Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Giovan!

  őstag

  Majd szólj, ha az állampolgári ellenőrződben lévő pontok miatt nem utazhatsz szabadon még belföldön (!) sem. Ettől a szinttől kissé messze van még a nyugat, és mivel ott létezik polgári öntudat (meg szabad sajtó, különválasztott hatalmi ágak, stb.), nem is hiszem, hogy valaha idáig aljasodna :N

  A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

 • Fall-N

  őstag

  Majd szépen bevezetik ezt majd máshol is titokban. Csak pár példa:
  - Egyre több a térfigyelő kamera és lassan ezek összefüggő területeket fednek le. Műholdak is keringenek felettünk és fejlődnek. Idő kérdése és azok is ellátnak elég távolra hogy lássák a földfelszíni dolgokat.
  - Ha személyit csináltat az ember akkor már évek óta nem fotót készítenek hanem egy webkamera szerű számítógépes kamera, amivel "fotóznak" a fülkében. Na erre elég telepíteni egy arcfelismerő szoftvert és megvan az ember arcképe. Később simán lehet pár eltérő szögben elhelyezett kamerával akár 3D-s képet készíteni az emberekről. Így nem kell SIM kártya vétel sem hozzá, mivel a személyi igazolvány kötelező minden embernek. Visszamenőleg meg megvannnak a képek digitálisan ami akkor készült amikor igényelt valaki személyit.
  - Fontosabb utazási helyeken (vasútállomás, repülőtér stb.) vannak kamerák így látják ha megy valamerre az ember.
  - A digitális vásárlások és a bankkártyás pénzmozgások is követhetőek egyszerűen így tudhatják ki merre járt a vásárlások helye alapján. Mindenki ott hordja a telefont is a zsebében így azt is alkalmas helyzet meghatározásra. A vásárlások összege alapján az anyagi helyzet is könnyen követhető.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák