Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • tha_answer

  senior tag

  válasz nuke7 #42 üzenetére

  valtozik a vilag

  "biden_penzugyminisztere_sarokba_szoritana_a_multikat
  "Harc az adóparadicsomok ellen
  Janet Yellen azonban nem állna meg az USA határain belül és az országon kívülre tekintve egy minimális globális társasági adó bevezetését sürgeti.
  Ez lenne a törtélem egyik legkülönlegesebb gazdasági megállapodása és felborítaná az adóparadicsomok eddigi modelljét, valamint drasztikusan megváltoztatná a nemzeti kormányok és globális vállalatok közötti erőviszonyokat."
  "Az Egyesült Államok szakértők szerint globális hatalmánál fogva, önmagában is tönkreteheti az adóparadicsomokat.
  Biden adóterve megduplázná az amerikai társaságok külföldi nyeresége után fizetett adókulcsot.
  Amerika törvényesen is megtilthatná az amerikai vállalatok számára az adómenekítés számviteli stratégiáinak alkalmazását és előírhatná ezt az összes USA-ban működő nemzetközi vállalatnak is.
  Ennek célja, hogy a brit nyereséget Nagy-Britanniában, a németet pedig Németországban adózzák le.
  Minden multinacionális vállalatnak szüksége van az amerikai piacra, de ehhez szükséges, hogy betartsák a nemzeti szabályokat. Végső soron az USA gazdasági szankciókat is alkalmazhat az adóparadicsomok ellen vagy akár katonai erővel is megfenyegheti azokat.
  Biden pénzügyminisztere szerint a társasági adó mértékének folyamatos csökkentése és az azért zajló verseny mérgező és nulla összegű játszma.
  Írország vagy Bermuda hasznai ugyanis más országok kárából származnak.
  Yellen szerint minden nemzetnek érdekében áll egy egyetemes minimumszabály felállítása, hogy egy ország se essen kísértésbe.""

  max 10k eur kpt tudsz kivinni az eubol.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák