Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
-
Általában ezeken az ATM-eken nem kell sokat bontogatni ahhoz, hogy az ember USB-t találjon, onnan pedig már valamivel egyszerűbb a történet. Tecsövön van talán Defcon-os előadás ATM hekkelésről, elég tanulságos.
Windows meg valószínáleg azért, mert egy alapból rendelkezésreálló, gyakran frissített platform, melyhez könnyű volt megírni az ATM gyártó/bank saját appját. Azért egy embedded Unix/Linux alapú cuccot talán kicsit nehezebb biztonságilag frissítgetni...
-
DithenS
senior tag
Amúgy nem egyszerűbb kitépni a falból az atm-et? Ha mögé megyek egy laptoppal és kábeleket kötözgetem simán észre vesz valaki.Egy biztonsági kamera amúgy is veszi az atm-eket.Szóval gyors módszer a tuti,teherautó! Bár mostanában a falba építik be az atm-et is,szóval ezt se lehet mindenhol,csak nem megyek neki a házfalának még ha egy nagy döggel is vagyok.A cikk amúgy érdekes,úgy írja le mint ha egy jópofa sör mellet mindenki meg tudná csinálni,szerintem baromira nehéz lehet,addig menne csak hogy összekötöm a gépet meg az atm-etm
-
winhate
őstag
Amihez nem értetek , minek hülyeségeket írkálni ?
Menjetek el ilyen munkakörbe dolgozni és megtudjátok amit szeretnétek.
Már ha felvesznek....
-
Peaceliker
addikt
-
nemlehet
őstag
Én ezt nem tartom valószínűnek, mert többször belefutottam abba, hogy kifogyott az ATM-ből a pénz. Szerintem ez erősen gépfüggő 1-2-6 hónap alatt jó képet lehet kapni arról, hogy mennyi pénzt és milyen gyakran kell tölteni. A kp szállítgatása drága. Ráadásul ha belegondolsz az ATM-eknben tárolt kp kvázi holt tőke a baknak.
2013-ban 4800 ATM üzemelt itthon. Ha mindegyikben van átlagosan 40.000.000 Ft az 192.000.000.000 azaz 192 milliárd forint. Ez több mint a teljes forgalomban lévő készpénzmennyiség 5%-a ami nekem eléggé aránytalannak tűnik, hogy csak úgy az automatákban csücsüljön. Meg ott van az is, hogy amúgy átlagosan 60.000 Ft-ot vesznek fel az emberek az automatából szóval ebből a szempontból sem indokolt.
-
atike
nagyúr
válasz
KamuMazsola #24 üzenetére
Van pár havonta (fél évente) ilyen hír, hogy megpróbáltak kitépni egy-egy ATM-et a falból...
-
intelMMX
senior tag
válasz
KamuMazsola #24 üzenetére
Azért abban a cuccban is lehet egy 40kg vas legalább...én sem hagynám ott
-
KamuMazsola
őstag
Ha ilyen könnyen kifosztható, akkor miért tépik ki teherautóval a falból? Talán mert nem értenek hozzá?
-
Memora
senior tag
Windows Xp...még jó, hogy nem DOS fut az ATM-ekben
Vicces, hogy így el van hanyagolva ez a terület. -
sztanozs
veterán
A legnagyobb probléma azzal van, hogy a gépet kivették a széfből. Amíg a széfben volt a pénz kazetták mellett, addig ezek a támadások csak úgy lettek volna végrehajthatók, ha már úgyis hozzáfértek a pénzhez.
(#8) egy ATM-ben akár 50-100 MFt is lehet.
-
-
Kobun1980
aktív tag
Hát rohadtul nem pár milliókra töltik fel az ATM-eket...
-
intelMMX
senior tag
Cserébe legalább fut rajtuk a Doom
Nem szarozik ilyen marhaságokkal...visz mindent -
-
atike
nagyúr
Ezek IS feltörhetőek... Mily meglepő.
-
cami][us
senior tag
Lehet érdemes lenne egy túrát tenni Pakisztánban.
-
csibe1
addikt
Nekem is az ATM-es jelenet ugrott be a Terminator 2-ből.
-
E770
aktív tag
azért nagyságrenddel több az, mint 1-2 millió
szerintem olyan ritka eset volt korábban az atm piszkálás, hogy nem mindenhol figyeltek oda - mert ugye a gyártó nem tesz bele fix védelmet - csak a mechanikus részébe
így aztán az installáció során derül ki, mennyire védik majd az eszközt pl. riasztóval
vagy például a felügyeleti rendszerek riasztását mennyire veszik komolyan - ha kommunikációs üzemzavart látnak, simán kiküldhetnének oda élőerős védelmet -
daninet
veterán
nyilvan nagy biznisz es vannak a bankban is alulfizetett alkalmazottak.
viszont szerintem elegge apropenz egy ekkora buncselekmenyert az az 1-2 millionyi kp ami kijon belole. en mindig ugy voltam ha egyszer el kell adni a becsuletet akkor ne kis osszegen legyen
foleg, ha egy olyan szintu hacker az illeto, hogy banki rendszereket fektet meg. -
törölt tag
Miért csak most lett probléma, eddig miért ódzkodtak a rossz fiúk a terminál megbontásától/nyomok hagyásától a terminálon?
Szerintem egy "véletlen" nyitást, jelez a központba, és a kommunikációs/táp vonal sem bontható észrevétlenül.
kicsit szkeptikus vagyok hogy ezt nagyban, 1-2 belsős ember nélkül lehet csinálni veszélytelenül. -
troller
senior tag
Még szerencse, hogy 1995-ben se voltak elég védettek az ATM-ek, különben szegény John Connornak nem lett volna pénze a túlélésre, meg Skynet elleni harcra...
Új hozzászólás Aktív témák
it A világ szinte bármelyik ATM-jéhez hozzá lehet férni illegálisan, és ki lehet azt fosztani egy rosszindulatú program segítségével, vagy akár anélkül is – írják a biztonsági cég jelentésében.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3568 - i3-7GEN I 4GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 Fractal Design 760W
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Amazfit Huami Band 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest