- OpenMediaVault
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- AliExpress tapasztalatok
- Musk mellé állhat az USA az OpenAI elleni perben
- Linux kezdőknek
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
Új hozzászólás Aktív témák
-
vehement69
senior tag
erről nekem az a véleményem, hogy a Microsoft minden termékével biztonságtechnikailag az élcsoportban jár, mivel azonban az ő megoldásaik a legelterjedtebbek, így a legkisebb hibát is megragadja a rosszindulatú szakember :S a hibajavítási sebességük viszont helyenként elég lassú. az IE-re visszatérve; lehet user error, de itt még a mozilla is érezhetően veri sebességben. széteső oldal-vagyis inkább be nem töltődő meg sajnos sokszor előfordul nálam. az meg tényleg senkit nem érdekel, hogy aciden mennyi van meg a százból, amíg arról van szó hogy böngészel, viszont fejlesztői szemszögből továbbra is elég idegesítő, és ugye ez a legnépszerűbb böngésző, így elsősorban erre kell fejleszteni mindent (és itt akkor ugye a nagy kérdőjel, most mi a szabvány és mi nem.. mert ha úgy vesszük, az IE maga a szabvány kb ). és így viszont meg van kötve a kezed, ha szeretnél egy minőségi oldalt csinálni, ez hátráltatja valamilyen szinten a fejlődést.
gazelle-ről valami kiselőadást nem tartanál nekünk? vagy az csak valami kósza pletyka volt?
I am cancer in your bones
-
Khan13
senior tag
Nem tagadom az IE8 biztonságosságát, de talán lassan kezdenek felzárkózni Chromiumék is. Legalábbis abban a tekintetben, hogy szoktam olvasgatni a nightlyk változásait, és egy időben erősen dolgoztak a sandboxon, bár mostanában nem hallok róla, talán azért mert készen lett, szóval ebben, ha valóban jól működik, akkor felzárkózott. Ilyeneket lehet valahogy tesztelni? (Vírusos weboldalak látogatásánál egyből sikoltozik az egész böngésző, ha csak egy elem potenciális kártevő, akkor csak azt nem tölti be [bár ez utóbbi lehet az avastom műve])
-
vehement69
senior tag
válasz Namelesske #40 üzenetére
vagy az lett volna a legkorrektebb, ha kikopizzák a turbo pascalból a 3 sort ami jelenleg megvan a 12-es verzióból
-
moonman
titán
válasz Namelesske #46 üzenetére
"egyártalán nem lassú, kivétel a mi oldalunkon lévő tákolmány JS motor"
igen, nekem két gyakran látogatott oldal van, ahol látványosan kijön a JS lassúsága, az Engadget és az iWiW (nemröhög, munkaeszköz), na ott tényleg durván be tud lassulni és másodpercekre elmerengeni. amúgy máshol nem vészes, a renderelés kifejezetten gyors. kedvenc zindekszünk pl. reklámblokkolással durván 1 másodpercen belül teljesen betöltődik.
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
Én most is IE8 at használok, mert ennek van a leg átgondoltabb menu rendszere. egyártalán nem lassú, kivétel a mi oldalunkon lévő tákolmány JS motor, mert ott szinte minden alternatív beelőzi, mert ott nem szaggatnak az oldal menu animációi, de ez csak eyecandy.
Nem kell ezeknek a teszteknek hinni. Le kell ülni, és érzésre megmondani melyik a legjobb.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
moonman
titán
tudom, hogy elcsépelt, de nekem a nyolcas sem tűnik olyan lassúnak. vagy hogy fordítva fogalmazzak, az alternatívok nem tűnnek látványosan gyorsabbnak. sőt, egyes esetekben még én is meglepődtem, hogy fordítva is alakult (talán FTeR írta meg egyszer konkrét számokkal, hogy real world teszten IE néhol még be is előz.)
mindenesetre ez az eredmény egy pre-alpha-tól szerintem egyáltalán nem olyan szégyenletes, mint ahogy azt a zindeksz sugallja.
biztonságban még mindig verhetetlen (igen, még az év eleji sorozatos hibákkal együtt is), a kompatibilitásról meg annyit, hogy IE-ben még sosem találkoztam széteső oldallal, és engem, mint usert ez inkább foglalkoztat, minthogy hány pontot ér el az acid3-on. és ez most nem fanboykodás, mert értem én az acid jelentősségét (mégha nem is számít hivatalos tesztnek), hanem tömeguser fejével gondolkodás.
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
juj ne zavarjon senkit, hogy van végleges 10.5 vagy akár 10.51 et is lehettett volna ha már béta (rc)
EZT MÉG Mac fanboyizmusra s elehet fogni, mert nincs natív ie9 mac re
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
caizzz
senior tag
válasz vehement69 #34 üzenetére
Ez elvileg Trident. Bár én is csodálkozom rajta, hogy így sikerült kikaparni a sz@rból. A js javulás az új Chakra script enginenek köszönhető, de szerintem marad a trident alapnak.
[ Szerkesztve ]
marakujás kőbányai
-
Khan13
senior tag
válasz vehement69 #34 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy azt olvastam róla, hogy saját motort írnak nulláról, vagy kb nulláról, nem külsőt alkalmaznak. De már én sem tudom mi van.
A html5 és a css3 mindenképpen dícséretes, csak aztán 100% támogassa. Abban meg nem kételkedem, hogy a saját platformján GPU gyorsítást beépítse, és az jól működjön
Félve jegyzem meg, mert nem szeretnék flame indító lenni: Jó lenne, ha a fejlesztési tempójuk megközelíteni a Chromiumét. Bár azt ígérték, hogy ráállnak a sűrűbb verziókiadásra (2 évente kb). Kb IE10-et el tudnám képzelni, mint technológiailag a társait meghaladó tudású, világvezető böngésző, de ahhoz tényleg keményen kell fejleszteniük. -
dark100
aktív tag
Ez az ezustfeny veget jelenti? Azt hittem tovabb fogja birni. Persze jobb ha nem
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
Penge_4
veterán
Milyen legyen a hozzáállás, mikor csak a vak nem látja, hogy mire megy ki már megint a játék?
Az MS programozócsapatával röhögve lehetne az első szabványkövetésben, de nem, megint csak a lehető legkisebbet lépik meg ami ahhoz kell, hogy a sebességen és a szabványkövetésen kívül (amit Gizike magasról leszar) ne lehessen mással támadni és az EU se bántsa őket nagyon. A Mozilla "az IE nem biztonságos" kampánya kifújt a többi pedig az 1.0-s usert nem érdekli. Az érdekli, hogy kap az arcába egy ablakot egy címsorral, rákattint a kék e betűre és bejön az Internet. Ha "jószándékú haver" vagy és felteszed neki a Firefoxot/Operát/Chrome-ot akkor használja addig, amíg
1: Meg nem fekteti a rendszert és a szervizben újra vissza nem kapja a Windows-t az alapértelmezett IE-vel.
2: El nem állít rajta valamit ami miatt szól valakinek, aki ért hozzá és nem tartozik semmilyen fantáborhoz és úgy van vele, hogy "jó lesz neki az IE, azt legalább ismeri" és ha mégis elb****a akkor az MS-t zaklatja.Továbbra is tartom, hogy az MS lassúsági versenyt játszik, mert tudja, hogy ha az IE teljesen szabványkövető lenne akkor nekik is be kéne szállni a piaci részesedésért folytatott versenybe, mivel már a csúnya EU az árukapcsolásukat is tönkretette.
Az meg már nem biznisz.
[ Szerkesztve ]
-
vehement69
senior tag
olyan szempontból mindenképpen nagy dobás lesz, hogy a html5 és css3 támogatás végre el fog terjedni globális szinten
GAZELLE!!!!!!!! na erre gondoltam! szóval javítson ki valaki hozzáértő, de ez nem egy alapoktól, webkitet használva újraírt böngésző lesz az IE helyett/ez lesz az IE x.0???
[ Szerkesztve ]
-
Khan13
senior tag
Nagyon remélem, hogy az IE9 végleges verziója igazi nagy dobás lesz! Nálam sajnos telepítés után hiába próbálom ezt az elő-előzetest indítani, megnyitja az ablakot, tölt, aztán appcrash Mindegy, az a lényeg, hogy a végleges jó legyen : )
Arról van információ, hogy ennek köze van-e az anno gazelle néven emlegetett dologhoz, vagy mi a helyzet azzal? -
Narxis
nagyúr
válasz vehement69 #22 üzenetére
De ritka manapság, szerintem ez lenne a normális hozzáállás. Nem a végtelen fikázás.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
vehement69
senior tag
ha megnézed, az összes lap abba az irányba mozog, amelyik rétegből a legtöbben olvassák. nézd meg, már velvet is ott van a címlapon.. az a baj az indexszel, hogy sok cikk szájba ad bizonyos paneleket, így formálják ezen emberek az véleményét, és mivel könnyen fogyasztható formában teszik mindezt, sokmindenkihez eljut. de az a baj, hogy a netes újságírás azért is veszélyes, mert weboldalt üzemeltetni ma már 2 mosatlan zokniból is lehet, egyre több a valódi tartalom nélküli, helyesírási hibákkal tűzdelt, pontatlan infokra alapozott cikk és ez egy-két nagymúltú névtől eltekintve mindenhol így van. mostanában pl a mobilarenan vagyok leddöbenve
na előttem leírták kb ugyanezt, bocsi csak megy tenisz amit rohadtul utálok, de leköt ez a meccs és emiatt sikerült 10p alatt írnom 1 hszt
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"Nem tudom, kinek az érdeme, hogy így lezüllesztették ezt az egykor viszonylag jónak induló lapot."
Nyilván nem mi tesszük ki az olvasói bázisának mérhető %-át. Nem hiszem, hogy olyan hülyék ők, amilyennek mutatják magukat, illetve amiről a cikkek árulkodnak, egyszerűen erre van igény, ők pedig kiszolgálják. -
FixY67
senior tag
Az előbb elkezdtem írni a cikk szerzőjének egy rövidke e-mailt, hogy amennyiben az említett iromány az övé, akkor sürgősen kezdjen valami más munkát keresni, mert szakfirkászként leszerepelt. Aztán inkább töröltem, nem süllyedek a szintjükre. Inkább ide, kulturáltabb formában. De megelőztetek.
Valahogy úgy érzem, az index.hu-nál egy ideje felvételi követelmény az IQ hiány, az ostobaság, a dilettantizmus és a mocskos beszéd.
Nem tudom, kinek az érdeme, hogy így lezüllesztették ezt az egykor viszonylag jónak induló lapot....
-
Fáraó
őstag
"A program fejlesztésért iránytó Microsoft-vezető..."
VIGYORRRGAZMUS.....
-
TayRol
nagyúr
indexes teszt.
-
vehement69
senior tag
én most csak azt nem tudom, hogy akkor az IE örökre marad fostartály (legalábbis fejlesztői szempontból), vagy most mi lesz? mert ez a fejlődés kb azt jelenti, hogy az IE9 ugyanott lesz a maga idejében, ahol az IE8 volt megjelenésekor. és az bizony megint semmit nem ér bár úgy emlékszem, a 8-as kijövetele körüli időkben volt pletyi valami új projektről, amelyben egy Webkitre (? lehet nem emlékszem jól) épülő böngésző kifejlesztése volt a cél és ez addig futna az IE projekt mellett, amíg nyalván el nem készül.. Adná az ég.. most már ugyanis semmi előnye nem származik a MS-nak ebből, amit bizonyít az is hogy hol tartanak a konkurensek, illetve bizonyítja a böngészőválasztó is-meg az is, hogy a céges környezetet kivéve a nagy nevek közül az IE egyértelműen a tökutolsó, és ez nem nanosec-eken/apróságokon múlik, hanem érezhető és zavaró.
-
félisten
Ez még csak előzetes, majd lesz jobb is. Bízzunk benne!
Én is örülök a szabványok jobb követésének, bár kb. egy éve már nem foglalkozom az IE-vel egyáltalán. Ha nagy bug van, akkor picit változtatok az oldalon, de inkább legyen kicsit más az oldal IE alatt, minthogy tököljek vele. Az IE8 miatt pl. még csak párszor kellett belenyúlnom.
IE6-nál pl. kiírja, hogy tölts le egy böngészőt, és betettem egy keretbe a böngészőválasztó oldalt.
A statisztika szerint nincs visszaesés a látogatók számában.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Syl
nagyúr
Nem tudom ki törölte a #15 hozzászólást, de köszönet érte!
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
A webes szabványok formálását tán hanyagolják, mindenkinek jobb, ha ezt nem teszik.
Az Acid3 55 pontja nem előrelépés, hanem vicc: nem új az Acid3, ennyi idő alatt össze lehetett volna ütni egy böngészőt, ami 100-ra tudja teljesíteni.https://www.coreinfinity.tech
-
Penge_4
veterán
Nyilván azokat a funkciókat válogatták össze, amikben 100%-ra teljesít, ellenben a többi nem. Az Acid tesztek már stabilabb képet adnak, a JS-tel kapcsolatban pedig a Sputnik tesztet tudom javasolni. Éppen most futtatom IE9-ben, csak nagyon lassú. Operában már 2000-nél jár, IE9-ben meg még csak 300-nál.
CsendesMark: Az Opera hardveres gyorsítása mindenre ki fog terjedni, beleértve a Linuxot, OSX-et és mobileszközöket is, ellenben az IE9-é Windows-only lesz és csak Vistán illetve Win7-ben fog működni.
Ha nem fog kelleni hozzá DX10-es kártya már az nagy szó lenne.
-
CsendesMark
aktív tag
A hardveres gyorsításra leszek kíváncsi!
Bár azt az Operások is már rég beígérték, szerintem hamarosan itt is leszAz ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
Penge_4
veterán
Tényleg nagyon ott van, bár az Acid3-at nem bánnám ha teljesítené a végleges. Ez a Preview most mely fázist takarja. Alfa/Béta vagy RC? Azért egy címsor elfért volna benne, kényelmetlen a Ctrl+O-t nyomogatni.
Már csak az kéne teljes boldogsághoz, ha a Theora-t választanák a HTML5 video támogatáshoz a H.264 helyett.
-
x007
tag
http://samples.msdn.microsoft.com/ietestcenter/
Valami hozzáértő meg tudja mondani, hogy ez csak valami provokatív funkciópont összeválogatás, vagy teljesen korrekt?
-
Syl
nagyúr
Többek között kiemelt prioritás a webes szabványok követése és a HTML5, a CSS3, a DOM és az SVG támogatása.
Ezt is megéltük. Végre!
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
- = Zk = -
félisten
Hihetetlen boldog lennék, ha lenne egy IE mobil változat.
Persze ugyanazokkal a tulajdonságokkal, stb." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Narxis
nagyúr
Érdekes adalék, hogy a bemutatott újdonságok kivívták a legnagyobb konkurens, a Mozilla elismerését. Utóbbi műszaki vezetője, Mike Shaver egy tweetben azt írta: „Az IE9 jónak tűnik, örülök neki. Gratulálok az IE-teamnek!”
hehe küldjenek tortát is majd ha megjelenik a végleges, mint ahogy tették az IE-s srácok..
Am. tényleg jónak tűnik.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OpenMediaVault
- Hálózati / IP kamera
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W Super Ultrawide Gamer Monitor! 49"/5120x1440/Nano IPS/144hz/G-sync-Freesync/Type-C/HDR/
- RTX 2070 Super/i5-9600K konfig
- Eladó Surface Pro 5 - hibás, de működő akksival (gyári Windows-al)