Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  Az űrkutatásra, űrutazása fordított pénz egy nagyon apró töredéke minden másnak.
  Az űrhajózás azért drága, mert 60as évekbeli, elavult technológiával ment még a közelmúltig is. És a drágaság is relatív, amikor több millió dolláros rakétákat lődöznek a Földön a sivatagba mindenféle idióta harcra hivatkozva.

  Hogyne lenne erőforrás. Épp most fejlesztik a világ legnagyobb kapacitású utas és teherűrhajóját. De a spacex most is töredék áron felvisz bármit, mint az elődei. Teljesen el vagy tévedve, fogalmad sincs se arról mi történ az utóbbi 10 évben és hogy az óriási pazarlás, amit az űrkutatásra elkótyavetyélésnek hiszel, az mennyire apró porszem a világ rengeteg valóban értelmetlen dolgaira költött óriási pénzekhez képest.

  Miközben azon agyalsz hogy mennyire értelmetlen az űrkutatás, annyira csökkent a feljuttatás költsége, hogy már szervezik az első valóban űrben forgatott mozifilmet. [link]

  Az meg földhözragadtság, hogy minden túl messze van. A következő évtizedre már biztosan lesz Mars-on valamilyen emberi aktivitás. De alternatív hajtási módokon is dolgoznak a kutatók a kémiai hajtás mellett. Az hosszútávú űrmozgásra ma is már ion hajtóműveket használnak. Ami meg nem nyilvános, arról meg csak sejtések lehetnek a bejegyzett szabadalmak alapján: [link]

  [ Szerkesztve ]

 • Zeki

  nagyúr

  :)

  "El kell érni hogy az emberek ne írtsák egymást."

  Ez csak agymosással lehet. Az agresszió kiütése, a harácsolás a mások kárára megszüntetése, előrébb vinné a világot.
  Vagy agyilag progarmozol át mindenkit, vagy lesz a Star Trek filmekből ismert replikátor és azt ad neked, amit kérsz. Ha mindenkinek megadja amit kér, még akkor is ott a vallási /egyéb fanatizmus, ahol csak azért utálja/öli egyik a másikat, mert más a vallása/nézete.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák