Új hozzászólás Aktív témák
-
Pixa
aktív tag
A reptéren már régóta csak szúrópróbaszerű ellenőrzés van ami egyértelműen vicc!
Komolyan a Fiumei úti ONYF szigorúbban ellenőriz."...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
Snoop-y
veterán
Igen olyan helyen melozom. Egyes helyekre a bemenetel nem kicsit van megnehezitve. Egy repuloteri security check az vicc hozza kepest.
Nem vihetsz be semmilyen elektronikus eszkozt ( meg aid eszkozoket sem )
Es a nem vihetsz be nem merul ki annyiban, hogy kiirjak ezt ne teddNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
törölt tag
ipari kémkedésre már van pár megoldás, kétlem hogy bárkinek aki ilyennel foglalkozik csentten a nyelve hogy igeeeen erre vártunk shiftnégy elég nyilvánvaló, jól látható bárkinek hogy mi van rajtad. aki üzleti titkokra, technológiára, gyártási eljárásokra hajt, az rég megvett kilóra egy hr-est és betett egy havert a fejlesztésbe, vagy eleve egy fejlesztőt pénzelt le, feltolják a szervert, akármi. ahol glassal lehet kémkedni, oda bemehetsz egy 30 fős stábbal és a fél megasztár szülhet csillagot live.
-
törölt tag
Erről eszembe jut a Ghost in the Shell anime, bár ott nem szemüveggel csinálták ezt, hanem kibernetikus agyba épített interfészen át, viszont az eredmény hasonló. És érdemes akkor már azt is megnézni, hogy például az ebből készült anime sorozatban pont ezt veri át egy hacker, aki kvázi botnetet csinál a sok emberből. Egyre érdekesebb és időszerűbb felvetések ezek, amik eddig csak sci-fiben voltak
-
Pixa
aktív tag
Ja... Volt hozzá szerencsém 4 éven át. Tudnék róla írni "szép" dolgokat, de valahogy inkább mára maradok földi halandó.
Viszont anno nem kellett hozzá Google Glass. Ott voltak a kémtollak és egyéb apró berendezések. Pl. a hangszórócserélt laptop és társai, ha nyom nélkül kellett maradni. Vagy a fúrott kilincs, amit az emberek legalább 90-95%-a nem szúr ki.
De többet nem írok, mert vagy visszahívnak állományba, vagy lecsuknak!"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
Pixa
aktív tag
Na, nem kell egyből a vészharangot kongatni!
Mi olyan helyeken járkálnál ahol bárkit is fenyegetne az esetleges felvétel?
Ha mégis ilyen jellegű helyen dolgozol, esetleg látogatást teszel akkor felhívják a kedves figyelmed arra, hogy szabad-e mozgóképet rögzíteni! Lásd pl. Budai vár!
Ott sem fognak lerohanni, ha Google Glassba pompázol és más helyeken se!"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
Snoop-y
veterán
Igen de most egy olyan eszkozrol beszelunk amit elobb vagy utobb olcson elerhetove tesznek sok millio ember szamara. Ki fogja tudni kontrollalni azt ,hogy mik tortennek a felvetelekkel? Es ez hamarosan ahhoz vezett majd hogy ha szemuveges vagyok akkor egy ido utan mindenhol le kell vennem nem mehetek majd be vele kulonbozo helyekre a sok idiota "wannabespy" miatt?
Csak siman vegig kell gondolni milyen erteket kepviselhetnek kepi informaciok, ebbol elobb vagy utobb iszonyu nagy botranyok lesznek ( egyes alkalmazottaknak pedig a kirugast/sittet is megeri majd megkockaztatni, hogy ne tartsak be a vallalati eloirasokat Google-n belul )New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
BatchMan
senior tag
Nincs benne semmi, ami eddig ne lett volna elérhető, csak szokatlan formában van összeépítve. Aki rosszalkodni akar, az most is megteheti, csak kevésbé elegáns.
Anno a mobiloknál is volt, hogy le fognak hallgatni. Igen, és? Megszoktuk.
-
Pixa
aktív tag
"Ha igen, miképpen, ha nem, miért nem?"
Ez annyira tetszik!- Anya! Tudod mit vettem?
- Nem! Mit?
- Apád Glassját!"...de egyszer itt hagyok majd mindent, nem számít majd odafent ami fontos volt itt lent, számot adok arról is, hogy mért volt nagy pofám..."
-
vinibali
őstag
először Gorilla Glass-t olvastam, gondolkoztam is hogy mi lehet abban olyan veszélyes
BIOS/UEFI írás, helyreállítás, törlés, mentés! https://www.bvinarz.org/bios-iras/
-
dtracer
tag
Bár a Street View-val kapcsolatos kedélyborzolást én is túlzásnak tartottam, ez itt tényleg már komoly dolog.
A szemüveget ugyanis nem csak az utcán fogják viselni. Otthon, munkahelyen. Vajon leveszik-e az emberek a Glass-t ha jelszót vagy pinkódot gépelnek be (telefon, számítógép, bankkártya terminál).
Szóval ez szerintem igenis felvet érdekes kérdéseket.
Az én munkahelyemen például tiltva van a fénykép készítés. Én biztos vagyok benne, hogy a Glass lesz a következő tiltás, ha kapható lesz.
-
törölt tag
"Meg vicces lesz, ha mondjuk a szemtanú vallomásával ellentétes dolog látszik majd a Glassán "
Szerintem teljesen normális lesz. Az emberi agy nem klasszikus számítógép klasszikus adattárolással, e területen elég sokat hibázik, nem dolgoz fel midnent, s kipótol, stb.
"Ha jól tudom, nyilvános közléshez (nem magáncélú felhasználáshoz) elvileg tényleg az engedélyüket kellene kérni"
Magyar jogszabályok alapján nem feltétlen, mert ha felvétel nem róla szól, ö csak dekoráció, akkor nem. Pl. zsánerképek fotózásakor sem kell engedély-néhány éve volt ilyenböl probléma, mikor fürdögatyás fotós újságírót vertek (volna?) meg de a gépét biztos elvették, mert strandon fotózott és nem igazolta az újságíró mivoltát. Ö akkor a balatoni nyaralás strandolás témához készített képeket.
Na meg van kismilliónyi prospektus, amikröl szintén nem pucolják le az embereket, felismerhetöek is egyesek néha.[ Szerkesztve ]
-
rudi
nagyúr
Érdekes lesz majd egy olyan "térfigyelő rendszer" amiben teszem azt százezer New York-i Glass lesz belekapcsolva. Történik egy "esemény" XY helyen, akár valós időben oda lehetne nézni a környékre, hogy ki látott - akarva vagy akaratlanul - valamit. Meg vicces lesz, ha mondjuk a szemtanú vallomásával ellentétes dolog látszik majd a Glassán
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Ha jól tudom, nyilvános közléshez (nem magáncélú felhasználáshoz) elvileg tényleg az engedélyüket kellene kérni (pl. a street view-ban ki vannak takarva az arcok és rendszámok). És a nagy kérdés itt (sok egyéb mellett), hogy mi megy bele a szemüvegből az esetleg nyilvánossá váló adatbázisba,
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Ha valaki az utcán fotózik,vagy videót vesz fel,akkor a fotón,vagy a videón látszó személyektől kell engedélyt kérni,hogy ne keljen a felvételeket letörölni?
,röhej miközben meg az amcsik azt hallgathatnak le+arról gyűjthetnek adatot akiről akarnak
Nem az érdekel,hogy hova postázod,hanem hol van a termék!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
it Az Egyesült Államok Kongresszusának tagjai kérdéseket tettek fel a gyártó cég vezetőjének.
- Vicces képek
- Synology NAS
- Okos Otthon / Smart Home
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- Automata kávégépek
- OLED TV topic
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- További aktív témák...
Állásajánlatok