Új hozzászólás Aktív témák
-
L Balázs
tag
És az i7-et nem támogatja?
(Mondjuk szerintem hülyeség i7-et integrált grafikával használni, onnantól meg nem a proci a legfőbb hátráltató tényező)
-
L3zl13
nagyúr
Függetlenül attól, hogy szerintem is hátráltató tényező a problémás átjárhatóság a linuxok között, a véleményed kicsit viccesen hat tekintve hogy pont a MS az, aki mindig a saját megoldásait/szabványait erőlteti.
Linuxoknál, különböző cégek, csoportok által fejlesztve, akkor miért meglepő ugyanez a hozzáállás?
Aki hülye, haljon meg!
-
Öhhh... "...elkészült az első nyilvános tesztverzióval az Intel által életre hívott és támogatott Moblin projekt, amely egy, a chipgyártó Atom processzorát használó hordozható készülékekhez (MID) és netbookokhoz szabott operációs rendszer kifejlesztését célozza..." - tehát nem Centrinos laptopokhoz készült, így igazából jó hír, hogy csak az inteles wifid nem megy vele...
https://www.coreinfinity.tech
-
Metalfan
senior tag
WiFi-kezeléssel kapcsolatban asszem írtak valamit a honlapjukon... én sajnos nem jártam sikerrel, amikor be akartam tölteni CD-ről, akkor kiírt valami hibát a képernyővel kapcsolatosan... csak arra nem jöttem rá, hogy a videokártyával (Ati HD2300) vagy az 1280x800-as felbontással volt neki gondja
Jut eszembe: hogyan lehet beállítani live CD botolásakor, hogy milyen felbontással induljon el a rendszer?
-
Goose-T
veterán
Na én kipróbáltam tegnapelőtt ezt az inteles csodát: tényleg gyorsan bebootol, viszont a Centrino-s, Core2-es laptopomban nem kezelte az Intel wifit, így szerintem még van mit gyúrni rajta. Amúgy nekem az a véleményem, hogy ha széles körben el akarják terjeszteni a Linuxot, akkor az Intelnek ezzel a rendszerrel van esélye rá, már csak a neve miatt is.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Vladi
nagyúr
"iszont felteszel ezt, felteszel azt és két totálisan eltérő rendszert kapsz, ahhoz, hogy az egyiken futó valamit elindítsd a másikon, még fel kell pakolnod vagy 12 féle dolgot, ami a másikon megvolt."
Csakhogy az nem lesz totálisan eltérő. Egyáltalán nem olyan nagy a káosz, mint ahogy gondolod. Éppen elég nagy a hasonlóság két disztró között.
Valójában csak néhány vonal van. Vagy egy fél tucat jellemző alapján jellemezhető
a 10 legnagyobb disztró.Az, hogy több van nem káosz, hanem lehetőség a választásra. Ezt meg én így látom.
Különböző igényekhez különbőző disztrót. Ennyi. Az átjárás meg épp elég nagy ahhoz, hogy pl. én 2 éve nem láttam friss ubuntut, de azért a topikban elég sok kérdésre tudom a választ.
Az intel meg akar egy sajátot. Hát csinálja meg. Szabad neki. Sőt akár pénzt is kérhet érte, vagy a szolgáltatásokért. Csinálja.
Ami meg egyébként egy átépített Fedora. Kvázi csak az alap lett átépítve. Én még azt is el tudom képzelni, hogy a Fedora csomagokat használja.il sole non sorge più ad Est!
-
dabadab
titán
-
fordfairlane
veterán
Én támogatom az elavult BIOS lecserélését.
Illetve kiegészítését komolyabb tudással... Erről jut eszembe, mintha az EFI nem nagyon akarna terjedni az x86 világban (Macokat leszámítva)
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
törölt tag
Hmm. Nézzük csak: sorolnád az 500 féle ablakkezelőt, köszönöm. mondd már el, miért rossz az, hogy a különböző linux disztrók a különböző win verziókhoz haosnlóan bizonyos teürletre vannak előkészítve? Egyébként nekem ha kéne egy win7 majdan, ami vállalati környezetbe kéne, akkor kidobhatnám a csilivilli grafikus felületét valami primitívebbre, Úgy, hogy ne is kelljen kifizetnem, mert nem hazsnálom. Na?
-
moonman
titán
nézd, én nem akarom megmondani, hogy kéne csinálni, azt is beismerem, hogy esetleg nincs igazam, sokadszorra is csak a magánvéleményemet írtam le. nem szántam se flémnek, se vitának, egyszerűen a cikk kapcsán megjegyeztem, hogy nem látom értelmét egy tízezredik disztrónak. ennyi. az is igaz, hogy ez egy más világ, Windows topicokban épp azt szokták erőltetni, hogy miért nem lehet moduláris, arra is megvan a határozott véleményem, úgyhogy nem is erőltetem tovább a témát.
-
bambano
titán
Van két mainstream irányzat: gnome és kde. Egyik vagy másik mellett letesze a voksod és kész, onnan kezdve mindegy, mi van alatta.
Másrészt meg a linux vélt vagy valós gyengeségeinek hangoztatása egy windowsos fórumban akkor is felesleges, ha éppen igazad van. Csak flémet generál. Ha nincs igazad, akkor meg duplán értelmetlen. Ha nem akartok minden héten linwin flémet, nektek is tennetek kell érte.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
moonman
titán
azért van 6 féle Win7, mert nem mindenki akarja kifizetni azokat a funkciókat, amiket sose fog használni, ezek viszont fix SKU-k, mind ugyanazt tudja, csak egy-két plusz fícsör nincs bennük. Linuxból viszont felteszel ezt, felteszel azt és két totálisan eltérő rendszert kapsz, ahhoz, hogy az egyiken futó valamit elindítsd a másikon, még fel kell pakolnod vagy 12 féle dolgot, ami a másikon megvolt. az egy dolog, hogy van függőségkezelés, de ez a százféle disztró, ötszáz féle ablakkezelő szerintem kész káosz.
és ez nem leszólás, egyszerűen így látom. ettől még a Linux - mondjuk legyen most a Debian, mert azzal dolgoztam én is - egy remek rendszer, csak valahol egységesíteni kéne már.
-
bambano
titán
Miért is lett 6 féle win7?
Veszel egy intel alapú mid-et, hangsúlyozom, mid-et, intel által midre optimalizált linuxszal. Mit is csinál a másik oldal? pda-ra optimalizált windows mobile vagy wince oprendszer? Vagy faragtak xp-t eee-re optimalizálva?
Veszel egy intel alapú asztali pc-t, raksz rá intel alapú asztali pc-re optimalizált kernelt, meg döntésed szerint 32 vagy 64 bites oprendszert. Az oprendszerekben levő cuccok apija ugyanaz, tehát a szoftverek felé nyújtott szolgáltatásokban az oprendszer részei nem nagyon különböznek, csak annyiban, amennyi a 32-64 bit közötti különbség indokol. Hogy is csinálja a másik oldal? van 32 és 64 bites xp, ott, ha jól tudom, egy-két drivert leszámítva pont ugyanannyi különbség van, mint a linuxokon.
amd linux nem nagyon van, mióta az intel az amd-től licenszeli az emt64 eredetijét...
Egyszerűen nem értem, miért kell leszólni valamit a linuxban, amit a windows világ pontosan ugyanúgy csinál. Én sem értem, miért kell 6 féle w7, de nem fikázom tele a windowsos fórumokat ilyennel, pedig lehetne.
Nem kellene tolni ezt az ms fudot...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
"de egységes koncepció híjján nem lehet terjeszkedni.": ez nem vélemény, ez egy olyan implikáció, aminek a peremfeltétele objektíven eldönthető. A kérdés, hogy van-e egységes koncepció vagy nincs. Szerinted nincs. Több olyan "véleményt" mondtatok mostanában, ami a linuxok számára hátrányos ítéletet mond ki vagy sugall.
-
moonman
titán
oké veszek intel gépet intel linuxszal. aztán veszek amd gépet amd linuxszal. aztán veszek dzsunka teszkó gépet ubuntut teszek rá. aztán nézek, hogy mi ez a nagy kavarodás és miért nem mennek a dolgaim a másikon... egyszerűen nem értem, miért kell erőltetni ezt a hatszáz féle linuxot, miért nem lehet egyfajtát csinálni.
-
-
thaler2
senior tag
Pingvinek menjetek aludjatok inkább egyet.
-
bambano
titán
Egyszer itt az előbb, meg itt.
Az állítás nem igaz, ergo ha valaki próbálna mellette érvelni, megint kéthetes flém kerekedne ki belőle. Tehát vagy flémelünk n+1. alkalommal is, vagy cáfolatlan marad egy tévedés. Ehhez képest ugyanebben a threadben már direkt nem válaszoltam minden kérdésedre, a békesség érdekében, erre jön a következő provokáció.
Neked hiányzik a flém?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Mondjuk az lehetne az értelme, hogy a disztribúció kimondottan erre a gépre specializálódik, ergo ha ilyet veszel ezzel a rendszerrel, gyors lesz, gyorsabb, mint bármi mással. Gyorsabb, mint Windows-zal pl... értem én, védeni kell a mundért.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
moonman
titán
poén, hogy az architektúrát PowerPoint 2007-tel rajzolták meg.
egyébként én sem értem, miért jó ez. most egyel több disztró lesz, nabumm.
-
bambano
titán
-
dark100
aktív tag
Szerintem nem is az a celja hogy mindenutt mukodjon, inkabb egy Apple inspiralta brand letrehozasa lenne a cel, ahol a hw es az OS is az Inteltol jon. Tulajdonkeppen ideje volt mar, hisze erosen mosodik a hatar a hw es sw gyartok kozott.
Az meg hogy honnan jott nem sokat mond arrol, hogy hova megy. Valoszinu kulonfele optimalizaciokkal elerik majd hogy tovabb mukodjon es megbizhatobb legyen mint a konkurencia az Intel hw-en, es ha meg szep is lenne akkor akar sikeres is lehet.
Ingyenes software == A mezeskalacs haziko a Jancsi es Juliskaban. Es != szabad software
-
-
-
Metalfan
senior tag
Hmm... ez a cucc csak és kirázólag Intel grafikával hajlandó elindulni? Ez számomra nagy érvágás... sztem elég sokan vannak, akiknek ATi vagy nVidia videokártya van a gépében. Például én
-
Metalfan
senior tag
Ez a verzió még a szerényebb erőforrás-igényű Xfce grafikus környezet használja, de ezt a későbbiek folyamán le fogják cserélni.
És mire cserélik? Gnome-ra?
Mod: közben végigolvastam az indexes tesztet, állítólag saját felülete lesz. Mindenesetre kíváncsianvárom, addig is kipróbálomCikket nem igérek!!
[ Szerkesztve ]
-
LGLuke
őstag
válasz
WonderCSabo #5 üzenetére
Azért a vidó az meggyőző! Nézted?
-
WonderCSabo
félisten
Na az Indexesek már ki is próbálták.
-
LGLuke
őstag
Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy ez mitől az Intel OS-e, ha egyszer full linux alapú?
MIndegy, azért kíváncsian várom, hogy tényleg beváltja-e az ígéreteket.
-
ujoimro
tag
Vesznek egy Ubuntut/Fedorat és húznak rá egy új ruhát. Illetve nem is új mert régi. És még át sincs szabva. Mitől fut ez majd jobban, mint bármelyik másik?
-
törölt tag
Mi a baj az xfce-vel? Vannak olyan elemei, amiket mdinen mas grafikus feluletbol hianyolok, es eddig egyedul AIX-en lattam.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A netbookokra fejlesztett Moblin végleges változata nyárra készülhet el.
- Egy Biztonsági őr kalandos útja.
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Még mindig rengeteg Socket AM4-es CPU-t ad el az AMD
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok