Hirdetés
- DIGI internet
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- Aliexpress tapasztalatok
- Windows 10
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Videó stream letöltése
- Amazon
- Újra lehet bárki felesége a generatív AI
- Bittorrent topik
- Aggódnak Texasban, amiért bitcoinbányászokra pazarolják az áramot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
A cikket olvasva nekem is a szabotazs jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
inkább szimplán be kéne szántani az egészet
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
anulu
félisten
amit nem értek, hogy mi is az érték mögötte, mi az, ami miatt változik az árfolyam, stb. és ezt soha senki nem tudta évek alatt elmondani, még körülírni sem, azon kívül, hogy "tranzakció hitelesítés" meg "bizalom". nagyon tudnám díjazni, ha valaki felhomályosítana.
nem a blokklánccal van bajom, hanem a mögé rendelt coinokkal.
ami nekem átjött, hogy marha sok energiával táplálják nagyon sokan a nagy büdös semmit (lásd ETH PsW -> PoS átállás: az eddig felhasznált energia 1%-val is el lehet érni a semmit...). ha valaki el tudja mondani, mi is képvisel értéket benne, azt megköszönöm és nem tartom kizártnak a véleményem megváltoztatását.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
Vikitorony
tag
Vicces, hogy már tegnap este 9-kor lehetett tudni, hogy a Binance elállt az FTX felvásárlástól, itt meg 12 órával később lehoznak egy cikket, amibe később kerül be frissítés címszóval a 12+ órás információ.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Vikitorony #8 üzenetére
Szurd már le őket, hogy nem 3 műszakban írjak a cikkeket.
-
la_cc
addikt
9 hsz összesen? Eléggé csalódtam mindkét oldalban.
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
Nyilván nem lehet ezt az egészet itt pár mondatban összefoglalni, azért ahhoz eléggé összetett a dolog. Az ár mozgás a szimplán a piac határozza meg. Kereslet - Kínálat.
Ha jobban bele akarod ásni magad ebbe akkor rengeteg dokumentum film készült már a témában, amik még csak nem is unalmasak. Itt úgy se fog tudni meggyőzni senki róla,hogy az miért jó vagy miért szállj bele stb. Erre neked kell nyitotnak lenni.
Én már 2014ben találkoztam először a BTC-vel és egészen 2020-ikg utáltam és minden bányászt is, mert addig épp az volt a legfontosabb számomra, hogy a VGA-k árai az egekbe mennek miattuk. Konkrétan semmit nem értettem az egészből. S az az igazság, hogy most se vagyok a téma professzora, ellenben a kereskedés részére rákaptam és engem épp ez izgat leginkább.
#7 ughhh Mert a stock market az épp felfelé ível ugye?
Hány csődbement cégbe öltek bele emberek milliókat, billiókat remélve, hogy majd egyszer visszakapják a pénzüket. Szóval lehet itt fikázni a crypto marketet, de azonkívűl,hogy nagyon volatilis semmivel se rosszabb, mint a többi.
#13dabadab Nos, nem tudom, aki egyszer a cryptoba beszállt és ésszel, nem úgy,hogy mindenét felteszi rá, s nem Tiktok/Youtubeból szerzi csak az információit, azok szerintem elég komolyan rákattannak erre a "cuccra".[ Szerkesztve ]
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
Én nem kívánok itt senkit meggyőzni arról,hogy miért jobb egy decentralizált pénzrendszer a mostaninál. Ha valakit ez érdekel az úgy is beleásta már magát, ha meg nem, akkor ez itt csak úgy is vitatkozást szül.
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
blackrulz
nagyúr
Nyilván annyi mint a többi nagy kockázatú, virtuális termékek kereskedelmének... Annyi a különbség hogy itt elhitte sok ember hogy a btc lesz a fizetés jövője és a smart contract meg társai majd megreformálnak mindent is. Aztán meg nem...
De azért kár lenne úgy beállítani hogy ez valami merőben megdöbbentően kirívó eset. Ezer éve vannak a "lakosságnak" is elérhető termékek lásd a híres cfd kereskedést meg más cuccokat, annak mi a társadalmi haszna? A CDO-knak mi volt a társadalmi haszna? A clo-nak mi a társadalmi haszna? Van egy tonna ilyen 3 betűs aminek ugyanúgy 0 haszna van a társadalom nagy többsége felé, cserébe mondjuk ha kinullázódik a kripto akkor nem reccsen be a gazdaság, cserébe amikor a cdo lufi kipukkant azért láttuk mi volt... Azoknak a termékeknek is egy célja van, kvasokat keresni, jellemzően nagy kockázattal ami vagy ismert vagy annyira nem...
Ezeket a helyén kell kezelni, nem világmegváltó technika, csak még egy rohadt nagy kockázítú befektetés...
[ Szerkesztve ]
When you want a circus you exalt the clowns
-
dabadab
titán
válasz
blackrulz #19 üzenetére
Az összes ilyen ultraáttétes mindenféle mögött is a végén van valami fundamentum és - legalábbis elméletben - ott van az a haszon, hogy likviddé teszik a piacot meg ilyenek.
Az más kérdés, hogy az implementációval nagyon el lehet vinni ezeket oda, hogy sokkal több a káruk, mint az az elenyésző kis hasznuk, de erre lehet mondani, hogy ez megvalósítási hiba, a piacfelügyeletnek meg a többieknek jobban kellene figyelniük - ellenben a kriptóknák nincs semmiféle fundamentum.DRM is theft
-
arty
veterán
a mostaninak? kb semmi
vagyis.... akik épp jókor mentek nyugdijba, bizonyos országokban, azoknak lett jó/jobb nyugdíja (pl sokéves rally után)mondom: semmi!
anno, amire létrehozták.... a részvénytársaságot, mint formát, hogy tőkét lehessen összeszedni vállalkozásokhoz - fejlődött az emberiség, munkahelyek teremtődtek, stb stb. aztán ezekkel a részesedésekkel kereskedhettél, nem ragadtál bele örökre - erre volt jó a tőzsde a kezdetekben.
stadion, kisvasút, freemail, digi, vodafone
-
blackrulz
nagyúr
"Az összes ilyen ultraáttétes mindenféle mögött is a végén van valami fundamentum"
Nem nincs
Mármint nyilván naaaagyon mögötte van, de azzal neked semmi dolgod. Nem egy olyan termék volt és van is ami kb származtatott, tehát pl amikor valaki arany cfd kereskedésről beszél, ott nem az arannyal kereskedik, hanem az arany árfolyamára fogad. Nem birtokolsz pillanatig sem semmit, csak tippelsz egyet hogy fel vagy le megy majd a görbe. Ez nem fogja befolyásolni jellemzően az arany árát, hülyén fogalmazva te fogadsz egy másik fogadás kimenetelére egy kvázi másodolagos piacon... Ennek sincs társadalmi haszna...
Elég sok ilyen kereskedési forma van, egyik mögött sincs semmi. Ha láttad a big short-ot akkor a tipikus szintetikus cdo-k működtek így. Ha nem láttad nézd meg mert egészen szórakoztató alkotás.
-
-
blackrulz
nagyúr
"De azért kár lenne úgy beállítani hogy ez valami merőben megdöbbentően kirívó eset."
Csak arra világítottam rá, hogy elég hosszú a lista, és nem új dolog hogy nincs mögötte semmi. Ez annyival több mint egy hasonló régóta létező móka, hogy ideológiát tettem kögé és ígéreteket.
A lista elég hosszú lehetne hogy mit kéne beszántani, de ha megnézed a hasonló befektetések piacát mindig voltak és mindig is lesznek olyanok akik hatalmas hozamok reményében hajlandóak nagyon nagyot kockáztatni, így nekik mindig is lesz termék... A crypto-val se lenne semmi baj pusztán azért mert nincs mögötte semmi, nekem sok más aspektusával van bajom... De ez már csak az én lelki nyomoromWhen you want a circus you exalt the clowns
-
Vikitorony
tag
Eszemben nincs leszúrni őket amiatt, hogy nem 3 műszakban írnak cikkeket.
Ellenben reggel 9-kor már 12 órája lehetett tudni, hogy nem lesz felvásárlás, szóval írhatták volna egyből a friss infót - persze, ha nem érdekli az írót a téma, akkor nem fog utánanézni, hogy egy éjszaka alatt változott-e valami.
Márpedig a kriptó tipikusan olyan terület, ahol akár 15 perc alatt is nagyot fordulhat a világ, nemhogy órák alatt... -
izisz
senior tag
válasz
blackrulz #29 üzenetére
"szekta szerű kultok" - ezzel sajnos egyetértek, valóban van ilyen, nem nevesítem, de ijesztő, mennyire isszák minden szavát a "vezérnek", aki az adott tokent elindította
használhatóság, ígéretek: ebben is lehet igazad, sőt, van egy rakás (több 100, hanem több ezer) token ("startup"), ami csak arról szól, hogy pénzt rántsanak le emberekről.DE, akadnak érdekességek is, ha jobban belegondolunk magába a tech-be.
Képzeld el, van egy tárcád (wallet) (mint most a Gaccount/Faccount). Ebben nincs semmilyen személyes adatod, csak egy számsor kb.
Ennek a segítségével tetszőleges weboldalra loginolhatsz, nem kell külön regizni.
Tegyük fel az oldal mégis igényelne személyes adatokat - továbbra sem szükséges kiadnod egy noname oldalnak. Meg lehet tenni, hogy 1 központi helyen vannak az adataid verifikálva (ez lehet akár állam kezében is csak a példa kedvéért).
A weboldal odaszól ennek a külső adatforrásnak, hogy ez a tárca tulaj "ismert e abban a rendszerben". Az meg visszaküldi, hogy jaja, minden okés.
Mindeközben a noname oldal semmit nem tudott meg rólad.
Más példa zene, videó. Képzeld el akár YT, akár spotify, akármi hasonló média oldalt kripto alapon. Megint, login csak a wallet. Az anyagok szanaszét a világon több ezer gépen tárolva.
És előfizetés is wallet alapon, 1 kattintás. DE, ami lényeges, itt nem harap le nagy falatot a gugli, a hirdető vagy bárki más. Mondjuk követni akarsz egy csatornát - nosza, 1 klikk, tetszőles mannát küldesz a kreátornak az oldalon és már nézheted is a motyóját. (most mennyit is harap le a gugli pl. egy YT videóstól?)
Másik dolog: nem a gugli vagy valami nagymenő dönti el, mi lehet fent az oldalon és mi nem (jogsértő szerintük mondjuk). Felkerülhet bármi, szabadon.
Mondhatod, hogy így olyan tartalom is felkerülne, ami nagyon illegális. Erre is nyújthat a kritpo app megoldást, amikor egy tömeg közösen szavazhat a tartalom /szabály/módosítás sorsáról. (DAO)
Vagy evezzünk át nft vonalra - na nem a pixelfs$halmaz szempontjából.
Képzeljük el, hogy az nft egy magántulajdont testesít meg. Egy okosszerződésben lekódolják egy ingatlan adás-vételi procedúráját. Nem lehetetlen cél egyébként. Onnantól kezdve, föld hivatal, ügyvéd meg a többi vérszívó kormányszerv léte értelmetlenné válhatna, nem kellene tovább fenntartani.
Képzeld el, hogy úgy veszel egy ingatlant, mint most egy okosórát aliexpressen. Kosárba be, BUY és a tied pár perc múlva. Akár hitelezéssel is összekötbe - szintén okos szerződés alapon.
Vagy, messzebbi jövőbe evezve: az NFT lehetne a kulcsod a lakásodhoz. Megvetted. A lakás pedig beenged, mert nálad a cucc (igen, létezik kulcs... meg mágneskártya, meg akármi, de szerintem érted, miért lehet érdekes ez is)
Hitelezés, betétkezelés, mind mind szabadon pár kattintással elintézheted magadnak anélkül, hogy valami fo$tos bank okosabb akarna lenni és nem engedi, mert szerinte az neked nem jó (vagy inkább neki). Bármikor hozzáférhetsz a pénzedhez, annak küldöd akinek akarod. Nincs felülvizsgálat, nincs T+akárhányrohadt nap átvezetési idő.Amennyiben ehhez hasonló felhasználás valósulna meg, azzal a hagyományos ügyintézés/bürökrorácia irodáit/központjait be lehetne szántani - ami energiát használtak (ami elég tetemes, bankok, közintézmények, stb) - mindjárt nem tűnne olyan kirívónak a kriptó (jelenlegi) fogyasztása.
Ezek csak nagyon korlátolt példák szegényes elmémből, de igen sok fantázia van a technológiában.
Ám azzal egyetértek, hogy most még csak gyerekcipőben jár és csak nagyon volatilis spekulatív eszköz első sorban. -
blackrulz
nagyúr
Évek óta gyerekcipőben jár az a baj... Ezért mondom, over-promise under-deliver... Ötlet eddig is volt, ragpull lett belőle vagy semmi... Hagyjunk... Ez is ilyen muskizmus, hogy marsra megyünk! Jövőre! Aztán meg...
A technológiában van lehetőség, de jelenleg ebben senki nem érdekelt, mert dől a lé a lényeg... Smart contract mióta van úgy egyébként? Tudom... Jövőre
-
izisz
senior tag
válasz
blackrulz #31 üzenetére
nem vagyok musk rajongó, de még mindig közelebb jutott a megoldáshoz (lásd olcsóbb rakéta cuccos), mint mindenki más együtt előtte
"Smart contract mióta van úgy egyébként? Tudom... Jövőre" - valid érv, ezzel nem tudok vitába szállniviszont azt is érzem a mondókádból, hogy valami "project/token" rendesen megszívatott, ezért (is) került az egész játék a "fo$" kalapba nálad.
Valóban nem azaz irány (jelenleg), amit én is szeretnék látni. Túlságosan a pénz körül forog minden is. De bízom benne, hogy akad pár project, ami ha kitartóan dolgozik, valami hétköznapokban is használhatót tesz le az asztalra valamikor.
("propaganda duma" : 90es években a szimpla web is gyerek cipős volt, röhögős "mi a tőgyre jó ez, $zar", aztán nézd meg, röpke 30 év és a mindennapjaink része, most is csak ezért tudunk csevegni mi itt)
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz
blackrulz #31 üzenetére
A technológiában van lehetőség
Csak azt nem látja senki, hogy mire
Az egész kriptóizé egyetlen találmánya a distributed ledger - vagyis hogy hogyan lehet megbízhatóan tárolni adatot egy elosztott rendszeren úgy, hogy az egyes node-ok egyáltalán nem megbízhatóak. (Maga a névadó blockchain - vagyis hogy egyes blokkok az előző blokk hashére hivatkozva biztosítják azt, hogy ne lehessen belenyúlni - sem újdonság, viszonylag triviális dolog, pl. a git is ugyanezt használja a commitok láncolására.)
Jópár évig a "blockchain" az kiváló buzzword volt, rengeteg cégnél izzadtak azon, hogy ezt mire lehetne használni, aztán kiderült, hogy a konkrét cryptocoinokon leszámítva semmire, mindenhol máshol a központi szerver sokkal kézenfekvőbb, jobb, gyorsabb, olcsóbb stb, mint a distributed ledger.DRM is theft
-
Darmol
senior tag
Épp ideje lenne, ha kipufogna ez a lufi is és végre felnőjön a technológia, hogy hasznot hajtson. Így is okozott már elég kárt.
blackrulz: +1.
A vérem piros. A sznoboké kék. Zöld a szörnyeké. avagy "Én annyira nagyon irigyellek téged, hogy beszélhetsz velem."
-
bigobert
tag
Én próbáltam megérteni, hogy milyen érték áll a kriptók mögött, de sajnos nem sikerült, így nem szálltam be, mivel átverésnek tűnik. Biztos van valamilyen transzcendentális értelme, melyre nem vagyok nyitott, de a gyakorlatban csak annyit sikerült leszűrnöm, hogy az egész lényege, hogy drágábban add el, mint vetted, továbbá ne nálad legyen, mikor kipukkan a lufi.
Van az a játék, amikor a gyerekek körbe járnak néhány széket, és amikor leáll az zene, le kell ülni. Azonban mindig eggyel kevesebb szék van, mint a gyermekek száma. A végén egy szék marad, és két játékos. Amelyik le tud ülni, az győz. A saját értelmezésemben a kriptónál pont fordítva van: aki utolsóként le tud ülni, veszít, mivel a szék nem is létezett.
Természetesen csak az irigység beszél belőlem, mert nem gazdagodtam meg rajta.
Maga a technológia érdekes, ahogy fentebb is olvasható példálózó felsorolás, de nem önmagáért kellene használni, hanem valami valós célból. A hitelesítés megfelelő célnak tűnik, és innen már csak a fantázia szab határt, azonban a hitelesítés felveti a szabályozás, garanciák, biztosítás és ellenőrzés kérdését. Jogi kérdések halmaza. Minek minősül egy-egy tranzakció? Kik a felek? Joghatóság, határon átnyúló szolgáltatás, fogyasztói szerződések, felügyeleti szervek, hatáskörök, illetékesség stb. Ha ezeket nem "telepítjük rá" a technológiára, akkor évente eltűnik egy kínai fiatalember néhány milliárddal a felhasználók kárára, akik azt se tudják, melyik hatósághoz forduljanak segítségért.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it 72 órán belül 6 milliárd dollárt kértek ki az FTX-től, a bajba jutott platformon a rivális Binance segítene azzal, hogy felvásárolja. Vagy talán mégsem.
- PC Game Pass
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kétszer erősebb ANC-t kapott a 2. generációs AirPods Pro
- DIGI internet
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Eladó egy jó állapotú Synology DS216j típusú NAS!
- Eladó egy jó állapotú, DJI Osmo Pocket (tehát Pocket 1) kamera!
- Eladó három darab, jó állapotú, DJI Pocket 2 Creator Combo szett!
- ÚJ Bontatlan iPad Pro M2 2022 11 12,9", Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 2020 4 gen 10.9 64GB Space 1 ÉV APPLE GARANCIA AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest
Cég: pepris.de
Város: Budapest