Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
xmaas
őstag
Nem szabad rossz lenni de komolyan mondom egy olya trogger emberi lenynek latszo allatt aki pont az egeszsegugyirendszert "kurja" szet az kaphatna egy kis rakot had erezze a torodest
-
4Grider
nagyúr
Küldtek ezek mindenfelé a szemetjükből. A mi 100 e-mail címmel rendelkező levelezőszerverünk is kapott a héten jó pár tucat új zsarolóvírust tartalmazó zip fájlt. Csak az én felhasználóim már ki vannak képezve az ilyenek fogadására, ha már egyszer a több körös antivírus rendszer nem képes őket azonosítani...
-
gabor7th
addikt
A digitális állam sebezhető. Minél több mindent rakunk a netre, annál több dologgal történhet meg ez. Az esetből az is látszik, hogy nem kell ide külföldi hírszerzés se, megy ez alacsonyabb szinteken is. Sajnos a mi vezetőink elkezdtek rajongani ezért a digitális állam örületért, de ebből csak katasztrofa lehet.
[ Módosította: #65675776 ]
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
4Grider
nagyúr
Én nem gondolnám, hogy címzetten, csak 1-2 ezer címre küldenek zsarolóvírust. Akkor nem lenne elég a bevétel, főleg ha csak ennyi pénzt kérnek a decryptért. Milliós címjegyzékekkel érdemes nyomulni. Hozzánk főleg Singapur környéki ip-kről jött a szemét, de volt a szokásos dzsungelből is.
-
laskr99
addikt
.... meg ott ahol vannak... Más életével játszani és pénzt kérni érte....
-
enginev3.0
félisten
Helyben fejbe lőni
Vége.
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
noPublicFG
senior tag
Én ebből a hírből azt szűrtem le, hogy az angliai kórházakban működő hálózatokat rosszul menedzselik. Ha tényleg olyan fontosak azok az adatok, akkor TILOS internetre kötni. A többi csak színjáték.
plus ça change, plus c'est la même chose
-
gabor7th
addikt
válasz noPublicFG #8 üzenetére
Valóban nem szabad netre kötni ami fontos és tök mindegy milyen biztonsági programokat raknak rá a hálózat védelmére, nem tudnák megvédeni.
[ Módosította: #65675776 ]
-
válasz enginev3.0 #7 üzenetére
Az túl kegyes halál az ilyen férgeknek!
Javasolnám a youtube-on a "Top 10 Medieval Torture Methods" címre hallgató watchmojo videó tanulmányozásátNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
gabor7th
addikt
Szerintem azokat is felelőségre kellene vonni, akik kiteszik a netre az ilyen fontos rendszereket. Teljesen világos, hogy csak idő kérdése mikor végeznek ezek ellen sikeres támadást. Vannak szereplők akik az első pillanattól. Inkább örülni kéne, hogy még most esik le amíg nem megyünk túl messzire ezzel a digitális állam dologgal, mert ha több minden lesz rajta és komolyabb támadók jönnek, na abban az esetben tökéletesen lerombolnak mindent, de előtte még kilopják ami értékes.
-
válasz noPublicFG #8 üzenetére
Az angoloknál nagyon szövevényes az egészségügy belső rendszere, többszintű beszállítói rendszerrel, ezért (is) vannak a PC-k a netre kötve. Nem annyira monolitikus és állami*, mint a magyar, ezt egyszerűen nem lehet kihagyni. (* --> a pénzek azok )
Ha nekem kellene ilyesmit tervezni, akkor inkább egy vékonykliens architektúra felé mozdítanám el, mert ebben az esetben a helyi PC-k szerepe marginálissá válik.
-
nagyúr
A magyar egészségügyi rendszernek az a szerencséje, hogy külföldön is tudják, hogy nincs benne pénz így meg se próbálják megtámadni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
gabor7th
addikt
válasz enginev3.0 #7 üzenetére
Lesz helyettük másik, ha ennyire egyszerű a dolog.
-
Kube
senior tag
Amúgy sem... , de azért az egészségügyet tönkre vágni már tényleg nem játék. Remélem elkapják a támadókat és komoly büntetést kapnak. Minden támadható, de remélem a jövőben mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél kisebb legyen a támadási felület, főleg ilyen rendszereknél.
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Smiley
addikt
Mert mindenki baszik arra amit evek ota mondogatnak a szakemberek. A programozokat szarra fizetik, cserebe ilyen minosegu kodokat kapunk keszhez, a sysadmin-ok pedig nagyon keves helyen vannak megbecsulve/megfizetve. Lenezik a munkat amit vegeznek, pedig a fel vilagot ok probaljak eletben tartani. Arrol nem is beszelve, hogy ha intezmenyek forditottak megfelelo osszeget az informatikai rendszerukre es annak az uzemeltetesere, akkor nincs is mirol beszelnunk... a sysadmin-os kollegaknak ejszakazni kell egy kicsit, de ugye egy rendes infrastrukturanak van napi mentese.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
gabor7th
addikt
Most olvastam, hogy ez egy NSA-tól kikerült katonai cucc. A támadás pedig tán USA-n kívül nagyon sok fele van.
-
gabor7th
addikt
Nézd, ha jobban odafigyelnének akkor is feltörhetőek lennének a rendszerek.
"Lenezik a munkat amit vegeznek," Az informatikusok az egyik legjobban keresett és megbecsült dolgozók.
"Arrol nem is beszelve, hogy ha intezmenyek forditottak megfelelo osszeget az informatikai rendszerukre "
Ha megtennék akkor is feltörnék őket:"Az antivírus halott, a hackerek pedig úgyis bejutnak a gépeinkre"
"Egy meglepő bejelentést tett a napokban a vírusirtó szoftverek egyik legnagyobb szállítójaként ismert Symantec. A Brian Dye, a cég egyik elnök-helyettese ugyanis kerek perec kijelentette, hogy az antivírus technológia gyakorlatilag "halott", és bármit teszünk, a hackerek úgyis be tudnak jutni a gépeinkre."
"Így Dye szerint a cégeknek egyre inkább arra kell összpontosítaniuk, hogy olyan megoldásokat nyújtsanak, amik képesek a bejutás esetén keletkezett károk minimalizálására - mert magát a bejutást megakadályozni úgysem tudják az esetek legnagyobb részében."
A digitális állam egy zsákutca.
-
norba69
senior tag
Nemrég még volt Magyarországnak egy kiváló, nemzetközi szinten is elismert kibervédelmi szervezete.
Mostanra átszervezték. -
doriath
tag
Napkitörés volt már....??
-
-
cami][us
senior tag
-
Smiley
addikt
Latszik, hogy nem lattad meg testkozelbol a valo vilagot, az osszes ceg sporol ezen, mind az infrastrukturan es a munkaeron, kozben erre epitik fel kvazi az egesz mukodesuket. A kovetkezo napokbol ez ki fog derulni.
Ha jol van felepitve megtervezve es uzemeltetve egy rendszer akkor nincs semmi gond, ahogy mar irtam, ugyanis erre valoszinuleg elore felkeszultek, es vannak veszforgatokonyveik. Leallitjak az egesz rendszert es visszaallitjak az elozo napi allapotot. Tehat egy ilyen tamadas maximum csak kellemetlenseget szabad, hogy okozzon. Ha itt embereletek fuggnek ezektol a rendszerektol akkor ilyen esetben pedig csak elo kell venni a hot spare-t es offline-ban vagni az egeszet.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
laskr99
addikt
Terjed... Már a telenor is bekapta de elvileg nem fogjuk érezni.
-
törölt tag
Most megy a "deszemétakieztcsinálta" meg az Idegbeteg Gabi cameokat a "főbekénelőni"-t fújják! Előtte meg az Anon híreknél írták, hogy adjanak az állami gépeknek... Most akkor rendes meccs ahol lehet a másik sípcsontját rúgni vagy barátságos mérkőzés?
-
Valaki összefoglalná, hogy terjed és mely rendszerek érintettek?
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz E.Kaufmann #46 üzenetére
Spammerek küldik emailben csatolmányként az esőerdőből, aztán az r=1 júzer duplakattol rá.
Főként Windows(XP és fölötte). -
-
dajkopali
addikt
válasz E.Kaufmann #48 üzenetére
három dolog miatt: a mérete, a koncentráltsága és célzottsága, illetve a fertőzések szaporodásának sebessége miatt, plusz, hogy olyan malware, ami még viszonylag új
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Új hozzászólás Aktív témák
- PS5 FAT Lemezes 30th Anniversary Limited edition, egyedi darab!! Ingyen posta!
- Apple watch SE2 44mm 2022 2024.12.19. Apple jótállás
- 2011 PC / E5 2680v2 / RX Vega 64 8GB / 64GB RAM / SSD+HDD
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 ULTRA okostelefonok GYÁRTÓI garanciával
- Dell Latitude 7480 / I5 7300U / 8GB Ram / 250GB Nvme / Vil.EU bill. / 14"FullHD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest