Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • t72killer

  titán

  LOGOUT blog (1)

  Nem az űrkutatás a "fő baj", sőt, szvsz egyáltalán nem baj, hasznos dolgok potyognak ki belőle. Viszont van számtalan fontosabb dolog, amibe ezt a pénzt invesztálva szélesebb tömegek profitálhatnának:
  - számolják fel az afrikai analfabetizmust = nemhogy a túlnépesedési probléma lenne megoldva, hanem egy sor egyéb gond, ráadásul jelentősen növekedhetne a globális IQ. Nem igényel komplett bolygó-terraformálásnyi erőforrást...
  - számolják fel a Ny-EU/USA->3.világ->óceán szemétexportot, és a szintén "fejlett világ"->"fejlődő világ" szennyezés+exportot, ami gyakorlatilag a "fejlett" ipar profittermelésének egyik fő pillére
  - számolják fel a szándékos ökoszféra-pusztítást: "fejlett" világ maradék zöldterületeinek lebetonozása "infrastruktúrafejlesztés" címszó alatt (tömeges útépítés és milliók ingázásra kényszerítése helyett pl tessék végre elterjeszteni az otthoni munkát...), a "fejlődő" világban pedig hagyják abba az erdőégetést, szavanna-letaposást.

  Ha van pl 1000$-nyi adakoznivalóm, akkor abból jelenleg 900-at a fenti célok megvalósítására szánnék, a maradék 100at pedig tűzoltás jellegű projektekre (hajléktalanság, katasztrófák áldozatainkak gyors megsegítése, stb).

  A gazdasági-politikai elit, ami a fentebbi problémák tartósításában érdekelt és műveli is, luxuskörülmények közötti túlélését, esetleges jövőbeni igazságszolgáltatás előtti felelősségrevonástól való lelépését (ld francia forradalom) nem kívánom extra forrásokkal finanszírozni, főleg, hogy ez a konkrét, jelenlegi globális problémákat súlyosbítaná.

  [ Szerkesztve ]

  "A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Hozzászólok Aktív témák