Hirdetés

 • Igorovics

  kezdő

  De ettől csak rosszabb lesz :)
  Ha önként osztok meg valamit facebookon, valamilyen módon vállalom a felelősséget azért, amit tettem (most lépjünk túl azon, hogy a face is gyűjt adatokat többféle egyéb módon is), de mégiscsak egy alkalmazás, amit vagy használok, vagy nem (Jó, ez egy kicsit sarkított, hiszen nem csak a facen megosztott dolgokat követi, de gondolom mindenki érti, amit mondani akarok).

  A googlet kikerülni nehezebb... érdemes elolvasni a DuckDuckGo CEO cikkét a témában, elgondolkodtató, sőt szerintem rémisztő. Az 1 millió legnépszerűbb oldal 75%-ban van Google tracker script. Durva. A Facebook a második, 25%-kal. Már az is több, mint amit én egészségesnek tartanék :)

  @joghurt: Abban igazad van, hogy a mások által rólad posztolt dolgok a Facebookon dühítőek. Ez ellen nehéz lenne érveket felhozni :) De sajnos azt hiszem tévedsz, ami a Google által rólad tárolt adatokat illeti. Biztosra ezt lehet, hogy sosem fogjuk megtudni, de ha nem használsz megfelelő kiegészítőket a megfelelő böngészőhöz, akkor vélhetően elég sok információval rendelkeznek rólad, meg mindenki másról is (különben miért lennének tele az oldalak a tracker scriptjeikkel?).

  Ezért nem értem, hogy miért támadják (amúgy teljesen jogosan) a Facebookot, a Google-t pedig kevésbé. Még egyszer felhívnám a figyelmet a linkelt cikkre, érdemes elolvasni. :)

  Update: Ezt a #16 Atike hozzászólásra szántam válasznak, bocs.

  [ Szerkesztve ]