Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  Most, hogy megvolt a szokásos jaj elnyomják a kínaiakat...

  - az usában 1.5 millió ember van bebörtönözve
  - az usa menetrendszerű repülőjáratokat üzemeltet, amelyek különböző helyek közt, de európai országokban is (pl lengyel) lévő illegális börtönökbe szállítják az elrabolt embereket. Azokat, akiket legális jogi eljárás nélkül a világ bármely pontjáról elraboltak. de akár belföldrről, az usából is. Még csak nem is titok, bárki utánajárhat. A politikai börtöneiknek is.
  - itthon is azonosítanod kell magadat egy feltöltős sim kártyához is, nehogy előfizetéshez. De számtalan más esetben is be igazolnod kell magadat.
  - a spanyolok erőszakkal verték le a katalánokat nemrég

  De biztosan lehetne találni számtalan párhozamot, hogy amiért a fröcsögés megy kína kapcsán, annak éppúgy megvan a megfelelője nyugaton is.

  Még annyi adalék, hogy kínában több millió ember él bármiféle papír nélkül. Nem csoda, ha nem igazolványhoz kötnek bizonyos dolgokat. A pontrendszernek is megvan a nyugati megfelelője. Ráadásul van több millió viselkedni nem tudó, előző rendszerben felnőtt, idősebb ember náluk, akik nem szocializálódtak. Ellenben már van elég pénzük utazgatni. Miközben köpködnek, utcán végzik a dolgukat, nem képesek útlevél ellenőrzéskor a sorban állni. Na ezeket az embereket is igyekeznek kiszűrni, hogy ne kezdjenek el túristáskodni és az országuk rossz hírét kelteni a vállalhatatlan viselkedésükkel. Itthon is van jópár hasonló ösztönember.

  Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem élhetnek vagy élnek vissza a rendszerrel. Hiszen láthatjuk, hogy nyugaton is visszaélnek mindennel, amivel csak lehetséges.

  Azt kéne észrevenni, hogy éppen egy amcsi - kínai kommunikációs háború folyik. Mi eleve abban nőttünk fel, hogy az usa propaganda dől minden filmből. Szüleink meg orosz propagandán nőttek fel. De próbáljunk már kelet-európai emberként belegondolni a helyzetbe. Ne brúsz villisz és csák nórisz marhaságok alapján akarjuk már megítélni, hogy mit lehet valakinek és mit nem. Most csupán arról van szó, hogy megint teljes erővel tolják az uszító propagandát némelyik ország ellen a politikusok és a slepp. Addig sem az ő saját bűncselekményeikkel foglalkozik a közvélemény.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák