Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Polllen

  nagyúr

  válasz tdd587 #13 üzenetére

  Most őszintén... Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy könyv (legyen az gyerekkönyvtől kezdve bármi) és egy virtuális játék között semmi különbség sincs... :U

  Amúgy egyiktől sem leszel szemüveges, ha ésszel élsz velük.

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • DeFranco

  nagyúr

  válasz tdd587 #13 üzenetére

  Végül is akár gyúrhatna is, attól is romlik a szem. Vagy ha nagyon unatkozik, nyúljon magához. Azt mondják ha sokat csinálod megvakulsz.... ;]

 • Polllen

  nagyúr

  válasz tdd587 #16 üzenetére

  Őket pont annyira nem szeretem... :DDD

  Viszont sztem annál sokkal markánsabb a különbség, hogy magyarázni kellene... Mondhatni evidens... :DDD (legalábbis annak kellene lennie...

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

 • DeFranco

  nagyúr

  válasz tdd587 #22 üzenetére

  Van ellenérv, de nem fogom most kifejteni, mert ahogy írtam türelmetlen vagyok ahhoz, hogy egy 30-40 hsz-en keresztüli vitát lefolytassak az ügyről. Egy sör mellett menne, így fórumon keresztül nem. Nekem nem fáj, ha így látod, nem vagyok tőle kevesebb (sőt!).

  Amúgy meg van olyan, hogy egy-két mű nem tetszik, még ha egyébként nagyra tartják is, de ebből bármilyen általános következtetést levonni a műfajra khm... nem teljesen átgondolt dolog.

  Feltetted magadnak a kérdést, vagy a magyartanárod feltette neked, hogy tényleg megértetted-e miről szól a mű? Sikerült kibontani minden rétegét? Megértetted az áthallásokat? Tudtál a sorok között olvasni?

  A komoly irodalom pont azért komoly irodalom, mert nem rágja a szádba azt hogy miről is szól, és hogy mi a tanulság, hanem el kell rajta gondolkodni. Még úgy sem mindig megy, nem gond, utána lehet olvasni. Ezért tanul az ember művet elemezni az iskolában, és ezért kell azt a rohadt sok életrajzot megtanulni, hogy lásd, hogy mi van a könyv hátterében. Enélkül tudnád például, hogy a 70-es 80-as évek gyerekkönyveinek több mint fele kőkemény bújtatott társadalomkritika a fennálló rendszer ellen? Azok, mert az íróikat letiltották a felnőtt könyvekről, csak gyerekkönyvet írhattak, így megoldották abból. Így már azért egész máshogy szól a "bóbita bóbita táncol".

  Más műfaj: zene. Hallgass Belgát, vagy hallgass Quimby-t. Ne egyszer, legalább háromszor. Sokaknak csak az jut el, hogy ez bulizene, mi közben olyan mélységei , rétegei vannak, amit csak gondolkodással, odafigyeléssel és többszöri "ízlelgetéssel" fedezel fel.

  Ennyit tudok segíteni.

  re:szerk: hol személyeskedtem? idézd kérlek...

  [ Szerkesztve ]

 • DeFranco

  nagyúr

  válasz tdd587 #25 üzenetére

  1: (hiszen ez a fórum arra való, hogy eldicsekedjen az ember, hogy 3128MHz-en megy a cpu és CAS 2-n a RAM)

  Nem ezt írtam, hanem azt, hogy jelenleg nincs türelmem, hogy az olvasás és a számítógépes játékok közötti különbségekről hosszú hsz-eken keresztül érveljek. Mea culpa. Én bűnöm, de tudtommal jogom is van hozzá, nem vagyok érvelésre kötelezhető.

  2: A hány éves vagy... kezdetű meg nyilván pejoratív

  Nem pejoratív, csak segít megérteni azt amit írsz és hogy mit gondolsz mögötte. Teljesen más fényt vet rád, ha 12 évesen írod ezt, és teljesen más, ha 30 vagy. Nincs ebben személyeskedés, csak értelmező kérdés volt.

  3: Nem komolyzenenácizmus van, szeretem a ponyvát, az egynyári slágereket, és a McDonalds-ot is, de nem ez alapján alkotok véleményt az irodalomról/zenéről/gasztronómiáról. Ha te így állsz hozzá, az a te bajod.

  4: a sört nem szeretni - ez a legnagyobb hiba. :DDD

  +1: tájleírások: az orosz irodalom, az egy ilyen. Leírtam már, de leírom még egyszer, hogy nem vagy köteles szeretni, konkrétan én is hányok, amikor fél órán keresztül jellemez egy bokrot, de ne ez alapján jelentsük már ki, hogy a CIV egyenértékű a [random irodalmi alkotás]-val a gyerek személyiségének fejlődése szempontjából.

  [ Szerkesztve ]

 • Polllen

  nagyúr

  válasz tdd587 #23 üzenetére

  A másik vitába nincs kedvem beszállni, de az eredeti felvetésem az volt, hogy heti 1-2 óra virtuális játék bőven elég egy kisgyereknek. (10 év alatt) 14 év alatt meg online játékot se kell túlzásba vinni. (ezt is hosszasan lehetne tárgyalni...)

  A te alapgondolatod pedig az, hogy a számítógépes/konzolos játékokkal eltöltött idő egyenértékű az olvasással. Ez egy jó erős bullshit szerintem és erősen minősíti a gondolkodásod. Senki sem mondta, hogy a gyereket be kell zárni a könyvekkel, de
  egy jó könyvből, meséből rengeteg tanulságot levonhat, ha a korának megfelelő irodalommal próbálkozik az ember...
  Egy számítógépes játékból negyed ennyit fog megtanulni. Szerintem ez teljesen triviális, nincs rajta mit pörögni. (Még egy jó filmmel is jobban járhat...)
  (Abba már ne is menjünk bele, hogy maga az olvasás mennyivel összetettebb gondolkodást igényel, mint egy játék. Főleg a mai csőjátékok esetében.)

  Senki sem beszélt arról, hogy egy gyereket be kell zárni a könyvekkel egy szobába, arról van szó, hogy bizony nem kell hagyni hosszú órákat ott ülni minden nap. Se a könyv, se a PC előtt.
  1000 másféle játék van, amit egyedül vagy társaságban is játszhat, fejlesztheti a képességeit, MOZOGHAT.

  A könyv csak egy példa volt, amit valamiért kiemeltél és leírtad a már többször is emlegetett borzasztóan rossz párhuzamot.

  Szóval senki sem mondta, hogy ne játszon, csak olvasson, olvasd el újra mit írtam... Egy gyereknek játék minden, de inkább olyannal töltse már az idejét, aminek haszna is van.

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Hozzászólok Aktív témák