Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  természetesen van költsége a kereskedők számára a kp-nek is. Csahogy a kártyás fizetés után felszámolt horribilis 2-4% körüli jutalékok mellett nem biztos, hogy olcsóbb, mint ha két izompacsirtát felvesz és azok hozzák viszik a pénzt. Főleg olyan területeken, ahol eleve pár százalékos haszonkulccsal dolgoznak, s kb el is viszi a profitot a jutalék.

  A tranzakciós adó is azokat sújtja, akik elektronikusan kezelik a pénzt. Mert akár költik, akár kiveszik, rászámolódik az adó. És ezt valamilyen formában az ügyféltől szedi be a bank. Gyorsan átpörgettem pár havi kivonatomat és éves szintem talán 30 ezer forint is megvan a tranzakciós díj, amit "a bank fizet". És persze ezért több ezer forint a bankkártya éves díja, drága az sms és számítanak fel külön jutalékot kiegészítő szolgáltatásra. A tranzakciós díj miatt gyakorlatilag nincs már értelmes csomag, nekem is csak azért viszonylag kedvező, mert 10+ éves és még nem rántották ki alólam, hogy kötelezően átváltsak egy drágábbra.

  Az állam pedig megpróbál mindenkit az államkincstáros befektetések felé terelni, hogy abból fedezze a lánc-hiteleit.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  az lenne érdekes, hogy mik az arányok náluk. Hogy a kp vs elenktronikus forgalom arányával együtt milyen ez. Tehát, hogy arányosítva mennyi a költség. Abszolút értékben ugye 6x annyi akár az is lehetne, hogy ugyanannyi pénzre fele akkora az elektronikus költség, ha 2x annyi a kártyás fizetés, mint a kp-s, összegben, nem darabszámban. De a kiforgatott itthoni rendszer alapján akár az is lehet, hogy nem csak abszolút értékben, de arányosan is drágább az elektronikus.

  (#30) dabadab
  ha jól sejtem, hamarosan nálunk is lesz mód kihagyni a kártyatársaságokat (PSD2). Bár épp megint késik talán a bevezetése ennek.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  te adócsalóztál le mindenkit, mert kp-t (is) használ....
  valsz még nem láttál atm-et, amivel pénzt lehet kivenni számláról :DDD

  hitelkártya kapcsán pedig ez nem amerika... 10-20 ezer forintért egy év alatt egyesek képesek rengeteg macerát bevállalni, s elég csak egy hiba, többszörösét bukják a hitelezéssel. Az usában teljesen más szerepe van a hitelkártyáknak, ott a kreditépítés meghatározó lehet későbbi cégalapításhoz vagy magán hitelek felvételéhez is. Nálunk csak fillérbaszással kombinált parasztvakítás, amivel igyekeznek lehúzni az embereket, arra játszva, hogy úgyis előfordul apró figyelmetlenség, amikor vastagon kifizethetik büntetésből a kapott fillérek többszörösét.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  valóban sarkos a véleményem, mert jellemzően azoktól hallom a filléres okosságokat, akiknek a kezébe semmiképp sem adnák hitelkártyát. Pont azért, mert nincs pénzügyi kultúrájuk, csak az okosságot keresik bármennyi idő és energia ráfordításával, hogy pár ezrest nyerjenek vele. Ahelyett, hogy inkább pénzkereséssel töltenék akkor már az időt az ügyeskedés helyett.

  Valóban van itthon is olyan, akinek valódi előnyöket is tud nyújtani egy hitelkártya. De kevésbé jellemző az átlagemberekre itthon, hogy százezres nagyságrendű zárolásokkal operáljanak, külföldre járjanak, s szállás és autóbérlés kapcsán szinte kötelező legyen számukra egy hitelkártya. A legtöbb magyar hitelkártya konstrukció is meglehetősen limitált jóváírás terén. Plusz jól meg kell nézni, hogy csak új belépőkre, korlátozott ideig van-e a reklámozott feltétel, majd utána már egyáltalán nem csábító.

 • azbest

  nagyúr

  Teljes mértékben irreleváns a kommented. Köze nincs ahhoz, amit írtam. Bárkinek lehet hitelkártyája... bárki vehet fel hitelt, ha adnak, hogy aztán sírjon, amiért a bank viszi mindenét, mert törleszteni nem tudja.

  Csupán arról beszélek, hogy nálunk közel sem ugyanolyan hasznos, nem ugyanolyan keretek közt működik a hitelkártyázás, mint az amerikai filmekben. A hitelkártya nem annak való, akinek nincs pénze, aki máról holnapra él, mert az nagyon ráfázhat vele.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Még mindig nem érted. Nem tiltom én meg senkinek, hogy hülye legyen.
  Ettől függetlenül az a véleményem, hogy nem való mindenki kezébe hitelkártya. A bank dolga eldönteni, hogy ki az, aki minimális szinten alkalmas és behajtható rajta az adóssága. Az állam szerepe pedig az, hogy a bank ezzel ne éljen vissza, ne adjon esélyteleneknek, akik aztán meg sírnak-rínak a tévében, hogy viszik a házat és az adókból mentsék meg őket.

  Akárhogy nem tetszik neked, ha valaki alkalmatlan, akkor neki nem jár a csoki. Felesleges tolni ezt az ál-együttérzést a funkcionális analfabétákkal szemben. Részemről vége a beszélgetésünknek.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  Ha megkérhetlek ne add a számba a téveszméidet. Valamint ne hasonlítgass véreskezű diktátorokhoz és a szocializmus vezéregyéniségeihez sem. Köszönöm.

Hozzászólok Aktív témák