Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Hoppá! Úgy látszik a Linux egy igen csak komoly támogatóra lelt a kínai kormány személyében. Erre kíváncsi leszek, mármint hogy hova fog ez jutni.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
veterán
Ez egy nagyon jó megoldás a részükről
5G routered van? Van kedved tesztelni? ---> https://hardverapro.hu/apro/5g_routerrel_rendelkezoket_keresek_tesztelesre/hsz_1-50.html
-
buherton
őstag
válasz dragon1993 #2 üzenetére
Az egy dolog. Viszont ez bevétel lesz a Canonical-nak, és ezt fogják terjeszteni országon belül az MS megoldásai helyett. A világra pedig egészen biztosan kihastással lesz az, hogy az 1 milliárdos ország MS helyett Linuxot használ.
@Cikk: A Canonical együtt dolgozika Kingsofttal is
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
nagyúr
Elsőnek azt olvastam krylin. Mondom mi, dragon ball?! Közbe meg nem.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Psychonaut
veterán
A világra pedig egészen biztosan kihastással lesz az, hogy az 1 milliárdos ország MS helyett Linuxot használ.
Azért ezt még kicsit korai kijelenteni. Az, hogy egy ország saját rendszert fejleszt, még nem jelenti azt, hogy mindenki azt fogja használni - főleg, hogy Kínában a Windows is "ingyenes", legalábbis a kalózverziók száma bőven meghaladja az eredetikét. -
dabadab
titán
"A világra pedig egészen biztosan kihastással lesz az, hogy az 1 milliárdos ország MS helyett Linuxot használ."
Én ebben olyan nagyon nem hiszek, mármint az egymilliárd linuxuserben. Az egy dolog, hogy valamit kitalálnak "fennt", de ez az átlagkínait olyan rettenetesen nem szokta érdekelni, minden bizonnyal maradnak a jó öreg bevált kalózwindowsnál.
DRM is theft
-
sing1ep1ayer
őstag
Amennyire én ismerem a kínai vezetést félek hogy itt arról lehet szó, hogy a linux az egyetlen számukra elérhető rendszer, amit kedvük szerint tudnak módosítani úgy, hogy ha akarják, akkor hadra foghassák központilag is a lakosság számítógépeit és / vagy ne maradhasson előttük semmi sem titokban, ami a háztartásokban és irodákban történik. Tudom hogy kissé paranoiás vagyok és kívánom hogy ne legyen igazam.
-
Panthera
őstag
válasz sing1ep1ayer #10 üzenetére
Szerintem nem vagy paranoiás, nekem is hasonló volt az első gondolatom.
-
RaZroX
addikt
Tehát az "új" oprendszer egy régi, csak átszabva... kemény
This is the way
-
veterán
válasz sing1ep1ayer #10 üzenetére
Ennél sokkal egyszerűbb lenne simán csak egy trojant írni Windowsra, ha ez a cél.
-
Nowhereman
őstag
Valahogy nem lepődöm meg ezen, mert már néhány kiadás óta az angol mellett a kínai is default nyelv ubuntus rendszerekben, azaz feltelepítéskor felteszi magát, aztán le se hagyja magát vakarni...
Utánam a kondenzcsik!
-
buherton
őstag
Hasonló okok miatt jutottam erre az elgondolásra, mint (#10) sing1ep1ayer. Hiába nyitottak a Nyugat (náluk inkább Kelet felé) még mindig egy kommunista ország.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
dabadab
titán
Kina nem igy mukodik. Nincs senki, aki azt az egymilliard embert meg tudna vagy meg akarna figyelni, vagy aki felso utasitassal el tudna donteni ilyen reszleteket, hogy milyen OS fusson a szamitogepeken, senkinek se lenne ereje ilyen hulyesegeket betartatni. Raadasul technikailag se nagyon menne a dolog, open source cuccban megfigyelo kodot elrejteni nem tul sok sikerrel kecsegteto vallalkozas, akkor meg foleg nem, ha ennyi ember figyeli, hogy van-e benne valami gyanus.
DRM is theft
-
llaszlo
veterán
Ha a kis sárga nem ezt akarja használni, akkor meg majd megy a munkatáborokba "átnevelésre". A kormány majd gondoskodik arról, hogy elterjedjen a rendszer és meglegyen a legalább fél milló user.
-
buherton
őstag
"senkinek se lenne ereje ilyen hulyesegeket betartatni."
Dehát a kommunizmus pont erről szól . Azt remélem tudod, hogy a kommunizmus pont nem az ésszerűségéről híres, és pont nem azzal foglalkozik, hogy mit akar az egyén. Ha valaki akar valamit és van elég politikai ereje, akkor azt végig viszik. Szerintem nem véletlen, hogy Kína csinált magának egy vörösbookot, saját keresőt, saját térképet, saját stb...-t. Nem véletlen ez a tendencia, és könnyen lehet, hogy Kínában majd csak saját OS-t lehet használni. Nem tudhatod, hogy az eltorzult elmékben milyen dolgok forognak.
-
dabadab
titán
"Dehát a kommunizmus pont erről szól . Azt remélem tudod, hogy a kommunizmus pont nem az ésszerűségéről híres,"
A kinaiaknak azert van mar nemi tapasztalatuk arrol, hogy mit lehet megcsinalni, meg mit nem, ha fullba nyomnak a kretent, akkor mar reg megbuktak volna vagy ott tartananak, mint E-Korea (ahol - annak ellenere, hogy ott tenyleg fullba nyomtak - egy csomo hasonlo dolog megbukott, pl. azert ott is hallgatnak a nepek
Szabad Europatdeli radioadasokat meg neznek amerikai filmeket). Megelegednek azzal, hogy senki ne feszegessen nagyon bizonyos dolgokat, hogy ha valami mozgalom kellemetlenne valik (mint pl. a Falun Gong), arra lecsapnak, nagyjabol cenzurazzak a netet (amit aztan mindenki kijatszik), de egyebkent tenyleg nincs mikromenedzsment.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
buherton
őstag
Akkor miért csinálnak saját OS-t? Nem mellesleg most egy konzervatív elnök került a székbe.
-
dabadab
titán
"Akkor miért csinálnak saját OS-t?"
Valoszinuleg nem erzik tul szerencses helyzetnek azt, hogy egy amerikai ceg termeketol fuggjenek, gondolom ezert is kerult bele a 12. oteves tervbe (a kommunizmus azert meg ott van) a kinai open source fejlesztesek tamogatasa.
DRM is theft
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz Nowhereman #26 üzenetére
...és ezen felül milyen elsöprő erejű fegyver lenne, ha egy kontinensnyi ország számítógépei összehangolt támadást indíthanának egy idegen ország meghatározott rendszerei ellen.
-
dabadab
titán
válasz sing1ep1ayer #27 üzenetére
Nem igazán. Blokkolnák kompletten a Kínából érkező forgalmat, aztán annyi.
DRM is theft
-
sing1ep1ayer
őstag
Kicsit késő lenne az összeomlott rendszeren ilyen jellegű beállításokat eszközölni. Látod mit össze szenvedett a PH! lapcsalád is pár kínából érkező támadással nemrég, mi lett volna ha egész Kína támad? Arról nem is beszélve, hogy ha igaz lenne a képzelgésem, akkor simán elintéznék azt is, hogy ne feltétlen kínai forgalomnak tűnjön az a támadás. Most pusztán elméleti síkon: gondolod, hogy ha valaki dollármilliárdokat ölne egy fentebb vázolt fejlesztésbe katonai céllal, annak a támadását egy egyszerű IP-tartomány szűréssel vissza lehetne verni? Ugyan kérem!
-
dabadab
titán
válasz sing1ep1ayer #29 üzenetére
Aha, értem: tehát mivel az általad vázolt terv jól láthatóan működésképtelen, ez egyértelműen azt bizonyítja, hogy a háttérben egy még ravaszabb terv áll
DRM is theft
-
veterán
Igen. Sőt, ilyen esetben esélyes, hogy az egész kínai betápot lekapcsolnák.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Télleg annyira nehéz elképzelni egy egyszerűbb indokot, amit az imént vázolt, és sokadjára visszatérő téma (gazdasági függetlenedés)?
-
sing1ep1ayer
őstag
Látod-látod, megy ez a fantáziálás neked is!
Egyébként meg majd meglátjuk mi lesz belőle. Mindenesetre nem lennék akkor sem a programozók helyében, ha teljesen békés céllal, valóban pusztán költségkímélésből fejlesztik, hogy ne kelljen a rengeteg hivatalba Windowst licenszelni. Párat biztos kivégeznek majd, ha nem lesz zökkenőmentes az átállás... márpedig ilyen hatalmas projektnél ez elképzelhetetlen.
-
dabadab
titán
válasz sing1ep1ayer #33 üzenetére
"Párat biztos kivégeznek majd, ha nem lesz zökkenőmentes az átállás..."
Kizárt. Kína nem É-Korea vagy Irak Szaddam idejében.
DRM is theft
-
Nowhereman
őstag
És neked nem merül fel az, hogy védekezésre kell, és nem támadásra?(az ubi azért ált. Kissé nehezebben törhető mint a MS és az Aplle rendszerei) És mondjuk nem totális cyber-háború, hanem a kémkedés a sztenderd?
Utánam a kondenzcsik!
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz Nowhereman #35 üzenetére
Nem tudom miért számítana a kínai kormánynak, hogy az otthonokban használt operációs rendszerek mennyire törhetőek. Hogy jön ez ide?
A második kérdésedet pedig nem is értem, kissé magyartalannak tűnik. -
Nowhereman
őstag
válasz sing1ep1ayer #36 üzenetére
A kémkedés, ötödik hadoszlop, a láthatatlan hadnem. A hivatali gépekkel is benne vannak. És igen sokkal fontosabb kutakodni az otthoni gépeken, mint blokkolni az ország fészbúkhozzáférését. És igen, többnyire a legtöbb nagy-kaliberű támadás többnyire egy dolgozó otthoni gépéről lelopott jelszavakkal indul. Ezért van a pentagonnak saját Linux disztrója.
[ Szerkesztve ]
Utánam a kondenzcsik!
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz Nowhereman #37 üzenetére
A kémkedés lehetőségét is felvetettem korábban, nem csak a kibertámadásét. De ha esetleg arra gondolsz, hogy Kína így védené meg a saját lakossága gépeit, az biztos hogy felejtős. Olyan rendszert senki nem tud készíteni, ami az emberi hülyeség ellen véd. Egy jelszó megszerzéséhez nem kell betörni valakinek a gépére, elég megvezetni a célszemélyt és majd ő szépen kiadja azt.
-
Nowhereman
őstag
válasz sing1ep1ayer #38 üzenetére
Aha, és szerinted a komolyabb helyeken nincs szűrés és ellenőrzés, hogy csak úgy oda lehet hozzájuk sétálni egy borítékkal...
Utánam a kondenzcsik!
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz Nowhereman #39 üzenetére
Milyen borítékkal? Össze-vissza beszélsz. És milyen komolyabb helyeken? Az előbb még a háztartásokat emlegetted. Komolyan nem értem mikor mire célozgatsz. Mintha nem is egy másik magyarral vitatkoznék.
-
Nowhereman
őstag
válasz sing1ep1ayer #40 üzenetére
1/ Kínának érdeke, hogy a rabszolga munkával szerzett dollár Kinában lendítse a gazdaságot, és ne menjen vissza az USA-ba, akár a kormányzaton, akár lakosságon keresztül.
2/ Némi cenzúrázáson túl x@rt sem ér a Nagy Kínai Tűzfal, ha a kormányzati gépeket könnyen fell lehet törni, vagy ha botnenettel a tűzfalon belül lehet lebénítani a rendszer.
3/ Látom rohadtul odavagy a egodért, benne az intelektusodért, de ha ezeket az egyszerű mondatokat sem érted, akkor felesleges írásban tovább taglalnom, lévén nem kenyerem, ha a kis világodban kiemelve az intelektusodat a másik mondatait értelmetlennek minősítve polírozhasd az egod.[ Szerkesztve ]
Utánam a kondenzcsik!
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz Nowhereman #41 üzenetére
A cikkből számomra az derül ki, hogy ezt nem a kormányzat gépeire, hanem általános céllal fejlesztik, gondolom otthoni felhasználásra szánva. Erre utal, hogy cél a nyílt forráskódú szoftverek népszerűsítése, vagy hogy képes lesz együttműködni az egyik vezető kínai online áruházzal a Taobaóval... satöbbi. A kormányzati gépek feltörhetősége pedig a szerverek feltörhetőségétől függ elsődlegesen, ott pedig a Windows sem teljesít olyan rosszul, mint sokan szeretnék. A kettes pontod tehát értelmetlen, már csak azért is, mert ez sem feltörhetetlen rendszer lesz, ráadásul minden rendszer leggyengébb pontja a felhasználó.
A hármas pontod pedig pusztán személyeskedés, ami a fórumon tilos, szóval válogasd meg a szavaidat és levezetésképp inkább próbáld értelmezni a saját mondataidat. Nem értem miféle borítékról beszélsz a 39-es hozzászólásban, a 35-ös pedig úgy, ahogy van egy katyvasz. Ahelyett hogy megsértődsz, inkább magyarázd meg, mit jelent például az, hogy "És mondjuk nem totális cyber-háború, hanem a kémkedés a sztenderd?", ha már egyszer te írtad, mert szerintem nem egy értelmes, magyar mondat. Nem kell ahhoz marha nagy ego, hogy kijelenthessem. -
Nowhereman
őstag
válasz sing1ep1ayer #42 üzenetére
Neked az egész hozzászólásod kötekedés. A 3-as nem személyeskedés, hanem tény veled kapcsolatban.
Általános cél: és hol írtam hogy csak kormányzati célra?
Azzal hogy a Windows mint szerver mennyit ér, a Kínaiak nem kell bemutatni. Mikor nyakon vágták az amerikai IT világot, csupa Windowsos szervert törtek fel. Arról ne is legyen szó, hogy mikor kínai hardver nem kerülhet az amcsi kormányzati gépekbe, akkor ők miért bíznának meg az amerikai szoftverban?Utánam a kondenzcsik!
-
djculture
félisten
Ubuntut ugyan úgy 10mp feltörni egy hozzáértő személynek tehát ez hülye ötlet szerintem. Inkább egy minden mástól független oprendszert fejlesztenék ki a helyükben.
-
buherton
őstag
válasz djculture #44 üzenetére
Ezt miből gondolod?
-
-
buherton
őstag
válasz sing1ep1ayer #46 üzenetére
Ez az érvelés elég gyenge lábakon áll már ne is haragudj. B-vel magyarázod meg az A-t, hogy miért A.
-
sing1ep1ayer
őstag
Mert te bármilyen érvet is felhoztál amellett, hogy az Ubuntu miért törhető nehezebben a Windows Servernél... Egyszerűen csak kijelentetted, hogy így van és kész. Illetve nem te jelentetted ki, de láthatóan mélységesen egyetértesz vele. Akkor tőlem mit vársz? Én legalább adtam valamiféle magyarázatot, ami lehet hogy szerinted gyenge lábakon áll, de mindenképpen logikus következtetés. Sajnos nem áll módomban hackerversenyt szervezni az állítás megcáfolására.
-
buherton
őstag
válasz sing1ep1ayer #48 üzenetére
Azért kérdeztem rá, mert hát ha tudsz valami újat mondani, de erre kiderült, hogy semmilyen infód nincs erről (és bevallottan nem értesz hozzá, ahogy én sem) csak az, amit kigondoltál. Az hogy valami pénzbe kerül, egyáltalán nem biztos, hogy jó is. Nálunk fizetős compiler van, de csak ez az egy van erre az architektúrára (meg van egy gcc kezdemény). Nem elég hogy lassú, de drága, és zsigereiben sz.r. Kikapcsolom hogy printelje az inline infókat és változik a bináris, vagy linuxon 30 %-kal gyorsabb a fordítás, vagy nem mindig írja ki, hogy mi a baja csak egy internal compiler error-ral elszáll, vagy valamit annyira kioptimalizál, hogy a debugger sem találja, vagy nincs erratta, vagy állandó licenszelési problémák vannak stb... és ebből egy licensz több mint 2,5 millió forint. Ennyi pénzből a csilivili mindent tudó visual studio-ból is a legjobb verzióból több mint kettőt tudsz venni, ami tartalmaz IDE-t és compilert is.
Vagy ott van a verziókövető rendszer. Synergy egy drága szemét, amivel az IBM is inkább felhagy, mert újra kellene írni az egészet. Átálltunk svn-re, aminek szintén vannak problémái, de közel sem akkorák, mint a synergy-nek, de legalább ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
The Seer
tag
Ingyen notebook tartó #UPDATE: http://surl.hu/3D7d35
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Macska topik
- Sí, sielés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Spórolós topik
- Androidos tablet topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest