Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tdd587

  őstag

  Heti 2 óra? Nem kevés az egy kicsit egy gyereknek játszani?

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • tdd587

  őstag

  válasz DeFranco #12 üzenetére

  Most őszintén, nem mindegy, mitől lesz szemüveges?

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • tdd587

  őstag

  válasz Polllen #14 üzenetére

  Homályosíts fel kérlek, hogy mi a különbség. Ugye nem gondolod, hogy a sok Jókai meg Arany (amúgy semmi gondom velük) olvasgatása után majd okosakat fognak mondani az emberek vs. ha inkább lenyomnak néhány civilization partyt a szabadidejükben? Attól még ugyanúgy lehet gondolkodni, hogy közben játszol... mindkettőhöz képzelőerő szükséges.

  Amúgy kezdem azt hinni, hogy mindegy mit csinálsz, előbb vagy utóbb beülsz egy monitor mögé és mindenképp elromlik a szem.

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • tdd587

  őstag

  válasz Polllen #17 üzenetére

  Az a néhány olvasott ember, akit ismerek bennem nem ezt a képet erősíti. Bármin lehet gondolkodni, ezer dolog van, amivel lehet foglalkozni, nem értem, hogy miért kell kiemelni kultúra címén ebből egyetlen területet, ami abból áll, hogy tök egyedül vagy egy köteg papírral, amíg nem nyomtál el rá 50-100 órát, az sem biztos, hogy megérte, az sem biztos, hogy meg fogsz tudni bármit is és úgy egyáltalán valaha is menni fogsz vele bármire is, a rengeteg időt viszont tuti nem kapod vissza. 50-100 óra befektetés, néhány gondolatért?

  Biztos valami gonosz multi pénzeli a magyar tanárokat. Vagy a szabadkőművesek. Ennyire nem lehet fontos ezt erőltetni. Bár így visszagondolva maximálisan kontra produktív volt az egész, nyilván nem véletlenül utálja meg sok ember az olvasást, ehhez már szakképzett tanári segítség kell.

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • tdd587

  őstag

  válasz DeFranco #21 üzenetére

  Ellenérv meg nulla?

  Tényszerű példát hadd hozzak. Annak idején a magyar tanárom kedvence voltam, mert gondolkodtam órán. Ezért nekem jutott a megtisztelő feladat, hogy elolvassam a Bűn és bűnhődés c. könyvet. Ennyire sok időbefektetéssel ennyire kevés információhoz, kevés élvezethez, kevés plusz gondolathoz még sosem jutottam. Világkép formálásra nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan, lassú folyású és teljesen mást gondolok az egész bűnözés-bűn-bűnhődés viszonyról, tehát nem is változtatott rajtam semmiben. Az orosz világról addig is tudtam, új infó nulla, talán a rendőr ért benne valamit, az mondjuk, hogy tetszett.

  Ellenpélda Az ember tragédiája volt, na azon hetekig vitatkoztam a tanárommal, az nem esztétikai pornó és időpocsékolás volt, hanem olyan valami, amit lehet ütni-vágni. És érdemes is.

  [ Szerkesztve ]

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • tdd587

  őstag

  válasz Polllen #20 üzenetére

  Kifutottam a szerkesztésből... de mi az alapgondolat?

  Ja, hogy az olvasás lehet ugyanolyan időpocsékolás, mint egy szar film vagy egy esti tv előtti bambulás? Mert kb. erre akartam utalni. Szerintem vérlázító, hogy mennyire nincsen helyén kezelve ez a médium.

  A gyerek meg ne játsszon, hanem olvasson? Na neeee... voltam gyerek, annyira örülök, hogy van mire emlékeznem és nem zártak be pár könyvvel egy szobába, hogy nesze, nőjél fel. Volt ilyen barátnőm, akivel megtették, se okos nem lett, se egészséges lelkületű, se a gyerekkorából nem volt semmi, amire emlékezne szívesen, hogy de jó volt gyereknek lenni. Mondjuk szemüveges volt, a szemüveges lányokat meg azért szeretjük... de kb. ennyi.

  Szerk: ja és érveket, vagy semmit. A személyeskedés miatt meg inkább én kérdezhetném, hogy hány éves vagy, ha már érvelni nem megy.

  [ Szerkesztve ]

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • tdd587

  őstag

  válasz DeFranco #24 üzenetére

  OK, nem vagyunk olyan messze véleményben, mint gondoltam ...azt felesleges is felvetni, hogy értem-e, ami mögötte van, mert eleve csak az érdekelt mindig is, és az eltelt sok év után (megint konkrét példánál maradva) ha szembeállítom a befektetett időt egy fél órás intenzív vitával pl. az említett magyar tanárral, akkor ez utóbbira emlékezem szívesen, nem a tájleírásokra. De mivel gondolom nem kívánsz velem erről vitázni/beszélgetni (hiszen ez a fórum arra való, hogy eldicsekedjen az ember, hogy 3128MHz-en megy a cpu és CAS 2-n a RAM...), gyorsan hadd tegyem hozzá, hogy nyilván számoltam a feladott labdával, amit a jól olvasott emberrel való beszélgetés megemlítése jelent...

  A hány éves vagy... kezdetű meg nyilván pejoratív és nyilván azt feltételezi, hogy aki fiatalabb, az nem jól gondolkodik, meg még honnan is tudná. 16 évesen sokkal keményebben gondolkodtam, sokkal többet írtam, olvastam, mint amit most fel tudnék mutatni fene nagy felnőttként. Ahogy az összes többi felnőtt is csak egy megrekedt, sekélyes, szürke, alvás-munkahely-közért háromszögben élő droid, mégis lenézi a mai fiatalokat, akik még gondolkodnak, vagy legalább a lehetőségük megvan rá, nem folyton a qrva deviza árfolyamon aggódnak, meg a szar hiteleken, amit nem kellett volna. Aztán ha rákérdezek, hogy akkor mi történik ma Egyiptomban, akkor mindenki kussol, mert azért néznek tévét, mert abban megy a hülyekórház sorozat.

  Akkor inkább játsszon a következő nemzedék.

  Szerk: természetesen látom az öniróniát benne, és a másik feladott labdát is, de valahogy nem érdekel már. A sört meg nem szeretem.

  Szerk2: ja a zenéről: ott meg az opera és komolyzene felsőbbrendűségét hirdető komolyzenenáciktól vagyok rosszul. A quimby-t persze szeretjük, de hol van az a 300 éves udvari tánczenéhez képest, nem igaz? Grrrrr....

  [ Szerkesztve ]

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

 • tdd587

  őstag

  válasz DeFranco #26 üzenetére

  OK.

  Szerk: a másik is OK. Ehhez nekem sincs kedvem.

  [ Szerkesztve ]

  Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés