Hozzászólok Aktív témák

 • proci985

  MODERÁTOR

  válasz Psych0 #246 üzenetére

  és az sincs soha felvéve, hogy az első órán üzeni a 75% nem jelenlevőnek, hogy ha nem járnak be akkor a vizsgára se jöjjenek el, mert úgyse fognak átmenni

  ha nincs leírva a tantárgyi követelményeken (bolognai rend szerint kötelező lennie ilyennek, bár pár éve még eléggé gyerekcipőben jártak), hogy kötelező bejárni az órára, akkor ilyet nem várhat el. ha elvár, és ezt osztályozza, nem pedig a tantárgyi célkitűzések szerint születik a jegy, akkor jogsértést követ el. legalábbis itt svédeknél a tantárgyi követelmény/célkitűzés jogi dokumentum és szerződésnek minősül. magyar jogi helyzettel viszont nem vagyok tisztában. dolog amiatt fontos, mert lehet valaki okkal nem megy be órára, pl dolgozik, beteg, gyereke beteg, ügyintéz, stb...

  más kérdés, hogy erre a gólyahéten/heteken eléggé nagy hangsúly kerül arra, hogy beleverjék az elsősökbe, nem kötelező bejárni, de ha valaki diplomát akar, akkor nagyon ajánlott. ha meg már úgyis ott van, akkor figyeljen.

  kuncsorgást el lehet intézni kultúráltabban is. beszéd problémás, de alapvetően a beszélők baja, és itt is vannak a célra sokkal jobb taktikák.

  egyébként baráti körben van több olyan, aki Orosznál gond nélkül levizsgázott úgy, hogy órára nem járt be, de ezek már jópár éves infok.a tudásuk viszont mindig megvolt (azóta mérnök mind). sőt, mintha az egyiknek még reklamálni is sikerült volna (egyébként igaza volt).

  [ Szerkesztve ]

  Social distancing in lagom amount.

Hozzászólok Aktív témák