Keresés
  • King Unique

    nagyúr

    Erről beszéltem, helyenként többek között részinformációk, pontatlanságok, feltételezések, és máris kész a sok okosság...

    Például ez a rendszer-visszaállítás sem teljesen stimmel, mert nyilván nem szűnt meg a funkció, továbbra is elérhető, bekapcsolható, használható, működik, automatikusan készít visszaállítási pontokat. Max. nincsen default bekapcsolva, mivel sok tárhelyet tud lefoglalni és vsz ez is az oka. De aki akarja, az könnyen be tudja kapcsolni és használni tudja.
    Aztán a registry esetében csak a mostani cikkben említett funkció lett állítólag kikapcsolva, ami egyrészt visszakapcsolható, másrészt a manuális exportálás-importálás továbbra is működik. Harmadrészt ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, akkor visszaállítja a beállításjegyzéket is a korábbi, a nem kívánt módosítás előtti állapotba.
    Az eldobható rendszer pedig megint érdekes kijelentés, mivel egyrészt ott az előbbi lehetőségek, másrészt a file history, redundáns tárolóhelyek és tárolókészlet létrehozása, komplett biztonsági mentés és lemezképfájl készítésének - visszaállításának lehetősége beépített és külső programmal egyaránt, alaphelyzetbe állítás lehetősége a személyes fájlok és telepített alkalmazások, beállítások megtartásával, WinRE partíción és a telepítőmédián is ott a helyreállítási környezet és revocery lehetőségek, stb.
    Aztán a frissítéseknek fenntartott 7 GB reserved strorage az aktuális verziónál csak tiszta telepítésnél kerül lefoglalásra, ellenben build upgrade után nem. Ahogyan a CCS is eleve csak egy placeholder csempe a Start menüben és nem sok vizet zavar, meg nem is mindegyik kiadásban van ott. Plusz már több verzió óta lehetőség van pár kattintással unpinnelni, eltávolítani, valamint ha megfelelően van eltávolítva, akkor nem települ vissza, sőt upgrade után sem.
    Arról pedig számtalanszor volt szó ezen a fórumon is, hogy az LTSB, újabban LTSC kiadás milyen környezetbe és milyen felhasználásra szánt, vagyis nem meglepő, ha home user számára hivatalosan nem elérhető. Aztán arról is, hogy nem minden esetben jó a régi build, mivel bizonyos dolgokat adott esetben csak az újabb verzióknál javítanak, fejlesztenek. A következő meg az, hogy az évi 2 build upgrade eddig sem feltétlen volt kötelező, volt lehetőség akár helyileg is a halasztásra, ráadásul a 1903-as verziótól már amúgy is max. csak felajánlja a rendszer a funkciófrissítés lehetőségét mindenféle halasztás beállítása nélkül, sőt ugyanúgy a Home kiadásnál is. Az pedig nem meglepő, hogy ha véget az adott verzió életciklusa, letelik a normál kiadásoknál a 18/30 hónapos támogatás (azért nem olyan kevés az sem), akkor a további támogatáshoz váltani kell egy újabb verzióra és nem a foltozatlan, többek között biztonsági javításokat sem kapó verziót tovább használni...

    [ Szerkesztve ]

  • L3zl13

    nagyúr

    [GN]Néma hangra végződő idegen szavak toldalékolása kötőjellel írandó. (bloatware-nek)[/GN]

    Aki hülye, haljon meg!

  • King Unique

    nagyúr

    Erre csak azt tudom mondani, hogy a beépített lemezkép készítése és visszaállítása továbbra is működik nálam a 10-esnél, ami azért gondolom nem egyedi eset. Amiről nemrég volt szó, az a probléma meg csak a 32 bites rendszereket érinti és elvileg már javítva lett. A rendszer-visszaállítás szintén működik, nálam be van kapcsolva és használom, tudok vele visszaállítani. Akkor szokott sikertelen lenni, amikor pl. egyes (nem mindegyik) külső antivírus szoftverek bezavarnak a képbe és azok nem engedik, volt hogy a bekapcsolt önvédelmi modulja miatt nem ment, nem lehetett visszaállítani, módosítani egyes fájlokat. De a többinél, valamint a beépített védelem (Defender) használatánál nem futottam bele ilyenbe.