Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Megnéztem azt a kibertérképet ami a honlapjukon van. Ez elvileg tán élő képet ad... Kiiírja, hogy ki a támadó. És az az érdekes, hogy a támadók között ott van rendszeresen a Microsoft Corporation.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
gabor7th
addikt
Amúgy a fickóban van egy kicsit túl optimista felhang, hogy egybe lehet tartani a rendszereket, de igazából... ha betörnek egy amcsi katonai laborba és kilopnak onnan 30 évnyi fejlesztést a kínaiak, és ezzel behozzák a lemaradásukat, akkor igazából majdnem mindegy, hogy később észreveszik... a baj már megvan. Ez párszor már megtörtént. Ilyen dolgokat nem értem miért kötnek netre... Oké régebben még biztak benne, hogy sikerül megvédeni, de ma már kellett volna tanulni belőle, hogy nem.
A nemzetek együttműködéséről meg... épp ő írja, hogy ezek támadnak egymásra. Most kémkedés a feladat később támadás. Azt mondja fontos az infomegosztás, a nemzetek között, hogy kivédjék a támadásokat, de egyúttal azt is állítja, ők támadják egymás rendszereit... úgyhogy inkább még hátrány lehet, hogy megosztom a támadommal, hogy hogyan védekezek, meg rájöttem, miként támad.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
stratom
csendes újonc
Csak egy példa, Kína az USA-bol ellopta lopakodo terveit és megépítette saját lopakodo vadászbombázoját.
-
ci-nyi
újonc
Egy - számomra legalábbis - friss hír a témában:
http://hvg.hu/tudomany/20161126_hackertamadas_atm_jackpotting[ Szerkesztve ]
-
Ez így erős túlzás. Valóban megszereztek bizonyos információkat, ám sem a J-20, sem a J-31 nem hasonlítható az F-22 vagy az F-35-höz. A megszerzett információk roppant kényesek és kínosak, az adatok egy részét nyilvánosságra se hozták, de olyan, amúgy nyilvánosságra nem hozott adatokat is tartalmaztak, hogy pontosan hány T/R modulból épül fel az F-35 vadászgép AN/APG-81 radarja, és ezek milyen típusúak. Hasonló adatokat szereztek az F-135 hajtóműről is.
Ettől még nem feltétlen tud Kína ilyen radarokat és hajtóműveket építeni, lásd még a J-20, a J-31, de jelenleg gyártás alatt álló J-11B és J-10B vadászgépek is orosz hajtóműveket kapnak inkább. A saját WS-10(A) hajtóművük lassan egy évtizede "készen" van, de egyszerűen nem tudják megfelelő minőségben legyártani és ezáltal megfelelő élettartamot garantálni.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
VildPingpin
újonc
minden napos! a facebook twitter myspace ymvip vonzza a hackereket ! nagy upp, hogy más nem !
van
-
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Ez egy érdekes cikk. Megnéztem a honlapot. Nos kétségeim merültek fel a látottak alapján az egészről! Egy ilyen oldal a kibertérbe lógatott mézesmadzagokhoz szervesen csatlakozik?
Ez olyan mintha egy orvos felhívja a figyelmet a gyógyszerek veszélyeire aztán a honlapján megad pár linket néhány gyógyszer gyártó honlapjáról.
Egy biztonságtechnikai szakembernek szerintem tudni kellene azt, hogy a legnagyobb adathalászat az MS után a közösségi oldalakon történik és nem a hackerek részéről. Az állambiztonsági adathalászatól ki védi meg az állampolgárokat? A mostani divatos "terrorizmus" címszó mögé szinte minden eszközt legalizálni lehet.
Tetszik az is, hogy az oldalon segítséget adnak azoknak akik esetleg valamilyen támadásra készülnekcélpontot már nem kell keresni megvannak kigyűjtve................
Elgondolkoztató.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX2202
-
sutykuru
tag
"...Ez olyan mintha egy orvos felhívja a figyelmet a gyógyszerek veszélyeire aztán a honlapján megad pár linket néhány gyógyszer gyártó honlapjáról..."
Egy orvos többnyire a "barát" gyógyszergyártó termékét írja fel/ajánlja. Ha ezt nem hiszed el és kicsiben kipróbálnád, különböző patikaláncokban kérj fájdalomcsillapítót, az ajánlott termékek még hónapról-hónapra is változhatnak.
-
Egon
nagyúr
Megpróbáltam megnyitni a honlapot a céges gépről. Nem lehetett, mivel a böngészőm tájékoztatása szerint elavult titkosítást (SSL 2.0 vagy 3.0) használ, egy IT biztonsággal foglalkozó honlap - nem ezt hívják gigafail-nak?!?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Hubman5
csendes újonc
Szia,
A honlappal és a szerverrel egész biztosan semmi gond nincs, ezt minden szempontból ellenőriztem. Valószínűleg vagy a gépeden vagy a céges hálózaton van valami, ami miatt ezt produkálja. Senkitől nem érkezett még egyetlen hibajelzés sem.
Itt láthatod is egy független teszt eredményét, melyen a legmagasabb A+ minősítést kapta: https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=kiberhaboru.hu&s=104.28.23.212
-
Egon
nagyúr
Sorry, úgy tűnik, a céges tűzfal okozza a jelenséget, mivel kibontja az SSL kapcsolatokat, és ezt valószínűleg nem tolerálja a honlap, a kliensen pedig a fent említett jelenséget tapasztalom.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Dévacsen
senior tag
Jó cikk,égetően aktuális téma,köszönöm hogy olvashattam,sok sikert az oldalhoz.
Bardo Tödol - A nézetek mindent felölelő hálója - A létesülés gyökere
-
Snoop-y
veterán
Bocs hogy belevau de mielott magasroptu fejtegetesekbe kezdenel lehet ,hogy kurvara erdemes lenne a harmadik vagy negyedik osztalyt vegigtolni magyar nyelv es irodalom vonalon hogy legalabb a hatarozo ragok hasznalataval tisztabaN legyel.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
svgyula
addikt
Szia! Bocs hogy bele vau vau de amit írtál az semmivel sem különb! Olvasd vissza és gondold hozzá az ékezeteket vagy azok szerinted feleslegesek? Ha valakinek a helyesírását bírálod akkor legalább a sajátod legyen helyes! A magyar nyelvben van ékezet. Tudtad ezt? Ékezet nélkül egy-egy szónak mint "helyesírás szakértő" tudnod kell, hogy lehet több eltérő jelentése is.
Ja és nem kell az a kifogás, hogy "telefonról" vagy "tabletről" írok! Mindenhol lehet ékezetes betűket használni.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX2202
-
Snoop-y
veterán
Geprol irok kulfoldrol elvegre nem Mo-n lakok. Engedd meg nekem hogy ne jatszak azzal hogy 3 billentyut nyomjak le ahhoz ,hogy ekezeteket irkaljak.
A szovegkornyezetbol teljesen jol kiderul melyik szot irtam le de a helyhatarozo ragok helytelen hasznalata az kb fejloves kategoria.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
"Azaz, ha a felhasználók képesek a rendszereket kezelni, ha a rendszerek valóban a felhasználói igényeket támogatják, "
Nár az első is jó lenne, az átlagusert ismerve...Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
"Hiszek abban, hogy mindenkit meg lehet tanítani legalább készségszinten a biztonságtudatos látásmódra."
Szép feladat, jelenleg értelmes mondatok írása is gond felnőtt emberek számára...Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
it A nemrég indult magyar weboldal kiemelt célpontjai az érdeklődő laikus olvasók, de a folyamatosan bővülő honlap szakemberek számára is hasznos tudásbázist kínál.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L560 - i5-6.Gen I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L580 - i5-8350U I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Pavilion Power 15 - i7-7700HQ I 16GB I 256NVMe + 1TB I GTX 1050 I Cam I W11 I Gari!
- Patika Mac Audio Power Star 69.3 eladó!
- Iphone 13 pro 128 gb - 17 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest