Keresés
 • King Unique

  nagyúr

  Mármint gondolom azt akartad írni, hogy nálad nem működik... Mert én történetesen használom alkalomszerűen a W10 beépített lemezképfájl-létrehozó eszközét és pont nemrég csináltam vele 1903 alapon 2 visszaállítást már csak a teszt kedvértért is, ami gond nélkül működött. Vagyis az nyilván nem igaz általánosan, hogy egyáltalán nem lehet vele visszaállítani. Meg eleve logikátlan is lenne, ha menteni lehet, ellenben visszaállítani nem.
  Egyébként meg van egyéb, saját tool is, mint pl. a Sysprep. Továbbá Windowsra számos 3rd party rendszermentő és klónozó program érhető el, amik közül számos ingyenes, illetve a fizetősüknek is vannak ingyenes verziói, amik megfelelnek a célra. Ilyen pl. a népszerű Macrium Reflect is. Vagyis aki komplett rendszermentést, majd utólag visszaállítást akar csinálni, annak Windowson számos szoftver áll ehhez rendelkezésére.

 • King Unique

  nagyúr

  Ezek olyan dolgok, hogy többek között részinformációkra, mendemondákra stb. is alapozva bekerülhet a köztudatba szarnak elkönyvelve, ami viszont nem feltétlen fedi teljesen minden esetben a valóságot. A Vista is pláne miután kapott SP1-2-t, nem volt olyan rossz rendszer egyáltalán, csak megfelelő hardver kellett alá. Már a kinézete is jóval kulturáltabb volt, mint a puritán XP-nek, meg maga a rendszer is jóval modernebb, az meg a másik. Ahogyan a 8, illetve 8.1 sem rossz, sőt eleve gyors, stabil és legalább viszonylag modern, nem úgy, mint az avítt 7-es. A W10 szintén nem rossz, kb. megjelenése óta használom és eddig nem volt vele különösebb gondom. Na meg a 8.1 és pláne a 10 legalább modern Windowsok, új funkciókkal és támogatásokkal, az utóbbi ráadásul folyamatosan fejlődik, ellenben ez a W7-ről már nem igazán mondható el. De ugye mit is várjon az ember egy majd 10 éves rendszertől, ami az aktív életciklusa alatt sem kapott akkora érdemi újításokat, meg aminek fél év múlva amúgy is végét ér az általános, illetve kiterjesztett támogatása...

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  nagyúr

  A 32 bites Windowst passzolom, olyat évek óta nem használok, de elvileg annál sem kellene gondot okoznia. 64 bites rendszereknél viszont nálam gond nélkül működött a korábbi és most az aktuális (1903) verziónál is a visszaállítás. Meg ha az előbbinél nálad hibával elszáll, akkor az nem feltétlen azt jelenti, hogy egyáltalán nem működik ott a visszaállítás funkció, hanem hogy van valami zavaró tényező. Például nemrég külső HDD-re akartam menteni vele a lemezképfájlt és hibával elszállt. A hibakód alapján a lemezhiba, illetve a fájlrendszerhiba is szóba jöhetett, lefuttattam egy ellenőrzést (CHKDSK) és utána már oké volt, gond nélkül működött a mentés.

 • King Unique

  nagyúr

  Mondjuk ez egy tavalyi cikk és a 1803-as verzió 32 bites változatáról van benne szó. Az, hogy ez a probléma az újabbaknál is fennáll-e, meg hogy minden helyzetben, az nem teljesen egyértelmű.

 • King Unique

  nagyúr

  ITT egyébként azt írják, hogy a 17711-es Insider Preview buildben állítólag már javítva lett, vagyis akkor elvileg az aktuális 1903-as (18362) verziónál is.

 • King Unique

  nagyúr

  Erről beszéltem, helyenként többek között részinformációk, pontatlanságok, feltételezések, és máris kész a sok okosság...

  Például ez a rendszer-visszaállítás sem teljesen stimmel, mert nyilván nem szűnt meg a funkció, továbbra is elérhető, bekapcsolható, használható, működik, automatikusan készít visszaállítási pontokat. Max. nincsen default bekapcsolva, mivel sok tárhelyet tud lefoglalni és vsz ez is az oka. De aki akarja, az könnyen be tudja kapcsolni és használni tudja.
  Aztán a registry esetében csak a mostani cikkben említett funkció lett állítólag kikapcsolva, ami egyrészt visszakapcsolható, másrészt a manuális exportálás-importálás továbbra is működik. Harmadrészt ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, akkor visszaállítja a beállításjegyzéket is a korábbi, a nem kívánt módosítás előtti állapotba.
  Az eldobható rendszer pedig megint érdekes kijelentés, mivel egyrészt ott az előbbi lehetőségek, másrészt a file history, redundáns tárolóhelyek és tárolókészlet létrehozása, komplett biztonsági mentés és lemezképfájl készítésének - visszaállításának lehetősége beépített és külső programmal egyaránt, alaphelyzetbe állítás lehetősége a személyes fájlok és telepített alkalmazások, beállítások megtartásával, WinRE partíción és a telepítőmédián is ott a helyreállítási környezet és revocery lehetőségek, stb.
  Aztán a frissítéseknek fenntartott 7 GB reserved strorage az aktuális verziónál csak tiszta telepítésnél kerül lefoglalásra, ellenben build upgrade után nem. Ahogyan a CCS is eleve csak egy placeholder csempe a Start menüben és nem sok vizet zavar, meg nem is mindegyik kiadásban van ott. Plusz már több verzió óta lehetőség van pár kattintással unpinnelni, eltávolítani, valamint ha megfelelően van eltávolítva, akkor nem települ vissza, sőt upgrade után sem.
  Arról pedig számtalanszor volt szó ezen a fórumon is, hogy az LTSB, újabban LTSC kiadás milyen környezetbe és milyen felhasználásra szánt, vagyis nem meglepő, ha home user számára hivatalosan nem elérhető. Aztán arról is, hogy nem minden esetben jó a régi build, mivel bizonyos dolgokat adott esetben csak az újabb verzióknál javítanak, fejlesztenek. A következő meg az, hogy az évi 2 build upgrade eddig sem feltétlen volt kötelező, volt lehetőség akár helyileg is a halasztásra, ráadásul a 1903-as verziótól már amúgy is max. csak felajánlja a rendszer a funkciófrissítés lehetőségét mindenféle halasztás beállítása nélkül, sőt ugyanúgy a Home kiadásnál is. Az pedig nem meglepő, hogy ha véget az adott verzió életciklusa, letelik a normál kiadásoknál a 18/30 hónapos támogatás (azért nem olyan kevés az sem), akkor a további támogatáshoz váltani kell egy újabb verzióra és nem a foltozatlan, többek között biztonsági javításokat sem kapó verziót tovább használni...

  [ Szerkesztve ]

 • King Unique

  nagyúr

  Erre csak azt tudom mondani, hogy a beépített lemezkép készítése és visszaállítása továbbra is működik nálam a 10-esnél, ami azért gondolom nem egyedi eset. Amiről nemrég volt szó, az a probléma meg csak a 32 bites rendszereket érinti és elvileg már javítva lett. A rendszer-visszaállítás szintén működik, nálam be van kapcsolva és használom, tudok vele visszaállítani. Akkor szokott sikertelen lenni, amikor pl. egyes (nem mindegyik) külső antivírus szoftverek bezavarnak a képbe és azok nem engedik, volt hogy a bekapcsolt önvédelmi modulja miatt nem ment, nem lehetett visszaállítani, módosítani egyes fájlokat. De a többinél, valamint a beépített védelem (Defender) használatánál nem futottam bele ilyenbe.

 • King Unique

  nagyúr

  Ugyanúgy lehet a futó Windows alól indítani, ami utána eleve restartol, meg a speciális rendszerindítással a helyreállítási környezetből, vagy az utóbbinál ugyanezt elvégezni pl. a telepítőt pendrive-ról bootolva. Próbáltam mindegyiket, nálam eddig működött, kivétel amikor a külső AV zavart be. Szóval szvsz nem változott meg, max. az utóbbi két módszer bizonyos esetekben talán hatékonyabb lehet.