Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  Most, hogy megvolt a szokásos jaj elnyomják a kínaiakat...

  - az usában 1.5 millió ember van bebörtönözve
  - az usa menetrendszerű repülőjáratokat üzemeltet, amelyek különböző helyek közt, de európai országokban is (pl lengyel) lévő illegális börtönökbe szállítják az elrabolt embereket. Azokat, akiket legális jogi eljárás nélkül a világ bármely pontjáról elraboltak. de akár belföldrről, az usából is. Még csak nem is titok, bárki utánajárhat. A politikai börtöneiknek is.
  - itthon is azonosítanod kell magadat egy feltöltős sim kártyához is, nehogy előfizetéshez. De számtalan más esetben is be igazolnod kell magadat.
  - a spanyolok erőszakkal verték le a katalánokat nemrég

  De biztosan lehetne találni számtalan párhozamot, hogy amiért a fröcsögés megy kína kapcsán, annak éppúgy megvan a megfelelője nyugaton is.

  Még annyi adalék, hogy kínában több millió ember él bármiféle papír nélkül. Nem csoda, ha nem igazolványhoz kötnek bizonyos dolgokat. A pontrendszernek is megvan a nyugati megfelelője. Ráadásul van több millió viselkedni nem tudó, előző rendszerben felnőtt, idősebb ember náluk, akik nem szocializálódtak. Ellenben már van elég pénzük utazgatni. Miközben köpködnek, utcán végzik a dolgukat, nem képesek útlevél ellenőrzéskor a sorban állni. Na ezeket az embereket is igyekeznek kiszűrni, hogy ne kezdjenek el túristáskodni és az országuk rossz hírét kelteni a vállalhatatlan viselkedésükkel. Itthon is van jópár hasonló ösztönember.

  Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem élhetnek vagy élnek vissza a rendszerrel. Hiszen láthatjuk, hogy nyugaton is visszaélnek mindennel, amivel csak lehetséges.

  Azt kéne észrevenni, hogy éppen egy amcsi - kínai kommunikációs háború folyik. Mi eleve abban nőttünk fel, hogy az usa propaganda dől minden filmből. Szüleink meg orosz propagandán nőttek fel. De próbáljunk már kelet-európai emberként belegondolni a helyzetbe. Ne brúsz villisz és csák nórisz marhaságok alapján akarjuk már megítélni, hogy mit lehet valakinek és mit nem. Most csupán arról van szó, hogy megint teljes erővel tolják az uszító propagandát némelyik ország ellen a politikusok és a slepp. Addig sem az ő saját bűncselekményeikkel foglalkozik a közvélemény.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  másik topicban csomó linkkel alátámasztottam már ezeket, de csak a vak propaganda folyik itt is... mindent ignorálsz, csak tolod a mantrádat.

  Gondolkodni kellene talán megtanulni és nem azt ismételgetni amit a média mond.
  De nagyon naív vagyok, hiszen akkor nem így nézne ki a mi országunk sem, mint most.

  (#52) Giovan!
  a te érvelési hibádozás a legnagyobb trollkodás és butaság mostanság. Mindenki csak azt ismételgeti, hogy "a te érvelési hibád" "a te érvelési hibád". Miközben a legnagobb hiba érvelésként arra mutogatni folyton, hogy "a te érvelési hibád". Ez ugyanolyan haszontalan kinyilatkoztatás, mint ugyanazoktól az emberektől ugyanazokat a kinyilatkoztatásokat olvasni minden hasonló topic alatt. Akkor is, ha számtalanszor meg lettek már cáfolva, de minden nap új, minden topic alatt újra lehet kezdeni a propagandát.

  (#57) nyisziati
  te csak index és hasonló lineket tettél be, abból is vagy 2őt. Én meg konkrét bűnügyi nyomozási anyagoat, dokumentált cia tevékenységet. :U

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Próbálj meg legközelebb nem "te érvelési hibáddal" kezdeni. Ha nem jöttél még rá, ez annak a masnival átkötött változata, hogy "butaságot beszélsz". Csak pár kreatív ember kitalálta ezt a szófordulatot, hogy nehogy személyeskedéssel vádolják őket.

  Az pedig nem relativizálás, hogy felhívom rá a figyelmet, ez mindenütt így működik. Akármilyen államformáról is van szó, a hatalomé a hatalom és nem tűrik el általában a rendszer elleni felforgatást. Minden más - emberi jogok, magánélethez való jog - csak ez után következik. Lehet mutogatni mindenféle papírra, amin a jogok vannak, de ezt nem tartják be. Sehol sem tűrik meg, hogy egy csoport az állam ellen tevékenykedjen, az ország integritásának megszüntetésére törekedjen. Se európában, se máshol.

  Nekem leginkább az nem tetszik, hogy a gazdasági háború miatt született propagandaanyagoknál nem esik le senkinek ez. Megin kínai a született komcsi démon, közben egyre szélsőségesebb és emberellenesebb irányba megy minden ország. A fejlesztések még mindig nyugatról jönnek főleg, kína csak kevésbé titkolja az alkalmazásukat.

  (#60) nyisziati
  kínai is a terrorgyanúra hivatkozik az újgúroknál... akkor már nincs is vele gond... ugye!

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Nem túlkapás, hanem trend. És kína csak a lemaradását igyekszik behozni. Csak követik a trendet. A totális megfigyelés nyugati minta.

  Na de mindegy. Amíg hasonló tevékenység kapcsán csak az jut el az emberek felfogásáig, hogy a demokrácia nevében bármi bocsánatos, bezzeg pfeej büdös kína...

  Szerk: Egyébként engem jobban aggaszt a nyugati és az itthoni helyzet. Nem akarom ráerőltetni egy teljesen másik kultúriális és gondolkodásmódú államra a saját agymenésemet, mint kizárólagos jót. Vannak ott majd másfél milliárdan, akik majd maguknak megoldják a változást, ha nekik nem tetszik. Egy gazdasági vagy fegyveres világháború nem hiányzik nekem.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Azért szerényen kifelejtetted azt, hogy Pistike több millió áldozatot követelő háborúkat folytatott az utóbbi egy-két évtizedben is. Destabilizálják azt a vezetést, ami gazdaságilag nem fekszik le a mágnásaiknak. Pénzzel és fegyverekkel támogatnak szélsőségeseket. Aztán nyíltan is beavatkoznak, hirtelen ők lesznek a megmentők, civileket is mészárolnak. Drónokkal merényleteket követnek el, országhatárokat nem tisztelik közben (határokon átnyúló dróntámadások, katonai akciók). Nemzetközi egyezményeket sértenek közben (olasz területről irányított drón támadások). [link]

  Ha pedig nem válik be a stratégiájuk, akkor pedig az egész világnak megtiltják, hogy kapcsolatot tartsanak fenn az adott állammal. Katonai és gazdasági zárlatot rendelnek el a világnak. Lásd hogyan hozták létre a jelenlegi észak-koreát vagy hogyan tették kubát azzá, ami lett. Ennyire durván és mocskosan egy állam sem terjeszkedik, rabol, öl. És a jelenlegi kínai romló tendencia is nagyrészt az usa által szított hidegháborús propaganda miatt történik. Ez sem titok, hogy miért. Az európaiak és amerikaiak által kirabolt afrikát most kínai hódítja meg. Rengeteg pénzt tol oda, vállalkozásokat indít, a helyieknek infrastruktúrát épít. Persze nem ingyen, cserébe a jobb életkörülményekért kínai gazdasági gyarmat lesznek. Ezt pedig az usa nem tűrheti, ők az egyedüliek, akik másokat kizsákmányolhatnak.

  Viszont már nem verik a négereket, sőt már pár évtizede a buszon előre is ülhetnek. Nem kereskedenek rabszolgákkal, bár pár éve még us territory szigeten rabszolgaként dolgoztattak átvert ázsiaiakat, meg a vietnámi gyerekmunkások is elfogadhatóak számukra. Persze ők nem irtják az etnikumot, mert az indiánok már rezervátumban vannak, a mexikóiak meg fal mögött. De floridában is megfelelő a céges munkavízumos vietnámi rabszolgák éhbérért alkalmazása, akiket még hurrikán riadó idején sem mentenek fel a munkavégzés alól. A demokrácia védelmezői, de hazaáruló náluk, aki a törvénysértést leleplezi.

  Btw, a nyugati országokban szélsőséges és destabilizáló szereplők hatalomra jutásában nagyon aktívan résztvevő cambridge analitika is darpás cég volt. Tucatnyi országban segítették a szélsőségesek hatalomra jutását és a brexitet. [link] Már hivatalosan is kimondták, hogy háborús technológia, ahogyan manipulálnak.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Szerintem nem tudod mi a propaganda. Minden országnak van propagandája. Akár kifelé, akár a saját lakosság felé.

  Kína kapcsán arról van szó, hogy amikor az usa gazdasági háborút hírdetett kínai ellen, akkor hirtelen minden csatornán, a csapból is az kezdett folyni nyugaton, hogy milyen gonosz kína. Ahogy annó a szovjet-amcsi időkben is tolták mindenhol a saját propagandájukat mindkét oldalról.

  Valójában viszont a felhozott gonoszságok kapcsán nem nagyon változott semmi az utóbbi években. Nem tegnap kezdte kínai a neki felróható tevékenységeit. Ellenben az amcsi propaganda hatására kínai is elkezdte erősebben terjeszteni a sajátját. Nem lepne meg, ha a hong kongi történések is éppen azért mennek így, mert az is a kínai-amerikai konfliktus játszótere lett. Az cia valószínűleg uszítja a tüntetőket, kína meg erőt fitogtat, hogy továbbra is erős és integritását megőrző hatalomként tekintsenek rá. A hong kongiak meg szívnak, mert az ő bőrükre megy a vásár.

  Plusz néhány influenszer, akik korábban például a vidéki kínai etnikumok életét bemutató dokumentumfilmet forgattak, bejárták kínát, azok most elköltöztek és minden egyes új videójuk tisztán politikai tartalmú és saját korábbi állításaikat hazudtolják meg. Ugyanakkor viszont van olyan nyugati származású influenszer is, aki meg durván elvakult kína párti propagandát nyom youtube-on. Van az a pénz sokaknak.

  Tetszik, nem tetszik, az életünk része a politika és a propaganda. Hatással van a gondolkodásunkra, véleményünkre. S nagyon komoly technológiára épül a tömegmanipuláció.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Eu-n belül is kell biztonsági ellenőrzésen átesned repüléskor. Az usában sem lehet csak úgy felszállni belföldi repülőre. Az államok és tartományok közt lehetnek ellenőrzések. Beszállàs elött is kérhetik az iratokat, bár eun belül pl ez szerintem légitársaság függő is.

  Kínában készült utazós videók szerint a tartományközi vonatnál náluk a repüléshez hasonló ellenőrzés van. A speciális területekre pedig országhatár átlépéssel egyezően mehetsz. [link]

  Ha nem tömegközlekedést használsz, akkor simán átutazhatod a normál tartományokat tudtommal. Viszont lehet be kell jelentened a tartózkodási helyedet. Bizonyos esetekben euban is.

  Ja és az összehasonlítás nem relativizálás. A relativizálás a dolgok súlyának ferdítése, más dolgokra hivatkozva igazolásul. A mentegetés és a hamis mutogatás is ferdítés.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Amúgy befejezhetnéd már a nácizás, mert egyedül te lovagolsz ezen. Te is hoztad be a topicba, hogy ezzel dobálózva elhallgattasd azt, aki felhívta a figyelmet a kommentjeid visszásságaira.

  Ha valaki érveket hoz, akkor csak a buta köpködés marad és annak ismételgetése, hogy nincs is érve, és végül lenácizod, olyan dolgokat írogatva, amiket a másik fél nem mondott, te találtad ki és adtad a szájába. :(((

  De nem is vártam mást, mert ugyanezt folytatod minden topicban. Az usa feltétel nélküli imádatát hajtogatod és mindenki hazaáruló (pl snowden) és náci, aki megemlíti a bűneit. Mert a saját törvényeik sem vonatkoznak a hatalomra, mert ők a jóságot akarják elhozni végső sorban a világra. :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Ahogy már írtam, azért van most minden nap a hírekben kína, mert az usa épp gazdasági háborút folytat és éppen mindenkit ellene akar fordítani ennek elősegítésére.

  Ennek része a jelenlegi hír is. A hír nem csak technológiai, de politikai vonalat is felemleget. Plusz megjelent a szokásos keménymag, aki ebből rögtön kína megvalósítja dante poklának minden szintjét hisztériát terjeszt. Miközben pár hónapja még senkinek semmi baja nem volt, amíg a kínaiak olcsón gyártják a szemetet a nyugati cégek számára és a hétköznapi ember is alig várja, hogy megjöjjön az új gagyi szállítmány a sarki kínai 100 forintosba. Képmutatás és lincshangulat, az van.

  Mindezek mellett a felrótt dolgok egy-az-egyben nyugati mintára történnek, nyugatiak által kitalált technológiákkal, nyugatiaktól vett/másolt megoldásokkal.

  Ráadásul innen a mi kedves demokratikus országunkból akarod megregulázni a kínai államot, amikor itthon sem sikerül sepregetni. Hányan voltak kinn az itt hisztizők közül tüntetni, amikor a keleti államfők idelátogattak és a magyar titkosrendőrők lefogták a tiltakozó kezét, amikor falhoz szorították a tibeti zászlós öregembert? Ja hát persze.. a fotelből...

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Sajnálom, hoggy a tényeket ignorálod és csak ugyanazt tudod puffogtatni.

  Nem csökkenti az iszlamista ujgurok táboroztatását az, hogy amerika szétbombázta a közelkeletet és ők pénzelték évtizedeken át azokat, akik terrorjára hivatkozva az usa szétbombázta a közel-keletet és akikre hivatkozva kínai bezárja az iszlamista ujgurokat. Az sem csökketni az ujgurok helyzetének súlyát, hogy európa is táboroztat törökországban milliónyi iszlám vallású embert, többek közt. Csak valahogy mindig az marad ki, hogyan is kezdődött ez, miért kezdtek terrorakciókba az iszlamisták.

  Már 10 évvel ezelőtti fotóriporteres írások is vannak az ujgurokról. Amiben épp az erdélyi magyarokhoz hasonlítja őket a szerző (bár lehet nem azt sikerült linkelnem). Miszerint vagy beolvadnak a történelmi okokból őket körülvevő államba vagy szeparatista akciókat és támadásokat szerveznek, amit aztán általában a sokkal erősebb állam erőszakkal lever. Erre még európai példát is hoztam, aminek a tárgyalásai mostanság is zajlanak. Korábban tán a szovjetek támogatták a szeparatista akciókikat, újabban az iszlám állam, utóbbiakat meg az usa építette fel.

  Nincs igénye az emereknek a rendszerben gondolkodásra. Az ok-okozatra sem. Csak a köpködésre.

  Szerk: ismételgetheted, hogy szar. Csak nehogy száj fölé érjen az annak a gödörnek a tartalma, amiből kifelé kiabálod, hogy mekkora a szint a másik gödörben. Mit szeretnél? indítson magyarország háborús csapást a kínai emberek megmentésére? Akarják ők ezt? Szeretnék, hogy te beleszólj abba, hogyan élnek? A külső agresszor ellen még az elnyomott kissebbségek is fel szoktak lépni. A belső konfliktust pedig csak belső változásokkal, belső hajlandósággal lehet kezelni. Ezért sem értek egyet az hazugságokra épülő világrendőrségi mesével.

  A sajtó személyét meg nehéz támadni. Legalább akkora butaság, minhogy a "kib*szott kína" kijelentés rasszista. [link]

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák