Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • sohajda90

  tag

  Veszett jól néz ki, bárcsak tényleg ilyen lenne!
  Viszont a single kameráért kár, egy ultraszéles modul igazán dukálna már ebben a kategóriában 2020, még akkor is ha a kis készülékházban szűkös a hely...

 • doooo

  őstag

  Hogy hogy tényleg ilyen lenne? Tényleg ilyen. Már piacon van rég. Nem változtatnak rajta kívülről, csak pár belső alkatrészt cserélnek benne. Mindenesetre nem nagyon jó mobil, sok sebből vérzik, és nagyon drága.

 • ghiottone

  veterán

  Szerintem az ott két lencse az előlapon. Normál 48 megapixeles + egy ultraszéles 16 mpx, vagy 20 - bár az utóbbi lencsét még nem láttam Motoba.

  "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui) | OnePlus kód: https://bit.ly/3efqlp7

 • Ste

  addikt

  Nekem nagyon tetszik, de nagyon nem olvastam utána.
  Milyen problémák vannak vele ami miatt nem jó?

 • doooo

  őstag

  Középkategóriás SoC (abból sem a legerősebb), apró akku, kelleténél alacsonyabb felbontású képernyő, csak 1 kamera (és az is bőven hagy kívánnivalót maga után), se jack, se SD slot, se "hagyományos" SIM, megbízhatatlan ujjlenyomatolvasó (ami kapcsolódik a következő ponthoz ->), dizájnból és kivitelezésből adódó... furcsaságok (amik persze minden kinyitható mobilt érintenek valamennyire, de ezt különösen, pl. hangos zsanérok kinyitáskor, vagy tapintható űr a képernyő közepénél, ami egyébként hajlamos hullámosabbnak lenni a riválisokénál; csak teljesen lehet kinyitni, nincsenek "köztes állapotok", stb), végül pedig elavult szoftver, amit viszont a februári megjelenése óta végre frissítettek Android 10-re (3 hónappal a 2 éves S9+-om frissítése után), de cserébe már csak egy főverziót fog frissülni (ha egyáltalán fog). Mindehhez csillagászati ár, és gyér elérhetőség jár még (az eSIM nyilván közrejátszik ebben). A közvetlen konkurens Z FLip gyakorlatilag mindenben jobb, és még olcsóbb is (a dizájn megítélése persze nyilván szujektív).

  [ Szerkesztve ]

 • SL-27

  tag

  Te olvastad a cikket vagy megnézted a képet?

  A bonyolultság mindenképpen erény! <> Motorola Moto Z2 Force és Lenovo Tab4 10 Plus

 • doooo

  őstag

  És te? Értetted is amit olvastál? Mesélj, miért teszel fel ilyen felesleges kérdéseket? Talán valami nem egyezik a cikkben írtakkal amit állítottam?

 • _flamer

  junior tag

  Lecsukott állapotban egy kicsit fura szerintem..

  “Innovation distinguishes between a leader and a follower”

 • sohajda90

  tag

  Azért kérdezte meg mert megjegyeztem egy MÉG BE SE MUTATOTT, MEG SE JELENT model képfotója láttán, hogy remélem tényleg ilyen less, erre te azt válaszolod, hogy ez már rég ilyen és elérhető és elkezdesz a 2019-ben bejelentett Motorola Razr-ről értekezni. A cikk annak az UTÓDJÁRÓL szól, amiről egyelőre semi 100%-ig hiteles info nincs, de a pletykák és ezen kémfotók alapján KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG IS jelentősen megváltozott...Tényleg az jön le, hogy sem a cikket nem olvastad, de még a képekre se néztél rá...

 • doooo

  őstag

  " de a pletykák és ezen kémfotók alapján KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG IS jelentősen megváltozott"
  "inkább ráncfelvarrás, mint újratervezés lesz"

  Ennyit a jelentősről. (De most tényleg, ennyire nem esik le, hogy mennyire megegyezik a képek alapján a kettő? Hogy semmi drasztikus dolog nincs közöttük, ami azt jelenthetné, hogy neked ez tetszik, de a "régi" nem, vagy fordítva? Vagy az új, szürke szín ennyire megtéveszt?)
  Az elődről pedig nem neked beszéltem, hanem annak, aki megkérdezte, hogy mik a problémák vele. Leírtam neki, ennyi.
  Egyébként nem kell úgy beszélni az elődről, mintha valami ezeréves darab lenne, idén februárban került piacra (az őszi bemutató előtte csak demo volt, nem is a végleges termék volt még, az egészet a hype miatt csinálták). Tehát fél év telt el azóta. Még egy ok, hogy ne képzeld azt, hogy ez "újratervezés, és nem ráncfelvarrás". Főleg kívülről. Amin meg változtatnak is, az mondhatni kötelező, a nem neked írt leírásban fentebb számos pont van, amit érdemes javítaniuk ennyi pénzért cserébe.

  [ Szerkesztve ]

 • sohajda90

  tag

  Igaz, nem egetrengetőek a változtatások, de pont annyit változott, hogy tetszen. Valamiért a két készülék a Motorola Milestone és Motorola Milestone 2-re emlékeztet, ott is ugyanezek voltak a változások: az eredeti Motorola Milestone fekete színű volt és volt annak is egy "chin"-e, pont mint ennek, csak az egy slider mobil volt, nem flip, a két sliding part nem volt azonos hosszú. A Motorola Milestone 2 (a standard változat) már kékes-ezüst színű volt (pont mint itt a Razr2 a képen) és a telefon alsó és felső része már 1 hosszúságú volt, de chin effektust meghagyták, egy ívvel oldatták meg, hogy emlékeztessen még az elődre. Na ott nekem ennyi változtatás elég is volt, és végül a Motorola Milestone 2 lett az első okos telefonom. Ha tényleg ilyen lesz a Raz2, akkor lehet ez lesz az első foldable-m.

  Itt is design-ben ugye ez változott, a világosabb szín és a chin-ről elköltözött az ujjlenyomat-olvasó, ami így vagy a bekapcsoló gombba (de annak vékonysága miatt nem igazán elképzelhető), vagy a hátsó Motorola logóba, esetleg a külső kijelzőbe költözhet, mindegyik jobb megoldás lenne, nekem az elődön annyira nem tetszett ott elől, lent. Valamint az új szín is feldobja. Kíváncsi vagyok pontosan milyen processzor és kamera (érzékelő típusa) kerül bele, mert az előd kb. ezen csúszott el, valamint remélem a kijelző felbontását is kicsit feljebb tornázzák...

  [ Szerkesztve ]

 • ghiottone

  veterán

  Valószínűleg Snapdragon 765G lesz benne + 6 vagy 8Gb ram.

  "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui) | OnePlus kód: https://bit.ly/3efqlp7

 • Schuler888

  aktív tag

  Nekem meg pont az elso tetszik jobban a hatarozottabb eleivel, ez nekem a sok lekeriketessel mar nagyon szappan :B

  2021: Varjuk az elorelepest. Graphen. InScreen Camera.

 • ghiottone

  veterán

  "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui) | OnePlus kód: https://bit.ly/3efqlp7

 • pojzon

  tag

  Egy két dologgal vitatkoznék, mint aktív razr felhasználó.

  A hangos zsanér alatt nem tudom mit értesz, az enyémnek nagyon minimális hangja van, sőt igazából nem is a zsanérnak van hangja, csak a kijelzőnek, ahogy hajlik, az újlenyomat olvasó köszöni szépen nagyon szépen muzsikál, mivel nem kijelző alatti, az eddigi tapasztalatok alapján az egyik legjobban működő valami. Az akku tényleg nem a legnagyobb, de ha nem játékra használod a telót, másfél napot bír. Az elavult software olyan dolog, hogy mire kibontottam a telefont már ment is a legfrissebb android rá. Szerintem egy 2019-ben megalkotott készülék esetében nem feltétlen elvárható, hogy azon év második felében debütáló oprendszer verzió legyen rajta. Az elérhetőség terén nem tudom mit értünk, Európában is könnyen beszerezhető, akár Magyarországon is 2 év garanciával.

  Azt senki nem vitatja, hogy vannak hiányosságok, de igen korrektül használható készülék. Anno ment a vacila, hogy a samu vagy ez és hiába a Samsung főlénye adatok szerint, részemről a sminkkészlet tükörrel nem volt opció.

  A következő generációban ha igazak a pletykák lesz fizikai sim is, jobb soc-ot kap (már a mostani is elég általános felhasználásra) És igen a hajlítható kijelző miatt nem lehet olyan üveget alkalmazni, mint a hagyományos telefonok esetében. Valahol minden készülék kompromisszumos, még az S9+-od is.

  Az ára magas, mint minden újdonságnak és/vagy csúcskészüléknek, cserébe olyan megoldást ad, amit egyik hagyományos telefon sem tud. (és igaz ez a Samsung megoldására is)

  Persze véleménye mindenkinek lehet, nem vagyunk egyformák, de csak képek alapján gyakorlati tapasztalat nélkül nem biztos hogy a leghangosabban érdemes hangoztatni. Van ennek a készülék típusnak előnye a hagyományossal szemben és fordítva is igaz.

 • ghiottone

  veterán

  +1

  "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui) | OnePlus kód: https://bit.ly/3efqlp7

 • Schuler888

  aktív tag

  Becsukva meginkabb kijon ez a szornyu kerekites :( kb annyira noies mint a z flip, tovabbra is a 2019es moto razr nalam a top a 3 kozul design-ra

  2021: Varjuk az elorelepest. Graphen. InScreen Camera.

 • doooo

  őstag

  "Az elavult software olyan dolog, hogy mire kibontottam a telefont már ment is a legfrissebb android rá. Szerintem egy 2019-ben megalkotott készülék esetében nem feltétlen elvárható, hogy azon év második felében debütáló oprendszer verzió legyen rajta." Tehát nem régóta használod... És de, abszolút elvárható, főleg, hogy nem akkor alkották meg a végleges modellt, és ha akkor tették volna (2019 legvégén), akkor is egyértelmű lenne, hogy friss Androiddal jön, főleg ha ennyire közel áll a mobilon futó változat az alaprendszerhez. Az elérhetőséget úgy értem, hogy egy szolgáltatónál sem volt pl. Magyarországon, de amelyik országban van, ott is csak egy-egy szolgáltatónál. A szürke import nem számít, úgy mindent mindenhol meg lehet venni. Összességében meg mindent leírtál, amit én is, csak elnézőbb felhanggal, hisz az ember nem szívesen szid valamit, amiért ennyit fizetett... És nem is kell, mert azt, hogy használhatatlan lenne, sehol nem írtam, csak azt, hogy mindez középkategória aranyárban, és kapni jobbat nála, ez pedig kétségtelen. És végül eljutottunk oda, hogy az egyetlen szubjektív dolog, a kinézet miatt döntöttél emellett. Szóval nincs ok vitára. Tudtad mibe vágod a fejszédet.
  Elég szomorú viszont, hogy annyira rohantak a bemutatásával, hogy fél évvel később már egy sokkal összeszedettebb (bár csúnyácskább) verziót akarnak piacra dobni.

 • pojzon

  tag

  Az elnézőbb hangnem abból fakad, hogy van tapasztalat. A tieddel annyi volt a baj, hogy a fogalmazásból az jön le, hogy egy használhatatlan vacak, kis sarkítással élve. Holott ha van pénzed rá és szeretnél valami újdonságot, akkor egy nagyon kellemes készülék birtokába jutsz. Magam részéről meg ha szar lenne, hiába került annyiba, amibe, nem promóznám, hogy de igenis jó. Vagy csöndben maradnék, vagy segítenék annak, aki ilyenben gondolkozik. Hogy megéri-e ez a telefon az árát? Egyértelműen nem, de ez igaz az összes zászlós hajóra is, mert ha csak a funkcionalitás számítana, akkor egy egyszerű tégla forma azzal a minimális hardware elemmel, ami ahhoz kell, hogy okostelónak hívhassuk. Ez a telefon kicsit hasonlítható az autókhoz, egy bizonyos ársáv fölött nem igazán jó az ár-érték arány.

  Amúgy a telefont akkortól használom, amióta elérhető Európában, ez nyílván sok idő nem lehet, révén idén tavasszal lett elérhető. Ellenben azzal nem értek egyet, hogy de a 10-es androiddal kellett volna kijönnie, mert a sw fejlesztés, tesztelés ilyen méretben nem úgy zajlik, mint Pistinél, hogy felrakjuk azt megnézzük, hogy mi működik, mi nem. Az meg már lehet az öregedésem jele, hogy nem biztos olyan nagy baj, ha egy készülék nem kap állandóan fő verziót.. legalább is az utóbbi (nem is annyira utóbbi) időkben valami tuti elmászik a régen működő dolgok közül és lehet kínlódni, hogy újra működjön. (Nálam a zene lejátszás körül történik mindig valami, ami kardinális számomra)

  Amúgy szürke import mint olyan már nincs az eun belül. :) Az esim az oka, hogy nincs minden szolgáltatónál, ez egy baklövés volt a részükről.

  A rohantak dolog meg olyan, hogy igen, volt némi verseny, de ha igazán ki akarok emelni, hogy mi az, ami már az elsőbe is bele kellett volna rakni, az a fizikai sim. (Meg személy szerint a qi toltést hiányolom)

  Szóval semmi offenzív a részemről, csak nagyon "hangos" volt az írásod, azért szóltam hozzá. Természetesen megtéríteni nem akarlak, ha nem tetszik, nem is fog, ha úgy érzed, hogy nem éri meg, még egyet is értek veled valahol. :)

 • Nem "hangos", hanem tapasztalat nélkül fotelből fikázó volt a stílusa. :K
  Én külön köszönöm hogy ennyire korrektül hozzászóltál! :R

  Nálam az esim miatt esett ki a 2019, az csak a Telekomnál van sajnos. Nagyon megörültem hogy jön az új változat, ha tényleg lesz sim foglalat, lehet megpróbálom.

  Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

 • doooo

  őstag

  "Nem "hangos", hanem tapasztalat nélkül fotelből fikázó volt a stílusa. :K"

  Amilyen most a tiéd? A tények felsorolása nem fikázó stílus, és egyébként is megtárgyaltuk a kollégával a dolgot. Tekintve, hogy semmivel nem vagy tapasztaltabb nálam a témában, nem fogom ezt magamra venni. De azért szó nélkül sem hagyom... csak, hogy ne érezd magad olyan nagy lovon.

 • Az enyém? Korrekt. Nem fikáztam úgy a telefont hogy nem használtam. A véleményed nem tény, ennyire ne szállj el. Főleg hogy egy része cáfolva is lett.
  Nem vagyok tapasztaltabb a témában, pontosan. Illetve annyit tudok róla kb, mint te. Talán egy picit többet mert én akartam is használni. Nyugodtan magadra veheted, mert neked szólt, de nem kell túlpörögni a dolgot, előfordul. :K

  Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

 • doooo

  őstag

  Mert csak dicsérni lehet valamit, ami papíron sem megfelelő... világos.
  Véleményt még mindig nem írtam azon kívül, hogy megéri vagy sem. Amiket soroltam tesztekből vettem ki, tapasztalatból megfogalmazott kritikákból, illetve tényekből (mert például azt, hogy gyengécske a kamerája, tényként lehet kimondani; papíron is az, képek alapján is az, mondhatsz amit akarsz, nem fog megváltozni, mert tény, nem vélemény). Ha nem tudsz különbséget tenni közöttük, az a te bajod. Ha meg fáj leírva látni őket, az szintén, hisz akkor még szerinted sem rózsás minden.

Hozzászólok Aktív témák