Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Polllen

  nagyúr

  válasz tdd587 #23 üzenetére

  A másik vitába nincs kedvem beszállni, de az eredeti felvetésem az volt, hogy heti 1-2 óra virtuális játék bőven elég egy kisgyereknek. (10 év alatt) 14 év alatt meg online játékot se kell túlzásba vinni. (ezt is hosszasan lehetne tárgyalni...)

  A te alapgondolatod pedig az, hogy a számítógépes/konzolos játékokkal eltöltött idő egyenértékű az olvasással. Ez egy jó erős bullshit szerintem és erősen minősíti a gondolkodásod. Senki sem mondta, hogy a gyereket be kell zárni a könyvekkel, de
  egy jó könyvből, meséből rengeteg tanulságot levonhat, ha a korának megfelelő irodalommal próbálkozik az ember...
  Egy számítógépes játékból negyed ennyit fog megtanulni. Szerintem ez teljesen triviális, nincs rajta mit pörögni. (Még egy jó filmmel is jobban járhat...)
  (Abba már ne is menjünk bele, hogy maga az olvasás mennyivel összetettebb gondolkodást igényel, mint egy játék. Főleg a mai csőjátékok esetében.)

  Senki sem beszélt arról, hogy egy gyereket be kell zárni a könyvekkel egy szobába, arról van szó, hogy bizony nem kell hagyni hosszú órákat ott ülni minden nap. Se a könyv, se a PC előtt.
  1000 másféle játék van, amit egyedül vagy társaságban is játszhat, fejlesztheti a képességeit, MOZOGHAT.

  A könyv csak egy példa volt, amit valamiért kiemeltél és leírtad a már többször is emlegetett borzasztóan rossz párhuzamot.

  Szóval senki sem mondta, hogy ne játszon, csak olvasson, olvasd el újra mit írtam... Egy gyereknek játék minden, de inkább olyannal töltse már az idejét, aminek haszna is van.

  "Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés