Új hozzászólás Aktív témák
-
pycur
tag
Jóvanna egyetek meg mert nem gondolkoztam csak ctrl c ctrl v
A lényege átment.
És nem netezek semmilyen mobil eszközön, csak pc vagy laptop, ezért meg se fordult a fejemben ilyen problémaAz agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
AndrewBR
senior tag
-
sz.balazs.95
veterán
így viszont kínszenvedés kijelölgetni az url-eket. - pláne mobilon.
de most pl. az, hogy „lh5.ggpht.com” - hát az aztán nagyon sokat mond.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
pycur
tag
Az a Daley Thompson's Decathlon lehetett: https://www.youtube.com/watch?v=_AR0e4q1EYM
de volt egy másik ilyen játék is, a Track & Field : https://www.youtube.com/watch?v=ANgcSWmTaeUÉnis ettem a joyokat. Volt egy ruszki joy-om aminek a belsejét tudtam nyomkodni ha eltörtem a joy-on a kart ami lenyomta.
Így nézett ki ha jól emlékezek:
http://lh5.ggpht.com/_sxkkerHtTRM/S3VaQdNahJI/AAAAAAAAANM/lbfCEVUYWqQ/s400/24.%20Joystick%202.jpgA belsejében csillag alakban állt egy alu lapka amit tudtam nyomkodni.
http://lh5.ggpht.com/_sxkkerHtTRM/S3VaRLwTcSI/AAAAAAAAANU/vG8Ubt928Ew/s400/25.%20Joystick%203.jpgA gugli csodákra képes
Az agy a hardver, az ész a szoftver, az IQ pedig a verziószám. :D
-
Horbal
őstag
Rengeteg ilyen Joyt pusztítottunk ki akkoriban. Az a gagyi rugós mikrokapcsoló ment benne mindig xarni - a rugó elpattant. Aztán iskolai elektro műhelyból szereztem egy nagyobb mennyiséget belőle. onnantól nem volt para ha eltört.
Volt egy atlétikai játék, a nevére már nem emlékszem. Jobbra-balra kellett rángatni a joyt akkor futotott az emberünk. A sebességtől függött, hogy milyen gyorsan fut. Na ebben hullott a rugó.
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
sz.balazs.95
veterán
-
kovy79
őstag
Nagy-nagy köszönet a cikkért, sok fényképért!
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
davidsone
addikt
Remek kiállítás lehet, 2012-ben voltam GAME ON kiállításon de ez jobbnak tűnik autentikusabb
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Piftuka
veterán
Az a "csővezeték dizájnt kapott" SNES egyébként baromi jó ötlet. Gyárilag ilyen, vagy egy rajongó "agymenésének" köszönhető?
Egyébként sajnos a cikk döbbentett rá, hogy baromi öreg vagyok már! Amikor egy XBox már "retro" masinának számít...
"Aquila non captat muscas."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A szép állapotú C-64/II + 1541/I + magnó + kábelek-et ingyen kaptam, úgy 10 éve. Még doboza is volt, igaz, az a Nirvana és a totális dezintegráció között lebeg. Régi turbótöltőm meg akadt itthon.
Origi software-ed nem maradt? Olyanok érdekelnének, mint Newcomer, A Kastély, bburago Rally, Long Life, Last Ninja 2.
Ill. egyéb működő lemezek, kazik.
Egy ezrest még adnék egy patent joy-ért. Meg egy valamilyen monitor is jöhetne.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Ghandi
aktív tag
válasz Synthwave #34 üzenetére
Hát az én agyam sem egy C64!
Ugyanis nem darabja volt 3000 hanem a kettő összesen volt annyi,és nem a vaterán adtam el hanem itt a hardveraprón....de a többi stimmel!!!!
Meg is találtam az egyik hirdetésemet guglival amit ezekszerint a mai napig nem zártam le! Ejnye ejnye!
Mindenesetre 500ért te jó üzletet csináltál ugyanis ahogy nézem az átlagárakat még most is a többség 1000-2200Ft-is terjed.
Nem is tudom régen mennyik lehettek ezek a cuccok,csak anyira emlékszem hogy egyik karácsonyra kaptam meg a C64-et magnóval,következő karácsonyra a flopyt és mindig azt halottam hogy apád sokat sporolt ezekért fiam,vigyázz rá!Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
QuickShot II-őt én 500 Ft-ért vettem, hozzá három nem működőt -alkatrésznek- ajándékba.
Fele annyiért, mint maga az alapgép, elég elszállt ár.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Ghandi
aktív tag
válasz Synthwave #27 üzenetére
Csokiért? Én kb 3éve adtam el két megmaradt joyomat amit C-64hez használtam,akkoriban ezek "csúcs"-nak számítottak.Egy Quickjoy II és egy Quickshot II Turbo szinte patika állapotban,de még a doboza is nem úgy mint ezeken a képeken,mert akkoriban az ember még tudott vigyázni az ilyen dolgaira,ugyanis ha elromlott nem biztos hogy kapott másikat a szülőktöl. Ha jol emlékszem olyan 3ezer Ft per darab áron adtam el a vaterán,és a gyerek 2napon belül ott volt érte személyesen,pedig 50-60kilóméter távolságból jött! Kérdeztem hogy nem lett volna e jobb postán feladni,de ö azt mondta hogy az ilyen dolgokat nem bízza a postára,nehogy valami bajuk legyen. Állítólag nehéz ma már ilyen jó állapotú joyokat kapni. Azért kiváncsi lettem volna arra hogy mennyi lett volna a legfelső lélektani határa ezeknek,én azt hittem ennyit se fogok kapni.
Azért érdekes hogy az ilyen dolgot szinte azonnal megvették ilyen áron is,most meg egy pár éves DVD-s kamerát nem tudok eladni nyomott áron sem mert nem kell senkinek egy ilyen öreg xar.... hogy megváltozott a világ
[ Szerkesztve ]
Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben
-
azka79
aktív tag
Amiga Forever
-
Piftuka
veterán
Nagyon klassz kis összejövetel lehetett ez! Kár, hogy nem tudtam ott lenni!
Egy Commodore 64 szett (egy C64c, Made in West-Germany alapgép, és egy 1541-II FDD, Made in Japan by NEC páros) boldog tulajdonosa vagyok, és ha rajtam múlik, soha nem válok meg tőle.
Bár legalább 4-5 (de lehet, hogy 8-10) éve nem kapcsoltam be, de most ismét megjött a kedvem, hogy repüljek pár küldetést a GUNSHIP-el, vagy kalandozzak a karibi térségben a PIRATES! világának köszönhetően.
A gép egyébként rendkívül megkímélt állapotban van, és bízom benne, hogy még újabb ~30-40 évig működni fog hiba nélkül!
Megjegyzem, amikor a Commodore nevet hallom, mindig elszorul a szívem. Belegondolok abba, hogy ha a cégnek hozzáértő reklámszakemberei és vezetése lett volna, talán az egész IT világ fejlődése teljesen más irányt vett volna napjainkra. (És nem "IBM kompatibilis PC-kkel", hanem Commodore gépekkel dolgoznánk.)
A cég számomra ugyanis egyet jelent a "zseni" fogalmával. A mérnökeik az innovatív megoldásaikkal gyakran egy évtizeddel megelőzték a korukat. (Ez lett a vesztük; pedig aztán később - számukra ez már nem vígasz - mindig őket igazolta a jövő.)
Őszintén remélem, hogy amikor mi már nem leszünk, akkor is lesz még hírmondója a Commodore cégnek, és a jövő, IT technikusai, felhasználói hallani fognak még akkor is arról, melyik vállalat volt, amely egykor forradalmasította az otthoni számítógépezést világát, és a számítógépet, ezt a korábban sokak számára idegennek tűnő, bonyolult eszközt elvitte - minden korábbinál nagyobb számban - az egyszerű emberek otthonaiba is!
"Aquila non captat muscas."
-
hege8888
aktív tag
A wifis Amigáról ha valaki tud több infót (hardware, software), ne tartsa vissza az infót!
Mire képes a vas, (flash, Youtube, java, stb?)https://logout.hu/cikk/retro_kk/teljes.html
-
-
interstate76
addikt
Nekem egy C+4-es figyel a szekrényben, teljesen újszerű állapotban - mindig elfog a nosztalgia, ha ránézek, ahogy a cikk olvasása közben is! Köszi!
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Erről eszembe is jutott, hogy nincs-e valakinek C-64-hez patika joy-a, amit elbizniszelne csokira, sörre, bugylibicskamittudoménmire?
-
Vesa
veterán
Nagyon jó cikk, nosztalgia érzés előjött!
Mai napig van a szekrényben egy NES, egy Sega Megadrive 2, egy Sony Playstation 1, és egy C64 is. Eszmei értékük miatt képtelen vagyok megválni tőlük.Viszont mindig hiányolom az ilyen összefoglalókból a jó öreg PC XT-t és 286-ot! Ezek is a 80-as évek sztárjai voltak, maguk szegmensében persze. Nekem volt mindkettő, toltam anno CGA grafikával MS Flight Sim 2/3-al. Egy EGA grafikus kártyától (16 szín) akkoriban bepisáltunk örömünkben...
A tudomány a valóság költészete!
-
atike
nagyúr
Nagyon nagy királyság!
Igen, ezeken nőttünk fel. Nekem C+4, havernak C64, uncsitesómnak Amiga500+.... Szép idők voltak. A 40-es korosztály találó...
-
AndrewBR
senior tag
válasz Sirandrish #23 üzenetére
Én is fix ott lettem volna ha nincs az a fránya pár száz km távolság...
Ui: Just Sega Mega Drive
A.
-
Sirandrish
legenda
Azt lehet tudni hogy hányan voltak ott?
A képeken nagy tömeg nem látszik.
Én tuti ott lettem volna ha kicsit közelebb van. Jómagam ZX Spectrum és C64el kezdtemEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
silentzsolt
csendes tag
Teljesen a hatása alatt vagyok a mai napig. Mert akkoriban amikor én is kiscsimpasz az ilyen szórakozási formák totál közösségi élmények voltak. Volt a nagymenő akinek a muterja becserkészte Bécsből. Mi meg fel lógtunk hozzá suli után. Meg a számtek szakkörök ahol alig vártuk, hogy a BASIC -után a tanbá megengedje, hogy toljunk egy-két kört valamelyik c64 stuff-al. És amikor kiderült. hogy a spectrum 16K memórája kevés az általam megálmodott galaxian shooter alá. Rengeteg szép emlék...
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra." Clint Eastwood!
-
veterán
Sajnos nem tudtam elmenni,pedig szerettem volna,igazi nosztalgia show volt.Köszönöm ezt a kimerítü írást,így legalább tudom miböl maradtam ki.
duree54
-
törölt tag
Nagyon jól sikerült írás lett .
Le kellene fordítani angolra , és mehet más internetes fórumokra is .
-
Tegla80
addikt
Köszönöm az összefoglalot
Sony® & PlayStation®
-
Negyed évszázad után tudom meg innen, hogy a Last Ninja magyar fejlesztésű volt...?
-
energy4ever
addikt
Enis kint voltam.
Kezi konzolokbol viszont alig volt, talan csak egy gameboy advance sp volt egyedeul!? -
brd
nagyúr
-
kpal
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #13 üzenetére
Nekem is irányítók és konnektorba való dugók hiányoznak .
-
Lapajbacsi
aktív tag
nem piskóta
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
nekem SNES-ből van egy komplett pakk, egyedül annyi a gond, hogy csak 1 kontroller van, és van 1-2 játék, ami hiányzik. Illetve N64-ből is van 1 hibátlan állapotú, amihez viszont már 2 gamepad van, de csak 3 játékom van rá, és expansion packom sincs.
Illetve csak Nintendo vonalon vannak retro konzoljaim egyelőre.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
kpal
nagyúr
Szép Nekem is van itthon 1-2 ilyen masina igaz hiányosak .
-
silentzsolt
csendes tag
Hát (majdnem) elmorzsoltam egy könnyet amikor megláttam életem első konzolmasináját (intellivision) És csak jöttek sorban a többiek is.
Nagyon köszönöm. És üdv Zsolt!"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra." Clint Eastwood!
-
Pferi
senior tag
Nekem egy ZX Spectrum, egy Commodore +4, egy Commodore 64 és egy Amiga 500 van a padláson eldobozolva rengeteg kiegészítővel, de sajnos sem helyem, se időm nincs foglalkozni velük. Próbaképp összeraktam kb. másfél éve a plus4-et, rákötöttem a magnót és a kistévét és láss csodát, elsőre betöltötte a kis gép a Steve Davis snooker c. programot. Büszke voltam rá
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
sz.balazs.95
veterán
nem tartott sokáig megtalálnom magam a képeken.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Angel1981
veterán
Egyszerre fantasztikus, és megható!
-
veterán
Szep
Everybody lies.
-
M5Norbi
őstag
De jó kis múltidézés volt ezt végignézni
Hány percet,órát,napot ültünk a tesómmal a Mega Drive előtt
Na meg a másik hogy öregszünk.....mivel ennek pont 20 éve......
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
-
szaszlaci
addikt
Azért az itt szereplő Dallas főcímen csak pislogtam. 1 MHz, ugye? Ma meg 4 magon akadozik a böngészés.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Auratech
őstag
Jó a beszámoló és örülök, hogy Falcon030 is volt kinn.
Auratech Field Recording
-
AndrewBR
senior tag
Wow...
A.
-
hallador
addikt
Köszönöm a bemutatót. Nagyon sok emlék jött elő.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
Új hozzászólás Aktív témák
it Nagy érdeklődés övezte az idei, hatodik Retro video- és kvarcjáték kiállítást, mely egyben az ország legnagyobb interaktív számítástechnika-történeti rendezvénye. Valószínűleg a legszórakoztatóbb is: a jó hangulatról működő és kiállított matuzsálemek, illetve nyereményjátékok gondoskodtak. Helyszíni tudósítás sok-sok képpel.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Gumi és felni topik
- Robotporszívók
- Vicces képek
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Digitális Állampolgárság Program
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s