Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • hackeeeee

  Jómunkásember

  Ez egyben van, és új termék. :)

  A TBW-t nem ártana tudni, utána lehetne ítélkezni. :) Az ilyen esetben elég fontos lenne..

  Véleményem szubjektív...

 • King Unique

  nagyúr

  Ezt mire fel állítod ilyen biztosra, hogy az ilyen dedikált modelleknél egyáltalán nem lehet jobb a kompatibilitás stb., ellenben a normál típusokkal szemben, meg hogy az előbbieknél csak annyiból áll az egész, hogy rajta van az Xbox logó? Mert szerintem kb. semmire... Meg inkább találkozni olyan esetekkel, amikor az utóbbiaknál vannak kompatibilitás gondok, mintsem az előbbieknél.
  Az okos, de az USB-s tárolóeszközök kezelése terén valójában kőbuta tévéket meg inkább hagyjuk, amelyeknél (is) nem ritkán olyan alapvető hiányosságok vannak, mint a megfelelő USB-port megléte, minden USB 3.X vezérlőchip támogatása, 2 TB+ és GPT lemezek támogatása, menüben megfelelő szoftveres leválasztás hiánya stb...

  Az viszont igaz, hogy a külső házas megoldásnál adott a külső ház és a belső HDD / SSD tetszőleges kiválasztásának a lehetősége, ami adott esetben akár költséghatékonyabb, bizonyos összetevőknél tartósabb is lehet. Viszont nem feltétlen minden szempontból előnyösebb az ilyen megoldás, annál is lehetnek bizonyos kontrák, ennyi lett volna a lényeg.

  [ Szerkesztve ]

 • tatararpad

  senior tag

  Ezek a termékek szoktak tipikusan azok lenni, amiket a youtubeon szétkapnak és konstatálják, hogy ugyanaz a sorozatgyártott meghajtó és generikus asmedia chip van bennük, mintha magadtól vennéd, ala külső merevlemezek.

 • FefeeX

  veterán

  Az új vs használt nyilvánvalóan tiszta sor (bár csak jogilag volt használt, bontatlan :) ), inkább olyan szempontból számít, hogy már bagóért bepróbálhatja az ember, messze vannak a többszázezres költségek, és normális mérettel megy.
  Ott volnt nekem is a lehetőség korábban, hogy az egyik 250-es SSD-t átteszem a gépből míg kipróbálom mennyit nyerek, de én is több alkalommal visszakoztam, a hackee által említett videók miatt. Aztán havernak kellett SSD, keresgettem, találtam ezt brutál áron, és gondoltam, ez már nem kimondottan számít kompromisszumos megoldásnak. Megvettem és élvezem, ég és föld a különbség, pedig ugye a rendszer még nem is erről fut.
  Az újnál meg amúgy is kb mindegy, mit veszel bele, mert az IOPS az elsődleges, a másodlagos meg a read. Írni szinte sosem fog, így mondjuk kihagyod az alsó 10% kínai szemetet, és az első márkással benevezel, már rengeteget nyersz. Nem éri meg pl Samsung Pro-ra vagy hasonló magasabb szériára költeni.

  SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

 • King Unique

  nagyúr

  Persze, mert te szerinted alapon ráfogod az ellenkezőjét, akkor már biztosan úgy is van... :DDD Vagy lehet mégsem és lehet nem véletlenül vannak ilyenek is a kínálatban, meg nemcsak a WD (annál sem ez az első), hanem a Seagate és még más gyártók is készítenek ilyen dedikált modelleket adott készülékekhez. Ahol többek között pont a megfelelő kompatibilitást is ki szokták emelni és nem feltétlen kizárólag csak a dizájnon, meg a feliraton szokott lenni a hangsúly...

  Azt viszonyt igen, sikerült eltalálni, hogy az ilyenekre is van kereslet, meg nyilván nemcsak hazai viszonylatban kell gondolkodni. Az viszont már léthatóan nincsen meg, hogy a random külső ház + SSD párosítás nem mindig olyan zökkenőmentes. Volt itt a fórumon is rá több példa, hogy míg HDD-vel oké volt, addig SSD-vel nem jól működött és végül csak a firmware frissítése oldotta meg. Igen ám, csak ugye korántsem minden külső háznál biztosít közvetlenül ilyen lehetőséget a gyártó, sőt a többségnél általában nem. Vagyis lehet külső forrásból firmware-t vadászni, már ha akad egyáltalán az adott chiphez megfelelő... Meg ugye ha már külső SSD, akkor USB-n az UASP, UNMAP támogatása megint nem mindegyiknél biztosított. Ellenben egy készre szerelt modellnél kevésbé, vagy egyáltalán nem kell a firmware piszkálásával foglalkozni, meg adott esetben lehet az utóbbi funkciók is inkább működnek, bár az manapság a megfelelő külső házaknál is oké lehet.

  Ja, még mielőtt megpróbálnád szándékosan félremagyarázni, részemről nem arról volt szó, hogy okvetlenül gyárilag készre szerelt külső HDD és SSD meghajtókat kell venni, meg adott esetben némi felárért, hanem hogy azoknek is lehet létjogosultsága és adott esetben bizonyos előnyei. Meg úgy, hogy nekem is van több külső ház + HDD / SSD kombón a gyárilag készre szerelt modellek mellett és van róla azért némi kis fogalmam, hogy milyen egyik és másik, meg adott esetben milyen különbségek lehetnek a kettő között. ;)

  Egyébként meg a WD nem gyárt manapság külön értékesítve normál külső házakat, hanem gyárilag készre szerelt modelleket. Plusz azoknál is a 2,5"-os típusok egy része integrált USB-s, meg azoknál rendszerint a chip is eleve spéci, tud hardveres titkosítást.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  nagyúr

  Először is nem a sima My Passport sorozatot, hanem azoknál is az X és a Gaming Drive sorozatot az egyes játékkonzolokhoz... Meg amelyik hivatalos minősítéssel rendelkezik, annál az azért inkább jelent valamit pl. a kompatibilitásnál, mint egy random túrt külső háznál.
  Aha értem, akkor majd találomra keresgéljük pl. 10-20 db eszköz közül a megfelelőt, hátha akad több olyan is, amelyiknél minden biztosan oké lesz és minek bárkinek is egyből olyat venni, amelyiknél hivatalosan eleve adott a megfelelő támogatás... Biztos, nyilván csakis ez lehet a jó megoldás... :K :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  nagyúr

  Az állítólagos innováció, amit leírtál, az max. találomra, meg szerinted alapon, de nyilván nem tudhatod biztosan... Meg elektronika, hűűű de tág fogalom, amikor itt eleve a megfelelő chip és annál a megfelelő firmware a lényeg. Ha pedig az adott dedikált külső HDD / SSD megkapja a hivatalos minősítést, akkor annál ezek, illetve a megfelelő kompatibilitás vélhetően eleve rendben van, le lett tesztelve. Ellenben egy akármilyen, random külső háznál nyilván nem feltétlen, max. jó esetben működik annál is, meg szerencsés esetben lehet hagyatkozni mások tapasztalataira akár ezen a fórumon is. Eddig sikerült értelmezni, felfogni a leírtakat...?

  Azt pedig hiába mantrázod, hogy csak egy spéci PC, meg nem űrtechnika, mert pont az ilyeneknél, illetve még tévéknél, xy lejátszóknál, autós fejegységél stb. szoktak ezen eszközök kezelése terén leginkább kompatibilitási gondok, vagy éppen bizonyos hiányosságok lenni... Pont ezért ezeknél adott esetben eleve fontos lehet a megfelelő eszköz. Ellenben az általánosan jobb támogatással bíró PC, Mac & desktop OS környezetben nyilván kevésbé téma ez, ott inkább mindegy.

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  nagyúr

  Most megint hiába próbálod ebbe az irányba terelni, mert nem azt írtam, hogy minden esetben gyárilag készre szerelt, dedikált típusokat kell erővel venni, hanem hogy azoknak is lehet létjogosultsága, vagy adott esetben akár jobb választás is lehet. Meg bármilyen külső ház, aha, aztán utána jön az, hogy amit mások is használnak, vagyis amivel van tapasztalat, ki lett próbálva és bevált... :) Aztán attól, hogy te nem veszed az előbbit, attól még mások vehetik és általában szokták is, és nem csak hazai viszonylatban kell gondolkodni... ;)

  Hát azért a te matekod sem feltétlen állja meg a helyét, mert amíg max. egyes Xbox konzolokra ráfogod, addig az összes ilyen és pláne az egyéb, tv és társai készülékeket is beleértve nyilván nem... :N Meg az láthatóan nincsen meg, hogy a külső házaknál sem minden esetben van feltüntetve a chip típusa, az meg pláne nincs, hogy a szokásosan megadott PC & desktop OS kompatibilitáson túl még mivel, milyen környezettel biztosan az. Arról már nem is beszélve, hogy egy adott külső ház akár többféle chippel is előfordulhat, meg azonos chip esetén is lehet eltérő a firmware. Illetve ilyen téren lehet eltérés akár X hónappal korábban / később legyártott példányok között is. Vagyis van hogy totál lutri az egész és emiatt az egyes készülékkel való kompatibilitás és működés is... De persze nem baj, lehet random próbálgatni, aztán csak lesz a sok közül olyan, amelyiknél stimmel... :DDD

 • King Unique

  nagyúr

  Az adott esetben mellényúlhatsz az, amin a hangsúly van. Aztán, hogy igen / nem, milyen mértékben, az már függ attól is, hogy milyen környezet, milyen párosítás.

  Igen, megéri a külső házas megoldással is próbálkozni az adott esetben kedvezőbb ár, átlagosnál tartósabb HDD / SSD kiválasztásának lehetősége miatt. Meg akkor, ha olyan a külső ház, olyan vezérlővel szerelt, aminél kevésbé, vagy nem lesznek kompatibilitási gondok. Ez eddig is adott volt, osztom és használok ilyet én is. Viszont ugyanakkor a másik oldalt sem ártana tudni elfogadni, mert pláne globálisan nyilván nem az a kizárólagosan jellemző, amit te preferálsz és eleve nem is mindenki úgy legózza össze magának az ilyen eszközöket. ;)

 • King Unique

  nagyúr

  Igen, belföldi online vásárlásnál 14 napig indoklás nélkül elállhat és úgy valóban kevésbé téma. De mondjuk aki nem akar mellényúlni, akár többet is kipróbálni-visszaküldeni, hanem inkább egyből biztosra menni, akkor nem kérdés ilyen szempontból melyikkel járhat jobban. :) Persze, ha tudatos és igazán biztosra akar menni, akkor külső házból is eleve olyat vesz, amivel van tapasztalat és bevált. Már ha kap később is pont olyat, meg olyan vezérlővel szereltet, mert az sem mindig jön össze. Meg amúgy ebben az egészben az a röhej, hogy ennek normál esetben eleve nem kellene témának lennie, csak valahogyan a gyakorlat mégis rendre rácáfol, mármint főleg az ilyen "egyéb" környezetben történő használatnál... Viszont ez egyértelműen az adott készülékek gyártóinak a hiányossága, azok nem feltétlen tudják mindegyiknél, minden esetben úgy megoldani, hogy rendben legyen.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák