- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Rendszergazda topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Linux Mint
- DIGI internet
- Elterelik a sofőrök figyelmét a vezetéstámogató rendszerek
- Finn kísérlet: kijelző helyett könyvet a diákoknak
- Bajban az Apple, nincs kereslet az iPhone 16 Pro mobilokra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
Az egy dolog, hogy a Google számára nagyobb értéket képviselnek a személyes adatok, mint mondjuk az Apple számára, de attól még semmi oka kiadni azokat a fejlesztőknek. Szóval az eltérő üzleti modell nem magyarázza egyáltalán ezt. A partnereknek bőven elég kéne, hogy legyen a megrendelési szám, a dátum és a fizetési mód.
Bár az is igaz, hogy a Google Play a felhasználónak küldött nyugtában azt írja, hogy a fejlesztőtől történt a vásárlás, nem a Google-től.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
aktív tag
akinek ez most meghökkentő, vagy újdonság, az elég "tudatlan" és naiv. nincs olyan, hogy ingyen!
Peace is a lie, there is only passion...
-
őstag
"Bár az is igaz, hogy a Google Play a felhasználónak küldött nyugtában azt írja, hogy a fejlesztőtől történt a vásárlás, nem a Google-től."
Csak ez igaz. A szerződés nem a gulgival jön létre, hanem a fejlesztővel, így hacsak nem anonym szerződéseket kötögetünk, akkor át kell adni, ilyenkor a Gugli a harmadik fél.
Ezen nincs meglepő dolog, legfeljebb az, hogy miért nem a Guglival szerződik mind a két fél, és akkor nem lenne ilyen adatáramlás.Tegnap még működött...
-
bepken
veterán
szépen kérem...leírna valaki egy életszerű szituációt, mely azt ábrázolja, hogyan fordítják a fejlesztők ellenem ezeket a "megszerzett információkat"? ugyanis én nem igazán tudom elképzelni...
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
big-J
őstag
Az a play ászf aranyat ér, szokásos google bullshit.
"A google tiszteletben tartja adataid, és véd téged.Részletek a jól eldugott 100 oldalas csupa nagybetűs, tartalomjegyzék nélküli egybenírt dokumentben, amiben kiderül, hogy sehogy nem véd, és azt adunk oda és használunk fel arra amire csak szeretnénk."
Nem csoda hogy az eu adatbiztosoknak tele van velük a tökük.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz lionhearted #3 üzenetére
a jog ismeri a ráutaló magatartással létrejött szerződés fogalmát is, ehhez nem kell semmit kiadni a fejlesztőnek. a microsoft sem értesül a vevő adatairól, semmi indok nincs rá, hogy itt ez megtörténjen.
ha ezért nem rúgják fel az égbe a guglit, akkor nyugodtan eltemethetjük minden vélt vagy valós elképzelésünket az adatvédelemmel kapcsolatban. megint csak azt tudom emlegetni, dolga lenne a buffoknak.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
"ugyanakkor nem világos, hogy ehhez miért szükséges az e-mail cím, név vagy lakhely kiadása a fejlesztő részére."
Számla kiállításához plö?
Most akkor valaki egy fórumon belüli beszélgetésböl rittyentett egy marha felületes cikket? És ezért pénzt is kap?
bambano: számlát viszont elvileg ki kell állítani, amihez meg kellenek ilyen adatok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pixa
aktív tag
Újra ez a téma? Szent szar! Mégis melyik szolgáltató nem kémkedik? Sebaj! Újabb téma amin lehet csámcsogni.
Bezzeg az Apple... trolololo!
"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
rt06
veterán
"Az egy dolog, hogy a Google számára nagyobb értéket képviselnek a személyes adatok, mint mondjuk az Apple számára, de attól még semmi oka kiadni azokat a fejlesztőknek."
pontosan amiatt kepvisel nagyobb erteket, mert kiadja azt
ha nem adna ki, akkor kb ertektelen adathalmaz lenne csakPolitikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Pixa
aktív tag
Ha nem tévedek a számla még konkrétan semmit sem ér, hiszen jóvá kell hagyni - szintén, ha nem tévedek -, e-mail útján az online dolgokat, illetve egyes esetekben netbankos oldalról az egyéb nyalánkságokat.
Ha már kártyaadatokat, stb.-t megadott az ember, akkor onnantól már nem a Google a hülye."...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
törölt tag
Ahogy ezt már kifiléztük a felbukkanás helyén, a google szerint a tranzakció a vevö és az eladó között zajlik. Mindig így értekezik róla, vagyis bizony át kell adni a számlához egy halom adatot. Ezen értelmezés szerint viszont ö a harmadik fél, neki nem kellene megtudni az adatokat, csak akkor, ha adatkezelö, viszont kérdés lehet-e minden országban ö adatkezelö, s határozott utasításom nélkül is válhat-e azzá. Az elfogadom az nem határozott utasítás.
-
dajkopali
addikt
megkaptuk a Google hivatalos tájékoztatóját az ügyről, hamarosan frissítjük a hírt ezzel
előzetesként egy fontos link, itt a 4.3-as pont a lényeg"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Entryy
aktív tag
válasz dajkopali #15 üzenetére
Azért felhasználói oldalon is vannak lehetőségek...
Oda lehet figyelni, erre vannak az eldobható e-mail cimek, postafiók átirányítások és hála a mobil routereknek mobil nettel, a wi-fi hálózatos helymeghatározás sem olyan könnyű.
ip changer -ek softwares és hardwares alkalmazása.
youtube-ot is lehet nézegetni, úgy hogy nincs aktív gmail fiókod.
És nem kell droidhoz is ugyan az a fiók.
Facebook ot sem muszáj használni.Persze,ez körülményesnek tűnik, de aki akar az tud "védekezni"
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
bepken
veterán
a gmail-es fiókomat például már vagy 5-6 éve biztos aktívan használom (ugye alapból ezt látják a fejlesztők is) és szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a "bejövő" mappában hány kéretlen levélszemét volt az utóbbi években
illetve már bocsi...de engem nem igazán hatna meg az sem, ha kapnék 1-2 spam levelet egy fejlesztő csapattól. ha nem érdekel, amit írnak, akkor rájuk állítom a spam szűrőt és jelentem őket. ez a mai informatika világában elég gyors izolációt eredményezhet (már ha nem én vagyok az egyetlen, aki jelenti) úgyhogy nem igazán ijedtem meg. bár azt aláírom, hogy a példa valóban életszerű volt
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
Entryy
aktív tag
válasz #06658560 #19 üzenetére
Már erről is volt szó párszor.
Annyi elérhető app van, hogy teljesen biztos találsz olyat, ami ingyenes. Lehet,hogy nem egy app fogja tudni azt amit szeretnél, hanem kettő, de egy fizetős helyett két ingyenes...
Vállalható kompromisszum.
Vagy az akció figyelő appok
Nekem pl az appgratis van fent és minden nap jön az üzenet, hogy ma éppen melyik "nélkülözhetetlen" app ingyenes.
Szoktak jók is lenni.
Ezt is meg lehet oldani, csak odafigyelést igényel user részről. Már akinek fontosak ezek a dolgok.
Akinek nem, az legyen csak felelőtlen és legyen ott minden adatbázisban.http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
bepken
veterán
válasz #40993792 #21 üzenetére
és azok is a spam mappába kerültek, nem?
én például pár éve nyitottam egy demó számlát (forex) és a gmail fiókomat adtam meg regisztrációnál. "eljátszottam" vele egy ideig, de végül abba maradt...na nem is ez a lényeg! kaptam tovább sorba a forex-es hírleveleket, ráadásul nem is egy email címről (regisztálj ide meg oda) egy pár hét után meguntam és spam-nek jelöltem ezeket a leveleket, majd a spam mappából is töröltem őket. kérlek azóta egy levelet nem láttam, ami bármivel is kötődik a forex témához
szerintem a gmail-nek elsőosztályú spam szűrője van, de tényleg!
-
bepken
veterán
válasz #40993792 #24 üzenetére
én se tartom indokoltnak, hogy most legyen paranoiás valaki (akár ezen hír hallatán), ugyanis a világ már nagyon régóta ezen az úton halad
ugyebár nemrég volt a Huawei illetve ZTE botrány is...ki tudja már mióta és mire alkalmasak azok a központok. épp csak most szórtak elénk egy kis morzsát a történetbőlbocsi, most tényleg elkanyarodtam a témától....csak arra próbálok rávilágítani, hogy talán kissé álszent dolog épp most paranoiássá válni.
[ Szerkesztve ]
-
attila9988
őstag
én se tartom indokoltnak, hogy most legyen paranoiás valaki (akár ezen hír hallatán), ugyanis a világ már nagyon régóta ezen az úton halad
Szóval akkor ha jól értem a logikádat, akkor nem baj hogy szarnak az adatvédelemre és a jogaidra, mert hát a világ erre halad.... érdekes elgondolás.
talán kissé álszent dolog épp most paranoiássá válni.
Megvilágosodni sosem késő. Ha valaki a 20. ilyennél azt mondja hogy "úgyis erre halad a világ", és nem azt hogy "b******* a gugli", azzal valami nagy baj van. Vagy ennyire semminek nézed magad?
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
bepken
veterán
válasz attila9988 #26 üzenetére
nem hiszem, hogy ez egy olyan kaliberű dolog, ami miatt az életemet kellene féltenem, ezért érzem felesleges paranoiának. a jogaival pedig legyen mindenki tisztában, ezzel egyetértek. de ahányszor valami adatvédelmi balhé van, az emberek rácsodálkoznak, mintha ez addig valami lehetetlennek tűnő dolog lett volna számukra...olyan dolog, ami sosem történhetett volna meg.
ha úgy érzed van értelme, háborodj fel nyugodtan és kezdj paranoiássá válni! kezdheted azzal, hogy nem használod a google szolgáltatásait...(azt most túl erősnek éreztem, hogy ne használj internetet)
ugye, hogy álszent dolog?példát pedig még mindig nem írt senki arra, hogy mi módon tudják ellenem fordítani a megszerzett adatokat ezek a fejlesztők...
-
Béééla
őstag
A paranoiásoknak meg anti-adathalászoknak:
az Interneten vagyunk, ha nem tűnt volna még fel. Azon a hálón, ahol akkor is kitudódhat rólad információ, ha nem akarod, viszont csak az tud kikerülni, amit megadsz.
Tanulhatnánk egy kis óvatosságot, mielőtt felkúszunk az hálóra, és akkor nem fog kiszivárogni adatod. Hiába van dropboxom, SkyDriveom, Google Driveom, kb 3 Youtube-fiókom, mégse félek mindenfélétől: mert nem teszek fel olyat / keresek rá, ami komoly fejfájást okozhatna később, de aki nagyon szeretné biztonságban tudni a "titkos életét", annak sem kell már nagyon félnie, csak használni kell az anonimizátorokat, egyebeket.
Sőt, ha valaki úgy akar google playen keresztül vásárolni, hogy anonim maradjon, annak is van lehetősége anonim bankkártyát venni (bár ez szerintem bőven a sötétszürke zónát üti)Most hogy ez kiderült Gúgel részéről, csúnyán ráncolom rá a szemöldökeimet. Nem igazán azért, mert kiadta az adataimat annak, akitől vettem egy programot, hanem mert nem szólt előtte két kézzel kalimpálva. Persze én is elfogadtam kétszer is a szerződést, egyszer amikor androidos telókával kezdtem, egyszer meg amikor a Google Playben vásároltam. Mégis etikusabbnak találnám, ha nem 3.5"-on kéne elolvasni a teljes szerződést, hanem a legfontosabb pontokat elöl kiemelnék, többek között ezt is.
Bélabá
-
ng0ofy
KORREKTOR
Én pont nem vagyok paraoiás, de jó lenne, mint te is írtad, ha szólnának előre.
Valamint ami még fontosabb: Meg lehet szerezni az adataim, több helyről is. Viszont aközött amikor célirányosan keresik az én adataim és megszerzik valamint aközött, hogy csak úgy megadják nekik van különbség. Igenis dolgozzanak meg érte vagy tudjak róla. Ez azoknál érdekes, akik kipróbálnak sok új meg "bolond" dolgot, pl a milliónyi különböző fingos app... Csinálok egy ingyenes appot, nem is kell működnie, ha valaki elkezdi a letöltést már megvan a mailje, lehet csinálni a spamlistát... Nice.
-
Rickazoid
addikt
Nem kell kipróbálni fingós appot vagy keresni kell demo-t.
Visszatérve a problémára, azért sokan túldramatizáljátok. Ha rendeltek valamit mondjuk eBay-en, az eladó (aki nem az eBay) szintén megkapja a személyes adataidat, beleértve a pontos lakcímedet is, vagy legalábbis a rendelési címet, illetve ha van, számlázási címet.
Namost alapvetően vásárlásról beszélünk, amik egy egyén és egy fejlesztő közt jön létre. Ha az nem zavar, hogy bármely rendelésnél valós címet és nevet kell megadnod, hogy át tudd venni a csomagot, akkor miért zavar, hogy egy fejlesztő megkapja a nevedet, e-mail címedet és a várost, ahol laksz? Ráadásul a Google esetében ez mind lehet fiktív, leszámítva a bankszámlaadataidat, de azt nem adják ki. Tehát még így is nagyobb biztonságban vannak az adatok a Google kezében, mint bármely egyéb online fizetés esetén, ahol közvetítőn keresztül vagy direkt egy webshopból rendelsz valamit.
Az már más kérdés, hogy a Google miért közvetítőként és miért nem viszonteladóként működik... erről őket kell megkérdezni, mert ennek semmi köze ahhoz, hogy miből élnek.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Tippmix
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Meghozta a 9. generációs V-NAND dizájn QLC-s verzióját a Samsung
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Itt az új LOGOUT!
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen