- Asustor NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OpenMediaVault
- Crypto Trade
- Linux kezdőknek
- Linux haladóknak
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem landolhatnak SpaceX rakéták a Bahama-szigeteken
- Facebook és Messenger
Új hozzászólás Aktív témák
-
allkatel
csendes tag
Na, utoljára még álmot láttam: A nemzeti mobilfizetési jogszabály úgy rendelkezett technikailag, ahogy, de a rendszer költségeit/pofátlan nyereségét a parkolók üzemeltetői és a közremúködők a nem emelhető parkolási díjból kell rendezzék, ahogy tanulták. Ja, hogy ez csak a'zembereknek lenne "kényelmi"? Akkor marad álom...Én meg négykézlábra ereszkedve ballagok vissza a birkanyájba.
-
allkatel
csendes tag
válasz
Pikkolo^^ #28 üzenetére
Barion gyik:
"Mi az a kényelmi díj?
A kényelmi díj a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által meghatározott nagykereskedelmi tranzakciós díj (40 Forint) és a viszonteladónként eltérő profit (ez a Barionnál 10 Forint) összege. Ha Barionnal parkolsz, ez így 50 Forint parkolásonként – ez jóval alacsonyabb, mint más viszonteladóknál. Sőt, a bevezetési időszakban mi ezt elengedjük, így a parkolásért a parkolás összegén felül semmit sem kell fizetned!"
Ennél világosabban a nemzeti negyven forintot nem lehet definiálni.
Költői kérdésként mocorog bennem, hogy ha szerénységem beszállna harmadikként egy "népi öt forintos" tétellel - amiért garantáltan semmit nem szolgáltatnék, de azt megbízhatóan -, akkor én sem vernék ki biztosítékot? -
allkatel
csendes tag
"Igaz-igaz, mintha magam mondtam volna"
Jelenleg nincs egyéni szocproblémám, mert a viszonteladóm 0 Ft, mobilnet applikáció nem kér enni, tehát csak a percalapú parkolást fizetem. És ez nekem így tetsző.
Aztán a verseny lehet, hogy olyan magyarosra sikeredik, hogy ki tud magasabb díjat kérni. Esetleg én ülök fordítva a kinőtt hintalovon, hogy nem a 0-nál több, mint százassal drágább +sms-t választottam?
Nekem eddig a behívószámos rendszer tetszett - 80-as, ingyenes - és most is egyszerűbb lenne, de azt már ingyen nem mérik.
A viszonteladók nyűgjével én se foglalkoznék, de a buxám jelezte, hogy a végén úgyis ő szívja meg. Ne legyen igaza. -
törölt tag
válasz
Pikkolo^^ #24 üzenetére
Hmmm... Tanulságos story. Bepötyögtem, hogy mobilparkolás és teljesen fals helyekre vitt. Most úgy kerestem, hogy Nemzeti mobilparkolás és így már a jó honlapra jutottam el. Letöltöttem a tájékoztató PDF -et éééés abban azt írják, hogy van alkalmazáson keresztül, bankkártyás fizetés. Úgyhogy újra kell tanulmányozzam a rendszert. Addig is visszaszívom minden aljas rágalmamat, mert első olvasásra úgy tűnik, hogy gondolkodtak rajta.
-
törölt tag
válasz
Pikkolo^^ #22 üzenetére
Nem emlékszem, hogy károgtam volna, de ha ezt úgy érted, hogy az eddigi rendszerből is hiányoltam -e az innovatív megoldásokat, akkor igen. Sztem ez nem károgás, hanem egy jogos igény, aminek adottak a technikai feltételei. Ha már megreformálják a rendszert, akkor miért nem korszerűen, innovatívan teszik? Pl. egy kártyásnak most külön keretet kell feltöltenie erre. Már ha kék, vagy magenta a szolgáltatója. A Vodafonnál még erre sincs lehetősége. Miközben hírdetik a mobilos mastercard fizetés praktikusságát. De lehet bármi más is. Akár PP is lehetne. Szted nem lenne előremutatóbb, mint ez az egyedüli sms megoldás? De említhetném az automatába épített NFC lehetőségeit is. Lehetne hozzá normális alkalmazás. Városban viszonylag sűrű a cellaváltás. Az alkalmazás reagálhatna figyelmeztetéssel a cellaváltásra, hogy nem deaktiváltam a parkolást.
-
törölt tag
Én nem értem ezt az egészet. Ha már van mobilnetem, meg bankkártyám, (mobilos fizetésre beregelve), akkor miért nem fizethetek vele? Miért kell ilyen sms -marhaságokkal vacakolni? Persze, legyen egy ilyen lehetőség is, de ha közvetlenül a kártyámmal fizetnék, akkor miért nem lehetne olcsóbb? Miért kell még egy accountra töltenem? Egyre már töltöttem a bankban. Nem erre való az a plasztik darab? Kínában fizethetek vele neten, Budapesten nem? Hahó, "kedves" Nemzeti mittudoménmi! Jó reggelt! Tessék felébredni! Át tetszett aludni egy évtizedet! Az sms -kor elmúlt!
-
ngabor2
nagyúr
Őszintén megmondom, engem, mint fogyasztót hidegen hagy a viszonteladó nyűgje. 40+ Ft + 2 sms ára erősen összemérhető a parkolási díjjal is (különösen olcsóbb zónákban, rövid parkolásnál). Szerencsére nem parkolok olyan gyakran, hogy túl sok aprót kelljen bedobálni.
Akkor lenne egálban a kettő, ha ugyan annyiba kerülne mobillal, mint bedobálva. Ha magán parkoló cégek lennének, akkor meg tudnák oldani. De mivel monopólium lett valamilyen szinten, így nincs rajtuk igazi nyomás.
-
leeate
senior tag
Túl vonzóvá azért nem sikerült tenni a mobilparkolást. A parkolószelvényeknek meg a terminálos hülyeségnek csak arra az esetre kéne maradnia, ha éppen nincs kéznél a mobil vagy lemerült.
-
allkatel
csendes tag
Hát ezért szoktam rá a mobil parkra - a sörre már nem kellett
Debrecenben: az első negyedórát kaszálják - automata is, utána annyi perc, míg megnyomom a stopot az applikációban. Nem csak eleje, de vége is van és én mondom meg, mikor, nem az, hogy milyen címletű apróm van. Díj egyelőre egy nagy 0, majd 50 pénz lesz. Ebből ugye 10 marad a viszonteladónál, ami csak jobb, mint most a -40. Szerény becslésem szerint rosszabbul nem járok, mint a bedobálós esetben, viszont sokkal nyugisabb - ha nem felejtem leállítani
Azt el kell ismerni, hogy az országosan egységes dolog nagyon rendben van.
-
Snoop-y
veterán
Itt Uk-ben igy mukodik:
Automata 1:
Elore meghatarozott idoszakra 1-2-4 ora vagy teljes parkolasi idoszak ( terulettol fugg van ahol ez egy teljes nap van ahol max ido pl 2 ora vagy 6 ) bedobod a penzt ( ha tobbet dobsz be akkor nem noveli semmivel az idot es vissza sem adja a penzt
)
Automata 2:
Delelott vagy delutani idoszak vagy teljes nap fix osszegekkel
Mobil parkolas okostelon:
Megveszed x orara az alkalmazas figyelmeztet mielott lejar ekkor hosszabbithatsz vagy automatikusan lejar ( ez mukodik sms-ben felhivos szamon vagy az alkalmazasban is )
Szoval itt megvan a motivacio hogy ne az automataba dobaljal mert a mobil parkolas ha egyszer is kell hosszabbitanod 100% hogy olcsobb lesz mint az automatas + nyilvan kenyelmesebb is.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pikkolo^^ #13 üzenetére
Hiába nem emelt árat, ha alapból drágább.
Az államot nem azért fikázom, mert az menő, hanem mert drága és nem feltétlen kényelmesebb. Átvett úgy egy rendszert, hogy aki korábban csinálta, azt kapásból ki is zárták. Hogy jogosan vagy jogtalanul, az most mindegy.
Ha a mobil parkolás összességében ugyan annyiba, vagy kevesebbe kerülne, mint a pénzbedobálós, akkor egy pillanatig nem gondolkodnék, hogy áttérjek-e. Mondjuk most se gondolkodok rajta, egyből mondom, hogy nem térek át. Számomra csak hátránya van, előnyök nélkül.
-
ngabor2
nagyúr
Minimális kényelemért aránytalanul sokat fizetek. Ha a végén elfelejtek sms-t küldeni, akkor sokkal többet bukok, mint a lejárt parkolójegyért, és azt garantáltan bevasalják.
A szándék jó, a megvalósítás csapnivaló. Láttunk már ilyet. Nem baj, még csavarnak rajta 2-3-t, aztán mikor az se fog vele élni, aki eddig élt, akkor jó nagy költséggel megszüntetik.
-
40641
csendes tag
A térképet felejtsd el. Magyarisztánban elvárni hogy egy állami cég a pénzlehúzásért cserébe tájékoztasson is (noormális? akkor kit büntetnének??). Nálunk az első 3 számjeggyel együtt a zónakód is változott (4 óra parkolás után vettem észre tök véletlenül). Az előbb említett oldalon még a régi kód figyel, ügyfélszolit felhívva sopánkodás, hát hogy még sajnos nem volt idejük (hány hete is van az új rendszer?) aktualizálni a weboldalt, appot..stb. csak a matricát meg gondolom az ellenőrök büntetőkütyüjét.. rablás, korrupció, inkompetencia; ezek mennek itthon manapság. go west.
-
Depression
veterán
480k parkolásból 440k-et le is ellenőriztek. Szorgos kis hangyák ezek a parkolóőrök...
-
Lenry
félisten
lehet, hogy én vagyok túl vidéki, de mi ez a viszonteladós / szolgáltatós csodálatosság?
leparkolok valahol és kitalálom, hogy XY Bt.-től veszem a parkolójegyet, mert ők olcsóbbak?
vagy XY Bt.-vel kötök szerződést, és akkor csak az ő területükön parkolhatok? -
Pikkolo^^
addikt
Az árak változhatnak, fél évente drága mulatság a matrica csere az egész országban.
ngabor2: a kényelemért fizetsz, nem kell apróval bohóckodni, nem kell aggódnod, hogy mikor jár le, nincsen több száz Ft amit bukhatsz ha hamarabb végzel stb.. Persze amíg az emberek kp-vel akarnak rohangálni addig nincsen min csodálkozni.
-
allkatel
csendes tag
"A jószándék kevés!
Több kell: - az értelem!"
A verseny majd csökkenti a '"kényelmi" díjakat...Kíváncsian várom annak elmagyarázását, hogy attól az új szabálytól, hogy július 1-től a viszonteladók (dealerek) 40 Ft-t be kell pusziljanak minden egyes mobilparkolás után a Nemzeti....-be, miből csökkenthetnek? Áthárítják, mint a bankok.
Mpark szolgáltatóm pont ennyit tett rám, így megduplázta a díjat.
Tehát kipróbáltam a mobilneten múködő másikat, pillanatnyilag 0 Ft bevezetővel/-etetővel, majd 50 lesz a tét.Már nagyon régi, kisiskolás számtanórámról rémlik: ha az országos-egységes-nemzetiből kivonom a 40 Ft-t, akkor marhára és rögtön beindul a verseny. A nemzet meg maradhatna, ahová való: a szívemben.
-
ngabor2
nagyúr
Tehát kaptunk egy rendszert, ami kb. senkinek se jó, csak akinek amúgy se lenne rá igazából szüksége. Mihelyt nem a kényelmét, hanem az egyszerűbb kezelhetőségét vennék, tudnának árat csökkenteni (ha akarnának), ezáltal népszerűbbé tennék. Így kb. önmagát ítélte halálra, akkor is, ha az első 2 hétben ilyen nagy számú parkolás történt.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ez az összes parkolás hány %-a.
-
-=MrLF=-
senior tag
Köszi az infót, közbe én is megnéztem:
A parkolás díjazása
A MobilParkolás rendszere a tervezett parkolási idő és az adott zónához tartozó parkolási díjszabás alapján határozza meg a parkoláshoz tartozó díjat. Tranzakciónként a parkolási díjon felül 75 Ft tranzakciós díj és az ügyfél tarifacsomagja szerinti SMS díja kerül felszámításra. Minden parkolás új tranzakciónak minősül.Tehát 75 forint + 2db SMS (indítás/állítás) vagy egy sms fix idővel, ha ez nem változik nálam továbbra is marad az apró. [link]
Ez volt eddig illetve, ha jól gondolom ezt a rendszert váltja a mostani:
https://www.nemzetimobilfizetes.hu/articles/view/parkolas-dijakKicsit zavaros ez még nekem, nem látom a versengő parkolási díjakat sehol leírva.
https://www.nemzetimobilfizetes.hu/articles/view/parkolas-dijak
itt valami olyat ír, hogy van egy számlád a paypal-hoz hasonlóan és arról vonja a díjakat, lehet feltölteni meg bánkártyát rendelni hozzá.Szerkesztés:
Oké lesett a parkolási díjak között nem is lesz verseny, csak a parkolásra pluszban rárakodó mobilparkolási díjjak között akarnak versenyt. -
ngabor2
nagyúr
Sajnos nem így van. És amíg egy 200 forintos parkolásért is +75 forintot kell(ene) fizetni, addig én inkább elbattyogok az automatáig és beleszórom a felgyülemlett aprót.
Azt gondolná az ember, hogy mivel nem kell kp-t kezelni, ezért olcsóbb lesz a mobilos megoldás. Úgy tűnik, egyelőre nem.
-
-=MrLF=-
senior tag
Nem csak a telefonszámokat, hanem az árakat is ki kellene írni nagy betűkkel a telefonszámok mögé.
Esetleg olcsóbb is lehetne mintha érméket dobálok be. Lehet, hogy így van sajnos még értem rá utána nézni. -
tomazin
veterán
Csak nekem van prbullshit érzésem?
Új hozzászólás Aktív témák
it A július 1-jén élesített új mobilparkolási platformon az indulás óta a felhasználók közel félmillió parkolási tranzakciót hajtottak végre, egyes viszonteladók megháromszorozták az általuk bonyolított napi parkolási tranzakciók számát.
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest