Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • <Adamsky>

  veterán

  ... akkor - ha kérhetem - fuss neki még egyszer, mert Isten bizony, nem értem, amit írsz (persze lehet bennem van a hiba), pedig érdekelne.

  "Ha a pénz kivétele, átutalása pénzbe kerül, akkor az emberek készpénzt fognak használni ..." :F
  Itt csak én érzek ellentmondást? Pont fordítva, nem? Én spec. azért fizetek - ahol csak lehet - kártyával (telefonnal), mert egyfelől kényelmes (nem kell pénztárcát magammal hordjak), másfelől, nincs plusz költsége (számomra) szemben pl. a készpénz felvételével.

  [ Szerkesztve ]

 • <Adamsky>

  veterán

  " ... 150.000 forint kivétele ingyenes, de az is csak akkor ha max 2 tranzakcióból veszed ki ... "
  " ... a teljes összeget egyben kiveszik (...) minden mást is készpénzben intéznek."
  Előbbi érthető, és tudtam én is róla (bár alig élek vele). A gond a második sorral van. Azt én is tapasztalom, hogy - nyilván rossz szokásból - az emberek döntő többsége még ott is készpénzzel fizet, ahol rohadtul nem kéne. Nekem spec. 150e Ft kp. rohadt sokáig elég ...

  "All-in-all", a módszerrel ill. annak részelteivel lehet vitatkozni, de azzal szerintem mindenki egyetért, hogy a jövő (sajnos nálunk még nem a jelen) az elektronikus fizetésé. Ha ezt jól csinálnák ("odafönn", és a bankok oldaláról) akkor ez egy igazi win-win szitu lehetne (csökkenteni lehetne a készpénz mennyiségét, aminek fenntartása komoly pénzbe kerül, és kényelmesebbé lehetne tenni a fizetést a mindennapokban).
  És igen, valahol el kell kezdeni, és az sem kizárt, hogy az elején sokaknak (idősebbeknek, azoknak akik a "szürke zónában" mozognak) kellemetlen lesz, de végén - hangsúlyozom - ha jól csináljuk / csinálják, akkor frankó lehet a dolog. Én a kormány helyében - ha már annyit bratyizok a kínaiakkal - akkor jobban megpróbálnám megismerni az ő rendszerüket is. Mert ilyen - online fizetés tekintetében - mérföldekre járnak nem csak előttünk, de szvsz. a "fejlett nyugat" előtt is.

 • <Adamsky>

  veterán

  " ... az elektronikus fizetés miatt annyi adatot tudnak meg rólam, amennyit csak akarnak."
  Egyfelől ez engem nem zavar, mivel nincs semmi rejtegetni valóm. Másfelől ma már annyi módon lekövethető vagy, hogy ha ez nálad para, akkor most kapcsold ki számítógéped, törd össze a telefonod, és irány vm. kietlen / lakatlan vidék. ;)

Hozzászólok Aktív témák