Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Pötyi

  senior tag

  Ez túl általános megfogalmazás, hogy "jó célra". Ugyanis ezen elfilozofálgathatnánk jó néhány sör mellett, hogy egy kommunista diktatúra használhat-e bármit is "jó célra" ? Lehet-e bármi is jó, amit ott csinálnak? Ééérted!

  (Valószínűleg a fenti hozzászólásokban kesergő kollégnak is az fáj, hogy nem az USA tette le az első Holdbázis alapkövét...)

  QNX is cool!

 • alteran95

  senior tag

  A kommunista országok meg a jó cél, te hiszel még a mesékben? Gyerekek fel kéne végre nőni.
  Mondjuk egyébként sincs értelme ilyen primitív technikai színvonallal szemetet lövöldözni az űrbe, de ezt a részét hagyjuk is inkább.

  (#20) t72killer: Az a baj, hogy nem olyan egyszerű a dolog mint hinnéd, ugyanis oké, hogy az urán hatalmas energiát tud leadni a hasadással, de az emberiség a jelenlegi primitív technikai színvonalával ezt nem tudja felhasználni még 30%-osan sem, olyan célra meg végképp nem, hogy azzal az energiával meghajtson egy a gravitációval 100%-osan megküzdő objektumot, főleg nem ilyen zárt elektronikai rendszerekkel.
  Ugye a zártat arra értem, mint ami 97%-ban jellemzi az emberi energiafelhasználást, vagyis egyik vezetéken be, a másikon meg ki megy a háztartás által "felhasznált" energia és ez szépen körbe-körbe forog egy zárt rendszeren, ugye ha valós felhasználás történne, akkor egy bemeneti vezeték lenne, viszont a jelenlegi infrastruktúra "szénné" égne.
  Ugye ez a baj az urán felhasználásával is, valójában hogy csinálnak belőle energiát? A hasadás során felhasznált energiát vízforralásra használják, amiből gőz lesz, az meghajt egy turbógenerátort és ebből lesz egy zárt energiarendszer (ugyan ez van a hőerőműveknél is és a vízerőműveknél is a vízforralós rendszert kihagyva, mert ugye ott csak a víz áthaladása hozza mozgásba a turbinát, egyedül a napelemes rendszerek működnek másképp, de egyelőre még az is gyerekcipőben jár), azonban így csak a hasadáskor keletkező hőenergiát használják fel és annak is csak egy részét, szóval ezzel sosem fogsz meghajtani egy űrhajót, főleg ha ilyen idióta színvonalon megy tovább az energiafelhasználás.
  Ugye ezért nincs sok értelme annak sem, mint amit a fúziós erőművekkel terveznek, illetve kísérleteznek, mert ilyen primitív technikai színvonallal az egyszerű atomenergiát nem tudják rendesen kihasználni, a fúziós energia meg egy kicsit nagyobb volumenű és mint a mostani kínai tesztek mutatják, a termelés jóval a felhasználás alatt van, persze oké, valahogy ki kell kísérletezni a dolgot, csak nem ilyen nagyon gyenge fizikai háttérrel, ugyanis jelenleg csak nagyobb kárt okoznak a környezetnek, amiben mindenki él, ugye ugyan úgy ezekkel a felesleges kilövésekkel, kb. 40-50 éve itt tart a meghajtás színvonala, egyedül azt érték csak el szinte, hogy nagyobb rakétákat tudtak építeni, amik esetleg többször felhasználhatóak, de ez se egy nagy tudomány, az antigravitációs, illetve energiaimpulzuson alapuló meghajtás meg még kurvára távol van, pedig ott több értelme lenne a fúziós, illetve hasonló energia technológiáknak, csak ugye még az alapokkal is gondok vannak, szóval ilyenen gondolkozni is felesleges még.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák