Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tetsuo

  aktív tag

  Egyáltalán nem, csak próbálok objektív lenni.
  Kína politikája sok minden miatt nem szimpatikus nekem, de ezt félrerakom, ha meg kell ítélni gazdaságát, történelmét stb.
  Ezenfelül ha valamiért mondjuk Kínát kiáltják ki bűnösnek, akkor azzal az erkölcsi mércével mérem a többieket is, akiket mellé teszek - ez így igazságos.
  Ha az olaszokról, albánokról vagy zsidókról lenne szó, ugyanezt tenném.

  Tény, jelen világ politikája, gazdasága állapotáért legfőképp a Nyugat okolható/dícsérhető.
  Japán, Kína, Szingapúr, Dél-Korea stb. csupán a farvízen evickélt sokáig, kihasználta az USA, UK és Európa által kreált helyzetet, okosan beosztotta a meghagyott koncot. Ha ugráltak volna, Irán vagy Venezuela szintű gazdaságuk lenne, nem ugráltak.
  Kína olyan erős lett, hogy komoly tényezővé vált, és a mutatók szerint a jövőben sokkal erősebb lesz - erre, csakis erre lép a nyugati, leginkább ámerikai politika mindenféle okot keresve, hogy lerontsa a számukra veszélyes mutatókat.
  Környezetvédelem, kémkedés, vírus akármi... egy szenátort vagy az elnököt nem érdeklik ezek a témák valójukban, csak okként, megvalósítani az elképzeléseiket.
  Az igazság pláne nem érdekel egy politikust, csupán a nép manipulálása az, hogy mit adhat el a médiában, amit a tömeg megeszik - ez a lényege a demokráciának.

  Ha mondjuk az Amerikai Egyesült Államok kormányát valóban érdekelné a környezetvédelem, akkor kutatásokat és programokat finanszíroznának a fejlett országok fogyasztói szokások megváltoztatása és a túlszaporodó harmadik világ országainak népessége csökkentése céljából - majd ezekért lobbiznának ezerrel, összefogva a többi angolszásszal meg Európával.
  A kizsákmányoló mamutcégek helyett pedig önfenntartóvá nevelne afrikai, dél-amerikai népeket, országokat... lehetne folytatni a sort, látható, 180 fokkal más az irány.

  [ Szerkesztve ]

 • Vesa

  addikt

  Ja, oda kéne költöznie, aztán majd megvilágosodna! Fotelből jó sok megmondó ember van, jellemzően olyanok, akik életükben nem tapasztalták meg személyesen.

  btprg
  "Az űrhajózás a fizika törvényei miatt drága, ez nem várható hogy nagyon sokat fog változni"

  És hogy a fenébe változna, ha nem akarod fejleszteni és nem szánnál rá pénzt? Egyik oldalról azzal jössz, hogy felesleges, a msik oldalról meg azzal, hogy nem várható, hogy sokat fog változni. Fejlődés akkor van, ha invesztálunk K&F-be. Ami mindig egy folyamat, tehát lesznek buktatók, lesznek kevéssé sikeres megoldások, de a végén eljuthatunk egy korábbinál hatékonyabb, fejlettebb technológiához. Olyan viszont nincs, hogy ma adok X dollárt de holnapra legyen térhajtómű a nulláról. Az alapkutatások ritkán látványosak, de ezek nélkül ma nem lenne számítógéped, telefonod, meg nagyjából semmid sem. Ott ücsörögnénk a tábortűz körül a félhülye varázslóval és papokkal, mert ennél tovább nem fejlődtünk volna és még mindig azt hinnénk, hogy isten szórja a villámokat haragjában (más kérdés, hogy mai napig vannak aki ezt gondolják sajnos).

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák