Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Fred23

  veterán

  Nem zárnám ki, hogy ez vár a magyarokra is.

  Ha '22-ben megint kétharmadot kap a főni... :W

 • Fred23

  veterán

  A korral általában merevebb lesz az ember, és ha valaki vezetői pozícióban van, jobban félti azt. Hatalommániás "népvezérek" idősebb korban ritkán találják meg az önzetlen gondoskodásban az életcéljukat, ugyanakkor jobban harapnak minden velük ellenkezőre. Meggyőződésükké válik, hogy nem lehet opció rajtuk kívül, és ezt az "igazságot" igyekeznek is érvényre juttatni.

  Nem tudom amúgy, miért kell egy ilyen cikk után egyből az usákokkal jönni; a hasonlítgatás talán az egyik ösztönünk lett ma már.

  Talán senki se mondta, hogy Usákiában van a világ lecsodálatosabb rendszere, és talán senki se akarja őket hobbiból védeni, de ha képbe jön a hasonlítgatás -és valamiért mindig képbe jön-, szerintem egy morális szintre hozni őket Kínával egyelőre erős túlzás. Vannak fokozatok, és ha az USA 1 zsák sz@rt tud felmutatni bizonyos tekintetben, akkor ott Kína 10-et.

  Vagyis aki Kínát akarja védeni, legyen ügyesebb, megfontoltabb, mértéktartóbb, és úgy talán nem savazzák majd annyira!

 • Fred23

  veterán

  Ezért kell az EU-ban maradnunk mindenképpen! A GDPR miatt NAGYON messzire nem mehet az állam állampolgárainak célzott megfigyelésében. Más tészta, hogy nem fogadnék arra, hogy nálunk nem mentenek ki adatokat a rendszerből...

  Amúgy pár hónapja volt nálunk (megyeszékhely) egy eset, aminek az volt az érdekessége, hogy 4 kamera is rögzítette, ki mit csinált. Azonnal eszembe jutott, hogy bár most lehet vele villogni, meg bűnmegelőzés, meg biztonság, meg satöbbi, de akkor se tetszik, és nem örülök a túl gyors, túl sikeres nyomozásnak. Attól tartok, a többség viszont simán örül, és az előnyök miatt lenyeli a békát, meg a következő békát is.

 • Fred23

  veterán

  Erről a kérdésről az ugrik be, amikor az oroszok anno nem hitték el, hogy az USA elnökét a környezete és a választók megbuktathatják, lemondathatják. Aztán meg mégis úgy lett. (Nixon.) Vagy hogy Trumpot beköpték, hogy hazaárulással vádolhatja egy "senki", és ennek következménye lesz.

  Az USA elnökének a hatalma meglehetősen korlátozott és szabályozott. Micimackó kezei nincsenek annyira kötve, más tészta, hogy szerintem egy igen okos ember, és ügyesen játszik. Elnök vs diktátor, kábé röviden. Egy elnök sokkal több embertől függ, és ha hatalmon akar maradni, nem csinálhat olyat, amit a támogatói döntő többsége elítélne.

Hozzászólok Aktív témák