Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • doooo

  addikt

  válasz janeszgol #3 üzenetére

  Adókedvezmény adása, hogy ezek a magáncégek bátrabban építsenek gyárat az országban, nem ugyanaz, mintha az állam építene valamit saját magának, teljesen megkerülve az egész pénzügyi rendszert.
  Előbbi minden normálisabb országban így működik, van, ahol többszörösen is (a föderatív országokban, ahol a tartományok, tagállamok is eleve rendelkeznek ilyen jogokkal, és a szövetségi kormány is). A két verzió összehasonlíthatatlan ilyen értelemben.

  Mondjuk abból, amit arról írtam, hogy hány fontos chipgyártó van a világon, nem tudom hogyan jött le, hogy az adókedvezmények rajongója vagyok.

  [ Szerkesztve ]

 • hallador

  addikt

  válasz janeszgol #3 üzenetére

  A kettő között van egy marginális különbség. Ez kb olyan, amikor azt mondanám, hogy na de azt elnézed, hogy a ferko féle eclipse, vagy a vitya féle lölö balhék, esetleg a vitya veje által épített "közsötétítés" egy szinten lennének azzal, hogy az AUDI/BMW/Mercedes gyárakat húznak fel Magyarországon.
  A mindkettő állami pénzbe került, mégis az egyiknek lesz a társadalom számára is évtizedekre megtérülő haszna, ameddig a másik csak fél évre (ameddig "megépítették") hoz előnyt, annak aki építette,, de legalább a pénzt is kihúzták belőle, amiből 3 ilyen gyárat lehetett volna felépíteni, ami évtizedekig ad 50 000 ezer számára munkát.
  Nem tudom nekem milyen előnyöm származna, hogy a Kínai hadsereg megfigyel engem, és mellette/ebből egy diktatúrát tart fenn, amivel fenyegetőzik, és itt ott népirtást követ el, mert az nekem miért jó?
  Ráadásul a Huawei mint termék nem annyiba kerül, mint a mondjuk a Xiaomi, hanem annyiba mint a Samsung, vagy az Apple. Persze minőségben lehet, hogy hozza ezeket, de na akkor sem értek egyet a kkp elveivel.

  Arról ne is beszélgessünk, hogy én még éltem a kiváló Szovjet rendszer alatt. Lopunk csalunk, hazudunk, de legalább a munkahelyen a részvétel volt a fontos, dolgozni is lehetett.
  Na a Kínai dolgok annyiban különböznek, hogy ott dolgozni is kell, nem úgy mint itt Európában. Hanem valóban is.
  Szóval annyira nem tetszik ez a mentalitás.
  Arról nem beszélve, hogy nem tudom mennyire lehet elnézni azt, hogy egy ország vezetése a technológiát, hogy az embereket olyan szinten figyelje meg, és nyomja el, amiről kádár, szálasi, vagy vitya csak álmodhatna. Nem tudom egy ilyen ország által preferált termékeit miért kellene támogatni?
  Az sem véletlen, hogy csak kifelé nagyon kemények, mert a saját népükön kívül senkit nem tudnak/akarnak sanyargatni. Az pedig, hogy Kína nem gyártan ennyit éhen hallna, azaz középkori mentalitással akarnak 2020-ban megoldani dolgokat. Az az nem tudom elképzelni, hogy ilyen helyen jó lehet élni.

  [ Szerkesztve ]

  The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés