Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • AssAssynn

  őstag

  válasz vicze1 #37 üzenetére

  Ha az adott újságíró nemzetbiztonsági kérdéseket vetett fel, akkor nyilván le fogják hallgatni. Vagy mit gondolsz, hogy ez érinthetetlenné teszi őt? :B

  Milyen szakmai kérdés? Hát pl.: nemzetbiztonsági, jogi, rendőri, terrorelhárítási, és egyéb módszertani. Vagy hogy képzelted el? Valamelyik politikus két meccsnézés közben odatelefonál a pegasusos józsinak, hogy figyelj, nézd már meg miről beszél XY, mert nagyon gyanúsan kivonult a vip páholyból? Nem. Nyilván van ennek egy mechanikája. Ezért szakmai. Szakmai kérdés, hogy kit, mikor, hol lehet megfigyelni. Ha valaki ezt megszegi, akkor felelősségre vonják.

  "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

 • niof

  addikt

  válasz vicze1 #37 üzenetére

  Amit írsz, csak azt bizonyítja, hogy mennyire álomvilágban élsz, ha valóban így gondolod. Egész egyszerűen, mióta világ a világ, a hatalommal rendelkezők kémkedtek - és fognak is - az ellenlábasaik és a szimpatizánsaik ellen. Sőt, a paranoiásabb fajta a saját háza táján is kémkedik. Esetleg el is tüntetik őket az útból, ha a szükség így kívánja. Egyszerűen ez így működik, ha tetszik, ha nem.
  Az, hogy a mai világban szerinted (meg sokak szerint) neked jogaid vannak, az mondjuk a polgári semmitérő napjaidra igazak (nem személyes, csak így könnyebb megfogalmazni). Amint olyan tevékenységet kezdesz folytatni, ami valamely hatalom szemében szálka, meg fognak figyelni. Nem kell itt Orbánisztánozni, meg ilyesmik, ez mindenhol így működik, emberi sajátosság. Lehet ellene lázadozni, de attól még ez nem fog megváltozni, szélmalomharc. De nagyjából bármelyik történelemkönyvet fellapozhatod, amelyikben hatalmi harcokról esik szó, és majd rájössz. Gyakorlatilag elmondható, hogy igazából semmi nem változott, csak az alkalmazott technika lett fejlettebb.

Hozzászólok Aktív témák