Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Rapier

  csendes tag

  Előre is elnézést, jó hosszú lett...:P
  Nem vagyok oda Ákosért, de ez a pénz (vagy bármi), nagyon jó helyre ment. Böjte Csaba, amit tesz, az valami egészen fantasztikus. Jó ember, és nagyon okosan csinálja a dolgokat, én csak a legmélyebb tisztelettel és csodálattal tudok nyilatkozni róla, pusztán a tevékenysége alapján is, mert se vallásosnak nem mondanám magam, se az alapítványok nagy részének "nemes céljairól" nincsenek illúzióim...
  Úgymond hiszem, ha látom alapon közelítem mindig az ilyen helyzeteket, de ez esetben szerencsére volt alkalmam látni!
  Én számos torockói tartozkodásom során kerültem kapcsolatba a tevékenységével, ahol a helyiek elmondása szerint, pár éve probléma volt, hogy a falu általános iskolájában nagyon kevés gyerek járt már, így félő volt, hogy előbb-utóbb bezárják, másrészt a nagyon szép régi házak a belőlük kihalt lakosok után üresen maradtak. (Erdélyben ugye ez egy "nagy sztori", mert mindkét dolog külön-külön is veszélyes hosszabb távon az identitás megőrzésére, aminek a gyengítését a román állam, és egyház is "segíti", ahol tudja...minden faluba tákoljunk egy ortodox beton templomot "program")
  Szóval, ott ebbe a helyzetbe jött Böjte, azzal az ötlettel, hogy ha kapna egy házat a falutól, akkor gyerekeket hozna oda, így megoldódna az iskola helyzete, és egyúttal pár tucat árva elhelyezésének ügye is.
  A falu adott egy házat, pluszba jószágokat, telket, stb. Így most az iskola is működik, a gyerekeknek van hol lakniuk, tanulnak, gazdálkodnak, esélyt kaptak. Azt hiszem ez az win-win szituáció tipikus esete.
  Bocsánat, az ömlengős posztért, de úgy érzem, ez egy olyan kezdeményezés, ami megérdemli, hogy hírét vigyék, és eljusson a lehető legtöbb emberhez, hogy vannak még tisztességes emberek, és szervezetek "itthon" is, akiket bizalommal támogathat az ember, ha megteheti! Hogy mivel, és hogyan, az mindegy.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés