Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Brown ügynök

  senior tag

  Jó ötletnek tűnik. :R

  "hacsak nem jön a jó tündér break utasítás képében..."

 • doc

  veterán

  az otlet jo, de hogy a magyar felhasznalok mennyire fogjak tamogatni az otleteket... hat... tul sok remenyt sajna nem fuzok hozza :(
  azert szurkolok hogy ne legyen igazam :C

  1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

 • ilyen_85

  senior tag

  felnéztem én is az oldalra, viszonylag alacsony összegekkel lehet kezdeni a támogatást, így akár még működhet is, csak sajnos az őstermelős app ami pl érdekelne, 2500 forintos adománytól ad, app használati jogot ... Az alatt meg semmi érdemleges ellen szolgáltatás számomra :S kár, pedig 1000 forintot még kiadna érte az ember érdekes és hasznos app lenne.

  Megjegyzem 3 nap alatt még senki nem adományozott, még 500 forintot se ... :S

 • afonya

  csendes tag

  Hát mivel az oldal ma éjféltől indul élesben, ezért viszonylag nehéz lett volna eddig adományozni.
  Nézzünk rá három nap/ 1 hét múlva és ha akkor sem lesz semmi, akkor lehet sajnálkozni. :P

 • Dany007

  veterán

  Én is azt kerestem először, mert az app engem is érdekelne.
  Persze ha ingyenes app lesz a végén, akkor megéri akár csak 500 forintot is.
  Meg amúgy is, nem véletlenül támogatás címen fut az egész és nem "vásárlás" címén.
  Jó kezdeményezés, remélem befut.

 • pckownz

  senior tag

  Hmm. Hogy egy sportkommentátort idézzek, akinek nem tudom a nevét hirtelen:
  "Ebből még akármi is lehet..." :C :R

 • dorten

  tag

  Nagyon hasznos, a megvalósítás is remek. Kövezzetek, de ki van csukva hogy életképes legyen ez MO -n. Sajnos! :(

 • cer

  tag

  Engem az érdekelne, ha valaki fölvet itt valami hasznos és innovatív dolgot, azt nem-e fogja valamilyen nagytőkés elhalászni és lehalászni később vele a sok lóvét?

 • Rickazoid

  addikt

  Szerintem ezt semmi sem akadályozza meg:
  "Felelősség korlátozás
  A Sportreakció Kft, mint az indulj.be weboldal üzemeltetője egyik fél nevében sem jár el és csak az üzleti partnerek találkozását szervezi. A felhasználók egymás közti jogviszonyában az indulj.be nem fél, azaz nem tartozik semmilyen felelősséggel a felhasználók között létrejött jogviszonyban foglalt kötelezettségek teljesítéséért.
  A Sportreakció Kft. semmilyen felelősséget nem vállal a Partnereink által okozott esetleges károkért. A regisztrációval Ön elfogadja az indulj.be weboldal mindenkor hatályos Általános Felhasználási Feltételeit és Adatvédelmi szabályzatát."

  Eszerint ha jól értem ha megtörténik egy ilyen, a Kft. maximum kapcsolatot létesít az eredeti alkotó és az ötlettolvaj közt (bár nem derül ki, hogy nem regisztrált ötlettolvaj esetén eljár-e bárhogy is), de se a perben, se annak finanszírozásában nem fog segíteni, így ha a jogtulajdonosnak nincs elegendő pénze ezek lebonyolítására (ha ezen az oldalon keres támogatókat, feltehetően nincs, bár ez nem szükségszerű), akkor a projektje gyakorlatilag szabad préda.
  Egy ilyen biztosíték mindenesetre hiányzik, egy ilyen oldalnak minimum a teljes perköltséget és a bírósági tárgyalásokon való megjelenést, képviseletet fel kéne vállalnia, hogy megelőzzék az ötletek ellopását vagy utólag képesek legyenek megvédeni a jogtulajdonost. Ezek nélkül ha nekem volna egy jó ötletem, biztos nem írnám csak így le.

  [ Szerkesztve ]

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • syl5

  őstag

  Maga az ötlet hihetetlenül jó! Korábban is hallottam már a kickstarter-ről, és nagyon hasznos dolognak gondoltam.
  De! Ennek az innovációról, a teljesen új dolgokról kéne szólnia, vagy legalábbis olyan dolgokról amiket tényleg nem lehet pénz nélkül megvalósítani!
  Még a könyvkiadás azt mondom elmegy, báár ha nagyon igényesek és jók azok a könyvek, akkor már régen fektetett volna beléjük egy kiadó.
  De ki a tököm fogja kifizetni más helyett, hogy megirattasson egy mobilos alkalmazást?! Már nem azért, de ez az őstermelő app felháborító! Open source programozási eszközök vannak, innentől kezdve csak tudás kérdése az egész! Vagy ha lesz 500 000 Ft-ja, akkor már tudása is lesz? Pofátlanság!
  Arról nem is beszélve, hogy mekkora visszaélési lehetőség van az egészben! Menjen mindenki dolgozni, ne más pénzén akarja az álmait megvalósítani! Nekem is van nagyon sok álmom, de a realitás talaján kell állni. Akinek meg tényleg jó ötletei vannak, az idáig sem veszett kárba!

 • doc

  veterán

  nem igazan ertem a felhaborodasodat...
  ha kell a nepnek, akkor fizetnek erte, ha nem, akkor ugysem kap penzt erte
  a szoftverfejlesztes meg MUNKA, amiert penzt szokas kerni. es akkor is munka es ido, ha az ember a szabadidejet aldozza erre

  persze az osszeg indokoltabb lenne ha mondjuk jatekrol lenne szo, ahol kulsos grafikust es zeneszt kellene foglalkoztatni borsos aron...

  1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

 • Fecow

  aktív tag

  Érdekes, mennyire másképp látjuk. Én meg épp azon gondolkoztam, hogy ezzel az 500000 Ft-tal mégis mire akarnak menni? Az kb. egy szoftverfejlesztő egy havi bruttó bére, oké talán lehet találni olcsóbban, de azért valljuk be, hogy ahhoz, hogy az alkalmazás igényes/sikeres legyen több kell egy szoftverfejlesztőnél, sőt valószínűleg több is mint egy ember munkahónap. Ráadásul még az adakozóknak osztogatnak/küldözgetnek mindenféle jutalmakat (mégha ezek kvázi filléres dolgok is, az 500000 büdzséhez jelentősek lehetnek). Szóval én azon a véleményen vagyok, hogy az őstermelő elsősorban közösséget, humán támogatást szeretne kapni mintsem anyagit, mert ahhoz ez az 500000 szerintem édeskevés.

  Nyergeld meg a nagyot

 • doc

  veterán

  azert vegyuk hozza, hogy az app fizetos lesz, es a kisebb osszegu hozzajarulasokert cserebe nem is jar :U
  tehat valoszinuleg utana is fog belole valamennyi penz befolyni
  ettol eltekintve egyetertek (plane hogy en magam is fejleszto vagyok, ebbol elek :D)

  [ Szerkesztve ]

  1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

 • Fecow

  aktív tag

  Persze fizetős lesz, de szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy tisztességesebb, igényes őstermelős szolgáltatás egyáltalán létrehozható-e ebből a pénzből. Ha pedig nem lesz igényes, akkor nem veszik meg ,így kisebb az esélye, hogy megtérül a befektetés. Én továbbra is azt mondom, hogy az őstermelős, lelkes támogató közösséget (esetleg őstermelőket, hiszen nélkülük ez nehezen megy) akar elsősorban, talán egy prototípus kifejlesztésére elég, hogy azzal kopogtathasson rendes befektetőknél.

  Nyergeld meg a nagyot

 • doc

  veterán

  ez a befektetonel kopogtatas az, ami engem is erdekelne :)
  van egy otletem (sot, van mar belole mukodo, mutogathato prototipus), de fogalmam sincs hogy kene nekiallni egy ilyen befektetokereso akcionak...

  1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

 • Fecow

  aktív tag

  Tedd fel ide az ötelteted :))
  Hátha meglátnak nagybefektetők is.

  Nyergeld meg a nagyot

 • doc

  veterán

  lehet hogy az lesz, bar mint mondtam, a magyar viszonyokat ismerve erosen szkeptikus vagyok
  inkabb a kickstarterre kene, ott komoly eselyt latok neki, csak az meg kulfoldikent eselytelen :(

  1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

 • QuippeR

  tag

  Nem azt kérték, hogy valósítsuk meg az álmukat, és fizessünk nekik egy utat Malájziába, hölgytársaság inkluzíve, hanem valamit ígérnek is cserébe. Ha nem tetszik a konstrukció, akkor nem kell őket támogatni, de semmiképpen nem nevezném pofátlanságnak, hogy pénzt szeretnének valamiért, amit csak jelentős időbefektetéssel, és megfelelő szaktudás megléte esetén tudnak megvalósítani.

  Az 500.000 Ft egy ilyen munkára egyáltalán nem nagy összeg, a tudással pedig valószínűleg rendelkeznek, különben nem is vetették volna fel az ötletet.

 • hunbi

  tag

  Maga az ötlet nagyon jó. Kipróbált, bár Magyarország azért elég kicsi merítés egy ilyen dologhoz. Ez az őstermelős ötlet pedig hiánycikk szerintem. Az már más kérdés, hogy miért nem lehet kapásból egy példányt megelőlegezni a támogatóknak. Itt lényeges eleme a rendszernek, hogy hányan használják, márpedig így lehetne építeni a kezdeti felhasználótábort. Másrészről ez nem egy csak Magyarországra korlátozott dolog, ha működő progit raknak össze azt lefordítani és máshol is árulni nem lehet akkora meló, és máris sokszoros a piaca a terméknek.

  Ha sokat tököl vele az illető, valaki megcsinálhatja ingyen és open, és meszeltek az üzletének.

 • syl5

  őstag

  Tudom, hogy a programozás munka, mégpedig nagyon kemény szellemi munka, de nem erről szólt a hozzászólásom és nem is állítottam ellenkezőjét!

  Nem jól látod a dolgokat, mert nem arról van szó, hogy a munkát meg kell fizetni! Ha arról lenne szó, akkor így nézne ki a történet: a nép kitalál valamit, és akkor xyz azt mondja, hogy elvállalom adott összegért. Azaz az kereslet adott, csak kínálat nincs!

  Ezzel szemben itt arról van szó, hogy xyz kitalált valamit, és azt akarja majd piacra dobni, tehát a kínálat adott, egyelőre a kereslet kérdéses. Persze ez így rendben is lenne azonban úgy gondolom nem tisztességes olyanért pénzt kérni, amit egyébként ha megvan hozzá a megfelelő tudása, akkor tőke nélkül is meg tud valósítani. Egy számítógép manapság már alapkövetelmény, mint írtam open source eszközök vannak (de ezeket te is tudod), innentől kezdve már csak össze kell dobni a programot! Ez nem egy olyan dolog, hogy például megtervezek egy teljesen új formabontó egeret, de ingyenes lehetőségek hiányában nem tudok prototípusokat gyártani.

 • doc

  veterán

  igen, a dolog amit irsz mukodik is, ha valakinek van amugy teljes munkaidos allasa, es mondjuk nincs csaladja, amivel foglalkozni szeretne a munka utan
  ha van munka ES csalad, akkor csak a csaladdal toltott ido rovasara lehet ezt megcsinalni (en hasonlo helyzetben vagyok, csak azert van idom a munka mellett sajat projectekkel foglalkozni, mert egyreszt sokat vagyok (a parom nelkul) kulfoldon, masreszt mivel o folyamatos 3 muszakban dolgozik, otthon is gyakran van munkan kivuli szabadidom nelkule), ez meg hosszu tavon tobbnyire nagyon rossz eredmenyt hoz a munka ES a csalad tekinteteben is
  marad a harmadik verzio:nincs teljes ideju munka. ebben az esetben a csalad lete/nemlete reszletkerdes, viszont muszaj valamibol megelni, tehat kell a bevetel. ebben az esetben teljesen jogos hogy valaki szeretne mar az elejen megszponzoraltatni a fejlesztest, hogy ne d0g0ljon ehen mire elkeszul (kicsit sarkitott a helyzet, de szerintem ertheto mire gondolok)

  ettol fuggetlenul en azert elvarnam, hogy akar a legkisebb osszegu tamogatasert is jarjon az app hasznalati joga

  csak ugy erintolegesen:
  egyebkent en jatekfejlesztesben gondolkodom, ott viszont muszaj mar elore eleg massziv penzmaggal rendelkezni, a zeneszerzo(k), grafikus(ok) nem keves penzt elkernek, meg ha sajat magamnak nem is tervezek semmi penzt a tamogatasbol, pusztan a fentiek kifizetese is sokszazezres tetel...

  1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

 • syl5

  őstag

  Nézd nekem ez az álláspontom, véleményem.
  Ne vetítsd ki magadra, mert én az őstermelő appról írtam ezeket! Ez egy viszonylag egyszerű app, a játék az egy egész más perspektíva. Mint írtad is grafikusok, zeneszerzők, esetleg grafikai motor is szükséges hozzá.
  A család meg megint egy más kérdés. Ha karrier kell, ha pénz kell, akkor áldozatokat kell hozni és ezt a családnak is meg kell értenie. Ha nem érti meg, akkor már az egész dolog sikeressége kétséges szerintem.

 • doc

  veterán

  nem tudom hogy pontosan hogy fog mukodni/hogyan kellene hogy mukodjon az app
  de gondolom ugy van ertelme, ha csinal moge egy infrastrukturat (hiszen arrol van szo, hogy arakat is latsz, ahhoz meg online adatbazis kell, amihez legalabb egy normalis VPS, domain, stb)
  es maris leteznek indulo koltsegek (meg ha nem is 500K)

  felreertes ne essek, nem akarom vedeni az adott fejlesztot, jelen esetben en is kisse tulzonak erzem ezt a 'csomagot' igy ahogy van, de miert ne probalhatna meg? ha masok nem tartjak eleg jonak az egeszet, nem jon neki ossze az 500K, es nem tortenik semmi, kenytelen lesz 'magatol' megcsinalni
  ha meg osszejon, akkor a nepeknek kell annyira, hogy megszponzoraljak, igy nincs semmi problema

  szoval majd eldol :)

  1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

 • Rickazoid

  addikt

  Ha valaki a szabadidejében nekiáll programozni, akkor viselje annak a következményeit. Ennyi. A szabadidős tevékenység azért szabadidős, mert azért nem fizet senki. Ha csinál valamit és UTÓLAG el tudja adni azt, akkor az rendben, de ne kérjen már pénzt a saját hobbijának végzéséért senki! Ez szimplán pofátlanság. Egy szabadidejében könyvet író ember se kér pénzt senkitől azért, hogy megírja a könyvet szabadidejében, csak utána keres támogatókat, ha ki akarja adni. És egy könyv ilyen formájú megírása nagyobb munka, mint a programozás, ahol az ötlet megléte esetén csak a tudás kell, míg könyvnél állandóan kellenek újabb és újabb ötletek, amire a végére ér, hogy eladható legyen. Arról nem is beszélve, hogy főállású írók sem támogatókból élnek, hanem a műveik eladásából származó bevételből. Csak a kiadáshoz kellhet támogatás.
  Alkalmazásfejlesztésnél is csak akkor működne az adománykérés, ha egy kiadón keresztül akarná értékesíteni, amihez előre kell a tőke, de amiről épp szó van, ott pont ingyenes a terjesztés, illetve ha jól gondolom fizetős programok terjesztése esetén van némi "kezelési költség", de azt meg levonják a juttatásból, így annak sincsenek előre költségei.
  Akinek meg nincs ideje a családja mellett ilyesmikre, annak pénzért se legyen rá ideje. Nem normális dolog, ha a rendelkezésre álló pénzmennyiség növekedésével arányosan több ideje van az embernek a hobbijára, mint a családjára.
  Egyedül vagy kis csoporttal meg senki sem fog nekiállni olyan mértékű alkalmazásfejlesztésbe, ami már teljes munkaidőt igényel, de mindezt mégis a szabadidőben. Azt már vállalkozásnak hívják egyébként is, főállású munkában végzendő, nem feltétlen hobbitevékenység és más szabályok érvényesek ott. Egy vállalkozó már kereshet támogatókat, de akkor főállásban kell dolgoznia, ahhoz viszont ha támogatókkal akar elindulni, állandó támogatókra lesz szüksége, ha nem akar hitelt felvenni. Ahhoz viszont k*rvajó ötlet kell, de még az sem elég, oda egy komplett szolgáltatás kell, nem egy kis telefonos program.

  Aki ezeket nem tudja vállalni, ne fogjon ilyesmikbe. Nem lesz tőle kevesebb.

  [ Szerkesztve ]

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • syl5

  őstag

  Másképp látjuk a dolgokat.
  doc-nak már leírtam végülis mindent, én így látom a dolgokat.
  Igaz elég borús mostanában a hangvételem, pláne így ma reggel után, miután meghallgattam Schmitt Úr hebegését-habogását (bocsánat nyilatkozatát) az MR1-en. Érdemes meghallgatni, a 180 percbe volt fél 8 és 8 között!

 • doc

  veterán

  ne kérjen már pénzt a saját hobbijának végzéséért senki!
  nem pusztan a hobbijat vegzi, hanem letrehoz egy uj termeket, amit remelhetoleg hasznalnak majd a userek

  Egy szabadidejében könyvet író ember se kér pénzt senkitől azért, hogy megírja a könyvet szabadidejében
  pedig AFAIK letezo gyakorlat, hogy az iro eloleget kap a kiadotol a konyv irasanak ideje alatt (hogy itt szamit-e hogy van-e mellette masik allasa, nem tudom, gyanitom hogy nem sokat)

  És egy könyv ilyen formájú megírása nagyobb munka, mint a programozás, ahol az ötlet megléte esetén csak a tudás kell, míg könyvnél állandóan kellenek újabb és újabb ötletek
  nem tartanam egyiket sem nagyobb munkanak a masiknal altalanossagokban. konnyen elkepzelheto hogy egy konyv megirasa szinte 'pillanatok alatt' megvan, mert egyszeruen kiirja magabol, de az is hogy honapok/evek komoly kutatomunkaja kell hozza
  a szoftverfejlesztesnel inkabb az utobbi fele tolodik a dolog (csak keveseknek sikerul egy olyan otlettel elorukkolni, ami nagyon keves munkaval megoldhato, es megis jovedelmezo). otletek pedig ott is kellenek utkozben, sot... en rendszeresen agyalok azon (nem fejlesztes kozben) hogy hogyan lehetne valamit megoldani, illetve probalok uj otleteket talalni amit bele kene tenni a programba
  a konyviras es a szoftverfejlesztes is kreativ tevekenyseg, mindkettohoz kell tehetseg, kepzeloero ha jo akarsz lenni

  Akinek meg nincs ideje a családja mellett ilyesmikre, annak pénzért se legyen rá ideje.
  semmi ilyesmirol nem irtam. szerintem nem olvastad, vagy nem ertetted amit irok, ugyhogy szerintem fusd at meg egyszer azt a postot, nem irom le meg egyszer

  Egy vállalkozó már kereshet támogatókat, de akkor főállásban kell dolgoznia, ahhoz viszont ha támogatókkal akar elindulni, állandó támogatókra lesz szüksége, ha nem akar hitelt felvenni.
  az allando tamogato a szoftverfejlesztesben, plane kis cegnel nem tudom mennyire realis elkepezeles
  raadasul a vallalkozas inditasa pont az a terulet, amihez RENGETEG penz kell mar az elejen. az elso komolyabb bevetelig MINDENT (munkaber, eszkozok, adok/jarulekok, konyvelo, stb) neked kell finansziroznod

  1N23456.HU - A Veszprém megyei motorkölcsönző

 • Fecow

  aktív tag

  Már ne haragudj, de mi az, hogy a számítógép már alapkövetelmény? Egy számítógép nem amortizálódik, nem avul el? Nem megy tönkre, nem történik vele semmi, van és kész?Másrészt, nem látom, hogy milyen platformokra készül, de elég jelentős piac az iOS, arra meg tudtommal csak mac-en lehet/érdemes fejleszteni, vagy már az apple gépek megléte is alapkövetelmény manapság már? Egy mobil alkalmazást illik azért készüléken is letesztelni nem csak emulátoron, vagy iPhone(ok), Androidos telefonok megléte is alapkövetelmény?
  Szaktudást tekintve, ehhez a rendszerhez kell egy kliens, meg egy szerver, lehetőleg valami webes felülettel. Na most nem tudom, hogy milyen tudással rendelkezik a kitaláló, tippem szerint nem fejlesztő, de beláthatjuk, hogy alsó hangon kell Android, iOS, webes/szerver oldali tudás, ha ezekkel nem rendelkezik, vagy fel kell fogadnia embereket, vagy neki kell megtanulnia, ami szintén pénz és nagyon sok idő.
  Ezek voltak a rendszerszintű kritériumok, az alkalmazás sikerességéhez, azonban elengedhetetlen a őstermelők megkeresése, az őstermelőkkel való kapcsolattartás. Ehhez marketing kell az sem jön ingyen, azt vagy ő csinálja, ami szerintem nehezen összeegyeztethető ilyen szintű fejlesztéssel, vagy megint csak erre felkér valakit, valakiket. Az alkalmazást fel is kell tölteni adatokkal, leírások, képek, videók, akármi. Hogy ne egy összedobált katyvasz legyen az egész illik mind a kliens oldalra, mind a webes felületre valamilyen designert alkalmazni, az sem két fillér. És akkor most nagyon sok nem közvetlen az őstermelő apphoz kötődő költségtől eltekintettem (irodabérlés, rezsi, stb, stb).
  Én ezek alapján kizártnak tartom, hogy ez mind kijöjjön 500000 Ft-ból addig amíg az app elkezdené az árából a befektetést visszatermelni.
  Amit inkább megkérdőjelezhetőnek tartok, az amit doc is leírt, vagyis, hogy aki 500, vagy 1000 Ft-tal támogat az nem kapja meg ingyen az appot, holott, ha elkészül az alkalmazás meg lennék lepve, ha az előbbi összegeknél lényegesen többe kerülne. Ha mégis több lenne, akkor én sikertelenségét előre borítékolnám.
  Szerintem így végiggondolva belátható, hogy egy sikeres szolgáltatás, nem csak abból áll, hogy egyik délután neki ülök otthon a saját gépemen, saját telefonomon, és megírom a "hello world"-öt 20 perc alatt az én szájízem szerint.

  Nyergeld meg a nagyot

 • hunbi

  tag

  "Amit inkább megkérdőjelezhetőnek tartok, az amit doc is leírt, vagyis, hogy aki 500, vagy 1000 Ft-tal támogat az nem kapja meg ingyen az appot, holott, ha elkészül az alkalmazás meg lennék lepve, ha az előbbi összegeknél lényegesen többe kerülne. Ha mégis több lenne, akkor én sikertelenségét előre borítékolnám."

  Valami hasonlót gondoltam én is, csak nem akartam már negatívkodni. :)

 • Rickazoid

  addikt

  Nagyon-nagyon durván túlbonyolítottad. Nem kell ide se saját szerverpark, se irodaház, se marketing, se multiplatform programozás. El kell indulni egy irányba. Android vagy iOS. Ezt a fejlesztő programozó eldönti. Aki valódi programozó, annak egy adatbázis létrehozása és kezelése a legegyszerűbb tevékenységek közé kell, hogy tartozzon. Ráadásul saját eszközök sem kellenek hozzá, mindent lehet bérelni párezer forintokért. Ez nem nagy befektetés, ha az ember hasznot akar. Dizájnerek és grafikusok? Mi a frásznak? Google Maps-re is rá lehet építeni a dolgot, a többit meg rábízni az Androidra vagy az iOS-re. Felesleges a menüelemeket agyoncsicsázni, mindenféle hülye animációt beletenni. Ez nem az a program lesz, ha elkészül. Ha igen, akkor baj van a fejekben.
  Az adatbázist meg fel lehet tölteni egyrészt interneten elérhető információk alapján, másrészt megnyitni egy weboldalt, ahol az érdeklődők beregisztrálhatják magukat (itt merülhetnek fel reklámköltségek, de azok miatt se kell igazán a zsebébe nyúlnia egy programozónak), harmadrészt pedig a lehetőség a felhasználók felé, hogy a helytelen információkat jelentsék.
  Innen kell indulni és ezzel ki is épül a "szolgáltatás". Ha később a bevételből a fejlesztő saját szervert akar építeni magának, az az ő dolga, ha saját maga akar megkeresni őstermelőket és "beinvitálni" őket az adatbázisba, az az ő dolga, ha más op.rendszerekre is meg akarja írni a programot, de nincs hozzá tudása, ezért másokat bérel fel, az az ő dolga (ez itt már a terjeszkedés fogalma egyébként), de hülye ötlet egyből a legnehezebb végén megfogni a dolgot. Főleg az óriási bukáskockázat miatt.

  [ Szerkesztve ]

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • Fecow

  aktív tag

  Nincs semmi túl bonyolítva, sőt mint mondtam, rengeteg járulékos nem kifejezetten a szolgáltatáshoz kapcsolódó költségtől el is tekintettem.
  Irodaház kell, még ha olyan szerencsés vagy hogy a saját lakásodat használod (bár azért ha már 1-nél több fő foglalkozik vele,l akkor már inkább saját ház kell, irodaszobával legalább) már akkor ott az alternatíva költség alapból, ettől sem lehet eltekinteni. Most abba ne menjünk bele, hogy milyen lelki vonatkozásai lehetnek, ha valakinek a lakása egyben a munkahelye.
  Szerverpark (najó parktól eltekintek, elég lehet akár egy is kezdetben) kell, igaz lehet bérelni is, de attól még kell így vagy úgy költség. De én a leírásomban nem is elsősorban a hardverre, hanem a szoftverre gondoltam, azt el kell készíteni valakinek.
  Azt eltudom fogadni, hogy kezdetben nem kell 2 platformot támogatni (bár azért a két platform a multiplatfromnak eléggé egy határértéke), de akkor máris elveszíti a potenciális vásárlóinak majd felét kezdetben. Ami kezdeti bevétel kieséssel jár.
  Az adatbázis még csak-csak megcsinálja a programozó, de én az adatok feltöltéséről beszéltem, azt nem fogja a programozó megcsinálni, mert fingja sincs mondjuk a paprika és paprika közötti különbségről.
  Marketing kell, különben se vásárlója, se őstermelő tagja nem lesz, aztán nézheted at üres rendszered. Mitől repülnének rá a felhasználók, vagy az őstermelők a szolgáltatásra, ha nem is hallanak róla, ha nincs bent senki?
  A designer nem a csicsához kell, hanem a használhatósághoz is, szerinted miért harsog már az ipar 1-2 évtizede a felhasználóbarátságtól, az informatika már nem annyi, hogy felsorakoztatom a funkciókat, fel kéne ébredni, hogy nem a 80-as éveket éljük. Majd nézz meg egy top mobil programot, meg úgy általában nézd meg amit úgy tutorialokban összedobnak a szoftver fejlesztők, funkcióban lehet ugyanaz, de használhatóságban és szépségben ami felhasználói ragaszkodást eredményez, ég és föld.
  Elég sufni garázs feeling az amit írsz, hogy abból piacra dobható termék nem lesz abban biztos vagyok. Prototípusra elég lehet, de azt én is írtam, hogy ez a pénz max arra elég.

  [ Szerkesztve ]

  Nyergeld meg a nagyot

 • Rickazoid

  addikt

  Nos egyrészt amíg szabadidős tevékenység, addig felesleges irodákban gondolkodni. Ha többen is vannak a projektben, interneten is egyeztethetnek, ma már a sok szereplős videochat sem akadály. A szoftver elkészítésében nem igazán értünk egyet. Ha megkapja az alap grafikus felületet, ami adott op.rendszerbe illeszkedik (azt azért nem mondhatni csúnyának), és a felépítése is logikus, akkor adott egy egyszerű felület. Hova kell ide dizájner, grafikus vagy bárki? Maximum néhány ikon elkészítéséhez? Az egyszerűség és a felhasználóbarátság egyszerre is megvalósítható. Amiről írsz, az pont hogy a látványelemek felhasználóbarátként történő eladása, ez a divat manapság. Semmi nem lesz logikusabb felépítésű vagy ergonomikusabb attól, hogy jobban néz ki. Sőt megjegyzem, az ergonomikus felépítésű dolgok ma már nem is számítanak esztétikusnak, például nem véletlenül nem kapni egy ergonomikus billentyűzetet sem bármelyik számtech. boltban. Igaz nem a legjobb példa, hisz túl sokan nem tudnak gépelni, így nekik csak zavaró egy olyan. De ott van a notebookok, tabletek, okostelefonok plexije. Mind fényes. Okostelefonoknál említették valahol, hogy a nagy pixelsűrüség miatt ezt könnyebb előállítani torzításmentesre, de ettől még nélkülözi az ergonómiát, főleg nagyobb kijelzők esetében, cserébe jól mutat (amíg tele nem lesz zsíros ujjlenyomatokkal). Ugyanez igaz a csúszós készülékházakra és az agyonvékonyított lapát telefonokra. Ez most épp mind hardveres megközelítése a dolognak, de jól látszik, hogy a felhasználóbarátság (jelen esetben az ergonómia, ugye) nem feltétlenül része annak, ami az embereknek úgy általában kell.
  A reklámokat említettem, az valóban költség, de az sem vészes. Nem TV-s reklámokra, oldalakat betöltő Flash animációkra, 10 méteres plakátokra vagy busz- vagy repülőfestésre kell gondolni. Ami szükséges hozzá, az is mehet a szabadidőbe annak, aki csinálja, hisz a programozó is a szabadidejében készíti adott programot. Nem kell rögtön a legelején főállásban ezzel foglalkozó szakembereket felbérelni. Sőt biztos vagyok benne hogy sokan már csak azért is csatlakoznának, hogy a jövőbeni profitból részesedhessenek. Manapság főleg.
  Az adatok feltöltéséhez is akkor kell csak marketing, ha konkrétan őstermelőket akarnak meggyőzni arról, hogy kapcsolódjanak be valami módon a szolgáltatásba. De ez sem a költséges fajta marketing, nem kell két órás prezentációkat tartani üzletemberek csoportjainak, hanem csak szólni az őstermelőknek, hogy itt ez a lehetőség, adott az a weboldal, oda regisztrálhat, feltöltheti a saját és a tevékenysége adatait, az árait, stb., és eldönti, részt akar-e venni benne.
  Ja, a weboldal elkészítéséhez sem kell webfejlesztői gyakorlat, szerintem egy Drupal kezdetnek megteszi, azzal meg egy programozó könnyedén elboldogul, de szinte lassan foolproof a működése. És még dizájnos is.

  [ Szerkesztve ]

  Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

 • Fecow

  aktív tag

  Nagyon elbeszélsz mellettem, ha továbbra is eltagadod, a design és a marketing fontosságát, elodázod az alternatíva költségeket, sajnos nem tudok érdemben, illetve a ITCafe fórum alapelveinek megfelelően nyilatkozni. Ezért csak annyit mondok, sok sikert kívánok az 500000 Ft-ból fentarthatóra és megtérülőre kihozott szolgáltatásodhoz.

  Nyergeld meg a nagyot

Hozzászólok Aktív témák