni, hogy azért már pár csatát én is nyertem a kütyü-iparággal szemben, mert már jópár éve leszoktam a PC-m évenkénti fejlesztéséről, sőt magáról a PC-ről is, illetve szerencsére engem sosem kapott el igazán a mobiltelefon express és csak 2-3 évente cserélek telefont és akkor is csak azért jut eszembe, mert az akku addigra már idegesítően lestrapált lesz. Emellett sosem vettem még igazán drága telefont.

  Közben azt is megtanultam, hogy nekem milyen tulajdonsága kiemelten fontos egy-egy kütyünek és ahhoz tartom magam. Pl. fontos a minőség, az hogy egyszerű legyen, nagyon kevés áramot fogyasszon, és fontos a súly és a méret, vagyis a mobilitás. Viszont kerülöm a nagyon egybe-joker megoldásokat és azt amivel állandóan foglalkozni kell, hogy működjön.

  Ja és már leszoktam a PC után a konzolokról is. Semmi késztetést nem érzek arra, hogy vegyek next gen konzolt, mert tudom hogy úgyse játszanék, ahogy a korábbiakkal se.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • Tigerclaw

  veterán

  Ilyen esetben lehet, hogy nem a kütyü (pl. tablet) a felesleges, csak egyszerűen rosszul választott és olyat vett, ami nem volt elég jó. Még ma is nagy lehet a különbség két tablet között és pár éve a korai android korszakban még nagyobb volt. Ez még jobban így van ha valaki nem "geek", nem szakember, vagyis átlagember módjára csak használni akar valamit. Ma egy embernek adsz egy tabletet és egy életre elmegy tőle a kedve, de ha másik fajtát adtál volna neki, lehet hogy egy életre megszereti, sőt talán legközelebb már nem vesz se PC-t, se notebookot, szóval 1-1 kütyüvel akár segíthet is abban, hogy kevesebb kütyüt halmozzon fel az ember.

  Nekem is van tabletem és azóta a PC-m "üzemideje" 90%-al lecsökkent, a villanyszámláról nem is beszélve és emellett hiába jelent meg ebből a tabletszériából már 3 újabb, semmi bizsergést nem érzek, hogy hú le kéne cserélni az újra, mert annak dupla/tripla a felbontása, a cpu/gpu ereje. 3 éve csont nélkül működik, imádom használni és ha holnap azt mondanák, hogy az új modellt leárazták a felére, akkor se jutna eszembe, hogy lecseréljem. Ez bevált, működik, és ez a legfontosabb.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.